Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Misyoner Site Rezaleti

-007-

Öne çıkan mesajlar

nileppezdel said:

Her ailenin çocuklarını şekillendirmeye hakkı yoktur. Çocuk da olsa o bir bireydir, insan, mal değil ki şekillendiresin. Hepimizin kendi hayatlarımızı yaşama hakkı var. Başkasının minicikken beynimizi yıkayarak bu hakkı elimizden almaya hakkı yok.

Amacı belli etmemek değil ki. Amaç psikolojik sorunlara çözüm vermek. Bu çözümü dinde buluyorlar ve bunu belirtiyorlar :D

İnsan bilinci bir anda açılmıyor ki "kendi hayatlarımızı yaşama hakkımız var" diyebilesin.

Bilincin açılana kadar ve olgunlaşana kadar herkesi ailesi büyütüyor, bu sürece de şekillenmek deniyor.

Evet her ailenin kendi çocuğunu büyütmek ve şekillendirmek hakkı vardır, böyle temel bi olayı mı reddediyosun?

Bold kısım dediğin gibi değil, sorun da bunu açıkça belirtmemeleri zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Her ailenin çocuklarını şekillendirmeye hakkı yoktur. Çocuk da olsa o bir bireydir, insan, mal değil ki şekillendiresin.

senin için dua edicem
inşşallah allah sana öyle bi veled verirki kafanda saç kalmaz
sal çayıra mevlam kayıra hesabı çocukmu yetişrieilir abicim ne saçmalıyosun sen lol
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

E evet reddediyorum. Benim ailem beni şekillendirmedi ve ben kendim araştırarak öğrenip kabullendim bazı şeyleri. Ve gerçekten birey oldum. Küçükken "yecüc mecüc gelir seni yer otur 3 kulvallah 1 elham oku" diye beynimi yıkasalardı böyle olamazdım. :D

Tamam sonradan yolunu çizersin kimse buna bişey demiyor zaten. :)

Denmek istenen her ailenin bu hakkı olduğu. Yasal istediği okula yollar yani, buna hakkı vardır. Ha çocuk gider gitmez sonradan ayrılır o ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu aile istediği gibi büyütürse çocuk sonradan istediği gibi olmaz. O kadar kolay mı? En mantıklı laflarla, kanıtlarla gelsen "Allah baba o fosilleri bizi sınamak için toprağa koydu" der. Bi kere kazındı çünkü beynine. Ama ergenlik sonlarına doğru kendisi Kuran'ı okuyup İslam'ı seçerse ya da istediğiniz kitabı ve dini yerleştirin, bu çok daha sağlıklı olur.
Sosyal ağlarda paylaş

abicim iyide sen 18 yaşına gelen bi çocuğa türkiye şartlarında
hem okulu var össsi var şu var bu var
hayattan bezmiş
kız arkadaşından ayrılmış aşk acısı çeken birine
kalkoppta önüne din kitabı koyup karar ver dediğinde
"lan bi sürü derdim var bide bunlarlamı uğraşıcam" demezmi ?
senin mantığınla bırak allahsız olsun diyosun
bas git lan adamın sinirini bozma
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

Asıl amacı başta belli etmiyorlar=kandırmak ve beyin yıkamak=suistimal.

Reklamların başında Reklamlar yazar mesela. O uyarının çıkmasının hukuki sebebi budur o uyarıyı yapmadan film arasına serpiştirirsen buna beyin yıkamak ve sömürmek denir. Bu da tam olarak bu.

Sonuç olarak bu olayda din tanıtmaktan öte geçen bi olay var. Ailenin çocuğa yaptığı olay ayrı bi konu beyin yıkamak değil o, yetiştirmek. Ne yapalım çocukları yetiştirmeden doğaya mı terk edelim.
Sosyal ağlarda paylaş

O o kişinin zayıflığıdır. Hiç bilgi almaması da imkansız. Sadece dayatma olmasın. İdeal bir ebeveyn, çocuğuna İslam öğretiyorsa diğerlerini de öğretmelidir. Yoksa "tek yol bu buna tapacaksın" demekten farkı olmaz ve kişinin kendi doğrularını seçme özgürüğü çocukken beyin yıkanması vasıtasıyla elinden alınmış olur
Sosyal ağlarda paylaş

Lol asıl tam tersi işte,insan belli yaştan sonra inanmaya,belli şeyleri sorgulamaya başlıyor,hayatı öğreniyor,başka insanların yaşamlarını görüyor vs...
Asıl o zaman başlıyor dini sorgulama,araştırma vs...
Hiç de öyle tahmin ettiğin gibi olmuyo maalesef Kermit,o yüzden patideki en hararetli tartışmalar din tartışmaları oluyor ve hepimiz gayet de genç sayılırız...
Küçük çocuğun emin ol aklındaki son şey inançmış,dinmiş kaldı ki bunları bilmesine de hiçbir gerek yok,herşeyi zamanı gelince öğreniyor insan,yine diğer topikte dediğim,eğer belli şeyleri belli yaşta çocuğuma vermezsem "yoldan çıkar,elden gider,Allahsız olur" korkusu seni de sarmış...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...