goldbären Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Efenim yüksek lisansa giren beyler bilirler. Başvuru yapabilmeniz için önce askerliği tecil etmeniz gerekir (lisansa girip girememeniz önemli değil başvurmanız yeterli.) İşte ben de böyle, 2008 temmuzunda falan tecil ettirdim iki sene. Şimdi yüksek linsansın tez senesine geldim. Yani tezi bu sene verirsem yüksek lisans bitecek. Gelin görün ki askerlik tecil tarihim de 30 Kasım 2010 olarak gözüküyor. SORU: Yukarıdaki bilgiler ışığında, 30 kasım 2010 itibariyle tecilim bitmiş mi olur yoksa oradan sonra iki sene olarak devam mı eder, okul ile askerlik haberleşmiş midir bu konuda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pogodi Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 biter diye biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Böyle durumlarda okul uzatıyor diye biliyorum. 2 hafta önce filan teslim ettim ben de tecil belgesini, okulum 2 yılda bitmezse ne olacak diye sormuştum, 1 yıl 3 ay biz tecil ediyoruz demişlerdi. Öğrenci işleri ile konuş bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 yok yüksek lisans tecil tarihinden önce bitiyor zaten. ben o durumda 2 yıllık hakkımızı akmış mı oluyoruz diyorum. hani 2 yıl tecil et, ister çalış-boş dur, ister yüksek lisans oku. böyle mi yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 okuluun askerlik bürosuna git öğrenci işlerinde. konuyu anlat. onlar sevk tehir işlemi yapıcaklar yüksek lisansta ders mezuniyetinden sonra 1sene daha tecil yapıcaklar. için rahat olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 biter muhtemelen. sen aynı anda yapmışsın işlemleri örneğin ben üniversiteyi bitirdim 1 sene tecil ettim, öbür sene master'a girdim okul uzattı askerliğimi 3 sene. şimdi aralık 2010'a kadar tecilli mezun olunca da sonradan askerlik tecil hakkı 2 seneye çıktığı için 1 sene daha uzatabileceğim (ama uzatmayacağım orası ayrı) senin yaptığın işlemde zannediyorum sen direkt gidip askerlik tecil hakkını kullanmışsın. sonra okula başvurmuşsun okul senin ne kadar tecil süren varsa onun üzerine koymaz, okul bitene kadar tecil eder. senin durumda bu 2 tecil çakışmış gibi ama en doğrusunu askerlik şubesini arayarak öğrenebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gandruel Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Caizdir yakmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 bende 2008 temmuzda tecil ettirdim. tezsiz yüksek lisans programına başladım. 8 ay sürüyor. bitirdikten sonra askerlik şubesine gittim ve sordum benim askerlik ne zamana tecilli şimdi. uzadı mı falan diye. ordaki görevli 8 ay sürdüğü için yine 2010 temmuza kadar tecillisin. 1.5 yıl ve üzeri olursa ek tecil hakkı tanınıyor dedi. en temizi kendi askelik şuben ile görüşmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 cevaplar için teşekkürler. ama anlaşıldığı üzere bu ekstra okulları bitirdikten sonra iki yıl kaçmak diye bir olay yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 yakar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 öğrenci işlerine git yine de otomatik yapmayabilir/fark etmeyebilirler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 dasaaa said: okuluun askerlik bürosuna git öğrenci işlerinde. konuyu anlat. onlar sevk tehir işlemi yapıcaklar yüksek lisansta ders mezuniyetinden sonra 1sene daha tecil yapıcaklar. için rahat olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 bi şey olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 kasma kendini. tecili bitenleri hemen swat ekipleriyle gelip evine baskın yapıp almıyolar merak etme. asker hiçbir zaman, askerliği gelmiş ama gitmemiş olan asker kaçağı durumundaki kişileri aramaz. ancak polislik bi olayın olur, GBT ye baklır, akser kaçağı olduun ortaya çıkar falan. velhasılı kelam, tezini bitir bilmemneyini ne yapıyosan yap, sonra işlerin tamamlanınca git askerlik şubesine ben geldim de. olsun bitsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar