Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türk yerine ingiliz yazınca


rahatsiz

Öne çıkan mesajlar

bir araştırma yapmışlar. okullarda okutulan tarih kitaplarında türkleri anlatan kısımları ingiliz olarak değiştirmişler. gitmişler öğretmen adaylarına fikirlerini sormuşlar. ilginç bir araştırma olmuş.

http://www.milliyet.com.tr/Guncel/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=24&ArticleID=1143761&Date=28.09.2009&b=Ingilizler%20yapinca%20yanli%20Turkler%20yapinca%20hakli

değiştirilen metinler ise şöyle:

said:
- “İngiliz’in zaten mevcut olan cesaretine, Hıristiyan dini ayrı bir kuvvet katmıştı. İngiliz ordusu daima savaşa hazırdı. Yorulmak bilmezdi. Müslümanların üç günde aldıkları bir yolu, bir gecede alırdı. Yüz Müslüman’ın on bin İngiliz’den daha fazla gürültü yaptığını Doğulu yazarlar bildirmektedir. İngiliz askerlerinin cesareti her türlü takdirin üzerinde idi.”
- “İngilizler tarihin tanıdığı en cesur insanlardır. Ulusumuz bu cesareti sayesinde tarihte önemli yere sahip büyük devletler kurmuş ve birçok milleti uzun yıllar egemenliği altına almıştır. İngilizler bağımsızlığına düşkün insanlardır. Bağımsızlığı tehlikeye düştüğü zaman kimseden korkmaz.”
- “İngilizler hile ve yalanı sevmezler. Başkalarını aldatmazlar. Açık sözlüdürler. Doğru bildiklerini söylemekten hiç çekinmezler. Başkalarının haklarına saygılıdırlar. Dostlarına olduğu kadar düşmanlarına da dürüst davranırlar. Çünkü İngilizler doğru olmanın gereğine inanmışlardır.”
- “İngiliz ulusu temizliğin Hıristiyan dininden geldiği inancı içindedir. Bu inançla çevresinin, evinin ve işyerinin temizliğine önem verir. Vücut temizliğine önem verdiği kadar çevre temizliğine de önem verir.”


tarih kitaplarını elden geçirmek lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

her ulkenin resmi tarihi vardir

milli benlik genclerin milli bilinci hede hodo

haydi bunu sokup atalim diyip atamassin veya isi nicine insani duygulari filan rahatca sokamassin

milletinin cikari neyse ona gore tarih ogretirsinde bizde onuda yapmiyorlar

almanlar yenildigi icin yenik sayilip durmaya devam ediyoruz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...