Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Universitelerdeki acliktan YOK'un haberi var mi?

Prawler

Öne çıkan mesajlar

SodomVsGomore said:

rouquine said:

Sigara içenden kesmek çok saçma bir mantık İyice soyutlayalım toplumdan.
Çünkü bu kafayla hareket edersek daha kotalayacak bir çok şey bulabiliriz, bu da bir gerçek. ''İsraf'' dediğiniz şey sadece sigaraya verilen para mı, bu mudur?
Benim de çok var villada oturup son model arabalara binip de burs alan tanıdığım. Gerçi onlara sorsan geçim mücadelesi veriyor hepsi.

İnsan kendi için bir şeyler yapmaya çalışmıyorsa kimse gelip onun elinden tutup ayağa kaldırmaz kaldıramaz. Önce ayağa kalkmakta diretirsin, çalışır çabalarsın, sonra gücünün yetmediği yerde haklı olarak tutunacak dal ararsın.

Sigara içenler beslenmesin, okumasın o zaman?

Bir de nikotin testine gireceklermiş. Daha neler. Sigara içmediğim halde böyle böyle test yapıyoruz ona göre deseler bursunuzu bir yerinize sokun derim ben. Yok böyle bir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

Ac adam yerine sigaraya alkole ayda 300-400 TL veren adama burs verilmesi cok daha adil evet. Bu kadar corrupt bu ulkeye yakisan da belediyenin tum bursu yandaslarina ve zenginlere dagitmasi. Gebersin ekmek arasi patates yiyen sefil ogrenci.

Test mest olayi sacma da, bir nevi parayi karnini doyurmak yerine carcur eden adama da vermek cidden abes kacar. Ama bunu engellemenin bir yolu yok. Sen fakir diye versen de adam gider simit cayla yasar ama gunde bir paket sigarasini da icer. Cunku Allah beyin dagitirken bu arkadasi unutmus.
Sosyal ağlarda paylaş

rouquine said:

SodomVsGomore said:

rouquine said:

Çünkü bu kafayla hareket edersek daha kotalayacak bir çok şey bulabiliriz, bu da bir gerçek. ''İsraf'' dediğiniz şey sadece sigaraya verilen para mı, bu mudur?
Benim de çok var villada oturup son model arabalara binip de burs alan tanıdığım. Gerçi onlara sorsan geçim mücadelesi veriyor hepsi.

İnsan kendi için bir şeyler yapmaya çalışmıyorsa kimse gelip onun elinden tutup ayağa kaldırmaz kaldıramaz. Önce ayağa kalkmakta diretirsin, çalışır çabalarsın, sonra gücünün yetmediği yerde haklı olarak tutunacak dal ararsın.

Bir de nikotin testine gireceklermiş. Daha neler. Sigara içmediğim halde böyle böyle test yapıyoruz ona göre deseler bursunuzu bir yerinize sokun derim ben. Yok böyle bir şey.

şimdi sigara içenler sigarayla mı doğuyolar sigara içmemek gibi bir şansları yok mu? sigaraya veriyorsa o kadar parayı demek ki çöpe atacak parası var neyin bursunu veriyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

o kadar 60 hükümet koalisyon bilmem ne hangi birinde kemer sıkılmadı ? asıl sende kafa yok. cahilin ağababası da sensin. akp gidince bi anda herkesin kafasına tomar tomar vergi iadesi para desteleri düşecek sanki.

Viktor said:

ve halk cahil, hadi gitsin istedigi partiye oy versin ama bir zahmet vergisine parasina sahip ciksin

oda yok

adam olmaz bu ulke bu kafayla
egitimlede alakasi yok millet vergi kulturunden bihaber
Sosyal ağlarda paylaş

Prawler said:

Ac adam yerine sigaraya alkole ayda 300-400 TL veren adama burs verilmesi cok daha adil evet. Bu kadar corrupt bu ulkeye yakisan da belediyenin tum bursu yandaslarina ve zenginlere dagitmasi. Gebersin ekmek arasi patates yiyen sefil ogrenci.

Test mest olayi sacma da, bir nevi parayi karnini doyurmak yerine carcur eden adama da vermek cidden abes kacar. Ama bunu engellemenin bir yolu yok. Sen fakir diye versen de adam gider simit cayla yasar ama gunde bir paket sigarasini da icer. Cunku Allah beyin dagitirken bu arkadasi unutmus.

İNSANLARIN EĞİTİM VE SİGARA İÇME HAKKINI ELİNDEN ALIYORSUNUZ HEPİNİZ IRKÇI VE LAİKSİNİZ.

EDIT:CAPS
Sosyal ağlarda paylaş

Adam AKP gidince hersey duzelecek diye birsey savunmamis ki.
Kicinla okuma adamin yazisini.

Demis ki: Halkta egitim bilinci (vergi bilincini burada ornek gosteriyor) olusmadiktan sonra kim gelirse gelsin basa farketmeyecek birsey. Oncelikle halkin bilinclenmesi gerekiyor diyor.

suvras said:

o kadar 60 hükümet koalisyon bilmem ne hangi birinde kemer sıkılmadı ? asıl sende kafa yok. cahilin ağababası da sensin. akp gidince bi anda herkesin kafasına tomar tomar vergi iadesi para desteleri düşecek sanki.

Viktor said:

ve halk cahil, hadi gitsin istedigi partiye oy versin ama bir zahmet vergisine parasina sahip ciksin

oda yok

Sosyal ağlarda paylaş

of ya böyle boş laf salataları ile doldurmayın, gelirler belli, giderler belli, vergi israfı elbette var ama halk fakir osmanlı'da da halk hep fakirdi, cumhuriyet kurulunca da hep fakir kaldı, giderek daha da fakirleşti ve bu böyle devam eder. yirmi otuz zengin köklü şirket - aile ile de koca ülke dönmüyor işte. vergi bilinci martavalları okumayalım. bak sana bilinç eğitim örneği vereyim, 50-100 dolara abazan karadeniz erkeklerinin altına yatan o rusların çok büyük kısmı üniversite mezunu. hatta iki üni bitirmişler bile var. demek ki neymiş öyle klozete oturup eğitim, bilinç sıçmakla olmazmış bu iş.
Prawler said:

Adam AKP gidince hersey duzelecek diye birsey savunmamis ki.
Kicinla okuma adamin yazisini.

Demis ki: Halkta egitim bilinci (vergi bilincini burada ornek gosteriyor) olusmadiktan sonra kim gelirse gelsin basa farketmeyecek birsey. Oncelikle halkin bilinclenmesi gerekiyor diyor.

suvras said:

Viktor said:

oda yok

Sosyal ağlarda paylaş

SodomVsGomore said:

rouquine said:

SodomVsGomore said:

rouquine said:

şimdi sigara içenler sigarayla mı doğuyolar sigara içmemek gibi bir şansları yok mu? sigaraya veriyorsa o kadar parayı demek ki çöpe atacak parası var neyin bursunu veriyorsun?

o zaman senin mantığına göre camiler yıkılsın,onların elektrik su masrafıyla (beton-arazi olayını geçtim) norveçteki gençler bile bilkentte okur.
Bir de burdan yak istersen : tüm bunları yapacağına Tayyip efendi sigara fiyatlarını düşürsün, herkes okusun tüttüre tüttüre..
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

birde durumu iyi oldugu halde burslardan ayrarlanan serefsizler var

etrafimda oyle tanidigim 15-16 adam avrdir, adamin babasi cok unlu bir otelin genel muduru ve herif gidip fakri ogrencilere verilen azicik bursa basvuruyor kariya giderim nede olsa geri odemem diye

birde DEVLET YARDIM ETSIN yalani var, daha yeni zam yapmislar harclara paralari cogaltmak icin, harclara zam yapan adammi ogrencilere yemek yardimi yapicak

kimin umrunda universite ogrencileri, isyan ederse sal polisi vur kafasina copu tamamdir

"roket adam" said:

şu bursları adam akıllı dağıtsalar problem olmayacak. ayağında timberland bot olan tiki kızlar bile devletten burs alıyor anlayamıyorum nasıl oluyor.

bir de gençlerde telefon faturasına 1-2 milyar sigara parasına 1-2 milyar harcayıp gün boyunca sadece 1ytl'lik yemeklerden yeme adeti var. onlar da gençleri "aç" yapıyor.

elbette fakir olanlar da var, onları ayrı tutuyorum.
ama arabası olup da yemeğe para harcamayanlar da var.

Mighty_THoR said:

ben öğrencilik hayatımda bursa başvurmadığım için pişmanım hiç ihtiyacın olup olmadığına bakmıyorlar tanıdığım biri ayda 4 milyar karşılıksız burs alıyordu.maksat burs veriyoruz demek olunca böyle oluyor

oha enayiymişim resmen.
ayda 4 milyar? karşılıksız...
ailemin maaşından fazlaymış :)
nerden alınıyor ki bu?
Sosyal ağlarda paylaş

suvras said:

of ya böyle boş laf salataları ile doldurmayın, gelirler belli, giderler belli, vergi israfı elbette var ama halk fakir osmanlı'da da halk hep fakirdi, cumhuriyet kurulunca da hep fakir kaldı, giderek daha da fakirleşti ve bu böyle devam eder. yirmi otuz zengin köklü şirket - aile ile de koca ülke dönmüyor işte. vergi bilinci martavalları okumayalım. bak sana bilinç eğitim örneği vereyim, 50-100 dolara abazan karadeniz erkeklerinin altına yatan o rusların çok büyük kısmı üniversite mezunu. hatta iki üni bitirmişler bile var. demek ki neymiş öyle klozete oturup eğitim, bilinç sıçmakla olmazmış bu iş.

bir yarasi var sanirim bu akdar gocunmus arkadas, tuzmu bastik bilmeden ahahahahaha

gereksiz alinan vergi halki fakirlestirir nokta

universite okumaklada egitim alinmis olunmuyor, universite insani ise hazirlamak icin var
3 universite bitirip dunyadan haberi olmiyan adamlar var bu dunyada
gidip allaha yakin olmak icin arap dili ve edebiyati okuyanda var kagit ustunde woaaaav uni mezunu ama gene kafa tin

ilahiyat bile yanlis anlasilip okutuluyor bu ulkede, ilahiyat okiyan tanriya yaklasicagin isaniyor filan lol

cehaleti ancak ogrenme ve kendini gelsitirme istegi ile yenebilirsin turk halkindada bu yok bu kadar basit
kafalar yenilige gelisime kafali

cogu bu yukardaki gibi adamlar iste
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

sigara içenden bursu kesmek ne demek ya.
o zaman içki içenden de keselim

gönlünce sigara içsin, ayda 500 milyon - 1 milyar hatta 2 milyar harcasın,
sonra gelsin "benden burs kesilmesin" felan desin.
oldu :)

içki içen ayrı mevzu, ama parası olmadığı zaman içki almamasına karşın, düzenli olarak 4-5 paket sigaraya para ayırıyor adam.
yiyceğinden, suyundan kesiyor, yine her gün paketlerce sigara içiyor.

rouquine said:

okumasın evet.

burs fakir öğrenciye, okula para veremeyecek kişilere verilir.
sen gidiyorsun her ay 500 milyon sigaraya para harcıyorsun,
bir de üstüne "abi fakirim ben, burs ver bana" mı diyceksin?
yahu mantık, o 500 milyonu kessen okul paran da çıkar, yemek için paran da.

ailesi fakir olduğu için yılda 5-6 milyarı okula veremeyenler var, millet yılda 5 milyarı sigaraya harcıyor.
adamın babası yediğinden içtiğinden, evdeki masraflardan kesiyor, oğluna okul parası olarak veriyor.
ama birileri de "kardeşim sigara içmek benim en büyük hakkım, kesemessin, bursu da bana vermek zorundasın" diyor.
tuhaf tabii...
Sosyal ağlarda paylaş

neyle olduğunu öyle basitçe hadi söyle de yapalım dencek bişi olsa zaten herkes amerika olurdu. hoş bilsem de zaten kalkıp da dandirik bi forumda yüzyılın ekonomik formülünü açıklamam.

ha bir de tam da eğitim başka öğretim başka geyiğine girmeyin diyecektim viktor girmiş ahahahah.
Prawler said:

Bu is neyle oluyor suvras, soyle de ogrenelim?
Sosyal ağlarda paylaş

Hah işte tam da aynı mevzu, sırf sigara içmiyorum diye sigaraya bok atıp içki içiyorum onu kurtarayım köylü kurnazlığı. hatta şunu söyliyim içki yüzünden dağılan aile, yaşanan trafik kazası, zarar görülen şeyler sigaraya 25 basar en az. dolayısıyla ben burs verdiğim öğrencinin içki ile sigara arasında seçim yapmasını istesem içki içme derim.

Bone said:

fede said:

sigara içenden bursu kesmek ne demek ya.
o zaman içki içenden de keselim

içki içen ayrı mevzu,
Sosyal ağlarda paylaş

willothewisp said:

o zaman senin mantığına göre camiler yıkılsın,onların elektrik su masrafıyla (beton-arazi olayını geçtim) norveçteki gençler bile bilkentte okur.
Bir de burdan yak istersen : tüm bunları yapacağına Tayyip efendi sigara fiyatlarını düşürsün, herkes okusun tüttüre tüttüre..

Birader fake misin troll mü?
Arkadaşım bak roket ne güzel ihtiyaçlar hiyerarşisinden bahsetmiş git otur bi oku nedir ihtiyaçlar hiyerarşisi öğren öyle gel.

Hadi Sokrates'çilik oynayalım:
İnsan sigara içmeden yaşayabilir mi? Cevap:
Peki yemek yemeden yaşayabilir mi? Cevap:
O halde sigara temel ihtiyaç mıdır? Cevap:
Peki temel ihtiyacın olan gıda tüketimini karşılamadan paranı sigaraya abanmak, aç kalmak mantıklı mıdır? Cevap:

Ayrıca:
Burs ne için verilir? Cevap:
Öğrenci sigara içmeden öğrenimini sürdürebilir mi? Cevap:

Bu soruları cevaplarsan doğruları bulabileceğine inanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sigara içmek büyük lükstür, kimilerine.Benim köyümde yetersiz beslenmeden dişleri dökülmüş bir kaç gariban aile var.Erkeklerinin hepsi sarma sigara içer.Ben sigara içmeyen gariban görmedim onun dünyadaki tek şahsi zevkidir sigara.Sinema tiyatro bilmez, futbol maçına gidenez, bayramlarda kurban kesemez, çocuklarına bisiklet alamaz ama sigarasını içer.Efkarlandım yakim bi dene.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...