Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Twitter ve Friendfeed hakkında sorular...

Apis

Öne çıkan mesajlar

Şimdi bazı yazarları ve arkadaşlarımı bu Twitter ve Friendfeed denen nanelerden takip etmek istemekteyim.

Fakat bu şeyleri yeni inceleyen bir net cahili olarak (yaşlanıyoruz işte, geride kalıyoruz...) bazı sorular sormak istiyorum;

1) Bu Frendfeed ile Twitter arasındaki fark nedir? Bana aynılar gibi gözüktü.
2) Fark yoksa millet niye bir birini, bir ötekisini kullanıyor?
3) Bunlardan gelen mesajları takip edebilmem için üye mi olmalıyım?
4) Hem ff'den hemde twitterden istediğim kişilerin mesejlarını tek bir kaynakta toplayan Google Reader gibi birşey var mı? Yoksa illa tek tek bağlanıp mı okumalıyım mesajları?
Sosyal ağlarda paylaş

Apis said:

Şimdi bazı yazarları ve arkadaşlarımı bu Twitter ve Friendfeed denen nanelerden takip etmek istemekteyim.

Fakat bu şeyleri yeni inceleyen bir net cahili olarak (yaşlanıyoruz işte, geride kalıyoruz...) bazı sorular sormak istiyorum;

1) Bu Frendfeed ile Twitter arasındaki fark nedir? Bana aynılar gibi gözüktü.
2) Fark yoksa millet niye bir birini, bir ötekisini kullanıyor?
3) Bunlardan gelen mesajları takip edebilmem için üye mi olmalıyım?
4) Hem ff'den hemde twitterden istediğim kişilerin mesejlarını tek bir kaynakta toplayan Google Reader gibi birşey var mı? Yoksa illa tek tek bağlanıp mı okumalıyım mesajları?

1) aynı
3) evet ff de sanırım open id vardı yanı google hesabınla giriş yapabiliyordun ama yanılıyo olabilirim.
4) 2 sini senkronize edebiliyorsun birinde yazdığın diğerinde de yazılıyor şeklinde. ve ff nin google reader hizmeti var
Sosyal ağlarda paylaş

friendfeed twitter'a göre daha kollektif, açtığın başlık altında bir sürü insanın katılımıyla tartışılabilir bütün her şey.

twitter'da ise content senden gelir, ona genelde sadece reply ya da Retweet denen bir nane alırsın; ama seninle karşındaki 1 kişi arasındadır sadece olay.

temel fark bu, onun dışında bir sürü daha fark var elbette.

ben friendfeed'i bir şey öğrenebilmek, takip edebilmek için daha sık kullanıyorum, sağlam kafa açabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Hımm...

İlk olarak tüm cevaplar için teşekkürler =)

İkinci olarak Friendfeed kullanmaya başladım ama takip ettiğim insanların başkalarının mesaj, fotoğraf vs. lerine yaptıkları yorumları görmek istemiyorum. Sadece onların iletilerini görmek istiyorum.

Var mıdır yolu?
Sosyal ağlarda paylaş

onların yorumları da görecen ama onları kategorilendirebiliyorsun vayy ne uzun kelimeydi o? askdak neyse yani sürekli takip etmeyeceğin adamları ayrı bir bölüme koyarsın. ben genelde böyle çok popüler olan ota boka yorum yazan herkesi izlemeye alan tipleri engelliyorum. kimisinin hoşuna gidiyor ne kadar çok kişi izliyorsa die de benimle ortak alanı yoksa izlemesin beni direkt engel :D sende öyle yapabilirsin bu tarz bir grup adamı engelledin mi zaten ortalık fazla hareketli olmuyor.

ff twitterdan iyi ama amerikada deli gibi twitter reklamı yapılıyor. facebook ff'i aldıktan sonra belki reklam şansı artar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...