Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yüksek lisans askerlik tecilini yakar mı?

goldbären

Öne çıkan mesajlar

Efenim yüksek lisansa giren beyler bilirler. Başvuru yapabilmeniz için önce askerliği tecil etmeniz gerekir (lisansa girip girememeniz önemli değil başvurmanız yeterli.)

İşte ben de böyle, 2008 temmuzunda falan tecil ettirdim iki sene. Şimdi yüksek linsansın tez senesine geldim. Yani tezi bu sene verirsem yüksek lisans bitecek. Gelin görün ki askerlik tecil tarihim de 30 Kasım 2010 olarak gözüküyor.

SORU: Yukarıdaki bilgiler ışığında, 30 kasım 2010 itibariyle tecilim bitmiş mi olur yoksa oradan sonra iki sene olarak devam mı eder, okul ile askerlik haberleşmiş midir bu konuda?
Sosyal ağlarda paylaş

biter muhtemelen. sen aynı anda yapmışsın işlemleri

örneğin ben üniversiteyi bitirdim 1 sene tecil ettim, öbür sene master'a girdim okul uzattı askerliğimi 3 sene. şimdi aralık 2010'a kadar tecilli mezun olunca da sonradan askerlik tecil hakkı 2 seneye çıktığı için 1 sene daha uzatabileceğim (ama uzatmayacağım orası ayrı)

senin yaptığın işlemde zannediyorum sen direkt gidip askerlik tecil hakkını kullanmışsın. sonra okula başvurmuşsun okul senin ne kadar tecil süren varsa onun üzerine koymaz, okul bitene kadar tecil eder. senin durumda bu 2 tecil çakışmış gibi

ama en doğrusunu askerlik şubesini arayarak öğrenebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

bende 2008 temmuzda tecil ettirdim. tezsiz yüksek lisans programına başladım. 8 ay sürüyor. bitirdikten sonra askerlik şubesine gittim ve sordum benim askerlik ne zamana tecilli şimdi. uzadı mı falan diye. ordaki görevli 8 ay sürdüğü için yine 2010 temmuza kadar tecillisin. 1.5 yıl ve üzeri olursa ek tecil hakkı tanınıyor dedi. en temizi kendi askelik şuben ile görüşmen.
Sosyal ağlarda paylaş

kasma kendini. tecili bitenleri hemen swat ekipleriyle gelip evine baskın yapıp almıyolar merak etme.
asker hiçbir zaman, askerliği gelmiş ama gitmemiş olan asker kaçağı durumundaki kişileri aramaz. ancak polislik bi olayın olur, GBT ye baklır, akser kaçağı olduun ortaya çıkar falan.

velhasılı kelam, tezini bitir bilmemneyini ne yapıyosan yap, sonra işlerin tamamlanınca git askerlik şubesine ben geldim de. olsun bitsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...