Mortis Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 MSB Askeralma Dairesi Başkanlığının sitesine girdim baktım da merak ettiğim şeylerin cevabını bulamadım. Şimdi benim durumum şu: Ben bu yaz, Yaz okuluyla mezun oldum. Yaz okulunun da yarısına gitmedim japonyada idim ordan yazdım son paperlarımı vs. Mezun oldum 1 hafta önce de türkiyeye geldim. Ağustosun ortasında notlar açıklandı ve bitmiş sayıldı. Okulun sitesine girince kendi şifremle . Alaka kesme formu var. Onu doldurdum yolladım ve işlem başladı, işte kütüphane, klinik vs onayladı bitirişimi hani borcum yok bişeyim yok tadında. Fakat benden imza istiolar işte gidip diploma parası vericem bi yere gidip imza atıcam, danışmanım onaylıcak vs. Sonra okulla alakamı kesmiş olucam, diplomamı alıcam. Ben şimdi bu aralar üşengeçlik yapıp okula gitmiorum. Göztepeden boğaziçine üşeniorum. Elbet gidecem bu hafta da , ben şu an asker kaçağı vs oldum mu direk. Yani bugun benim kimliğimi kontrol etseler asker kaçağımıyım ben. Benim mezun olduktan sonra ne kadar sürem var tecil olayını yapmak için. Belgeleri toplayıp 2 sene uzatmak istiorum. kısacası var mı şöle Yaz okulundan mezun olup tecil yapmış olan adamlar. ne zamana kadar süremiz var. tehlike altında mıyım =)
Mortis Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 kütüğüm rizede oraya kayıtlıyım.
El-Barto Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Ben yaz okulundan mezun oldum bu sene ve geçen hafta tecil ettirdim. Bu dönemin son günü 30 eylül sanırım bence acele et yoksa asker kaçağı sayılacaksın.
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 RİZE(DEREPAZARI,GUNEYSU,İYİDERE, K.DERE ,İKİZDERE) : [email protected] http://www.asal.msb.gov.tr/telefonfaks/trabzon.xls
El-Barto Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Hmm ekim de olabilir doğru bi ayın son günü diye aklımda kalmıştı, demek karıştırmışım. Yanlız işimi taze halletmiş biri olarak sana tavsiyem şudur; nasılsa ilk günde halledemiyceksin işini. İlk gün git formları al, hangi askerlik şubesinde işini halledeceksen ondan ya randevu al ya da isimmi yazdırırlar neyse (hepsinin farklı usulü). Sora eve dön kafan rahat, günün geldiği zaman formların ve belgelerinle gidip tek günde hallet. Benim çektiğim çileyi çekme :D
Mortis Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 30 eylül mü 31 ekim mi haha var mı bi yerde bunun açıklaması ya ben her türlü bu hafta giderim tahminen de bu aralar bi sorun olmaz herhalde
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 1 temmuz-31 ekim arası oluyor yoklama tarihi.
Flameoffear Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Son yoklamaya girmezsen asker kaçağı olursun. Bende geçen gittim, 7 senedir öğrenci olarak kayıtlı değilmşim. Ama ne hikmetse asker kaçağıda görünmüorum. Hiç kaydımı yaptırmasam acaba askere hiç almazlarmı die düşünmeden edemedim. :D
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 lisans öğrenimi bitti diyelim; - 2 sene normal tecil - 3 sene yüksek lisans tecil olmak üzere 5 sene hakkım oluyor di mi?
Arma Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Hazır topic varken bende sorayım. Şimdi Ben 2010 temmuz ayına kadar tecilliyim. Ama tam tarih bilmiyorum. İş başvurusu yapcam. Yaparken tam tarih istiyorlar. Yarın askerlik şubesine gitcem öğrenmek için. internetten öğrenmenin bir yolu var mıdır?
Arma Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Masquerade said: lisans öğrenimi bitti diyelim; - 2 sene normal tecil - 3 sene yüksek lisans tecil olmak üzere 5 sene hakkım oluyor di mi? Ben tezsiz yüksek lisans yaptım. 1 yıldan kısa sürdüğü için bana hiç hak vermediler. Yüksek lisans programı ne kadar sürecek ona göreymiş.
Prosciutto Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Masquerade said: lisans öğrenimi bitti diyelim; - 2 sene normal tecil - 3 sene yüksek lisans tecil olmak üzere 5 sene hakkım oluyor di mi? hayır lisans mezunuysan 2 yıl hakkın var, yüksek yaparsan ekstradan 1 yıl daha hakkın oluyor 3 yıl muhabbeti öyle.
Quadrophenia Mesaj tarihi: Eylül 18, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2009 Okuldan aldigin gecici mezuniyet belgesi/diploma uzerindeki tarihten itibaren 2 ay icerisinde askerlik kararini aldirman gerekiyor, yoksa kacak sayiliyorsun. Yuksek lisansa da lisansini bitirdigin an baslarsan ekstra bir tecil verilmiyor -standart 2 yil tecil yapiyorsun- ama mesela lisanstan 1 yil sonra basladin yuksegi bitirdigin zaman askerligin geldi o zaman bir yil tecil edilebiliyor diye biliyorum ben.
Flameoffear Mesaj tarihi: Eylül 18, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2009 Ben haziranda mezun oldum eylülde karar aldım. 2 ay olayı diye bir şey duymadım da görmedim de. Diplomayla gittiğinde lisans filan gereksiz 2 sene tecil veriyorlar.
El-Barto Mesaj tarihi: Eylül 18, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2009 Quadrophenia said: Okuldan aldigin gecici mezuniyet belgesi/diploma uzerindeki tarihten itibaren 2 ay icerisinde askerlik kararini aldirman gerekiyor, yoksa kacak sayiliyorsun. Mezuniyet tarihinle alakalı değil. Yoklama tarihleriyle alakalı diye biliyorum ben.
Quadrophenia Mesaj tarihi: Eylül 18, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2009 said: YEDEK SUBAY ADAY ADAYLARININ ASKERLİK KARARI NASIL ALINIR? YURT İÇİNDEN: a. Dört yıl ve daha fazla süreli fakülte akademi, yüksekokul ve enstitüleri bitirenler ile yurt dışı yüksek öğrenim kurumlarını bitirip dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenim gördüklerine dair YÖK. Başkanlığınca denkliği onananların, iki ay içerisinde aşağıda yazılı belgelerle yerli veya ikametlerine en yakın askerlik şubesine müracaat ederek askerlik kararını aldırmaları gereklidir. (1) Dilekçe, (As. Ş. Bşk.na hitaben) (Dilekçe örneği için Bkz.:EK-1) (2) Diploma veya mezuniyet (Çıkış) belgesi aslı ve üç adet fotokopisi, (3) Nüfus cüzdan aslı ve iki adet fotokopisi, (4) 8 Adet vesikalık fotoğraf, b. Askerlik kararınızın alınması esnasında sağlık durumunuzun tam olarak tespit edilebilmesi için, varsa önceki yıllarda geçirmiş olduğunuz ameliyat veya tedavilere ait sağlık raporlarınızı yanınızda bulundurunuz ve muayene eden ilgili tabibe mutlaka bildiriniz. c. Askerlik kararı aldırmak üzere, askerlik şubesine davet edildiğinizde; hapis (Tutuklu), hasta veya yurt dışında işçi-işveren iseniz, o yılın 31 EKİM tarihine kadar durumunuzla ilgili belgeleri bulunduğunuz yerdeki konsolosluk aracılığıyla askerlik şubesine gönderilmesini sağlamanız gereklidir. ç. Askerlik şubesine son yoklama için davet edildiği halde, o yılın 31 EKİM tarihine kadar askerlik kararını aldırmayanlar veya mazeret belgelerini göndermeyenler, yoklama kaçağı suçundan para cezasına çarptırılırlar. Bu suçun emsallerinin sevkine kadar işlenmesi halinde, askerî mahkemelerde yargılanırlar. Askerî mahkemelerce bir yıldan fazla hapis cezası verilmesi halinde, yedek subaylık hakkını kaybedebilirsiniz. d. Askerlik kararını yabancı askerlik şubesinden aldıracak olanların yukarıda sayılan belgelerden birer tane fazla getirmesi gereklidir.
Dragonmax Mesaj tarihi: Eylül 18, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2009 kütük rizeyse gideceğin yer berlirsiz. ama ben doğuda askerlik yaparken rizeli gördüümü hatırlamıorum.
Mortis Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Gençler bi soru ile geliorum, Diplomamı aldım, diploma tarihim: 25 ağustos 2009. bugun kalkıp gidecektim tecil için ama çok geç kalktım üşendim vs. şimdi pazartesi gitmeyi düşünüorum. 26 Ekim'de. diplomadan sonra 2 ay içersinde gidilmesi gerekio muhabbeti var ya. Şimdi 26sında gitsem 1 gün geç bi sorun oluo mu nedir?
Mortis Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 abi hayatta kalkıp gidemem şu an üsküdara falan bana olacakları söleyin uhehue vardır kesin geç giden mezun olduktan sonra aramızda?
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mortis said: Gençler bi soru ile geliorum, Diplomamı aldım, diploma tarihim: 25 ağustos 2009. bugun kalkıp gidecektim tecil için ama çok geç kalktım üşendim vs. şimdi pazartesi gitmeyi düşünüorum. 26 Ekim'de. diplomadan sonra 2 ay içersinde gidilmesi gerekio muhabbeti var ya. Şimdi 26sında gitsem 1 gün geç bi sorun oluo mu nedir? hmmmm ben 1 sene sona gittim diploma aldiktan sona
Mortis Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 oh tamam ^_^ nargileci seni
Lopeth Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 2 ay sadece sitede yazan sallama bişey
Öne çıkan mesajlar