Anelor Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 daha internetten oynamaya yeni yeni alisiriyorum bide ya siz ne dusunuyosunuz hakkimda bilmiyorum ama ben resmen begenmiyorum oynumu potansiyelimin %40 inda falanim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 bende dün resmen oyundan soğudum. 2 gün önceki takımla dünkü takımın arasında dağlar kadar fark vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 aklima gelmisken sunuda soleyim ortasaha olmayinca top cevirememek en buyuk problemlerden biri surekli ileri oynaniyo top dinlemeye vakit bulamadan stami doldurmadan top geliyo ne kosabiliyoruz kosabilsekde adam oldugu icin artik gol atamiyoruz yatay paslasmak lazim hardcore surekli ileri oynamamaliyiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ermynorac Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 ben çok oynamadım paticik fc de (toplam 4) sanırım ama şimdiye kadar 3 club değiştirdim 100'ünde üzerinde maç oynamışımdır(fifa10 profilinde gözüküyordur). pestürkiye(burda da çok uzun süre oynamadım) gamerselysia(kapandı) yüksek rankli klüpler(di). neyse söyleyeceğime gelelim. benim herhangi bir şikayetim yok takımdan ancak.. through-pass, through-pass yapa yapa başarılı olunamaz bu clubs da. paticik böyle demiyorum(2-3 maçta gördüğüm kadarıyla öle gibi) ama bu zaten bütün takımlarda olan bir problem. tıpkı fifa ilk kez oynayan kişiler de olduğu gibi amatörce oynayan takımlar sadece ileri pas veriyor. top hakimiyetine hiç önem verilmiyor. top ayağa geçtiği gibi hücuuummmmm :D salla through pass ileri minik forvetler koşsun çalım atsın gol atsın olmuyor. pas yapmadan iyi savunma yapan klüpleri yenmek imkansız. rankimiz arttıkça daha da çok göreceğiz bunu. pas derken demek istediğim çok paslı gerekirse geriye dönülerek karşı takımın alanına yerleşerek oynanan futbol. bu şekilde yapıldığında ve 4 savunma oyuncusu da bi oyuncu olduğunda oyun ne kdr kolay laşıyor anlatamam :) savunmaların hepsi orta çizgiye diziliyor,(biraz benim adam gibi orta boylu olursalar hızlı da oluyorlar) araya atılan toplar çooook rahatça yakalanıyor. savunmalar neden oyuncu olsun istiyorum derseniz AI bozuyor o çizgide kalma işini her şekilde. 1 tane bile olsa geri koşuyor(özellikle Full backlar geri koştumu sadece komedi-- bitek offside ı bozmaya yarıyorlar :P) onun dışında pas yapa yapa gol bulunuyor. proclubs da yapmak zor savunma(çünkü ilerde oynayan kimse savunmaya gelmiyor). savunmada AI nin yeteneğine kalıyor, ki Clubs da World Class AI kullanılıyor... bu nedenle karşı takımın alanına yerleştikten sonra gol çok rahat geliyor. tabi yerleşebilmek için kontra atak oynamayı bırakıp pas futbolu oynamamız gerekiyor. geri ileri oynayarak (hafifçe yavaştan) karşı takımın alınına yerleşmeliyiz. geri pas yapmasını öğrenmeliyiz. şu an yaptığımız sadece karşı takımın savunması yerleşmemiş ise etkili oluyor(mesela kornerlerden sonra). tıpkı gerçek futbol gibi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 tamamen katiliyorum abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HatoriKenji Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 O zaman toplanıp bi konuşalım oyuncularımızın pozisyonlarını ve kontrol edenlerin (yani bizlerin) yeteneğine göre bi kritik yapalım. Baştan bi formation oluşturalım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ermynorac Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 442 süper formasyon :P türkiyenin default u da 442 hiç ellemeden maçları oynasak ta olur yani. herkesin görev tanımı belli 442 de. 41212 de insanların kafası bulanıyor CAM kendini forvet sanıyor. CDM de orta saha diye çok ileri çıkıyor. (bizim oyunculardan bahsetmiyorum yine yanlış anlaşılma olmasın-- çok az oynadım ztn) 4-4-2'e gider benim oyum. formasyon ne kadar önemli olsa da, asıl önemli olan bizim mantalitemiz o yüzden okadar da formasyon konusunu büyütmeye gerek yok kanaatimce :D 442 de pozisyon rollerini açıklarsak: Strikerlar bi küçük bi büyük olsa iyi olur. büyük olan hava kontrolü olan orta pozisyonlarında arka direk tarafına doğru koşturacak ileri sallanan topları kontrol edip arkadaşlarına dönecek, kaleci vuruşlarında/kornerlerde topların yollanacağı kişi olmalı(pro oyunlarda kornerler yarma forvet olursa çok iyi bir gol kaynağı olabiliyor). küçük veled forvetler koştursun dursun işte herkes oynuyor zaten bu şekilde :D Kanatlar(LM/RM) orta-küçük boyda(savunma da da bulunabileceğinden dolayı minicik VPlerin kanat olmasını çok tavsiye etmiyorum açıkçası) hafif dribbling yeteneği yüksek oyuncular olması gerekiyor ve RB/LB ileri çıktığında full backlerin yerine geçebilmesi gerekiyor pozisyonu okiip. özellikle kanat oyunlar full back ile al/ver yapıldığında çok rahat önünü açabiliyor kanatlar (o kadar full back oynuyorum ama çok az kullanılıyor şu olay - kanatlar hep dümdüz koşmaya çalışıyor. halbuki verse bi geri atıcam ileri.. önü bomboş kalıcak :D) orta sahalar(RCM/LCM) orta boylu çok ii pas yapan, icabında uzaktan şut deniyecek ve defansa yardım edebilecek adamlardan oluşmalı. Full backler(RB/LB) orta boylu çabuk iyi orta yapabilecek oyunculardan oluşmalı, CB'ler ileri çıktığında onların açığını kapatabilmeli. eğer gol atma ihtiyacı varsa ileri koşular yapabilir. diğer türlü CB'e yakın oynanmalı. CBler(RCB/LCB) de yarma olmalı kornerlerde iyi kafaya çıkabilmeli, ceza sahasına atılan yüksek topları engellemeli, gol atma sevdasıyla ileri çıkıp durmamalı da cabası :D bu arada yarma dediklerim illa da 6'6'' olmak zorunda değil ama biraz büyükçene olması gerekiyor yoksa hava hakimiyeti az oluyor.(6'2 falan ideal sanırım bu tarz bi oyuncu için, yeterince iyi koşabiliyor ve havada da 6 6 olanlar kadar vurma şansı var) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 zaten 4-4-2 oynamamanız buyuk hata defansif rcm ve ileriye daha çok giden lcm bir hızlı forvet bide uzun boylu daha ağır forvet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 gençlik beni ekleyin artık cunku bu aksam ezeli izledikten sora oyuna giriyorum paticik fifa tayfası eklesin artık bi zahmet :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 forvet konusunda bence bi sıkıntımız yok. hatori ztn uzun forvet moji de kısa forvet olarak oynuyo işte. ama bence sorun savunmada. ben stoper oynuorm takımda. ara sıra cok mal mal hatalar yapıyorum ama onun dısında kalan pozisyonlarda benim gorduğum kadarıyla (ki ilk kurulduğundan beri oynuorm takımda) bizim savunmadaki en buyuk sorunumuz coğalamamak. hucumda illaki adam bulunuo ilerde. e oynadığımız takımlarda coğunlukla iyi takımlar adamlar cok oyuncuyla ileri çıkıolar. biz savunmada defaultlar dısında max 2 3 kişi oluorz. cok kolay gol yiyoruz bence. once buna bi cozum getirmeye uğraşmak lazım. cok hatırlarım kasıp kasıp 2 3 tane attığımız takımlardan son dakikada 2 gol yiyip kaybettiğimiz maçları. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 ben yanına gelicem işte biraz alışana kadar :).sol bek boş ise orayada geçebilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ermynorac Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 ben de bundan sonra daha aktif olmaya çalışacağım ama ettik 3 :) bi kişi daha bulsak süper olur. ama savunma dediğimiz takım olarak yapılmak zorunda yani enazından orta sahadaki adamlar geriye mutlaka koşmalı pres yapmalı. daha önemlisi geriye koşmaya açıkları kapamaya hazır şekilde oynamalı. bi kontra durumunda direk forvetmiş gibi kalırsa arkada geri koşmasınında anlamı kalmıyor. sonuç olarak orta saha orta saha gibi oynarsa süpper our :) (hala genel konuşuyorum takımımız ile birlikte fazla oynayamadım-- genel olarak olan bu ama bütün klüplerde) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 eğer red defans oynayacaksa o zaman toplam 4 defans oluyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 sol bek oynamak istiyorum.yada sağ neyse işte bek olmak istiyorum takım için davetiye atınız birazdan girecem oyuna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Red said: sol bek oynamak istiyorum.yada sağ neyse işte bek olmak istiyorum takım için davetiye atınız birazdan girecem oyuna psn ne senin coıuldnt not found player Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 ekledin ya beni varsın :). daha ps me fifa 10 cd sini takamadım da ondan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ermynorac Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 dün gırgır yapmaktan 1 maç kazanabildik. neyi yanlış yaptık bilmiyorum hoş. ama 200 rating li takıma bile yenildik kötü oldu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 dünkü maçlar sayılmaz ya. bi maçta anelor sağ bek oldu bütün defansın dengesi bozuldu, diğerinde de ben Red i ortasahaya geçirmeye çalışırken yanlışlıkla ben geçtim oraya. anysiz kaldık bütün defans adamları bilgisayarın elindeydi ama kazandık heralde o maçı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 butun defansi ben toparladim abi yapmayin etmeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 tek maç oynadım onuda kazandık iyi bi başlangıc.cunku adamım çok kötü.ona güvenmediğim için garanti paslar ayaga pas oynuyorum :).orta bile yapmıyorum :).manager modda bi güzel bişi yapim ona daha iyi olur :) oha benim sağ bek olduugm maçta defans compütür müydü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ermynorac Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 beyler dün 2 maç kalabildim. ilk maç defansımız iyi gibi gözüküyordu ama ikinci maç çuvalladık baya (6-3) :D yine de çok kötü olduğumuzu düşünmüyorum adamlar biraz dengemizi bozdu. defansımız sürekli böle 3-4 kişi ile yaparsak çok çok iyi olur. tekrar hatırlatmak istedim bazı şeyleri özellikle CB oynayan arkadaşlara 2-3 tavsiye. * Pro kamerasında zaten defans yapılmaz, Default maç kamerasına alırsanız daha iyi defans yapılabilir ve default kamerada iken Select tuşuna basarsanız Orbit VP ile top arasında değişiyor. Bazı durumlarda Topu orbit yapmak pozisyon almaya yardımcı olabilir ancak orbit adamınız olursa offside ı bozmanızı engeller. daha ii adam marke edersiniz. *Özellikle CB oynayan arkadaşların boyları 6' 2'' civarı olursa (minimum 5' 11'') daha iyi olur. Diğerleri de iş görür ama kafa toplarını almak zor oluyor. (Bknz ben, RB diye 5 10 kullanıyordum ama ikili mücadelelerde hep kaybediliyor top bütün aggression ve defans achivementları bitmiş olmasına rağmen-- değiştim o yüzden) * En önemlisi belki de bu. VP'nuzun Position mutlaka ve mutlaka Defender olması lazım (Role RB/CB farketmiyor). Full backler Midfielder da yapabilir. Daha önce Position un rating lere etkisini çıkarmıştım liste olarak bulabilirsem buraya da yapıştıracağım. Ancak kesin bir şey var Position ST seçili olan bir VP ile defans yapılamaz. * orta yapılacağı zaman arka diğe koşma görevini defanstaki kazık adamlardan biri yaparsa orta kafa gol hiç yemeyiz. dünkü maçlarda ben koşuyordum. ilk maçtaki adam kısaydı hiç kafa attırmadım ancak bi sonraki maçta 2 kişi birden arka diğere koşuyordu rakip takımdan biri zaten uzun boylu vp idi, hangisini tutiim derken 2 kere uzun boylu adamdan gol yedik. arkada direk te hem ben hem de uzun boylu bi CB olsa heç birini yemezdik. bugünlük bu kdr ayrılmayınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ermynorac Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 ahanda buldum eski klüp sayfasından SKILL DEF MID Acceleration 0 0 Aggression 20 10 Agility 0 0 Balance 0 0 Ball Control -5 0 Crossing -5 5 Curve -5 0 Dribbling -10 0 Finishing -15 -5 FK Acc. 0 0 Heading Acc. 5 -5 Jumping 0 0 Long Pass 10 10 Long Shots 0 5 Marking 20 5 Penalties 0 0 Positioning 10 5 Reactions 0 0 Short Pass 0 5 Shot Power 0 0 Slide Tackle 30 10 Sprint Speed 0 0 Stamina 0 0 Stand Tackle 40 30 Strength 0 0 Tact. Aware 15 10 Vision 0 5 Volleys -10 -5 GK Diving 0 0 GK Handling 0 0 GK Kicking 0 0 GK Pos. 0 0 GK Reflexes 0 0 TOTAL 100 85 ------------ Bunlar da nesi? bunlar Virtual Pro'nuzun Positionuna göre değişen Skill ratingleri. Forward base alarak yazılmıştır(Çoğu kimse kensini Striker olarak set ediyor çünkü) NOT: VP'nin rating leri edit ekranında seçilen Positiona göre değişmektedir(Defender, Midfielder, Forward). Seçilen Role un bir etkisi yoktur(CDM ile CAM ikiside Midfielder bu nedenle ratingler üzerinde hiç bir etkisi yok) Şu şekilde işlemekte: mesela Forward/Striker VPnuzun Long Shot ratingi 79. Eğer Defender olsaydı bu rakam yukarıdaki rakamlara bakarsak yine 79 olacaktı(0), Midfielder olsaydı 84 olacaktı(5). Toplamlara bakarsak Strikerların çok geride olduğunu göreceksiniz. Bir orta sahanın toplam statları Strikerdan 85 fazla iken, defans ın statları Striker dan 100 daha fazla. Tabiki Strikerın Statlarının fazla olduğu alanlar gol atmak için çok daha önemli ama, Striker seçili bir adamla orta sahada oynamanın ne kadar çok şey size kaybettirdiğini anlayabilirsiniz.(crossing long shots passing hepsi daha düşük) Ratingler ortada, maçlarımıza sizin için en önemli ratinglerde hangisilerinin daha önemli olduğuna karar verip Position u ona göre set etmenizi tavsiye ederim. Yani bir CDM oyuncusu Midfielder yerine Defender seçerse takıma daha faydalı olur(defansif olarak daha önemli statlar hep Defender da). Sonuç olarak benim tavsiyem, eğer en uçta oynayan bir oyuncu değilseniz, VPnuzun position u kesinlikle Forward/Striker'da tutmayın(Aggression-ikili mücadelelerde topa hakim olabilme- gibi çok önemli bir rating iniz başta olmak üzere bir çok alanda eksik kalırsınız. Bunu karşılık sadece Volley, Finishinginiz biraz fazla olur. Umarım takımımıza bu bilginin faydası dokunur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 hm güzel yazı olmuş umarım faydalı olur. daha önce okumuştum gene senin ağzından bunları :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 aiko şu grup msn ine invite attım.yada siz ekleyin yannış eklemiş olabilir.maç yapıcagını zaman haberim olmuyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HatoriKenji Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 İlhan (Sputzke) aradaşımızın yaptığı araştırmaya göre :D son 2 gündür 5-2-1-2 Taktiği ile onamaya başladık ve yaptığımız maçlara göre gayet iyi sonuçlar aldık... Yola Dewam :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar