pinkporing Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Arkadaşlar yuh diyorum başkada birşey demiyorum! Küçücük anadoluda bu ülke kürt türk çatışması yüzünden böülünürmü bu ülke diye korkularımız varmı yokmu? peki bu despotlukla yönetilen sscb olsun hitler almanyası olsun kaç sene yaşayabildi?(Türkiyeyle ayrı tutuyorum,demagoji yapan arkadaşlar sazan gibi atlamasın, antiparantez:p)o zaman osmanlı neden 700 yıl yaşadı ve tek aile hükmetti,bana 624 yıl tarihte yaşayıpta tek ailenin hükmünde kalan bir yönetim modeli gösteremezsiniz,onun için siz burada böyle konuşunca tarihten bilmez anlamaz,bir topluluk olduğunuza inanmaya başlıyorum iyiden iyiye,teknoloji konusuna gelince 624 yıllık imparatorluğun son 150 yılı hariç geri kalan 474 yılı teknolojiyi en önde takip eden,akdenize giriş için amerikanın bile osmanlıdan izine muhtaç olduğu günleri okuyup araştırırsanız sevinirim,avrupa ve amerika heveslisi arkadaşlara da kapak olsun. Timurdan beri böyle eziyet görmedi lafı,zamanın belediye başkanının (soyadı çankaydı sanırım şehir içindeki halka ait arazileri kamulaştırma mecburiyetinden dolayı söylendiğini biliyorum,ayrıca sivas valisinin pir sultanı astığında söylendiğinide duydum .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
midye dolma Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 pinkporing said: bana 624 yıl tarihte yaşayıpta tek ailenin hükmünde kalan bir yönetim modeli gösteremezsiniz Danimarka. 1400 yıllık falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 niye kin kusuluyo ki bu adama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 japonya daha eski dsfa adamalr direk imparatorun dunyayi yaratan tanrinin soyundan geldigine inaniyor mo 660 yilindan beri ayni ailede japon imparatorlugu ehaahahahah pinkporing said: siz burada böyle konuşunca tarihten bilmez anlamaz,bir topluluk olduğunuza inanmaya başlıyorum iyiden iyiye epic fail yukardaki bilgiler isiginda lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
midye dolma Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Ama Japonya'nın tek bir shogun altında birleşmesi 1500lerde falan değil miydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 shogunla imparator ayni sey degil shogun ordualrin komutani, imaprator tanri soyundan geldigi icin siyasetin ustunde sayiliyor o yuzden imparatorun yetkilerini kullanan shogunlar var meiji restorasyonu ile imparator shogunlugu kaldirip gucu kendinde topluyor 2. dunya savasi sonrasi hirohitoya mac arthur un "ben tanri degilim" dedirtmesinden ve japon anayasasini yazip kabul edin bakiyim demesinden sonra imparator gene siyasetten cekiliyor ulkenin basi ve egemen olan o genede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
keldron Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Osmanlı nefretini bir türlü anlamıyorum,hiç bir ülke 600 yıl despotlukla ayakta kalamaz.Osmanlıların hataları tabiki de olmustur;ama başarısız bir devlet demek(Son yüzyıl haric),despot demek,padişahların vatanını sevmedigini ileri sürmek biraz abes geliyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 padişahların vatanını sevmediğini soylenmedi zaten. vatan eşittir padişah, oslamlının türklükle cok bir ilgisi yok, hanedanlığın türklerle bir sevecenliği yok, adını kullnıyor o kadar dendi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 cin hanedanlıklarından iki taneside 1000'yılı ya geciyo ya yaklaşıyo diye biliyorum. Aynı şekilde, mırıs imparatorluğu ikiye bölünmeden önce 1100 senelik bir gecmişi var firavunların ondan sonra iskender feth edene kadar dayanıyolar. Ingiltere yüzyıllarca despotlukla dunyanın dort bir yanını yonetmiş, hatta sömürge etmiş. Roma, italya dısında son derece despot bir imparatorluk. Cumhuriyetkende öyle, imparatorlukkende öyle. daha sayılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 osmanlı iyi güzel bence. eğlenceli bir tarihi var okunduğunda. akıcı sfsdf. ama çok yanlı olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 osmanlinin upkeepi cok dusuk, asker basmak zor oluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 evet günümüzde bile daha kolay asker basılıyo. ahaha anneler baraka görevi görüo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 anneye tikliyosun boyle click click, anneden cocuklar cikiyo porch porch diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 TAMAM YAPARIM ALLAH ALLAH. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 allah allah sanki gobek atmaya giris gibi oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 e savaş sonrası köye gelip kahramanlık hikayelerini anlattıklarında age of militia'ları napıyo sanıyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 60 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
midye dolma Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 keldron said: Osmanlı nefretini bir türlü anlamıyorum,hiç bir ülke 600 yıl despotlukla ayakta kalamaz.Osmanlıların hataları tabiki de olmustur;ama başarısız bir devlet demek(Son yüzyıl haric),despot demek,padişahların vatanını sevmedigini ileri sürmek biraz abes geliyor bana. E 600 yıldan uzun yaşayan ülkeler demokasiyle mi ayakta kaldılar? Ülkeden ülkeye değişir koşullar. Zaten Osmanlı despottu demiyor ki kimse, yaptığı bazı kirli işlerden bahsediliyor. 36 tane padişah var zaten hepsinin kendi kişilikleri var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 sg-1 said: meriçin berkayın komik olmak için umut sarıkayaya ihtiyacı yok bence. kaldı ki berkay zaten bizim teşkilattan, küçük berkay. ayteki hiç duymamıştım ama. ha en sevdiğim diğer iki isim de ismetle şakirdir. berkayin nesi komik lan cahit berkay diye dunyanin en kral adamlarindan biri war Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
midye dolma Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 cahit berkay moğol imparatoru değil ama, olsa komik olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 komiksin berkay ahahahaue Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 bu arada bu osmanlinin teknolojik ustunluklerinin 650 sene surmesi felan dmeiste biri o teknolojik ustunluk dediginiz macar topcu ustalari olmasin ithal teknoloji yane teknolojik basariyi degil yeni kitalara gitmekten kiyidan ayrilmaktan aciz teknede inatta gorebiliriz millet kalyonlarla denizlere hukmederken (cenevizlisi olsun venediklisi olsun) osmanli kadirgalarda hala kurek cekiyodu tamam ok biri gelcek simdi kadirgalarin manevra kabiliyeti felan diye baglicakta osmanlinin deniz zaferlerinin hepsini sayabilcek olmamiza ne diceksiniz toplasan 2 3 tane cunku sirf duraklama doneminde osmanli donanmasi kac kere yakiliyo ben 3 diye hatirliyorum hade denizciligi gectik karada da cok bi teknoloji yok ki evet istanbul duvarlarini yerle bir eden toplar war ama onnar da macar icadi millet el topuna gecerken osmanli en yavas bu gecisi yapan ordu eyvallah bi suru zaferimiz var ama ne zaman bitiyo 1500lerin basinda tufek icat olunca mertlik bozuluyo diyelik mertlik dedigimizde akincilik yane yagma gerilla teknikleri vur kac osmanlinin en buyuk sansi bitmekte aglamakta olan dogudan da batidanda tokat yiyen bi bizansin yaninda olmasidir ha zamaninda fransa kralina 4 sayfa sifat yazip sen de bir aviz frenk krali diyen kanunidir ama 150 sene sonra kapitulasyonlanlarida veren bu adamin torunudur osmanli 1400lerden golden ageini yasamis THIMHARLI SIPHAI basip 4 attack 2 defans 2 movela avrupayi supurmustur ama unitler obsolete olunca kalmistir iste nerden nereye geldik osmanli gaddar despot degildir osmanli bi imparatorluktur imparatorlugun gerektigini yapmis her irka ayni davranmistir zaten belirli bir zumrenin destegini ihtiyac duyduklarinda da cok gec kalmis kimse sallamzolmustur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 "midye dolma" said: cahit berkay moğol imparatoru değil ama, olsa komik olurdu. niye olmasin lan cahit berkay khan saclar uzun ama kel gozluklu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
midye dolma Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 bu arada macar icadı kısmına katılmıyorum bonepart. macaristan'da top yoktu mesela, macar bir usta osmanlı'ya geldiğinde bunu icad etmişse bu macaristana mal edilmemelidir. sonuçta birşey sende var ama başkasında yoksa o senin üstünlüğündür. amerika mesela, sağdan soldan topluyor adamları faydalanıyor sonra ama sonuç olarak orada üretilen şeyler amerika'da var hindistan'da, irlanda'da ya da başka bir yerde değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 BonePART said: berkayin nesi komik lan cahit berkay diye dunyanin en kral adamlarindan biri war abi ben çılgın bir insanım her berkay dendiğinde gülerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar