dufrasne Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 national geographic fotoğraf yarışması yapıyormuş. katılayım dedim ben de kendimce. önerilere açığım; renklerle şöyle oyna, hiç yollama rezil olursun vs. Gezi-Kültür kategorisinde http://img97.imageshack.us/img97/6558/makulmedeniyetc.jpg Doğa kategorisinde http://img199.imageshack.us/img199/8295/iekqu.jpg http://img41.imageshack.us/img41/7910/yeilyol.jpg İnsan kategorisinde http://img30.imageshack.us/img30/503/saklkadnlar.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
delimanyakcapkin Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 doga kategorisi basarili Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 anca insan diyorum. digerlerinde baya bi contrast brightness ve kadraj ugrasılması lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 enteresan. ben de kadrajda insanın zayıf olduğunu diğerlerinin iyi olduğunu düşünüyordum. contrast ayarlarıyla çok oynamak istemiyorum aslında çünkü emin değilim neyi tercih edip etmediklerini. ilk resmin contrastını arttırınca renkler güzel oluyor aslında. aha http://img19.imageshack.us/img19/9914/dsc0028kopya.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 o kadraj ve konularla insan harici diğerlerine zaman kaybetme derim. renklerle de oynama öyle çok belli oluyor. çirkin görünüyor contrastı, saturation ı falan abanınca güzel olmuyo fotoğraf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 yarışmaya katılırken ki hele böyle sağlam yarışmalara katılcaksanız fotolar üzerinde oynamayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 insan kategorisindeki zayıf geldi, muhtemelen buruşuk bi yaşlı veya bi çocuk fotoğrafı kazanır zaten :P doğa kategorisindeki ilk fotoğraf en çok hoşuma giden oldu 4'ü arasında. ilk fotoğrafın kontrastıyla oynanmamış hali daha güzel bence bi de. teknik olarak pek anlamıyorum, "aa güzel lan" kıstaslarına göre yorumladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 sağlam yarısmyakatılınırkende foto üstünde oynanır neden oynanmasın. dijital fotoraf sonucta bunlar baska bi caren yok. genel olarak white balance hataları var, onları düzelt bide out of focus cıkmış fotoraflar, bu konuda yapabileceğin cok bişey yok, ole sharpen falan basma fotoraflara, bi dahakine tripod'la cekersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 ben nc'nin eski yarışmalarını gözden geçirdikten sonra bu yarışmaya elimi sürmemeye karar verdim. umudunu kırmak istemem ama pek başarılı olacağını sanmıyorum, çok iyi kareler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 photoshop dijital fotoğrafın karanlık odasıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 şimdi ekim sayısında gelecek form ile beraber mi gönderiliyor fotoğraflar? internetten gönderemiyoruz yani eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 ng Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 ahahah asd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
coblck Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 gezi kategorisindeki resmi nerede çektin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Abilify Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 Doga kategorisindeki ikinci fotoda yolu almadan bakınca daha güzel geldi bana.Yarısı falan oluyor.Hiçbir fotograf bilgim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2009 ahah. harbi ha, ng. Fethiye - Kayaköy'de çektim onu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 10 gün felan geç kaldım topice belki ama, şöyle diyim, senin bu fotoğraflarla yarışma kazanman sıfıra yakın. fotoğraflarında ışığa hiç dikkat etmemişsin national geographic değil de başka bir fotoğraf yarışması olsa kazanman mümkün de, ng ciddi ciddi usta fotoğrafçılar barındırıyor bünyesinde. türkiye dalının da daha az olacağını sanmam. resimler için ayrı ayrı yorum yapmam gerekirse: 1- ışık olan tek foto bu sanırım, ama bu sefer de fazla ışık olmuş. gökyüzü gözükmüyor. aslında düşündüm de tam hdr'lik sahne bu, hem ışığı dengelemiş olurdun hem de gökyüzü gözükürdü. kadraj iyi, beğendim. 2- ışık kötü. çiçeğe ışık vuran açıdan çekmen gerekiyordu, bu yüzden çok karanlık çıkmış resim. profesyonel fotoğrafçılar yanlarında yansıtıcı ile dolaşır, bu tip sahnelerde çiçeğin yan tarafına da ışığın vurmasını sağlarlar. ama profesyönel olmayan fotoğrafçılar bu tip donanımlarla gezmediği için farklı açılardan incelemesi lazım ışığı. 3- yolların ve cisimlerin tam ortalanması güzel olmaj fotoğrafta. onun dışında gene ışık yok, çok karanlık çıkmış resim. 4- kadınları tam ortaya koymuşsun gene olmamış. kadınları sağa alsaydın, soldaki kadının sol tarafa bakması için geniş bir alan bırakmış olurdun, daha enteresan olurmuş. ayrıca gene ışık yok, gölgede güzel olmaz bu tip fotoğraflar. yani yarışmada başarılı olabilecek fotoğraflardan ziyade, fotoğraftan anlamayan birisinin gezi fotoğrafları gibi çıkmışlar. ayrıca bir fotoğraf fotoşopla "güzel fotoğraf" olmaz. Türkiye'de cep telefonuyla resim çeken gençler arasında yayılmaya başlayan gençlerde gördüğüm bir yanılgı bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Bone söylediğin hiç bir şey doğru değil gerçekten. //edit: yanında reflektörle gezen doğa fotoğrafçısı dışında, uzaydaki insan sayısıyla doğru orantılıdır bunların sayısı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 hepsinde ışık var, hiç biri gölgede çekilmemiş diyorsun yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rakursi Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Valla bone fotoğraflarda ışık var da sende fotoğraf yorumlayacak ışık yok, kusra bakma. Yorumların olmamış genelde, Alex haklı. Benim yorumuma gelecek olursak(çok bodozloma bir şekilde doğruları söyleyeceğim kusra bakmayın), bu fotoğraflar ne kompozisyon ne anlatım ne kadraj ne de estetik bakımdan değer taşımıyor, yarışma fotoğrafları kesinlikle değil. Anı fotoğrafları olmuş. Yapman gereken daha çok fotoğraf çekmek, fotoğrafı önce kafanda çekmek, fikirler oluşturmak, kompozisyon bilgisi almak biraz, biraz kadraj öğrenmek ve photoshopta en fazla azıcık kontrast, renk düzeltmesi(white balance için falan diyorum, düzenleme demiyorum) yapmak. Photoshopta abuk subuk efektler vermeye çalışırsan işi iyice bozarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Rakursi said: Valla bone fotoğraflarda ışık var da sende fotoğraf yorumlayacak ışık yok hehe o da iyiymiş. flaming skilli felan kasıyorsun sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 İkisi arasındaki farka bakarak anlayabilirsin WB ve over-exposure açısından yaptığın hatayı. Onun dışında odak noktasını öndeki yapraklara alarak hatayı en başında yapmışsın zaten, onlara dikkat. Her fotoğrafı aydınlık olsun diye aşırı pozlarsan renkler soluklaşır, ufak tefeğini ps ile düzeltebilirsin tabi, ama elindeki datanın en başından düzgün olması mühim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Alexi_Septimus said: Bone söylediğin hiç bir şey doğru değil gerçekten. //edit: yanında reflektörle gezen doğa fotoğrafçısı dışında, uzaydaki insan sayısıyla doğru orantılıdır bunların sayısı. neden be abi? benım bı arada, reflektor olarak kullanılabilenecek yağmurluk fikrim vardı! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Reflektör moda işidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 makro için kullanılabilir reflektör ama gerisi için gereksiz tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar