Prawler Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Evet dogru hatirliyormusum sg-1. Tesekkurler. Acilim ayagina fazla acildik bence, su almaya basladik. Batiyoruz. Silkinin de kendinize gelin.
El-Barto Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Prawler, talebin yeterli olduğu noktada diğer etnik gruplara da hak tanınır bence. Ama bu konuyu "çerkezler, lazlar nolcak? onların da hakkı var" ekseninde konuşmanın çok bir anlamı yok şu anda. Çünkü hepimiz biliyoruz ki asıl sorun bu değil. Ayrıca diğer ülkelerin bu hakkı verip vermemesi de önemli değil, bir kez olsun önce olabiliriz bu konuda. Yani tartışılması gereken bu harflerin eklenmesinin Türkçe'yi bozacağını düşünüyorsanız, nasıl veya ne kadar bozacağıdır.
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 İyi o zaman ben yarın bütün toros yörüklerini toplayıp örgüt kuruyorum ve silahlanıp insanları öldürmeye başlıyorum belki o zaman bizim haklarımızıda verirler.
Rock Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Resimden ne çıkarmam gerekiyor? Ne hakkı istiyorsun UrsusMaritimus? Sahip olmadığın ne hakkı istiyorsun?
El-Barto Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 UrsusMaritimus said: İyi o zaman ben yarın bütün toros yörüklerini toplayıp örgüt kuruyorum ve silahlanıp insanları öldürmeye başlıyorum belki o zaman bizim haklarımızıda verirler. Sorunun terörle alakalı bir konuda hak verilmesi mi, yoksa terörle alakasız bir şekilde bu haklar istense de vermek isteyecek miydin?
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Kurtlere tanilacak her hakki diger azinliklarin da istemeye bir o kadar hakki vardir. Bunun lami cimi yok. Ha yok eger olay farkli diyorsan, teroristle masaya oturmaya ya da ona taviz vermeye niyetleniyorsundur.
sir Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 bu ülkede türklüğün sadece vatandaşlık bağı olduğuna inanan insanlar, gayrimüslim vatandaşlarımıza neden türk denmediğini bi zahmet açıklasınlar. türk kavramı, bu ülkede hem etnik hem de dini bir vurguya sahiptir arkadaşlar, kimse kimseyi kandırmasın artık. hükumet bunların hepsini yapabilecek midir bilemem, yapabilirse bu ülkenin hayrınadır. devlet, meşru olan her azınlık hakkını tanımakla yükümlüdür.
El-Barto Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Prawler said: Kurtlere tanilacak her hakki diger azinliklarin da istemeye bir o kadar hakki vardir. Bunun lami cimi yok. Ha yok eger olay farkli diyorsan, teroristle masaya oturmaya ya da ona taviz vermeye niyetleniyorsundur. Ya kendimi biraz eksik ifade ettim sanırım, o yüzden tam olarak anlatayım şimdi. Ben verilmesin demiyorum zaten de, her devlet dairesine bir Azeri, bir Laz, bir Çerkez tercüman falan olmayacağına göre pratikte işlemez bu sistem. Kürtler dışında ki etnik gruplar aktif olarak yardım verilemeyecek kadar küçük. Elbette haklarını yine sağlarsın, özgürlükler açısından eşit olsunlar kesinlikle. Ama tercüman vs... gibi şeyleri diğerlerine veremeyiz diyerek verilmemesine karşıyım ben.
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Rock said: Resimden ne çıkarmam gerekiyor? sen ne çıkarıyorsun? sir said: bu ülkede türklüğün sadece vatandaşlık bağı olduğuna inanan insanlar, gayrimüslim vatandaşlarımıza neden türk denmediğini bi zahmet açıklasınlar. türk kavramı, bu ülkede hem etnik hem de dini bir vurguya sahiptir arkadaşlar, kimse kimseyi kandırmasın artık. hükumet bunların hepsini yapabilecek midir bilemem, yapabilirse bu ülkenin hayrınadır. devlet, meşru olan her azınlık hakkını tanımakla yükümlüdür. http://cpj.org/2007/01/turkisharmenian-editor-murdered-in-istanbul.php http://www.guardian.co.uk/media/2007/jan/24/pressandpublishing.turkey
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Valla o demiyenlerin sorunu sir. Benim icin Turkiye'de dogmus,buyumus Ermeni kokenli vatandas (kokenli diyorum hani ki tanimlama yapmak icin) Turktur. Bircok insanin da kisisel bazda sen Ermeni'sin diye ayircagini dusunmuyorum. Neyin etnigiymis bu Turk kavrami yahu? Neyin diniymis? Aile kokenim balkanlara dayaniyor. Bir Allah'in gunu de ben Balkanlardan geldim. Bana haklar verin diye dusunmedim. Illa daga cikip coluk cocuk bebek mi oldurmem lazim hak iddia etmem icin? Ya da nedir bu olay yani? Ne din olayi benim Turklugumu baglar, ne de kokenlerim. Bu topraklar ustunde dogdum, buyudum ve Turk'um. Anasi, babasi, dedesi Ermeni olup da bu topraklarda dogup buyuyenle ayni haklara sahibim, o da benle ayni haklara sahip. O da Turk, ben de Turkum. Haa Kurtlerin pozisyonu farkli pardon. PKK'nin kucagina oturmadigimiz kaldi sirin gozukecegiz diye. Onu da yapariz yakinda. Acilim diye insanlari ayiriyorsunuz. Turksun, Kurdum, Alfabene benim harflerimi koymani istiyorum, Teroristime af istiyorum. Bunun sonu Guneydogu Anadolu'ya Kurdistan kurmaya kadar gider. Aferin. Devam boyle. Yesinler sizin ozgurlugunuzu. Ulkeyi bolceksiniz . Ne guzel yasayip gidiyorduk. Durup dururken kurt sorunu cikardiniz. (PKK olayi ayri.) Insanlar eskiden demiyorken, artik resmen TURKSUN KURDUM muhabbetleri acildi. Turkiye sizin deyiminizle KENDI VATANDASLARINA YANI TURKLERE dogru duzgun hizmet goturemiyor. (Gordunuz mu her yerde ayirim. Cunku bu topraklarda buyumus adam TURK DEGIL KURT diyecegiz artik.) Bir de azinliklarla ugrasacak oyle mi?
Pen Duick Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 sir said: bu ülkede türklüğün sadece vatandaşlık bağı olduğuna inanan insanlar, gayrimüslim vatandaşlarımıza neden türk denmediğini bi zahmet açıklasınlar. türk kavramı, bu ülkede hem etnik hem de dini bir vurguya sahiptir arkadaşlar, kimse kimseyi kandırmasın artık. hükumet bunların hepsini yapabilecek midir bilemem, yapabilirse bu ülkenin hayrınadır. devlet, meşru olan her azınlık hakkını tanımakla yükümlüdür. kim demiyor ya gayrimüslim vatandaşlara türk diye? dün daha 10 yıllık gayrimüslim TÜRK arkadaşımla milli maç izlerken hop oturup hop kalktık. onun onla ne alakası var, kökenlerin kimse reddetsin diyen yok, hangimiz "genetik" olarak Türk'üz ki zaten? Olay bilinçte, bölücülük yapmak istiyor musun yoksa istemiyor musun bilinci. Bu kadar basit.
El-Barto Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Sen gül gibi yaşıyor olabilirsin, Balkan kökenlerini tamamen boş vermiş (bir açıdan asimile olmuş) olabilirsin ama bu onlarında aynı şeyi istemesini gerektirmez. Kaldı ki terör ne kadar iğrenç ve çirkin bir şey olursa olsun durup dururken ortaya çıkmıyor ortaya. O insanlar bırak haklarını istemeyi, ırklarının varlığını bile yakın zamana kadar kabul ettirememişler. Sen devekuşu gibi kafanı toprağa gömsende o insanlar için sorun vardı ve hep olacak. Tabi ki tamamen kopuk Türk, Kürt, Ermeni olarak yaşamayacağız fakat bu demek değildir ki burada yaşayan herkes Türk'tür ve Türk adetleri & görenekleriyle yaşamalı. Prawler said: Valla o demiyenlerin sorunu sir. Benim icin Turkiye'de dogmus,buyumus Ermeni kokenli vatandas (kokenli diyorum hani ki tanimlama yapmak icin) Turktur. Bircok insanin da kisisel bazda sen Ermeni'sin diye ayircagini dusunmuyorum. O Ermeni kökenli kişi kendini Türkiye vatandaşı olarak görebilir veya görmek isteyebilir ama vatandaşlık kavramı dışında kendi etnik grubuyla da barışık yaşamak isteyebilir. O insanın Türkiye vatandaşı olduğu için herşeyini unutmasını istemek biraz fazla bence.
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 1.dilimi severim severim. harflerde şapkayı malca işler yapan dil kurumu kaldırdı, ben kullanmaya devam ediyorum hâlâ. hala ile hâlâ ayırt edilsin ve havadan kâr yağmasın diye. 2.bizim devletin değil, dilerse avrupa birliğinin toplu kararı olsun tutup da bizde olmayan harfleri dile katmam. e bu neyi değiştirir? hiiiç.. paşa paşa çocuklarınız bu harfleri öğrenecekse hiçbir faydası olmayacak kişisel fedakarlıkların. diğer yandan bizde eğitim sisteminin şimdiki berbat durumu, bir dönem her önüne gelenin öğretmen olduğunu ve bir sürü elemanın türkçeyi herkez yazacak kadar öğrendiğini düşünürsek türkçe uzun süredir azap çeken bir dil diyebiliriz. ne diyim.. açılım açılım diye tek taraflı oyun oynayanlar ve buna destek verenler utansın.
Loxias Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Anlamadığım olay bu ülkede Kürt kökenli vatandaşlara ikinci sınıf muamelesi mi yapılıyor? Bu ülkede doğmuş Kürt kökenli vatandaşın Türkçe öğrenmesi çok mu abes? Bir Kürt kökenli vatandaşın sahip olamayıp benim sahip olduğum ne hak var? Türkiye de yaşayıp "Ne mutlu Türküm diyene" yazısı mı koyuyor Kürtlere? Hükümet DTP ile görüşüyor, DTP bizle olmaz imralı ile görüşün diyor, imralıdaki Kürtlere bayrak, askeri güç, okullarda kürtçe eğitim istiyor. Bunun başka bir devlet kurmakla ne farkı kaldı? Bu nasıl açılım?
El-Barto Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Loxias konunun ilk postunu okudun mu acaba? Tamamen hayali maddeler üzerinden konuşuyorsun.
sir Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Atatürk'ün 80 yıl önce seçtiği latin alfabesi harfleri mübah, sonradan eklenecekler değil =) dil ve alfabe konusundaki tutuculuk gözleri yaşartıyor. türkiyedeki gazetelere, mahkeme kararlarına, geçmişte azınlık vakıflarıyla ilgili meselelere dönüp bakın. bu devlet, gayrimüslimleri türk saymıyor, türk olmanın şartını müslümanlık ve "türk" kökene sahip olmak olarak görüyor. tabi başka kökenden gelip de kendini türk olarak tanımlayanlar olabilir, buna da gönüllü asimilasyon deniyor. gönüllü asimile olmayanları gönülsüz asimile etmeye çalışmak da, ulus devlet otoriteryanizmi oluyor ve bi noktada görüldüğü üzere patlıyor. daha kuruluş yıllarında kamu sektöründe çalışacak insanlardan TC vatandaşı olma kriteri değil, "türk olma" kriteri aranıyordu. masal anlatmayın yani.
midye dolma Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 e x,q ve w'ya ihtiyaç yok ki niye sırf kürtler yüzünden öyle birşey eklensin. x yerine ks yazıyoruz, q ve w'nun farklı sesi bile yok sadece yazıda varlar.
Fly Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 evet alfabe devrimi lazım zira her gün aq aq diyen insanlar sefil oluyor, bırakın tutuculuğu. qwx olmadan türkçe konuşamıyoruz :( türkçe ve kürtçe şeklinde iki farklı dili gözümüze gözümüze sokup ardından bu maddeyi koymalarının arkasındaki mantığı gerçekten merak ettim. tutuculuk at gözlüğü vb kelime serpiştirince mantıklı laf edilmiş olunmuyor.
Smoke Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 maddeler güzel ama eksik... ek maddeler: 1) Kürtlere seçme ve seçilme hakkı verelim 2) Kürtler ve Türkler aynı otobüslere binebilsin, aynı okullarda okuyabilsinler. 3) Kürtler kendi dillerinde şarkı söyleyebilsin, konuşabilsin ve hatta devlet televizyon kursun. 4) Devletin her kademesine Kürtler de alınsın. 5) Kürtlerin yoğun yaşadığı yerlere gerekli gereksiz yatırımlar yapılsın. Barajlar, fabrikalar kurulsun.
Red Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 oha bu açılım ne lan.yarısında bıraktım okumadım
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Neden ki? Gayet guzel acilim iste? Bunun sonu Kurdistan'a gider deyince de ATSIZ oluyorsun, fasist oluyorsun.
Rock Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Aslında bşaka birşey oluyorsun ama forumda söylenmez.
Loxias Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Bu açılımın, açıp vermekten bir farkı yok. Eğer bu maddeler bir şekilde gerçekleşirse bu ülke tecavüze uğramış gibi olur.
MuDo Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 paticiğe her lehçeden kürtçe bilen bir mod. istiyoruz 1!!!!!!!1!11!!!!11!!!1
El-Barto Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Loxias azcık düşünüp öyle yaz be. Yazdığın her post birbirinin aynısı; "bu açılım çok acı girer", "çok saçma açıldılar". Maddeleri okuduğundan bile şüpheleniyorum. Açıklasana hangi maddeyi niye istemediğini.
Öne çıkan mesajlar