Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elektro Gitar Öğrenmek


b1vRiP

Öne çıkan mesajlar

ben şimdi böyle basit şarkıları gitarda çalabiliyorum.akorları flm da biliyorum yani çalabiliyiorum onları.bizim grupta ben lead gitarım bu üç ay sonunda ciddi anlamdaki soloları çalmak istiyorum.neler yapmam lazım sizce?hangi videoları indirip izliyim hangi sistelerdeki şeyleri okiim vs. vs.[signature][hline]Bivrip Ardenia UO Shard Owner
Ardenia|Arama
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni başlamış biri olarak öğüt vermek ne kadar bana düşer bilemiyorumda bende bi tane progressive solo gitar metodu var Bora Uslusoy tarafından yazılmış. ben alalı 1 aya yakın oldu ama pek çalışamıyordum okul nedeniyle ona rağmen kitaptaki egzersizler ile baya hızlandığımı söyleyebilirim açıkcası tavsiye ederim kitabı.[signature][hline]Karakurt, 30 May 2003 21:56 tarihinde demiş ki:
Deniz maymunu hayvanı çok şerefsiz bi hayvandır
Karakurt, 03 September 2003 12:45 tarihinde demiş ki:
FuFu hayvanı çok şerefsiz bir hayvandır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

seviyeni bilmiyorum ama ne kadar çalışırsan çalış 3 ayda falan ciddi soloları çalabilmen zor gibi geliyor bana. umarım yanılıyorum da çalarsın o ayrı. özellikle akıcı ve hatasız çalabilmek uzun süreli uğraş istiyor.[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

speed mechanics diye bir iktap var onu alıyorsun o kitap bitince send eişin yarısını bitirmiş oluyorsun[signature][hline]Tekrar ediyorum, sevişgen geometrik bir şekildir ve çok da güzeldir.

Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış...

ghaldszar, 29 Nisan 2004 15:41 tarihinde demiş ki:
Valla şahsen ben 1 milyon dolar karşılığında BonePARTla bile evlenirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bivrip, 12 Haziran 2004 16:48 tarihinde demiş ki:
abi ciddi anlamda dediysem yane fear of the dark deil eheh
yane şööle ortadan daha ii çalmak istiorum barnahlarımı hızlandırmak istiom
nerde egzersizler bulurum bööle çok ii
fear of the darkın solosu çerez zaten bak herkesin düştüğü hatadır bu SAKIN gidip videodan adam gibi öğreneceğini sanma git bi özel öğretmen tut kendine.Gitar tekniklerin oturmaya başladığı zaman benim bu yaz yapacağım gibi jazz öğrenmeye başla yada tavsiyem kazaa dan bulabileceğin john petrucci rock discipline i izle
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mirage, 12 Haziran 2004 16:15 tarihinde demiş ki:
seviyeni bilmiyorum ama ne kadar çalışırsan çalış 3 ayda falan ciddi soloları çalabilmen zor gibi geliyor bana. umarım yanılıyorum da çalarsın o ayrı. özellikle akıcı ve hatasız çalabilmek uzun süreli uğraş istiyor.

şunları yazcaktım işte yazmış mirage =p[signature][hline];;suitfly icq
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim tavsiyem çok çalman, çok gam çalışman bunlar nasıl yardımcı olur; klavyeyi tanırsın sonunda, nereye bastığında ne çalmış olacağını ve onun etrafındaki notaları farkında olmadan öğrenirsin zaman içinde hız sonra gelir kendiliğinden. Etraftan kasmayacak soloları bulup onları çalışmakta yardım eder, önce yavaş yavaş sonra parçayla birlikte çalmak hem ellerini hem ritim duygunu geliştirir, hemde kulağın gelişir ki bu en önemlisi bana kalırsa. Ama bu 3 ayda olabilecek bi süreç değil.[signature][hline][b]Any man is capable of driving a blade into another man's chest. Anyone who thinks otherwise is a fool and won't live long. Killing is not a bad thing in and of itself; it is the intent behind the action that counts.[b]

[b]Umrae[b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmm annıorum
peki ban çalışabileceğim dökümandı,videoudu flm bunnarın adreslerini ve çalışma programı gibi bişi (önce bu sonra bu flm die) verebilecek olan war mı?ne tür gamlara flm çalışabilirim ve nerden bulabilirim?[signature][hline]Bivrip Ardenia UO Shard Owner
Ardenia|Arama

[Bu mesaj Bivrip tarafından 12 Haziran 2004 18:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öğüt vermek haddime mi bilmiyorum (elektro iyi çalabilsem de öyle aşmış birisi değilim + bass a bayılıyorum) ama ben bir rock grubu gitaristinden aldım ders, çok da memnun kaldım. Öyle kurs yerine böyle bir adamdan ders alırsan ilk olarak çok faydalı olur.

Bi de gruba şarkı katkısı için nette tab sitesi dolu. Tab kolay ama işin usülü nota bence. Benim hoca hiç tab kullandırtmadı.

Ama ben bir bass tutkunu olarak, gitar ana bilgimi almış olarak sayıyorum kendimi, öss bi geçsin, bass alıcam bi dene.[signature][hline][b]Penthesilea
I feel peace within as your soul meets a new world
A world where you may step up to a higher learning
Take my hand and walk down the path of forgiveness
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şarkı arşivim gelişsin, şöyle grupta bi şarkı söylenince çalabileyimse amacın, tablara yönel, ki internet dolu bunlardan.

Ama şu gitar işine merak saldım, dibine vurucam diyosan, o zaman notaya yönel yani sonuç olarak :D[signature][hline][b]Penthesilea
I feel peace within as your soul meets a new world
A world where you may step up to a higher learning
Take my hand and walk down the path of forgiveness
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

üç ayda iyi bir gitarist olmak zor fakat yapabileceğinin en iyisini yapmak için hevesli bir kaç arkadaşında bir grup kurun. burada kilit nokta hevesli olmak. 4 ya da 5 kişi olmak zorunda bile değilsiniz. 2 kişi -baterist, gitarist- bile bir grup kurabilirsiniz. bu grupla haftada en az 1 şarkı çıkaracak şekilde stüdyoya girin. bu da ilk başlarda haftada 2-3 stüdyo edecektir. ilerleyen haftalarda stüdyoda geçirmeniz gereken süre azalır.

stüdyonun dışında speed mechanics iyi bir egzersiz kitabıdır. ( roy stetina mıydı neydi adamın adı. ) kadıköy çarşısında wisky'den kitabı 5-10 milyona alabilirsin. günde 1 saat egzersiz, 1 saat de şarkı çalışması yaparsan hem gruba ayak uydurur -hatta önünden gidersin- hem de sol elini geliştirmiş olursun.

tabii daha çok çalışırsan daha hızlı ilerlersin. fakat burada muhtemelen takılacağın nokta grup konusu. birilerini bulabilmek için dua etmen gerekli :)[signature][hline]en ince yerim bileğim..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nota konusu açılmışken klavyeye hakim olmaya başladıktan sonra kendine belirlediğin bir tarzda (rock 'n' roll, trash, heavy metal) gamları ve dizileri öğrenirsen sololarda çok rahatlarsın.

örn. rock'n'rollda Gmaj. (sol major) 5li ve 7li leri çok kullanılır. klavye üzerinde bu dizideki notaların yerlerine ve geçişlerine iyi alışırsan sololarda zorluk çekmezsin.

bu konuda ilerlemek için müzik kulağını da geliştirmen gerekli. bunun için de tab indirmektense bol bol şarkı çıkarabilirsin kulaktan.[signature][hline]en ince yerim bileğim..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kendi kendine teknik geliştirmeye çalışmak ile özel ders ile öğrenmek arasında epey fark var. ders alarak hem çok daha kısa sürede öğreniyorsun, hem yaptığın yanlışları görüp yanlış bir şekilde öğrenmiyorsun ki, bazı yanlışlar alışkanlık haline gelirse düzeltilmesi çok zor olabiliyor kendimden biliyorum.

ucuza ders veren yetenekli gençler var, bence hiç ders almamaktansa onlardan almak bile iyidir. ama aksini iddia eden de çıkabiliyor.

neyse, ben de öğüt verebilecek durumda değilim pek, ama tek bir şeyi rahat söyleyebilirim, eğer ders alamam diyorsan; yavaş çalışmaya dikkat et. yavaş, temiz ve mükemmel başla. metronomla çalış. netten kolaylıkla bir metronom bulabilirsin para vermek istemiyorsan. hiç hata yapmadığın kadar yavaş bir tempoya getir metronomu. dakikalarca hata yapmadan temiz ve güzel çalabildiğini gördüğün zaman 2-3 rps arttırarak denemeye başla.

öğreten biri olmadan zor iş zor. ben ders almadan 6 aydır kendi çapımda çalışıyorum az az. kayda değer bir gelişme olduğunu söyleyemem. büyük sabır gerekiyor.[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"

[Bu mesaj Mirage tarafından 12 Haziran 2004 21:25 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Mirage tarafından 12 Haziran 2004 21:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çalışmak için video izlemek pek akıl karı değil aslında. ama yine de istiyorsan tavsiyem şudur:

video'yu yavaşlatabilecek bir oynatıcı bul. vplayer ile oluyor, başka da bir sürü program olduğuna eminim. %25 gibi bir hıza indir.

pena tekniğine, elin duruş stiline, parmakların pozisyonuna ve parmak hareketlerine falan dikkat et. bunu bir çok gitarist için yap. çoğunun teknikleri ufak tefek farklı ama temel olarak neyin nasıl olduğunu anlarsın. yavaş yavaş denersin, sana en iyi uyanı uygulamaya çalışırsın falan. hoca olmadan öyle bakıp yapılabilseydi keşke.. anlatıldığı ve izlendiği gibi olmuyor ne yazik ki kolay kolay.[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"

[Bu mesaj Mirage tarafından 12 Haziran 2004 22:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...