aquila Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Kinkaudonau said: Thanksgiving dini değil fakat tarihsel bir olayın din formuna katılmış halidir yoo, sofra basinda dua dinle alakali, thanksgivingle degil, onu her sofraya oturusunda yapar yapicak olan, ozel gunleri yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 nileppezdel said: Her ailenin çocuklarını şekillendirmeye hakkı yoktur. Çocuk da olsa o bir bireydir, insan, mal değil ki şekillendiresin. Hepimizin kendi hayatlarımızı yaşama hakkı var. Başkasının minicikken beynimizi yıkayarak bu hakkı elimizden almaya hakkı yok. Amacı belli etmemek değil ki. Amaç psikolojik sorunlara çözüm vermek. Bu çözümü dinde buluyorlar ve bunu belirtiyorlar :D İnsan bilinci bir anda açılmıyor ki "kendi hayatlarımızı yaşama hakkımız var" diyebilesin. Bilincin açılana kadar ve olgunlaşana kadar herkesi ailesi büyütüyor, bu sürece de şekillenmek deniyor. Evet her ailenin kendi çocuğunu büyütmek ve şekillendirmek hakkı vardır, böyle temel bi olayı mı reddediyosun? Bold kısım dediğin gibi değil, sorun da bunu açıkça belirtmemeleri zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 şükrü, şüküre karşı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 E evet reddediyorum. Benim ailem beni şekillendirmedi ve ben kendim araştırarak öğrenip kabullendim bazı şeyleri. Ve gerçekten birey oldum. Küçükken "yecüc mecüc gelir seni yer otur 3 kulvallah 1 elham oku" diye beynimi yıkasalardı böyle olamazdım. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 nileppezdel said: Her ailenin çocuklarını şekillendirmeye hakkı yoktur. Çocuk da olsa o bir bireydir, insan, mal değil ki şekillendiresin. senin için dua edicem inşşallah allah sana öyle bi veled verirki kafanda saç kalmaz sal çayıra mevlam kayıra hesabı çocukmu yetişrieilir abicim ne saçmalıyosun sen lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 kesin emocu olur bunun çocuğu sdkf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Kermit, beni sevmiyosun eyvallah da, dinini herkesin kendi seçme özgürlüğü olmalıdır. Siyasi görüşünü de öyle. Buna karşıysan faşistsin derim geçerim yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 nileppezdel said: E evet reddediyorum. Benim ailem beni şekillendirmedi ve ben kendim araştırarak öğrenip kabullendim bazı şeyleri. Ve gerçekten birey oldum. Küçükken "yecüc mecüc gelir seni yer otur 3 kulvallah 1 elham oku" diye beynimi yıkasalardı böyle olamazdım. :D Tamam sonradan yolunu çizersin kimse buna bişey demiyor zaten. :) Denmek istenen her ailenin bu hakkı olduğu. Yasal istediği okula yollar yani, buna hakkı vardır. Ha çocuk gider gitmez sonradan ayrılır o ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 ben sana evladının beynini yıka demiyorumki önce okulunu bitir sonra yıkarsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Yahu ağaç yaşken eğilir lafını kabul eden tek bir kişi yok mu koca patide? Sen küçücük çocuğu korkuta korkuta zorla dualar ezberleterek Müslüman yaparsan o travmadan sonra çocuk kendi görüşüne sahip olur ve ona zorla aşılanan görüşleri değiştirirse bu bir mucize olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 çocuğa korku salarsan çocuk zaten sıkılır emin ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Ailenin bileceği iş işte o. İstediği gibi büyütür. Ha çocuk sonradan ne olur o ayrı konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 ne travması ya. hey allam ya ne hanzo çocuklar var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 abi bu pelini almayin artik tartismalara, sacma sapan modern anne triplerinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Yahu aile istediği gibi büyütürse çocuk sonradan istediği gibi olmaz. O kadar kolay mı? En mantıklı laflarla, kanıtlarla gelsen "Allah baba o fosilleri bizi sınamak için toprağa koydu" der. Bi kere kazındı çünkü beynine. Ama ergenlik sonlarına doğru kendisi Kuran'ı okuyup İslam'ı seçerse ya da istediğiniz kitabı ve dini yerleştirin, bu çok daha sağlıklı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 abicim iyide sen 18 yaşına gelen bi çocuğa türkiye şartlarında hem okulu var össsi var şu var bu var hayattan bezmiş kız arkadaşından ayrılmış aşk acısı çeken birine kalkoppta önüne din kitabı koyup karar ver dediğinde "lan bi sürü derdim var bide bunlarlamı uğraşıcam" demezmi ? senin mantığınla bırak allahsız olsun diyosun bas git lan adamın sinirini bozma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 -007- said: Asıl amacı başta belli etmiyorlar=kandırmak ve beyin yıkamak=suistimal. Reklamların başında Reklamlar yazar mesela. O uyarının çıkmasının hukuki sebebi budur o uyarıyı yapmadan film arasına serpiştirirsen buna beyin yıkamak ve sömürmek denir. Bu da tam olarak bu. Sonuç olarak bu olayda din tanıtmaktan öte geçen bi olay var. Ailenin çocuğa yaptığı olay ayrı bi konu beyin yıkamak değil o, yetiştirmek. Ne yapalım çocukları yetiştirmeden doğaya mı terk edelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Bana göre hangi din , inanç olursa olsun , fake yönlendirme ile yapılan bu tarz işler iyi niyet taşımıyor. İyi niyetli olan açık açık yapar bu işi , el altından ya da kandırmacalar ile değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Beş sayfayı okuyamadım tamamen ama inancını bir siteden okuduklarına göre şekillendiriyorsa insan zaten o kişinin dini bilgisinde de inanışında da bir yanlışlık vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 @kermit: Abicim dinsiz olsun demiyorum. Zaten insanoğlu zayıf bir yaratık, inanma ihtiyacı hissediyor. İlla oturup araştıracak sen önüne koymasan da. Ama sağlıklı ve adil olanı kendi karar vermesine izin vermek. Sinirlenilcek bi durum yok erilme durduk yere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 kusura bakma ama 18 yaşına kadar din anlamında hiç bilgilendirilmemiş bi insana 18 yaşına gelince " aklı üreme organının ucunda olacağı için" din hakkında bilgi versen tınlamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 O o kişinin zayıflığıdır. Hiç bilgi almaması da imkansız. Sadece dayatma olmasın. İdeal bir ebeveyn, çocuğuna İslam öğretiyorsa diğerlerini de öğretmelidir. Yoksa "tek yol bu buna tapacaksın" demekten farkı olmaz ve kişinin kendi doğrularını seçme özgürüğü çocukken beyin yıkanması vasıtasıyla elinden alınmış olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 öğretmek zorundamı aile sanane ? varsa derdin problemin git zorla islamı öğreten ailelere söyle sen kendin çocuğunu nası büyüteceksen büyüt ama emin ol sana çok çektiricek ben bundan eminim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Lol asıl tam tersi işte,insan belli yaştan sonra inanmaya,belli şeyleri sorgulamaya başlıyor,hayatı öğreniyor,başka insanların yaşamlarını görüyor vs... Asıl o zaman başlıyor dini sorgulama,araştırma vs... Hiç de öyle tahmin ettiğin gibi olmuyo maalesef Kermit,o yüzden patideki en hararetli tartışmalar din tartışmaları oluyor ve hepimiz gayet de genç sayılırız... Küçük çocuğun emin ol aklındaki son şey inançmış,dinmiş kaldı ki bunları bilmesine de hiçbir gerek yok,herşeyi zamanı gelince öğreniyor insan,yine diğer topikte dediğim,eğer belli şeyleri belli yaşta çocuğuma vermezsem "yoldan çıkar,elden gider,Allahsız olur" korkusu seni de sarmış... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 paticikte din tartışması allahsızlardan çıkıyo birader burda ne zaman gördün sen hristyanlarla müslümanların tartıştığını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar