Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2. kez öss şeysi

naraso

Öne çıkan mesajlar

once bi hedef koy ona gore calis ve asla baskalarinin calisma temposu/programiyla falan kendininkini karsilastirma kimseye bakmadan sadece kendi hedefine gore calis cok abanirsan erkenden bayar yorulur birakirsin unutma 1 sene hayli uzun bi sene hatta 2 senelik maratonun 2.ci yarisi gibi dusunebilirsin onu asla kazanamazsam boku yedim gibi sacma triplere girme hicbisey olmaz kendine guven ve basaricagina inan

BASARMAK ZORUNDAYIZ FINALLEEEEEEEE
Sosyal ağlarda paylaş

naraso said:

bu sene rahat olucağımdan dersimide çalışırım oyunumuda oynarım tribindeyim mümkün mü

abi böle düşünüyorsan zaten baştan problem, ben de 2. kez giricem, pcyi kaldırıp eskisini kurucam istesem de oyun oynıyamıcam zaten 2. sene giriyorsan artık bazı seylerde ciddi kıstılamalar getirmen lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben günde 2 3 saat falan bilgisayar başındaydım.1 2 saat oynayıp bırakabiliyorsan tamam ama genelde öyle olmuyor o yüzden hiç bulaşma öyle şeylere ben oyun oynamıyordum hiç.İkinci sene psikolojisi bence ilk seneden daha zor çünkü bütün arkadaşların üniversitede oluyor onlar geziyor falan sen çalışmak zorunda oluyorsun motivasyonun düşüyor.İlk sene herkes çalıştığı için motive oluyorsun o konuda.Ben 25 puan arttırmıştım 2.sene hatta çok rahat bir şekilde 30 35 puan da arttırabilirdim(dershane sınavlarımı referans alarak söylüyorum bunu)Çevrende en fazla 10 15 puan artar diyen denyolar olacaktır öyle birşey yok.Eğer bu sene adam gibi emek harcarsan türkiye derecesi bile yaparsın sonuçta öss zeka değil birikim mevzusu bildiğimiz gibi.Ayrıca dershane,çalışmak falan keyifli gelecektir konuları bildiğin için soruları daha rahat çözebileceksin.Şimdiden kolay gelsin oldukça zor bir durum hazır ol
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi şöyle bi durum var, geçen sene kaldırdım bilgisayarı
ama bi noktadan sonra aşırı baydım, çalışamadım hiç, yine öyle bişi olmasından korkuyorum.zaten günde belli bir soru sınırını geçmeden açmayı düşünmüyorum pc yi. zaten yılda 2 oyun oynarım :P. ama ciddi ciddi kötü etkiler der misiniz.
bi de alan değiştirdim bu yıl falan, kısmen de olsa bilmediğim konular falan olucak yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 2. yılımda girmiştim. Pc işi kişiden kişiye değişiyor. Bazı insanların kesinlikle pc yi kaldırması gerekiyor.
Gece 2 ye kadar dota oynayıp 2-4 arası ders çalışıp, sabah 8 de dersaneye gelebilen ve tıp kazanan insanlarda var. hayvan gibi çalışıp, bir yere gelemeyenlerde var. Hepsi kişiden kişiye değişiyor. Kendi durumunu az çok kestiriyorsundur. Ona göre kararını verirsin. Bu sene rahat olmaycaksın çünkü okulda geçen zaman dersanede geçmiş olacak. Yine pek bir farkı yok.
Psikolojik olarakta kendini sıkıntıya sokma. Rahat rahat hazırlan. 2. 3. yıllarında kazanan bir çok insan var.
Sosyal ağlarda paylaş

Toptan kaldırma belli bi sınırı geçince açarsın veya saat sınırı koyarsın akşam oynicam sadece dersin günün yorgunluğunu falan öyle akşam atarsın.Oyun değil belki de internet falan açık dursun derim ben toptan kaldırınca da hiç de iyi olmuyor öyle geek falan bi tipsen hele.

Alan değiştirdim dediğin eşit ağırlık çözceksindir heralde genel kültürün varsa entelektüel biriysen kitap da okumuşsundur zaten tereddüt etmene gerek yok ben son sene dersleri dinlememk ve derslere girmemekten birçok konuyu ilk defa sınavda gördüm şaşırdım neler işlemişiz demek ki diye.edebiyat falan çözdüm o raddeden sonra bu yıl yerleşmek gibi bir düşüncem de yoktu ama şimdi konjünktür zorlamasından ötürü yerleşiverdim.

Genel olarak da tavsiye falan hepsi pırt yani çalışacağın varsa çalışır adam gibi girersin ne öyle *tırnağım kırıldı çalışamıyorum* *acaba amuda kalkıp mı çalışsam millet ne dersiniz* veya *tayyarcan soruları gotuyle çözüyormuş tavsiye ediyo musunuz* gibisinden laflar da abes kaçıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben 2005'te BOUN tutmayınca ertesi sene tekrar girme kararı aldım, 2006'da BOUN Sosyoloji'ye girdim. Kendimi psikolojik olarak hazırladığım pek söylenemez. Dershaneye başladım, ilk sınavlarda dershane birincisi olunca "Ohoo hallederim" modunda girdim.

Tek yaptığım sene boyunca dershaneye devam etmekti. Yalnız derste konuşmak gibi bir huyum yoktur, yanımda biri taklalar atsa dersi dinlerim. Son 2 ay kalana kadar haftada 2-3 test çözdüm en fazla. Son 2 ayın ilk 1 ayında, günde 150-200 soru falan çözdüm, sonraki ay bu sayı biraz daha azaldı, son 2 hafta ise hiç çalışmadım.

Ama bütün bunları yaparken "Ulan ya kazanamazsam" gibi bir endişem hiç olmadı. Genel olarak da endişeli bir insan sayılmam zaten. O yüzden sana da aynısını yapmanı tavsiye etmem pek bir işe yarar mı bilmiyorum.

Sınava girmeden önceki son 2-3 gün boyunca ise tam bir Power Metalci modunda kendimi gazladım. Savaşa gider gibi Manowar falan dinledim, o derece.

"Ya giremezsem, ya yapamazsam" ruh halinde değil de, "Ağzını kırmaya geliyorum ÖSS" psikolojisinde olursan son 1 hafta katkısı olabilir, bana olmuştu. Yapabilir misin bilmiyorum ama, endişelenmemeye çalış gerçekten. Girememe endişesi yaşarsa stres yapıyor insan, kendini germenin alemi yok.

Dersleri dinle, anlamadığın en basit şeyi bile sor, zira bundan 1 sene sonra dershanede "Hahaha bunu mu bilemiyorsun ayol" diyen hıyara "Hayırdır, kazanamadın mı istediğin yeri? Anlayamamış mısın yoksa iyice?" diyeceksin. BÜTÜN konuları anladığın, hepsine hakim olduğun zaman pratik için test çözmek dışında yapacak bir şeyin kalmayacak. Yapacak daha fazla bir şey olmadığını bildiğin zaman da endişelerinden arınabilirsin. Yapılacak her şeyi yapmışsın, sonrası kısmet artık.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu Spidee'nin yaptığı şeyi denememem içimde bir ukte olarak kalacak hep. ODTÜ'yü kazanamayıp tekrar deneyip akabinde odtü sosyolojiye girmek falan..:(

Hala içimde öss canavarı var yalnız bu sene girdiğim okulu beğenmezsem seneye yakarım gemileri belki =p
hadi hayırlısı yaa

tekrar girecek ve ilk kez girecek herkese de başarılar diliyorum, umarım potansiyelinizi olduğu gibi yansıtabilirsiniz öss'ye. yoksa gerisi boş, fazlasını kazanmayın yani yok öyle bi dileğim :P
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle herkese yorumlarından ötürü teşekkürler.
@ dunkelzahn

abi tavsiye olarak ders çalışma tavsiyesi değil psikolojik olarak nasıl hazırlandınızdı , yoksa kendime özgü çalışma metodlarım var:P

@ Spidee

benimde durumum benzer gibi. çok kötü bi puan yaptığımı düşünmemekle beraber isteğimin uzağında yaptığım için tekrar giricem zaten.
ohhoo hallederim moduna bu sene girdim ben. 255 ilen başladım, abi rahat kazanırım yaa dedim, 255lede bitirdim sanmıyorum yani bu sefer aynı hatayı yapıcağımı.
Sosyal ağlarda paylaş

interneti kapat dizi izleme ama onun dışında sık sık konsere felan git toplanım halı saha yapın felan.aktiviteleri dışarda yap evde sadece ders çalış derim bu tavsiye kısmı.

psikolojik olarak bu sene çok rahat geçireceksin taa son 1 aya kadar.o yüzden son 1 aya kadar olan kısımda konu çalışma diyi bişi eksik soru diye bişi kalmaması lazım aksi takdirde baskı altında ezilirsin.

bide kişisel bir hedef oluştur derim bunun çok büyük etkisi var.mesela mart ayında 3 kez 270 yapıcam diye kendini kas. 270 yapana kadar deneme çöz sık kendini ve başardığında o kadar iyi hissediksin ki kendini ondan sonra çok rahat ve özgüvenin oturmuş olacak bi şekilde sınavlara girersin.
Sosyal ağlarda paylaş

Her dershanede 'başaracağım derece sınıfına gireceğim benim neyim eksik' gibisinden konuşan ama Nisan'ın ortalarına doğru 'ya ben biliyorumdur bunları gerek yok test çözmeye' diyerek kaypaklığın sınırlarını zorlayan benim gibi tipler vardır aman diyim 1. senende olduysan da 2. senende böyle biri olma.

Şu geçen 1 senelik zaman diliminde anladığım ÖSS olayı sistem ne olursa olsun isterlerse deveye değil hendek, takla attırsınlar tüm sene boyunca aynı performansla götüren kazanıyor.

Ekim'de Kasım'da değil, Mart ve Nisan aylarında gaza gelmen dileğiyle...

yav yanlış mıyım sen söyle (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

doğrusun
ben çok ideal götürüyodum hazırlık aşamasını
martta atağa kalktım nisanda onun bunun eline vermeye başladım mayısta tavan yaptım
ama öss'de sabit puanımdan 12-13 puan eksik çıkardım.
sınav günü de önemli
bi de doymamak lazım her şeyi fulleyecen illa ki.
yok öyle ben diğer tüm testleri fullerim ki x testinden 3-4 soru az yapma hakkım olsun. olmayabiliyor işte..

2.kez hazırlanacak arkadaşlar ilk sene napılmadığında nolmadığını iyi irdelemeliler yoksa hiçbir anlamı yok tekrar hazırlanmanın. bu irdelemeyi de en iyi kendiniz yaparsınız bence. başkalarının verdiği öğütler,tavsiyeler sadece neyle karşıkarşıya olduklarını tam bilmeyenler içindir gibi geliyor bana hani ukalalık yapmak da istemiyorum amaaaa
Sosyal ağlarda paylaş

benim tam tersi martta nisan da iyice serdim moralim bozuldu falan :D

sınav günü baya bi önemli onu bu yıl anladım gerçekten baya şey farkettiriyor.

ya psikolojik olarak neyle karşı karşıya olduğumu bilmiyorum zaten. 2. sene girmek falan bazen koyuyo, arkadaşlar ders seçerken ben mat 2 falan çalışıyorum kötü oluyo:D
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle kendine iyi bir hedef koy.
mutlaka kendini ders çalışırken motive edecek birşeyler bul.

onun dışında genel olarak nasıl bir hava içerisinde olduğunu büyük ihtimal çok iyi anladım çünkü ben de öyleydim.

ders çalışmalıyım diyip bilgisayarı sıfırlıyorsun ama çalışamıyorsun. çalışmadıkça işler kötüye gidiyor, işler kötüye gittikçe eğlenceden kısmalıyım diyorsun iyice b.k oluyor.

asıl problem herşeyi ayarında tutturabilmek.

eğlenceyi asla arka plana atma ama asla çalışmayı aksatma.

Zamanı iyi kullanmayla ilgili bir hikaye vardı yada herneyse; elinde olan zamanı bir kap gibi düşün. Yapman gereken işler de bilyeler olsun, öenmine göre bilyelerin büyüklüğü değişiyor. Bir günlük vakitte ders çalışma büyükçe bir bilye, atıyorum tv izleme küçük bir bilye. eğer elindeki tüm işleri yani bilyeleri kaba sığdırmak istiyorsan öncelikle büyük olanlardan başlaman gerekiyor, küçükleri önden koyarsan büyükler onların üstünden taşar. Yani önceliklee çalışman gerekeni çalış sonra arada eğlenmene bak. Büyük bilyelerin arasını küçüklerle doldur, boş kalan yerleri.

uzun lafın kısası öncelikle ders çalış, kalan vakitte canın ne istiyorsa onu yap. Ama önceliğin her zaman ders olsun.

bir de sistem değişiyor diye işi bırakma, dersanede rehberlik hocasıyla arayı sıkı tut, sık sık taciz et, maksimum yararlan.

ve kendini motive edecek birşeyler bul. tekrardan sınavı kazanamadığını, hürül hürül ağladığını mı düşünürsün, naparsın artık bilemiyorum, sen bilirsin.

fazla klişelere kaçmadan yardımcı olmak istedim böyle bir mesaj ortaya çıktı.
he öyle işte.
Sosyal ağlarda paylaş

tinkibinki said:
...ders çalışmalıyım diyip bilgisayarı sıfırlıyorsun ama çalışamıyorsun. çalışmadıkça işler kötüye gidiyor, işler kötüye gittikçe eğlenceden kısmalıyım diyorsun iyice b.k oluyor.

asıl problem herşeyi ayarında tutturabilmek...

ÖSS den çıktım üniye yerleştim kafam rahat yinede neden ders çalışamıyorum sorusuna net bir cevap veremiyordum. Cevabı bu oha lan cuk oturdu.
Sosyal ağlarda paylaş

geçen sene tamamen o oldu bana. zaten önce ders çalışıp günde işte belli bir soru sayısını bitirip öyle başlamayı planlıyorum tvdir pcdir. sistemi zaten baya iyi öğrendim her şeyini biliyorum nerdeyse.
istediğim yere girme düşüncesi bu sene ciddi anlamda motive de ediyor zaten. teşekkürler yorumlar için ayrıca :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...