Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TR Second Age

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Gereksiz skillleri kasmayın vs diye milletin gozunu korkuttunuz şimdi de hazine haritasını okuyacak cartograph, yerini bulucak tracker yok ortalıkta. :S

Gül gibi define haritası yatıyor bankada.
Mesaj tarihi:
cungu said:

Bundan önce uosecondage de oynamıştım yabancı sunucusunda, 350-450 arası oyuncu olurdu sürekli her şehir her köşe doluydu.
Ancak skill gainler buradaki kadar zor değildi orada. Yani karakter kasarken sıkılmıyordun, gain geldikçe hevesleniyodun falan.

Zaten artık çoğu kişinin okulu, işi var. İnsanlar pek fazla vakit ayıramıyorlar. Bir de skill gainlerin daha zor olması daha fazla vakit demek.

E şimdiki çocuklarda alışmış durumda aşırı kolay sunuculara,
buraya gelseler bile tutunamayacaklarını biliyorlar. Onun için oyuncu sayısının artacağını pek sanmıyorum.
Yanılırım umarım. Böyle bir sunucu oyuncusuzluktan kapanıp giderse üzülürüm valla.
farkıdna değilsin ama closed betanın ilk gününden beri oynayan birisi olaraktan, her yeni gün 1-2 kişinin başladığını görüyorum, biraz zaman içinde artacaktır oyuncu sayısı. skill kasmakta bir sorun yok. işe gidiyorum karakterim macroda. arada remote desktoptan bakıp kontrol ediyorum.
Mesaj tarihi:
Manve_13 said:

Napsam kararsız kaldım. Sunucunun seviyesi gerçekten çok iyi ama ama şu az sayıda ki oyuncu beni deli ediyor. Azcık aksiyon diye giyinip dışarı çıkıyorum ama gördüğüm adamların çoğu skill falan kasan yeni başlayanlar geri kalanlar da tanidiklar falan. Zaten cogu kişi de soğumuş durumda galiba. Napmak lazim ki şimdi... Biraz daha dişimizi sıkıp bekleyelim mi?

Cidden uo oynamak istiyorum. Burası da olmazsa zaten türkiye'de oynancak başka server olmaz da acaba yurt dışı serverlara bakinsam...
daha bu aşamadan aksiyona çıkma abi sen de :) bittiğinden eminsen karakterin, baska birşey aç onunla kas, ama o açtıgın macroyla 1-2 haftada kasılacak birşey olmasın mesela, dolanarak kasılan birşey olsun, bard kas enticement peacemaking provocation, dolan yaratıkları birbirine saldırt lootla, zevk alacak çok şey var. herkes ev kurup evinde takılırsa az kişi sunucuda birbirimizi goremeyiz, britain bankta insan olmalı biraz :)
Mesaj tarihi:
cungu said:

Bundan önce uosecondage de oynamıştım yabancı sunucusunda, 350-450 arası oyuncu olurdu sürekli her şehir her köşe doluydu.
Ancak skill gainler buradaki kadar zor değildi orada. Yani karakter kasarken sıkılmıyordun, gain geldikçe hevesleniyodun falan.

Zaten artık çoğu kişinin okulu, işi var. İnsanlar pek fazla vakit ayıramıyorlar. Bir de skill gainlerin daha zor olması daha fazla vakit demek.

E şimdiki çocuklarda alışmış durumda aşırı kolay sunuculara,
buraya gelseler bile tutunamayacaklarını biliyorlar. Onun için oyuncu sayısının artacağını pek sanmıyorum.
Yanılırım umarım. Böyle bir sunucu oyuncusuzluktan kapanıp giderse üzülürüm valla.

Şuanda skill gain vs aynen bahsettiğiniz yabancı secondage sunucusu ile birebir hale getiriliyor. Birçok skill için gain sistemi düzeltildi bile. Bence server a sahip cıkarsak yabancı kardeşi gibi bizim serverımız da bahsettiğiniz oyuncu sayısına dogru ilerleyecektir.

Server zor diye kaçıp gidenler de server ın kalıcı olduğunu fark edip geri döneceklerdir hiç şüphesiz. Sonuçta onlarda 3 gün sonra kapanacak bir server a sırf skill gain kolay diye girdikleri için hata ettiklerini fark edecekler. Kimse az veya çok emeğinin boşa gitmesini istemez. Zaten edit gillerin olduğu bir serverda skill gain ne kadar iyi olursa olsun eşitlik ve hak hukuktan bahsetmek imkansız, bunu hepimizin iyi bildiğini düşünüyorum.

Basit şeylere/sorunlara çok fazla takılmadan, verdiğiniz emeğin karşılığını alacağınızı ve kalıcı olacağını bilerek oynamak ve oyundan keyif almak lazım. Ciddi şekilde söylüyorum server test aşamasında da bulundum, server açıldığı ilk günden beri de oynuyorum ve halen ana skillerimden gm olan yok(anatomy vs gibi saymıyorum zaten) bunun sebebi skill gain cok zor olması değil benim günlerce makroya bırakmamamdan kaynaklanıyor. Ben warrior yada mage tarzı ana skilleri gm lemeden de gayet keyif alıyorum oyundan. Herkes benim gibi olmak zorunda değil elbet ama oyundan keyif alınmıyor değil.

Staff gerçekten özveriyle çalışarak stabil, bugsız, güvenilir, kalıcı bir server yapmak için çaba sarf ediyor.
Mesaj tarihi:
Benim stafflara bir sözüm olmadı. Zaten açtıkları sunucudan da belli ''oyuncu olsun da nasıl olursa olsun'' mantığında olmadıkları.

Ayrıca ben ne gibi bir emek harcayabilirim ki sunucuya ?
Ne de olsa oyun oynuyorum. Birisi gelir bir sunucu açar, ha o kişi bir emek vermiştir. Ben de beğenirsem gider oynarım.

Bir sunucuda oynamayı yada skill kasmayı hiç bir zaman emek vermek olarak görmedim. Altı üstü bir oyun. Ben oynadığım oyundan zevk alıyorsam, eğleniyorsam, ben zaten alacağımı almışımdır. Bunda bir emek harcama, emek verme falan yok bana göre. Giriyorum oyun oynuyorum. En fazla gördüğüm eksiklikleri yada hataları söyleyebilirim ve o sunucuda oynamaktan başkada bir katkım olmaz.

Neyse demek istediğim şu ki; Türkiyede oynadığım en iyi sunucudur. Umarım dediğiniz gibi oyuncu sayısıda zamanla artar.
60-70 oyuncu olsa öyle zevkli olur ki şu server.
Mesaj tarihi:
cungu said:

Benim stafflara bir sözüm olmadı. Zaten açtıkları sunucudan da belli ''oyuncu olsun da nasıl olursa olsun'' mantığında olmadıkları.

Ayrıca ben ne gibi bir emek harcayabilirim ki sunucuya ?
Ne de olsa oyun oynuyorum. Birisi gelir bir sunucu açar, ha o kişi bir emek vermiştir. Ben de beğenirsem gider oynarım.

Bir sunucuda oynamayı yada skill kasmayı hiç bir zaman emek vermek olarak görmedim. Altı üstü bir oyun. Ben oynadığım oyundan zevk alıyorsam, eğleniyorsam, ben zaten alacağımı almışımdır. Bunda bir emek harcama, emek verme falan yok bana göre. Giriyorum oyun oynuyorum. En fazla gördüğüm eksiklikleri yada hataları söyleyebilirim ve o sunucuda oynamaktan başkada bir katkım olmaz.

Neyse demek istediğim şu ki; Türkiyede oynadığım en iyi sunucudur. Umarım dediğiniz gibi oyuncu sayısıda zamanla artar.
60-70 oyuncu olsa öyle zevkli olur ki şu server.

Emek veriyorsunuz demekten kastım; Zaman harcıyorsunuz, uğraşıp skill kasıyorsunuz, para kasıyorsunuz, ev dir vs dir alıyorsunuz. Elbette sonuçta oyun oynuyoruz ama zaman harcıyoruz birşeylere sahip olmak içinde. o kadar uğraşıp 3 gün sonra bunları kaybedip baştan başlamak istemezsiniz anlamında söylemiştim.
Mesaj tarihi:
Unutmayın kimsenin başına silah dayamıyoruz illa ki yeteneklere odaklanın diyerek. Tabi bir lockpicking olsun, cartography olsun bu tür yetenekler elbette seviyelere göre çalışır ama yine de bir işlevi vardır. Kimse tabi ki de saatlerini bir oyuna vermek zorunda da değil. Oyunda yalnızca skill açısından gelişmek zorunda değilsiniz. Farklı şeylere de odaklanabilirsiniz. Ayrıca şuanda hikayeler üzerinde yoğunlaştığımız için kısa bir süre sonra bununla ilgili raid ve questler olacaktır, bu tür şeylere de ilgilenebilirsiniz. Veya rol yapabilir, kendi aranızda çeşitli etkinlikler de yapabilirsiniz, yetkililer oyuncunun yapamayacağı bazı şeylerde yardımcı da olacaktır. Veya Imanewbie gibi bir yol çizerek oyunun sadece eğlence kısmına odaklanıp başka insanları da gülümsetebilmek için oyun içi kareler çekebilirsiniz.

Biliyorum, oyuncu sıkıntısı şuanda var ancak zaman geçtikçe ve kalıcılık farkedilince eminim ki bazı kişiler geri dönmeye başlayacaktır. Eğer 2 günlük bir sunucu olsaydık her şey bu kadar zorlukta olmazdı ki şuanda sunucu çok zor diyemeyeceğimiz seviyede ve her gün iyileştirme çabasındayız. 2 günlük sunucular kendini tekrar etmeye başlarlar sebebi her şeyin çok kısa sürede elde edilmesidir. Oyuncularımızdan yalnızca sabır diliyorum, bu sırada kendilerini motive edecek etkinliklerden kesinlikle kaçınmayacağız.
Mesaj tarihi:
Bir ekleme de yapmak istiyorum. T2A çok alışılmış sistemlere sahip olmayan bir oyun olduğu için bilgisizlikten kaynaklanan sorunlar için elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle oyundan soğumamanız için bu konularda elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Mesaj tarihi:
Hmm ya ben şimdi böyle bi balıkçı karakter açayim diyorum. fakat ilk 2 skilli ne seçsem karar veremedim. Hani böyle harita falan da okusun diyorum. fishingi 30dan kasarım diyorum da. 50 olarak ne seçsem gençler?
Mesaj tarihi:
Manve_13 said:

Hmm ya ben şimdi böyle bi balıkçı karakter açayim diyorum. fakat ilk 2 skilli ne seçsem karar veremedim. Hani böyle harita falan da okusun diyorum. fishingi 30dan kasarım diyorum da. 50 olarak ne seçsem gençler?

Cartograpjy ve lockpicking seç. Fishing, tracking vs diğerlerine nazaran daha kolay kasılabilen ve masrafsız skiller. Ama lockpicking ve cartograph yi 0 dan 50 ye getirmek için paraya ihtiyacın olacaktır. o yuzden onları 50 alırsan rahat edersin diye düşünüğyorum.
Mesaj tarihi:
provocation hala inanılmaz zor ve makrosu yok. koştura koştura kasmak gerekiyor.

Bir de özellikle mezarlıklarda çitlerin arasından yaratıklar beni görüp saldırabiliyor ama ben onları görüp müziğimi duyurup provoke edemiyorum. müzik çitten geçemiyor mu?
Mesaj tarihi:
işte tıklayınca you can't see the target diyor, ama beni görebilip attack verebiliyorlarsa benim müziğimin de o çitten geçmesi lazım bence.

eski halinde böyleydi. alçak tahta çit ve mezarlık çitlerinden geçiyordu müzik ama duvarlardan geçmiyordu. sonra düzeltmeye çalışırken böyle olmuş sanırım. ayrıca fail olunca yapmaya çalıştığım elemanların da bana saldırması makroyu imkansız kılıyor zaten.
Mesaj tarihi:
bir ev alıp içerisine iki hayvan koyucaksın. etraflarına esya dosıyceksın kı cıkamasınlar ve bırbırlerıne saldıramasınlar.ç ondan sonra da provoke edıp skill kasıcaksın bu kadar basit. tabi önce para kasman lazım ev vs için.Makro yapıcaksan en kolay yolu bu.
Mesaj tarihi:
Holy said:

etraflarına eşya döşersen de you can't see the target cevabı alıyorsun ama.
eğer ki 2 targeti da gorebiliyo olman gerekse, su sekil yap:

._______
|___|___|

saga bi hayvani sola bi hayvani koy, kendin ortaya gec, sonra tam altina gecmeyi engelleyecek birsey koy. sen 2 sini de gorebil ama onlar gecemesin
  • Yeni Oluştur...