midye dolma Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 nedanko said: Ben seyi cok merak ediyorum, burada bir misirli mogolistanli gorsem cevirip sorucam. Onlarda mesela sey diye geziyor mu? Biz misirlilarin torunlariyiz piramitleri yapan, bolgesine hukmeden, ulu bir kusagin torunlariyiz diye. Ya da mogollar, biz tarihin en buyuk imparatorluklarindan birini kurduk diyorlar mi? Desinler de, haklari gerci ama ona takilip kalmislar mi bizim gibi merak ediyorum. Mesela bir mogol ve ya misirli ciksa karsimiza boyle konusssa ne komik gelir degil mi? (bizim bazi turklerimiz oyle konusuyorda o yuzden, tanisir tanismaz, we are turks, you know, yeah yeah, we ruled the world yeah yeah) Moğollar yapar, tutunabilecekleri başka hiçbirşey yok çünkü. Cengiz Han onlara göre büyük bir kahraman, heykelleri var hep. (Bu arada yanlışlıkla öm olarak attım bunu az önce pardon) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 ayni mantikla orta asyada ki turklerlede bir benzerligimiz yok o zaman, hatta genetik calismalara gore varoldugu millete en uzak milletlerden biriyiz, yani turklere. Hatta kendi icimizde bile en genis genetik cesitlilige sahip milletlerden biriymisiz. Kafatasciliga gerek yok o acidan. yani oradaki insanlar uzaydan gelmedi. eger bilmedigim bi kanit varsa yani eski misirlilar simdi ki afrikalilardir gibi, o zaman eyvallahta onun disinda kafatascilik oynamak oluyor. bu arada kendi soruma yarim bir cevap vereyim, bir kac misirli ile tanistim zaman icersinde, ama bu soru yoktu kafamda, onlarda bana yansitmadilar tarihlerini biz Turklerin yaptiklari gibi. (tabii benim gibi misirliya denk gelmis olabilirim) komik durmasi su yuzden, ovunmesi komik degil, ovunecek tarihiyle tabii yeri gelince, hatta baskasi dalga gecer gibi olunca tokatlayacak karsindakini tarihiyle, ama yeri gelince. ama bizim osmanlilar uzerinden yerli yersiz yaptiklarimizi onlara uyarliyinca komik kaliyor, bir misirlinin mogollunun bunlari yapmasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 mumkunse evini barkini sat padisahim cok yasa diyiver ulan hala basina padisah gelmesini kabul edebilecekler var anlayamiyorum huun said: adamın soyunda nerden baksan muzaffer, fatih 10 tane general var. senin benim gibi sc'de zerglingleri, hoi'da panzerleri* sağa sola salmaktan fazlası yani. bana sorarsan adamın hakkına o kadar mücevher düşer. ben hakkımı helal ettim, sen çaldı gitti dersen etme. *: bak burayı salladım mesela. wwII düşkünlüğünden sonuç çıkardım ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 misirda mogolistanda milliyetcilik akimlari yayilmadida ondan milliyetcilik akimlari fransiz ihtilali ile baslayip dunyayi sardi, bazi milletler bundan hemen etkilendi bazisi icin tetikliyici bir olay veya guruplar gerekti milliyecilik akimlarindan hic etkilenmiyen milletlerde yok degil, misir kulturel olarak turkiyeden cok cok cok daha karisik biz goc edip anadoluya yerlesmisiz eski misirlilarin ise ustune habire birileri yerlesmis misir niye piramitlerle ovunmuyor sorusu disardan bir adam icin turkler neden hititlerle ovunmuyr truva savasini yapa nturkler degilmiydi demek gibi birsey romalilarla italyanalrinda cok bir alakasi yok mesela, britonlarlada anglosaxon ingilizlerin bunlar eski medeniyetler tarih sahnesinden isgaller ile silinip gitmis cogu, bizimkiler isgal durumunda topraklarini terk edip baska bir yer bulup orayi isgal etmis kavimler gocu filan hani ortaokul tarihi :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 tamam iste onu diyorum bizimde orta asyadan cikan turklerle bi alakamiz yok ama sahipleniyoruz, tarihimizi hareketimizi oralardan aliyoruz. bi fark yok. ki simdi ki ingilizler bile ingiliz degil yani o acidan. daha 2 gun once bi belgesel vardi %100 english diye. Degisik yerlerden ingilizleri aliyolar. baksan tiplerine %100 ingiliz dersin ilk goruste yani. bize gore daha safi bi irk olmalarina ragmen onlar bile degil. bi kadin var iste gocmenler soyle boyle diyo, bi kismi amerika yerlisi cikiyor, bir kadin var irkci bi dernegin kurucusu, ingilizleri sadece kabul ediyor. kadin cingene cikiyor, inceleyen adam sey diyor, ingiliz oldugunu bilmesem bu tipik bi cingene derdim. her yerden geni var. baska biri turk cikiyor euheueh.. simdi bunlar karismis falan diye artik ingilizleri tarihten silecek miyiz, hayir tabii ki. tarih sahnesinden silinen o medeniyet oluyor. insanlar ucmuyor bir yere. eger o medeniyetin belirgin bir sahibi yoksa, ornegin turkiyedeki efes harabeleri gibi, o medeniyet onlarin tarihidir, ustunde yasayanlarin. ne kadar karistiklarinin onemi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 matama said: mumkunse evini barkini sat padisahim cok yasa diyiver ulan hala basina padisah gelmesini kabul edebilecekler var anlayamiyorum huun said: adamın soyunda nerden baksan muzaffer, fatih 10 tane general var. senin benim gibi sc'de zerglingleri, hoi'da panzerleri* sağa sola salmaktan fazlası yani. bana sorarsan adamın hakkına o kadar mücevher düşer. ben hakkımı helal ettim, sen çaldı gitti dersen etme. *: bak burayı salladım mesela. wwII düşkünlüğünden sonuç çıkardım ^^ Hiç ayrıntıl yazmaya gerek yok , şu mesajla verdiğin cevabın alakası ne ? Geçmişteki soyunda başarı olduğunu ve üzerine mal varlığı kalması çok mu anormal ? Özellikle de o devirde. Bunu padişah özenmesi gibi algılamışsın sanırım. İsminin padişah olmasına gerek yok , şu an hiçbir nane yapmadan milletin parası ile türkiyenin zenginleri arasına giren düzenbazlar var. Sıfata takılmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 her osmanli tartismasinda derim osmanli deil mi kocu beyin raporunda turkler geldi dirlik bozuldu duyen ulke turkleri bunlar alevi kizil bas diye bir bir yokettirende osmanli deildi sanirim di mi osmanli devleti turkten cok sirpin macarin arabin ulkesi deil midir acin bakin turk soylu kac tane sadrazam kac tane vezir var osmanli kurulusundan beri turklugun temsilcisi olmamistir bi donem muslumanligi temsil etmeye kalkmis oda pek tutulmayinca araya karisik bi imparatorluk olmustur normalide budur imparatorluklar irklar utune urulmaz binlerce irki icine alabilmen gerekir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 -007- said: Breedan said: ingliz gudumlu olmak koymusda rus gudumlu olmak niye koymadı daha ilk mesajdan asagısını okuyamadım bu kadar korkmayın lan gelmez osmanlı geri sadece oha diyorum. Adam Rus Güdümlü dedi ya bi insan bu kadar mı bilgisiz olabilir! asd korkma kotu bisey deil bisey gudumlu olmak orda o anlatılmak istenmiş. ha bilgi istiosan kurtuluş savasında kim kimi destekledi aç oku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Ya bu tür cümleleri kendin mi düşünüp söylüyorsun yoksa birinden yardım falan mı aldın?Çok başarılı çünkü Güdümlü olmak nasıl kötü bişey değil ?Biz rusların kontrolünde mi başladık kurtuluş savaşına?Atatürkün hedefinin tam bağımsızlık olduğunu hiç mi duymadınız.Kimsenin mandası güdümüne girmeden kendi kurtuluş mücadelemizi yapmışız. Silahları da parayla da aldık yardımla da.O dönem ihtilal olan Rusyanın çıkarınaydı anadoluda bir direniş ve bize yardımı bu yüzdendi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 batumu vererek alinan destegi rus gudumune bagliyan cahillarda varmis memlekette Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 matama said: mumkunse evini barkini sat padisahim cok yasa diyiver ulan hala basina padisah gelmesini kabul edebilecekler var anlayamiyorum okuduklarından bunu anlayabiliyorsan hakkaten ilginç bir adam olman lazım senin. kesin ferrarin falan da yoktur senin. ben evimi barkımı satıp alabilirim ama bir tane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Viktor said: misir niye piramitlerle ovunmuyor sorusu disardan bir adam icin turkler neden hititlerle ovunmuyr truva savasini yapa nturkler degilmiydi demek gibi birsey Asıl din olayı sebep Mısır'da. Bugünün Mısır'ı Müslüman ve eski Mısır tarihindeki firavunlara iyi gözle bakılmaz diye tahmin ediyorum dini olaylar sebebiyle. O yüzden İslam etkisiyle tarihlerinden kopmuş olabilirler, Osmanlı etkisi daha fazla şekillendirmiştir bugünün Mısır'ını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 BonePART said: her osmanli tartismasinda derim osmanli deil mi kocu beyin raporunda turkler geldi dirlik bozuldu duyen ulke turkleri bunlar alevi kizil bas diye bir bir yokettirende osmanli deildi sanirim di mi osmanli devleti turkten cok sirpin macarin arabin ulkesi deil midir acin bakin turk soylu kac tane sadrazam kac tane vezir var osmanli kurulusundan beri turklugun temsilcisi olmamistir bi donem muslumanligi temsil etmeye kalkmis oda pek tutulmayinca araya karisik bi imparatorluk olmustur normalide budur imparatorluklar irklar utune urulmaz binlerce irki icine alabilmen gerekir Osmanlı yönetimi Türk değildi muhabbeti yalan bi klişe. Bunu tarihin arka odası programlarından birinde detaylı olarak incelemişlerdi daha önce. Öyle saraydakiler Türk değildi muhabbetleri yalan. Tabii ki sonradan gelen yabancı gelinler vardır..vs de bunlar sadece istisnadır denmişti. Ha bu söylediğim yönetim için geçerli, ülke politikasından bahsetmiyorum. Breedan said: -007- said: Breedan said: ingliz gudumlu olmak koymusda rus gudumlu olmak niye koymadı daha ilk mesajdan asagısını okuyamadım bu kadar korkmayın lan gelmez osmanlı geri sadece oha diyorum. Adam Rus Güdümlü dedi ya bi insan bu kadar mı bilgisiz olabilir! asd korkma kotu bisey deil bisey gudumlu olmak orda o anlatılmak istenmiş. ha bilgi istiosan kurtuluş savasında kim kimi destekledi aç oku Atatürk Türkiye'si hiçbi zaman kimsenin güdümünde olmamıştır. Destek almak demek güdümünde olmak değildir. Ruslardan aldığımız destek sonucu Yunanlıları meydan muharebelerinde denize dökebildik. Bu Rus güdümünde olduğumuz anlamına gelmez. Ha evet Osmanlı da son dönemlerinde onun bunun güdümü olmuş, sonunda da o güdümünde olduğu ülkeler tarafından işgal edilmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 -007- said: Viktor said: misir niye piramitlerle ovunmuyor sorusu disardan bir adam icin turkler neden hititlerle ovunmuyr truva savasini yapa nturkler degilmiydi demek gibi birsey Asıl din olayı sebep Mısır'da. Bugünün Mısır'ı Müslüman ve eski Mısır tarihindeki firavunlara iyi gözle bakılmaz diye tahmin ediyorum dini olaylar sebebiyle. O yüzden İslam etkisiyle tarihlerinden kopmuş olabilirler, Osmanlı etkisi daha fazla şekillendirmiştir bugünün Mısır'ını. bardakçı nın tv de dediğine göre firavun soyu olmakla övünüyorlar (öyleler veya değiller). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Bence de övünüyolardır, ha övünmeyen varsa da büyük ihtimalle din sebebiyledir işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 bi karar ver sende.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Kesin bişey diyemicem, iki türlüsü de vardır. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 misirin cogu musluman degilki istatistiklere bakmayin, muslumanliklari cok daha light turklere kiyasla zaten arap dunaysi bizim akdar fanatik degil, kadir gecesi haric hicbri dini bayrami kutlamiyorlar kandiller kutlu dogum haftalari filan yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Osmanlı sülalesi 600 sene başta Türkler olmak üzere Sırp-Gürcü-Rum-Kürt-Afrikalı-Çerkez-Bulgar-Slav vb. tonla halkı kullandı, vergilerle ezdi. İktidarda kalabilmek için kardeş-baba dinlemeden kendi soylarını bile katlettiler kimi zaman. Anadolu'da Rumeli'de halk savaşlardan, yokluktan, vergilerden inlerken adamlar Topkapı'da alemden aleme koşup aman sabahlar olmasın dediler yüzlerce cariyeyle. Şimdi ise halifelik meraklısı tipler bu aileyi hala savunuyor, baştacı ediyor ulu bir soy gibi göstermeye çalışıyorlar. Geçen aylarda Topkapı'da konser verildi, ulu mabette şarap içildi diye arıza çıkaran orayı basan tipler, acaba yüzyıllardır orada alemlerde neler yapıldığını biliyorlar mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 yahu osmanlı şöle yapmıs buraya savas acmıs burayı ele geçirmiş diyorsunuz da o zamanın olayı oydu yani aa insan hakları aa anayasa aa ülke sınırları cart curt olayı mı vardı yaşadıkları dönemin şartlarına göre davranmışlar olmuş bitti b.kunu cıkarmanın ne anlamı var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Viktor said: misirin cogu musluman degilki istatistiklere bakmayin, muslumanliklari cok daha light turklere kiyasla zaten arap dunaysi bizim akdar fanatik degil, kadir gecesi haric hicbri dini bayrami kutlamiyorlar kandiller kutlu dogum haftalari filan yok De get yok öyle birşey , nerede veya hangi ülkeyi bu şekilde değerlendiriyorsun ? Şahsen çok kez suriyeye gittim , çatır çatır tüm dini bayramlar kutlanır. Bizden daha aktif şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Kendi tarihinden bu kadar kompleks duyanıda görmedim yahu. Hayır yani, Türk ordusunda bir çok asker zamanında Yunandır, ermenidir vs hatunla evlenmişte, annelerden gelen kanın bunca zaman sonra ortaya çıkmış olması ilginç.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 off simdi osmanli olsa ne super olurdu, saraylar, haremler filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 islam dunyasinda turkler haric kandilleri kutliyan millet yok aga mevlut filanda hep turk icadi bir kere kurban bayramda kahirede oldum bayram oldugunu bilmesek etraftan anlamak imkansiz, kimsenin umrunda degil, arabistan desen peygamberin mezarinin altina kapali otopark yapan kabeyi gokdelenlerle ceviren adamlar lol, dubaidede kimsnein salladigi yok butun islam alemini sunni sayiyorsunuz tipki turkiyedeki %99.666 nin tamamini sunni musluman saydiginiz gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 İran hariç bildiğim kadarıyla islam alemi sunni islamı benimsemiştir. Birkaç istisna daha olabilir ama çoğunluk sunnidir. Yani bildiğim kadarıyla öyle, yanılıyorsam düzeltin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar