Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Antichrist (2009)

sir

Öne çıkan mesajlar

aramaya inandım ve aradım ve "bu filmin topiği nasıl açılmamış olabilir, du bakayım en iyisi ben açayım" diye düşündüm, açtım.

belki duyanınız olmuştur, lars von trier'in son filmi bu, willem dafoe ve charlotte gainsbourg oynuyorlar, ama bu oyunculuktan çok çok daha fazlası sanırım.

cannes'da hem yuhalanan hem alkışlanan, hem de charlotte gainsbourg'a en iyi aktris ödülü kazandıran bu manyavi filmin üzerinde biçok tartışma döndü. bi röportaj sırasında von trier "benim kimseye bişey ispatlamama gerek yok, dünyada şu an benden iyi film çeken yok" demesi, ve filmi andrei tarkovsky'e adaması beklentilerimi epey arttırmıştı. çoğu filmini çok severek izlediğim adam, acaba bu sefer neler hazırlamıştı?

divx'ini indirmiştim ama filmekimine gelir diye bekliyodum. getirmiyolarmış anlaşılan, ben de dün oturup izledim. gerçekten hem yuhalandığı kadar, hem de alkışlandığı kadar varmış: filmin bi şekilde sizi etkilememesi mümkün değil, acaip provokatif, yoğun, özenli, kaotik, tedirgin edici ve büyüleyici. kimi sahnelerde gözünüzü kocaman açıp "aman yarabbi bu ne güzel film" diyosunuz, bazen de bütün vücudunuz kasılıyo, gözkapaklarınızı sımsıkı kapayıp "nolur bitsin artık" demek istiyosunuz ama meraktan kapayamıyosunuz göz ucuyla bakıyosunuz da falan filan. hiçbir sansür, hiçbir çekince yok filmde; herşey ortada. zaten bir röportajda willem dafoe, çekimlerin ilk günü herkesin pantolonları indirerek işe başladığını söylemişti =)

bu film sanat mıdır, yoksa torture-pron mudur, bir şaheser midir yoksa çöp müdür çok tartışılacaktır. ama, tartışılacaktır, belki de önemli olan budur. değişik bir sinema deneyimi arıyosanız, birebir. ve sanırım 4 aralıkta vizyona girecekmiş. bende böylesi yoğun duygu-düşünceler uyandıran şu filmi birazcık tanıyatım dedim. bu kadar işte.

not: başka izleyen olduysa da spoilerlar içinde bolca tartışabilirz tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

ben böyle olacağını tahmin etmiştim filme başlamadan önce. tipik bi lars von trier filmi; baştan sona şöyle bi huzurla izletmiyo hakkaten, sürekli bi tedirginlik.

willem defoe'nin çok bi aksiyonu yok onun yeri başkasıyla da doldurulurmuş bence ama charlotte gainsbourg çok ciddi anlamda sanat yapmış, yardırmış, ağlatmış vs.
filmde resmen her türlü tabu bi delinmiş ama aslında film boyunca da o tabular yüceltilmiş falan, buram buram ironi akıyo. baya derinliği olan bi film.
ama özellikle en sonlarındaki bi sahne beni şuana kadar film izlerken en rahatsız eden sahne oldu.

filmi yarıda bırakana niye bıraktın denmez, hacııı sanat bu işte diyene de laf edilmez. bence baya etkileyici mesela. thumbs ap
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
  • 7 ay sonra ...
rahatsız edici bir film yapmak istenmiş ve yapılmış. yönetmenin de filmden sonra hayatının en mutsuz döneminde çektiğini söylemesi filmi kendisinin de beğenmediği şeklinde yorumlanabilir. son sahne ve hayvanlarla film arasında bağlantı kuramamak benim hayvanlığım mı diye düşünmüyor da değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...