umutsavaci Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 slm arkadaşlar hoca bize bi ödev verdi de ben biraz afalladım 6x6 matrisin tersini nasıl alırım ya determinantını bile alamadım matlab da yapılabilir dedi hoca da ben hiç matlab bilmiyorum elle yapmak yaklaşık 1 hafta alır heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 nick iyiymiş dansçı mı vardı böle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 tıranspoz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bya Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 senin elindeki matrixle o matrixin tersini çarptığında unit matrix elde etmen lazım. unit matrix de misal 3e 3 için 100/010/001 . gerisi matrixlerin çarpımı ite sırayla çarpacan. hehe tabi dicen bunu ben zaten biliyodum. evet ben de eski notları açtım baktım zaten de 6x6 olunca işler karışıyomus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 bu mesela 3x3 matrix tanımlamanın yolu ilk 1 2 3 matrsin ilk satıra denk geliyor. Burdan feyz alarak 6x6 yarat A = [ 1 2 3; 3 4 5; 6 7 8] sonra da M = inv(A) de. Üniversitede misin? Eğer üniversitedeysen pek hoş düşüncelerim olmayacak yalnız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 elle yapmak da 20-30 dakikanı alır determinantları kullanmadan. A|I şeklinde matrisi ve birim matrisi yan yana yazacaksın sonra A'yı I haline getirmek için uyguladığın her satır işlemini I'ya uygulayacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
umutsavaci Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 -- moved topic -- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eoteyn Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 elle yapıcaksan ve matrix in rakamdan oluşuyosa sıfırlamayı dene 10-15 dk. determinantı bulurken zaman kazandır. sorasındada matrix inin adjoint ine bulduğun determinatı böl. sağlama yapmak içinde orjinaliyle çarp birim matrix bulursan dorudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Excel`de dahi yaparsin. Hatta ver matrisi yapayim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 en güzeli matlab/mathcad :) mathcad'de inanılmaz kolay aslında, matrisi tanımlıyosun sadece, sonra da tek komut matlabde de öyleydi galiba da emin olamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 matlabda matrisin tersini alma işlemini matlab bilmek gibi bi ön koşulu hiç yok aslında. ardeth de anlatmış gerçi. bi matris tanımla 6x6'lık, yazmayayım uzun uzun uğraşamam dersen A=rand(6) yap direk random bi matris versin sana, inv(A) da tersini almanı sağlayan komut. abartısız şekilde 2 satır yani, bilmiyorum deyip kaçma. elle yapmak her türlü vakit alacaktır, ama matrisine göre elementer satır operasyonlarıyla (daha düzgün bi çevirisi var mı bunun?) tersini bulmak zor olmayabilir, eğer bilgin yoksa detayı için elementary row operations diye google'la. öğrenince başta fazla zaman alabilir belki, alıştıkça zaten tahmin edersin nerede ne kullanacağını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Zaten matlabı yükleyip çalıştırıp komutu yazmak (ve hatta sonrasında silmek) tahminen daha hızlı olur elle almaktan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
umutsavaci Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 yeterince iyi bir lineer cebir dersi alamadığım için bu matrisin tersini alamadım malesef. elimdeki matris bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bosphorus Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 yanına birim matris çiz aynı boyutta.. ikisine de aynı elemantel işlemleri uygula.. ilk tarafı birim matrise çevir.. 2. taraftaki birim matris o matrisin tersi olmuş oluyor.. böle hatırlıom en azından :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
umutsavaci Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 ah birde yapabilsem :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 onlar sembol şeklinde olduğu için matlabda da onları sembol olarak tanımlayacaksın sanırım o da sym komutu ileydi tam emin değilim yalnız determinant yoluyla çok kolay yapılacak bir matris gibi zira bir sürü sıfır var. matrisin halinden de belli üniversite öğrencisisin o zaman bir zahmet üniversite öğrencisi gibi davran Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
umutsavaci Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 ben zaten matlab bilmiyorum hayatımda hiç kullanmadım elimde de yok. bende öyle davranmaya çalışıyorum zaten internetten lineer cebir kitapları arıyorum onları okuyacağım işin kötü yanı kısıtlı zamanımın olması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 hesap makinesi bile alıyor lan.. büyütmeyin bu kadar. onu da becermeyeceksen el ile al işte oturup. hem öğrenmiş olursun. internette arat işte. wolfram da falan bir milyon adet örnek vardır ya da yoktur. abartıyor olabilirim biraz. inverse ise istediğin ahanda şöle.. http://mathworld.wolfram.com/MatrixInverse.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
umutsavaci Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 şimdi ben determinantını alırken 4. sütuna göre alayım dedim bu keyfi seçimi yapabilirmiyim? (elimde tek bir bileşen kalsın diye) ben öğrenmek istiyorum bu işi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 istedigin stuna gore alabiliyosun da 6x6 matris neden be hocam maple kullan derim ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
umutsavaci Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 bu matris malzemede compliance matrix [s(ijkl)] olarak adlandırılıyor ve stress-strain hesaplarında kullanılıyor. bu matrisin tersi de stiffness matrixi oluyor bu stiffness matrixini bulmak ödev Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 mapple, matlab vs ellerinden öper.. aç torrenti misal. gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
umutsavaci Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 açayım torrenti de ben bu programların hiçbirini ömrümde kullanmadım ki birde elle alabilirsem benim için daha iyi olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 atla deve degiller Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
umutsavaci Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 şimdi 4. sütuna göre aldığımda elimde minörü 5*5 olan bi matris çıktı bunu 2*2 ye düşürene kadar sürekli minörünü mü alıcam ? denemelerim sonucunda bir determinant buldum ama doğruluğundan şüpheliyim sizce gittiğim yol doğru mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar