Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptop Tamir Sorunu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu zamana kadar çok memnun olduğum lenovo laptopum yazın ortasında fazla ısınmaya başladı . 4 hafta kadar öncede bilgisayarı açtığımda fişi takılı olmasına rağmen şarj olmadığını gördüm . Bataryayı çıkartıp denedim . Bu seferde laptop açılmadı . Sonra bataryayı taktım ve şarjı bitene kadar aklıma gelen herşeyi denedim . Ancak bir türlü şarj olmadı :/
Geçen perşembe bir tamirciye verdim . Zaten tuş takımıda bozulmuştu , onunla beraber yaptırırım diye . Sorun şarj kablosundadır diye düşünüyordum . Sonuçta bilgisayar açılıyor sadece şarj olmuyordu . 3 gün içerisinde ne sorun olduğunu bana söyleyecek olan adamlar hala ne olduğunu söyleyemediler . Cumartesi sabahı ise yurtdışına çıkmam gerekiyor ve bu laptop bana lazım . Sizce ne yapmalıyım ? Yani bu kadar zaman içerisinde ne olduğunu anlayıp tamir edecek bir yer var derseniz laptopu alıp hemen oraya vereceğim . Cuma günü almak üzere elbette ki . Ancak bozuk halde yanımda portekize götürürsem orada ne kadara tamir ederler hiçbir fikrim yok . Yani adamlar 200 euroya tamir ederiz derlerse zaten bi mantığı kalmayacak . Yeni laptop alırım daha iyi . Ama hiçbir fikrim olmadığı için bunlar hakkında ve bilgisayardanda pek anlamadığım için tavsiyeleri alayım lütfen :/
  • 4 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
Dregoth said:

Gidiyorsun kadıköy fokus bilgisayara, 10 numara hizmet verip geri veriyorlar sana ama fiyatları normale göre tuzludur.

Duruyor mudur bu? Hangi markalara hizmet veriyorlar?
Mesaj tarihi:
Yeni başlık açıcaktım da yazıyım buraya, kalabalık olmasın.

Eski bir laptopum var Samsung marka. Özellikleri benim için gayet yeterli. Tamir ettirmek istiyorum. Sorunu elektrik almıyor.
- Başka bilgisayarda çalışan şarj adaptörü kullandım, ama bu laptopa güç vermiyor.
- Başka bilgisayarda doldurduğum pili bilgisayara taktığımda pil bitene kadar sorunsuz çalışıyor, pil bitince kapanıyor. Şarj olmuyor.

Bunun nedeni nedir tam bilmemekle birlikte en basitinden adaptörün girdiği soket olabileceği geliyor aklıma. Ondan sonra da capacitorleri değiştirmek gerekebilir belki. Ama kesinlikle anakart genelinde veya başka bir majör parçada sorun olduğunu sanmıyorum. Samsung servise götürdüğümde elektrik gelmediğini söyleyip anakart değiştirmek gerektiğini (400tl) söylediler.

Güvenebileceğim ve problemi hızlı çözebilecek bir yer arıyorum. Yoksa kendim uğraşıcam internetten parça falan sipariş edip ama çok daha uzun sürcek ve biraz da bilmeden iş yapıyor olcam.

Nereye götürüp yaptırıyım bilgisayarı, var mı önerebileceğiniz bir yer?
Mesaj tarihi:
Hala duruyorum. Şimdi hemen cevap vereyim. Tamircimi değiştirdim. Dört laptop, bir xbox ile çalışıyorum kendisiyle. Çokta memnunum. Beşiktaş'ta my computer u kullanıyorum. Sinan Paşa pasajının Mc Donalds girişinden bir önce olan (beşiktaş çarşı yönüne doğru, çarşının merdivenin kumpirci ve camiye inen merdivenden sonra ilk sinan paşa girişi) girişten içeri giriyoruz, küçücük my computer diye bir dükkan bulup, Şaban Abi'yi soruyoruz. Oradaysa benim ismimi de verebilirsiniz (Yüce), laptopu tamir ettiriyoruz. Yerin salaşlığından çekinmeyin, yaptıkları işi bir çok kere seyretmiş bir adam olarak takılmayın derim. Telefon ve adres bilgileri aşağıda:

Adres:
Sinan Paşa Mah. Hasfırın Cad. Sinan Paşa İş Merkezi D:114
Abbasağa, Beşiktaş, İstanbul - Avrupa
Tel: +90 212 259 55 18

Tek tamir edememe sebepleri, laptop'ınıza uygun parça bulamamaları olabilir. Bkz: Benim Acer 3820 TG laptopıma işlemci fanı bulunanamaması.

Bir sorununuz olursa, alıntılayarak yazın cevaplarım.
  • Yeni Oluştur...