Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuran Kurslarında Yaş Sınırı Kalkıyor

sg-1

Öne çıkan mesajlar

ya şimdi şu da var.. 3 dini de göster hangisini seçerse diye bişi yok. o işi birey 25inde 30unda yapar.. en olmadı hevesi çoksa 18inde yapar..

öle bi aile şekli yok.
biz müslümanız ve bizim dinimiz diğer dinlerden sorna gelip de onlar gibi bozulmamış tek din. en azından bizim kuranımızda öyle yazıyor. ben kalkıp da çocuuma hristiyanlık da var bak böle diye göstermem. ben bunu gösterirsem, daha dorusu kutsallığı ortadan kalkmış bir dini çocuuma seçenek olarak sunarsam ben günaha girmiş olurum.

öte ydnan hala sölüyorum. diyorum ki, bu tür şeyler baskı ile olmaz. çocukları daha da soğutur. güzellikle eğlence ile bir anlatılır gösterilir..

yaş sınırı olması mantıklı değil. yaş sınırı olmamalı. madem özgürlük var. dimi..

ama bireyin 14ünden önce de herhangibir haltı algılaması da ayrıca beklenemez zaten..
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonmax said:

di said:

Dragonmax said:
eğer öcü kaka tü pislik bişey olsa, hristiyanlar yapmaz yaptırmazdı..

Ne diyecegimi bilemedim. Dalga gecme amaciyla yazdiysan bile uymadi yani.
tekrar aktariim madem.

türk > çocuunu kuran kursuna gönderio > hayvan dinci oluyo
avrupalı > çocuunu manastıra gönderi > kızları rahibe omg god bless you mükemmel bir aileleri var

oluyo.. nihayetinde ben çok da farklarını göremiyorum.. kaldki yanacılar direk yaşamlarını din üstüne kuruyolar bu anlamda. bizimkiler çocukken öğrendikleri şeyleri daha camiden çıakrken unutuyolar. korkulcak bişe yok yani..

kuran kursuna giden arkadşlarım olurdu, ciddi cidi onalrdan bilirdim. hoca paso baarıp çaarırmış. hiç sevmezlerdi. şimdi dinle alakaları yok allam yarebbim.

dediim gibi bu tür şeyler zaten itici bir baskı yapıo çocuklar üstünde. ama diğer yandan herkesin kendi özgür düşüncesidir. ve kesinlikle avrupadaki saygı burada da insanlar arasına olmalıdır

Ozellikle Amerika gibi ulkelerdeki din baskisinin "OMG SUPER!" seklinde oldugunu mu saniyorsun ? Eger oyleyse cok yaniliyorsun.

Bir diger konu da ; kimseye dinsiz allahsiz kitapsiz olun demiyor ki kimse. Din sacma diyen bir yaziya rastladin mi ? Kuran kurslari amacina hizmet etmedigini ve sonucunda dinin -dolayisiyla olusan imanin- istege bagli olmadigini, dayatmayla ortaya ciktigini soyluyor yazanlar cizenler.
Sosyal ağlarda paylaş

Hangi baba oğlunun/kızının satanist veya başka abudik gubudik tarikatlardan birinden olmasını ister ?
Kız: Baba ayinden geliyorum orgy porgy vardı, çok zevkliydi 4 tane erkek deldi beni, süperdi bırak bu ... (insert any religion here) gel aramıza katıl.
Baba: Saygı duyuyorum kızım, dinin ne yükümlülükleri varsa yerine getir canım yavrum benim.

Horizon'ın dediği gibi, eğer ben müslümansam, ahiret inancım varsa, allah'a inanmayanların cehenneme gideceğine inanıyorsam çocuğumun da müslüman olmasını isterim. Yanlış birşey yok bunda bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de insan denilen varlik birey olarak ve dolayisiyla topluluk olarak birlikte gelisen bir varliklar butunu. Bunu 10 sene onceki siyasilerin konusmalarini dinleyerek bile cikarirsiniz. Yuzyillarca geriye gitmenize gerek yok. Dolayisiyla din gibi konularsa insan gelisimine ve olaylara bakis acisina gore giderek gelisecek ve "din bagimlisi" olmaktan cikacaktir. Inanclari hep var olacak fakat en azindan din olayi fanatizme varmayacaktir.

Hani siz ustune biraz dusunup bakis acinizi genisleterek, olmasi gereken sekilde dusunerek bu sureci hizlandirabilirsiniz ki insanlarin insan olmasina yapabileceginiz en buyuk katki olur.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Dragonmax said:

di said:

Dragonmax said:
eğer öcü kaka tü pislik bişey olsa, hristiyanlar yapmaz yaptırmazdı..

Ne diyecegimi bilemedim. Dalga gecme amaciyla yazdiysan bile uymadi yani.
tekrar aktariim madem.

türk > çocuunu kuran kursuna gönderio > hayvan dinci oluyo
avrupalı > çocuunu manastıra gönderi > kızları rahibe omg god bless you mükemmel bir aileleri var

oluyo.. nihayetinde ben çok da farklarını göremiyorum.. kaldki yanacılar direk yaşamlarını din üstüne kuruyolar bu anlamda. bizimkiler çocukken öğrendikleri şeyleri daha camiden çıakrken unutuyolar. korkulcak bişe yok yani..

kuran kursuna giden arkadşlarım olurdu, ciddi cidi onalrdan bilirdim. hoca paso baarıp çaarırmış. hiç sevmezlerdi. şimdi dinle alakaları yok allam yarebbim.

dediim gibi bu tür şeyler zaten itici bir baskı yapıo çocuklar üstünde. ama diğer yandan herkesin kendi özgür düşüncesidir. ve kesinlikle avrupadaki saygı burada da insanlar arasına olmalıdır

Ozellikle Amerika gibi ulkelerdeki din baskisinin "OMG SUPER!" seklinde oldugunu mu saniyorsun ? Eger oyleyse cok yaniliyorsun.

Bir diger konu da ; kimseye dinsiz allahsiz kitapsiz olun demiyor ki kimse. Din sacma diyen bir yaziya rastladin mi ? Kuran kurslari amacina hizmet etmedigini ve sonucunda dinin -dolayisiyla olusan imanin- istege bagli olmadigini, dayatmayla ortaya ciktigini soyluyor yazanlar cizenler.

yok yok öle değil zaten biliyorum. zaten amerika dinle pek haşır neşir değildir okadar. avrupa daha muhafazakardır o konuda. daha çok avrupayı kastediorum.. ama tabiiki hristiyanlarda da olay çok kalmadı. pazarları kiliseye gitmiyorlar artık biliyorum. bizim cumaya gitmediğimiz gibi....

tek sölemek sitedim şey. rahip rahibe olucam ben diyen birine orada güzel düzgün bir yol seçmişsin hadi hayırlısı şeklinde yanıt gelirken, bizde imam olcem diyene, malmısın gibi bi cvp yapıştırırılır :) emini
m.

hani bu (klişedir ama) her ne olursa olsaun hristiyanlar korkar eder omg olurlar da ıstavroz çıkartırlar üyüdür güzeldir.. bizde bi ortamda ellerini açıp 2 cümle bişi mırıldan bak nası yafta alırsın :)
Sosyal ağlarda paylaş

bize göre yanlış bir seçim işte onu diyoruz. biz müslümanız ve bize göre diğer dinler artık kutsal din değil.. ha ama mesela sen hristiyansan çocuunu da elbetteki hristiyan olarak yetiştiriceksin.. sana göre de müslümanlık kutsal din değil vs..

zaten çocuk işte sen de diosun neyi anlicakki.. büyüsün istiyosa değiştirsin.. kimse karışmaz artık ona
Sosyal ağlarda paylaş

Doğru olan çocuğa, "doğru" ve "yanlış" ı öğretmektir. Anne/Baba olarak ta bir insanın görevi budur. Bunu da hacı hocaya yaptırmanıza gerek yok. Eğer çocuğunuz belli bir yaşa geldiğinde içinde bir boşluk hissederse, kendisi araştıracak ve doğru olan seçimi yapacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Bizdeki tarih eğitimi de ona bakarsan gayet beyin yıkamaya yönelik.

1000 tane Türk 100.000 bizanslıyı bozguna uğratır ama hiç tersi olmaz. Savaşı kaybetmişsek bile ancak sakalımızı kesmişlerdir, biz onların pipilerini keseriz 6 ay sonra.
Türkler dağların arasında mahsur kalır, doğa ana imdada yetişir, kurt gönderir, yol gösterir bu durumdan kurtarır.
Vs vs.

El kadar bebelere marşlar okutmak, Atam sen kalk ben yatam demek de beyin yıkatmak bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Surda kuran kurslarina dair güzel bir yazi vardi zamani olan okusun bir.

Mustafa Tümener'den alinti

Henüz eleştirel düşünce yeteneği gelişmemiş masal çağındaki küçük çocukları adına "Kuran Kursu" denen toplu beyin yıkama merkezlerine teslim etmek hem insan haklarına, hem İslam’ın özüne, hem de laikliğe aykırıdır.

Bu kurslardan çıkan kafa bellidir: Tarikat reislerine kayıtsız şartsız inanan ve itaat eden, Atatürk’ü deccal, laikliği dinsizlik bilen, eleştirel akıl ve bilim düşmanı siyasi İslam mücahitleri... ideal AKP seçmeni!

Bu Kuran kurslarında küçük beyinlere ne şırıngalandığını AKP sanki biliyor mu ki bütün kaçak kursların denetimini ve cezalarını sıfıra indirdi? Nakşisi var, Süleymancısı var, Fethullahçısı var... AKP, tarikati ne olursa olsun gönül rahatlığıyla kaçak kurslara göz yumabiliyor, çünkü bir şeyden emin: Bütün Kuran kurslarında aynı tip, Arapça sure okumaya dayalı, ezberci ve tek doğrucu, sorgusuz eleştirisiz, dogmatik din eğitimi veriliyor.

İslam’ı ve Kuran’ı gerçekten anlamaya yönelik mitolojiye, toplum tarihine, dinlerin evrimine, çok tanrılı dinlerden tek tanrılı dinlere geçişe, din bilim çatışmasına, felsefe ve bilim tarihine, ayetlerin Türkçe açıklanmasına ve sorgulamaya dayalı bir Kuran kursu açın, hele bir açın, AKP kafası değil bu kursu kapatmak, başınıza yıkmak için elinden geleni yapacaktır.

Dogmatik ve ezberci Kuran kursu İslam’ın özüne de aykırıdır, çünkü tek tanrılı batı dinleri arasında akıl ve mantığa en çok değer vereni İslam’dır. Hz Muhammed "bilim Çin’de olsa gidip öğrenin" diyerek aynı Atatürk gibi bilime ne kadar değer verdiğini göstermişti. Bu nedenle İslam ilk dönemlerinde bilim ve felsefede o kadar ileri gitmiş, Farabileri, İbn’i Sina’ları yetiştirmişti. İslam’da akıl ve mantıktan uzaklaşarak ideolojik Arap emperyalizmiyle beslenen dogmatizm (tek doğruculuk) ve yobazlığa yönelme sonradan Emevi döneminde ortaya çıktı.

Ezberciliği ve tek doğruculuğu savunanların başında zamanın etkin din filozoflarından Gazali (1059-1111) geliyordu. Gazali "dini halka akıl ve mantık yoluyla öğretmeye kalkmayacaksın. Halka sadece neye inanması gerektiğini, hangi sözleri kaç kere tekrarlayacağını, namazda kaç kere yatıp kalkacağını söyleyeceksin. Sorgusuz sualsiz! Dinde akıl değil iman aranmalıdır" diyordu.

İşte Kuran kurslarının ve AKP’nin din anlayışı Gazali’nin ezberci dogmatik din anlayışıdır. Bu anlayışta halkın beyinsizliğine ve cehaletine korkunç bir güven, korkunç bir küçümseme vardır.

Gazali aptal mıydı? Hayır, tam tersi. Fakat onun için öncelikli olan İslam’ın akılcı ve aydınlatıcı yönü değil, dogmatik ve birleştirici yönüydü. Dogmalar tartışmaya açıldığında değişik yorumlar ve mezhepler ortaya çıkıyor, bu da İslam topluluğunun (ümmet) parçalanmasına yol açıyordu. Bu parçalanma da Arap emperyalizminin hiç işine gelmiyordu.

AKP’nin otoriter bir rejimle yönetilen "ümmet" ideali, aslında dogmatizme ve küçük yaştan beyin yıkamaya dayalı büyük bir toplum mühendisliği projesidir.

Kuran kurslarıyla küçük yaştan beyin yıkama laikliğe ve demokrasiye aykırıdır çünkü demokrasiler aklı hür, vicdanı hür vatandaşlar gerektirir. Ayrıca bu kurslarla çocukların kendi inancını kendi seçme özgürlüğü de ayaklar altına alınıyor.

Bırakın çocuk önce bir bilimi ve eleştirel düşünmeyi öğrensin. Oynasın, spor yapsın, sanatla uğraşsın, çok yönlü yetişsin. Bu arada mitolojiyi, felsefeyi, dinler tarihini öğrensin, genel kültürü artsın. Sonra 15-16 yaşına doğru kendi dinini, ideolojisini, politik görüşlerini özgür aklı ve iradesiyle kendisi seçsin.

6 yaşındaki bir çocuğun dininin ne olacağına tepeden inme karar vermek ve bu doğrultuda beynini yıkamak sadece inanç özgürlüğüne değil, insan haklarına da aykırıdır. Çünkü çocuğun beynine türlü korkular ve dogmalar aşılayarak onu eleştirel düşünce özürlü biyolojik bir robota çeviriyorsunuz.

Doğar doğmaz bir çocuğun nüfus cüzdanının din hanesine "İslam" yazmak inanç özgürlüğüne tamamen terstir. Laik bir ülkenin standart resmi bir dini olmaz. Hem nüfus cüzdanında din hanesinin ne işi var? Hani din bireyle Allah arasında bir şeydi? Sana ne benim dinimden? İstersem budist olurum, istersem müslüman, istersem de ateist. İstersem yarın dinimi değiştiririm. İstersem de birkaç dinden uygun bulduğum fikirleri alır, kendi kişisel dinimi kendim oluştururum. Dinim ne olursa olsun ben bir Türküm, yani Türkiye vatandaşıyım.

Çevrenizde kapitalizm, komunizm veya liberalizm kursları açılsa ve küçük çocukların beyinleri her kursun kendi ideolojisi yönünde yıkansa ne düşünürsünüz? Veya çocukların doğar doğmaz nüfus kütüklerinin "politik görüş" hanesine anna-babanın görüşleri doğrultusunda "sağcı, solcu, sosyal demokrat, siyasi islamcı" yazılsa? 6 yaşındaki çocukları sadece müslüman veya musevi değil, sağcı solcu veya demokrat diye damgalasak? Saçma değil mi?

Mustafa Tümener, Ağustos 2008

Sosyal ağlarda paylaş

Abi aklım almıyor,4.5. sınıfa giden bir çocuğun dinle ne ilgisi ne alakası olması gerekir,neyi bilecek,bir gidin allah aşkına ya...Kuran- Kerim bu kadar zor bir kitapsa,üstünde kafa yormak gerekiyorsa belli bir yaşa gelince adam gibi oturup okunması gerekmez mi?
4. sınıfta anlasa ne olur o günahmış bu değilmiş,veya ne denilmiş,ne farkeder abi çocuk daha ya nasıl bir yobazlık abi anlamıyorum kimse kusura bakmasın..Bırakın insanlar seçsin istediğini büyüyünce...Hepimiz belli yaşa gelince zaten hayatı sorguluyoruz,Allah ve din kavramlarını tartışıyoruz,araştırıyoruz,isteyen istediği yolu(bakın doğru yolu demiyorum çünkü doğru yol diye birşey yoktur) zaten buluyor,ona göre yaşıyor...Ben de çok inançlı bir insanım ama bunu zaten kendi kendine kavrayabilmiş,başka şeylere gereksinim duymamışım...

Doğduğumdan beri anlamadığım tek birşey var,her zaman sorgularım,niye insanlar nasıl yaşamaları gerektiğini anlamak için dış kaynaklara ihtiyaç duysunlar...
Bugün yoldaki karıncaya zararı olmayan bir adamım,insanlara iyilik yapmaya çalışırım herşeyden önemlisi iyi olmaya çalşırım,ama yanlış da yapsam hatamı kendim öğrenirim,şu günahmış diye kendimi cezalandırmanın mantığını hiç çözemedim...Dine hiç bir zaman karşı olmadım da,ama bu kadar zorunlu olmasına insanların bu kadar bağımlı olmasına hayatlarının her yönünü buna vermelerini de hiç anlamadım,benim hırsızlık yapmak,atıyorum tecavüz etmek gibi şeylerin yanlış olduğunu görmek için hiç bir zaman bir kitaba ihtiyacım olmadı...Burdaki hiçbirimizin olmadı...

E nedir o zaman bu kadar dini öğrenmekteki acele,çocukları ona göre yetiştirme belli kurallarda sıkıştırma,bugün din olmasaydı ben dinde yasak olan şeyleri yapacak mıydım mesela?Çocuğunuz 4. sınıfta dini öğrenmese elden gidecek mi,buna mı inanıyor insanlar?
Dini öğrenmek nedir yani biri bana açıklayabilir mi?Bir şeylerin yanlış olduğunu görmek için,veya daha iyi bir insan olabilmek için illaki birşeylere mi ihtyaç duyuyoruz?
Çocuğumun daha iyi bir yaşam sürmesini istiyorsam 4. sınıfta bilmediği bir dilde,muhtemelen daha kapasitesinin yeterli olmadığı din gibi çok derin bir konuda onu belli kurallarla eğitmeli miyim?
Bir şeylerin yanlış olduğunu görmek için onun günah diye sınıflandırılmış olması mı lazım?
Kendi doğrularımızı yaşarak bulamaz mıyız,zamanı gelince bir din ile ilgileniyorsak kendimiz zaten istediğimiz bilgiye ulaşıp,istediğimize inanmaz mıyız?
Nedir ki o zaman bu acele,neymiş 5. sınıf geçmiş daha önce de din eğitimi verilebilirmiş,4. sınıfta bir çocuğa din gibi derin bir kavramdan önce verilmesi gereken çok farklı şeyler var,bırakın zamanı gelince öğrensin,bir çocuğun daha o yaşta hiç anlamayacağı birşeyleri,sırf efendim dinini zamanında öğrensinde ileride "elden kaçmasın" diye böyle kurslara vermeye,beynini o yaş için gereksiz şeylerle doldurmaya gerek yok..Bırakın oyun oynasın,lego yapsın,top oynasın,3.4.5. sınıf nedir abi ya aklım almıyor kimse kusura bakmasın....
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

Hangi baba oğlunun/kızının satanist veya başka abudik gubudik tarikatlardan birinden olmasını ister ?
Kız: Baba ayinden geliyorum orgy porgy vardı, çok zevkliydi 4 tane erkek deldi beni, süperdi bırak bu ... (insert any religion here) gel aramıza katıl.
Baba: Saygı duyuyorum kızım, dinin ne yükümlülükleri varsa yerine getir canım yavrum benim.

Horizon'ın dediği gibi, eğer ben müslümansam, ahiret inancım varsa, allah'a inanmayanların cehenneme gideceğine inanıyorsam çocuğumun da müslüman olmasını isterim. Yanlış birşey yok bunda bence.

Hayatımda bu kadar saçma ve dar bir görüş ne duydum ne gördüm...Sen müslüman olmayan veya dine inanmayan insanların böyle olduklarını düşünüyorsan zaten ne kadar dar görüşlü olduğunu açıkça belli etmişin...
2.si ise klasik dinci erkeğin görüşü,kızım/oğlum dinine inanmaz ise,kurallara uymazsa,afedersin ona buna verir,orospu olur yani öyle mi?
İslam'ın en büyük olayı olan aslında şu cinselliği kısıtlama ortaya çıkıyor,insanlar sanıyor ki inançsız olanlar birbirine veriyor,orgy ler dönüyor...
İslamın en büyük yanlışı işte bu abi..Cinsellik o kadar kısıtlanmış ki,insanlar saplantılı hale gelmiş,başka dinlerde herkes sokaklar sevişiyor sanacak...
Sosyal ağlarda paylaş

Ahaha sesli güldüm sen topiclerin ilk 8-9 sayfasını atlayarak okuyorsun herhalde.

O yazı, müslüman/hristiyan/yahudi bir ailenin çocuğuna küçüklükten din eğitimi vermesinin beyin yıkamakla eşdeğer olduğu konusunda yapılmış bir yorumdu.

Özet olarak her aile kendi çocuğu için en iyisini ister, seçtiği dini de doğruluğuna inandığı için paylaşmak ister, yanlış birşey yok bunda demişim.

Sen ters anlamışsın, ayrıca psikoanaliz yapmışsın ama.

Bai meyt.

/insanlar da siz herşeyi nerenizden anlıyorsanız orasından anlıyor.
Estel
Sosyal ağlarda paylaş

İsteyen seks partisine yollar , isteyen camiye, isteyen Kuran Kursuna, isteyen kiliseye .Bundan kime ne kardeşim?

18 yaşına kadar çocuğundan mesul aile , etik olan doğru olan bu. 18 yaşında yanlış buluyorsa çocuk ,zaten ona göre yaşamayacaktır . zorla yaşatılsa da o zaten niyetine göre yaşamadığı için o dinden değil.

Çocukluğunda imam-hatip'e gönderilip şu an baş fırlama olan tipler tanımıyor muyuz? çıkmıyor mu hiç? çıkıyor .

Yani şimdi imam-hatip ve Kuran kursuna gönderilince illa Usamenin saflarına katılıp Amerika'yla Türkiye'yi katakulleye getirip yerine Osmanlı'yı mı kurucaz?

Nedir bu korku yani? Kafayı yemiş insanlar .
Sizin beyninizi kim yıkadı bilmiyorum ki?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...