Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuran Kurslarında Yaş Sınırı Kalkıyor

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasası ile yaz Kuran kurslarındaki yaş sınırlamasını kaldırmayı planladıklarını belirtti.

Çelik “Bu konudaki kısıtlamanın doğru olmadığı inancındayız’’ dedi.

Var olan uygulamaya göre, ilköğretim 5’inci sınıfı bitiren çocukların yaz Kuran kurslarına devam edebildiğini hatırlatan Çelik, ‘’Beşinci sınıf değil de üçüncü, dördüncü sınıftaki çocuk gönderilmek isteniyorsa gidebilir. Netice itibariyle yaz tatilini değerlendirmek isteyen velilerle ilgili bir düzenleme. Buradaki o sınırı kaldırmayı düşünüyoruz’’ değerlendirmesinde bulundu.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12628646.asp

Evet, çok lazım, 5. sınıfa kadar kursa gidemeyince laik agnostik aczmendi nasyonel sosyalist faşik müsveddeleri haline geliyor çocuklarımız, bir an önce nur yoluna katılmalılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Niye yararı olmasın ? Annesi çocuğunu göndermek istiyordur 5. sınıf ve sonrası dersler ağırlaşır, dershane falan başlar, başka planları vardır kim bilir. Yaş aralığını genişletiyor işte. Bi kere gidicek kuran okumayı öğrenicek altı üstü
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası ben de aynen 18'den demiyeceğim de 15 diyeyim mesela , böyle kurslara gönderilmesine soğuk bakıyorum. (18 değilde 15 dememin sebebi artık günümüzde çocuklar daha genç yaşta bilinçlenebiliyorlar)

Fakat şu varki biz ne düşünürsek düşünelim , aile istediği sürece onu öğretecektir ya da çocukta baskı kuracaktır. Dışarıdan buna müdahale edilemiyor. Çocuk senin olduğu için istediğin dini , idolojiyi vs. empoze edebilirsin.

Kısaca şu yaş sınırı olsa da olmasa da bence bir fark yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Batida dini siyasete alet etmeye calismiyorlar ama. Batida o cocuk büyüyünce hacli ordusunu kurcam, düzeni degistiricem, boynuna hac takmayani adamdan saymiycam gibi bir insan yapisi kazanmiyor. Batiyla karsilastirilamayacak kadar cahil bir milletiz bu konuda. Dinin nasil yasanacagini ögrenmemis insanlarla dolu ülkede yas siniri kalkmasinda amac tamamen farklidir.
Sosyal ağlarda paylaş

yok batıda da var öyleleri de orada kanunun belirlediği özgürlükler garanti altında olmakla beraber o özgürlüğünün sınırları de aynı sıkılıkta denetleniyor.

loxias, benim hiç öyle bir eğitim özlemim ya da hayalim olmadı, böyle bir fikre kapılman ilginç. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

/Escobar said:

Batida dini siyasete alet etmeye calismiyorlar ama. Batida o cocuk büyüyünce hacli ordusunu kurcam, düzeni degistiricem, boynuna hac takmayani adamdan saymiycam gibi bir insan yapisi kazanmiyor. Batiyla karsilastirilamayacak kadar cahil bir milletiz bu konuda. Dinin nasil yasanacagini ögrenmemis insanlarla dolu ülkede yas siniri kalkmasinda amac tamamen farklidir.

bir doz Jesus Camp oneriyorum :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...