Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

doğu akdeniz üniv. hakkında

EagleEye

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar google dan üniversite yada üniversiteler diye aratın, burada ünviresiteleri tanıtan bi ton site çıkacaktır resimli fln, bunlar size yarsımcı olabilir..

bu arada doğu akdnz ünv pek de ii diil, yani kampüs kadar gezcek mekan var kıprısta, bide aşırı zengin örenciler var hayat zor olu mesla küçücük adada gezmek içim mercedes ve üstü arabalarını getiriolar.. bu arada ünv tanıtım konferanslarına hiç katılmadınızmı?[signature][hline]AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz
Birine onu sevdiğini söylemek istiyorsan, bunu o an yapmalısın!
Sosyal ağlarda paylaş

eagle, 'nasıl?' sorusu herkese göre değişebileceği için bence sen kendin üniversitelerin ilgili sayfalarından bilgi alarak bu soruları kendin değerlendirmen daha güzel ve doğru olacaktır.

Bu arada Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde paralı mı, burslu mu okumayı düşünüyorsun?

Benim duyumlarıma göre, 'concon' olarak tabir edilen öğrencilerden baya bir varmış orada. Alt sınır ile üst sınır arasında da baya bir fark varmış. Zaten arkadaş anlatmış yukarıda az-çok. Kiralık arabalar bile mercedeslerden filan başlıyor.

Bence en güzel üniler; İstanbul, İstanbul Teknik, Marmara, Orta Doğu Teknik, Gazi, Dokuz Eylül, Mimarsinan, Yıldız Teknik ve Mersin(tam öğrenci şehriymiş).
bide bikaç tane daha..[signature][hline]Emaleth, 11 Haziran 2004 19:27 tarihinde demiş ki:
ama işte bööle adıma thread filan olunca.. eee... ööö... dolandırmadan söyliycem...

utanıyorum ulan!
Sosyal ağlarda paylaş

kocaeli ünverstesini unutmayalım arkadaşlar, istanbula çok yakın, yeni kampüsü bitti biticek (son 1-2 yıl) bu kampüs türkiyenin en süper kampüsü, hatta paralı ünvlerin kampüsleri bilem halt etmiş, uzay üssü gibi, artı hocalar da yıldız teknikten gelme..[signature][hline]AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz
Birine onu sevdiğini söylemek istiyorsan, bunu o an yapmalısın!
Sosyal ağlarda paylaş

Doğu akdeniz bilgisayar müh de 3 ay okudum. Yani 3 ay dayanabildim o yaşantıya. Aralığın ortasında döndüm dayanamayıp.[signature][hline][b]Any man is capable of driving a blade into another man's chest. Anyone who thinks otherwise is a fool and won't live long. Killing is not a bad thing in and of itself; it is the intent behind the action that counts.[b]

[b]Umrae[b]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dariel, 14 Haziran 2004 22:14 tarihinde demiş ki:
Doğu akdeniz bilgisayar müh de 3 ay okudum. Yani 3 ay dayanabildim o yaşantıya. Aralığın ortasında döndüm dayanamayıp.

ne gibi kötülüğü vardı ki?[signature][hline]Çirkin kadın yoktur, az vodka vardır.
Azmodai, 09 Haziran 2004 20:21 tarihinde demiş ki:
yalakalik yapmak isteyenler ozelime pls
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fizban, 14 Haziran 2004 21:44 tarihinde demiş ki:
öğrenci şehri olan mersin değil eskişehir.

burada en güzel üni.ler sorulmamış, daü sorulmuş. bi de duyumum falan demeyin yani, birinci ağız daha faydalı olur.

sana göre orasıdır öğrenci şehri bana göre mersin.
eskişehir güzel değil demiyorum ama mersinde çok güzel.
en güzel üniversitelerin sorulmadığını bende biliyorum-görüyorum. üniversite ile ilgili bir topic altında beğendiğim üniversiteleri yazdım sadece. bunda terslenilecek birşey yok.
herşeyi birinci ağızdan bilemezsin. bazı şeyleri duyarsın. ama doğru ama yanlış. önemli olan giden arkadaşlarımızdan edindiğimiz bilgileri bilmeyenlerle paylaşabilmek.
yanlış birşey söylemiyoruz ki burda?[signature][hline]Emaleth, 11 Haziran 2004 19:27 tarihinde demiş ki:
ama işte bööle adıma thread filan olunca.. eee... ööö... dolandırmadan söyliycem...

utanıyorum ulan!
Sosyal ağlarda paylaş

kocaeli nasıldır dıye sorup topıın içine edicem ama merak ettım sımdı :)
sımdı kocaelı sıyasal dusunuyom ben ıyımıdır fılan dıcem nese :)

DAÜ yu dusunuyordum ama vazgectım vazgecmemın sebebı bır concon sınıfın agırlıkta olması ıkıncısı ıse kıbrıs zor olur dıye dusundum yanı burda bı tek annem var onuda yanlız bırakamam fılan fakat DAÜ onun dışında ıyı bıyer pek cok ordan mezun ınsan tanıyorum hepsıde egıtımın ıyı oldugunu soyluyorlar ayrıca uluslarası dıploma verıyormuş kı turkıyede cok az unıverste uluslararası dıploma verıyor[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:
Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.

Sosyal ağlarda paylaş

4 sene dayanıp okuyan karşılığını alıyodur heralde ama ben 3 ayda psikolojmi bozup geldim. Doğudan biyerden giden adam için orası cennet sayılır resmen tropikal ada gibi ama istanbuldan vs giden adam için boğucu. Zaten türkiyeden gidenlerin 99% u doğudan giden arabasınıda beraberinde götüren götürmesede ordan alan adamlar.

Moral bozukluğundan sabahlara kadar uyuyamayıp sabah uykuya dalıpta okula gidememek yaşadığım sorunların birisi. Sizin zevklerinizi paylaşan bir iki adam bulursanız belki çekilir oluyor ama dediğim gibi büyük çoğunluk doğu illerinden gelen vaktini kahvede geçiren insanlar. Bunu kötülemek için söylemedim bizzat yapmış olduğum muabbetlerden öğrendm. Biz tatil olsunda eve gidelim diye çırpınırken adama neden gitmedin tatilde eve diyince "ben evde naapim bütün gün kahvede oturuyorum orda" şeklinde çok cevap aldım.

Birde türklere karasakalmı kabasakalmı ne diyor kıbrıs halkı, aksanlarından pek çıkaramadım ama neden öyle dediklerini az çok anladım galiba. Zaten iki adım hertaraf. yürüyerek gidemiyceiniz yer yok magosada biraz dayanıklı biriyseniz.

hocaların ingilizcelerinin yerlerde sürünmesi, türkçelerinden bi halt anlamamanızda cabası.

Iğrenç olaylarda yaşadım ama bu sizn başınıza gelme ihtimali düşük ihtimal olduğu için buraya yazmiyim diyorum.

Bunların yanında iyi anlar yaşamadımmı, yaşadım tabi ama artı lar eksileri götürmüyor malesef.[signature][hline][b]Any man is capable of driving a blade into another man's chest. Anyone who thinks otherwise is a fool and won't live long. Killing is not a bad thing in and of itself; it is the intent behind the action that counts.[b]

[b]Umrae[b]
Sosyal ağlarda paylaş

Bende cok düşümüştüm doğu akdeniz uni yi ama caydırıcı nedenleri var gitmemek için :

- hayat çok pahalı

- aileden uzaksın (benim için önemli)

- universitenin kalitesi belli

- yurt paraları uçmuş

- Kumarhaneler var (benim için önemli)

- Ve çok sıcak ( bu da benim için geçerli)

Ben Ankara Atlım uni ye girdim ve hayatımdan memnunum
Sosyal ağlarda paylaş

Dariel in söylediği çoğu şey doğru fakat bunlar alışma evresinin gözlenimleri ,
türkiyelilere karasakal diyorlar heh pek sevdikleride söylenemez ama bunun sebebi daha önce türkiyenin ücra köşelerinden çok it kopuk serseri hanzo gelmiş olması.yani benim ve etrafımdakilerle, hiç bir kıbrıslının alıp veremediği olmadı şimdiye kadar.
burda halk her ada insanında olduğu gibi tembel ve sıcak iklim var hele yazın herkes mayışıyor saat 1.30 veya en geç 2 de tüm devlet daireleri kapanıyor.
büyük şehir gibi bi yerden gelince önce afallıyorsunuz doğru çünkü büyük bir şehir değil ve bazı özelliklerden yoksun böylece mesela toplu taşımacılık gelişmemiş gibi.
hoca konusu biraz değişik, burdaki halkın tek geçim kaynağı bu üniversite o yüzden çok süper hocalarda bulabiliyorsunuz, çok aşırı dandik eşşek ingilizcesi ve türkçesine sahip hocalarda.bazı hocalar kıbrıslı olduklarından dolayı tanıdık vasıtasıyla filan hiç hakmediği şekilde okulda öğretim yapabiliyorlar ama bazı insanlarda taa ingilterede oxford da çok iyi bir yerdeyken ülke sevdası yüzündende gelebiliyor.mesela benim bitirme projemi aldığım hocamın almanyada çok ünlü bir programcılık şirketi var,database üstüne çok sayılı bir yere sahip,deli gibi para kırıyor hergün ama yanındaki odada ki hocamda tam bir moloz.ayrıca hoca konusunda türkiyedeki bi kaç özel üniversite haricindeki diğer üniversitelerin hepsinden çok çok daha iyi para veriyor bu hocalar için en çekici etken.nerden mi biliyorum? benimde babam burda hoca, Mimar Sinan ve Pennsylvania üniversiteleri mezunudur .)
halkın şivesi çok enteresan ilk geldiğinizde size komik yada sinir bozucu gelebilir.bu onları çok itici kılıyor gözümüzde ama benim burda çok sevdiğim kıbrıslı arkadaşlarımda var ki bir tükiyeliler ve kıbrıslılar çok zor birlikte beraber olurlar.
sosyal aktivite olarak, tam bir öğrenci şehri yani sabahın ünde canınız sıkılıp dışarı çıksanız sınıf arkadaşınızla karşılaşmanız sizi hiçde şaşırtmaz.bizim apartmanda oturan herkes öğrenci mesela her yer öğrenci anlicağınız.gezicek tozucakda çok fazla yer yok ama herkesin belli yerlerde olması sizi tatmin ediyor.çok sıkıldığınız zamanlar hariç pek aramıyorsunuz.ayrıca burda biriyle tanışmanız daha rahat çünkü gurbet el gibi hissediyorsunuz bir şekilde.mesela ben türkiyede gitsem atıyorum burzum u dinleyen kişi toplayamam ama burda toplarım keza frp grubu filan.her telden insan var ve kaynaşma çok daha rahat demek istediğim.
çok enternasyonel bir yer yani fransadan bile öğrenci var.afrikadan bile varki böyle yabancı kişilerle tanışmak çok değişik şeyler öğrenmenizi sağlıyor.
diploması iyi iş yapıyor şu an ki işverenler çoğu ingilizce diplomaya bakıyor tabi iyi bi yerde çalışmak istiyorsanız. mesleği aslında çalışmaya başlayınca öğreniyor insan :) ve uluslararası bir diploma.eğer birleşme olsaydı avrupalı bir üniversiteden çıkmışın gibi görünücektik.o yüzden geleceğide var. ve şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirimki dağ mezunları çok daha az efor harcayarak yüksek yerlere gelebiliyor. ben sadece koç grubunda kaç insan gördüm daü mezunu şaşırdım. eğitim olarak bence kimse bok atmasın çünkü eğitim öğrencide bitiyor ve hocaların durumunu yukarda açıkladım kısmen.burası paralı üniversite olduğu için çoğu olanak,araç gereçlere sahip ama buraya gelenlerin hepsi öss zede olduğu için dersla ilgilenen insan bulmak zor zaten senin içinde olsa bile onlara uyuyorsun belli bir süre sonra :) gerçi burslu öğrencide çok ve modundan pek ayırlmıyor.
heryerde olduğu gibi newbie lik zamanlarını olabilidğince eğlenmeye ve arkadaş edinmeye geçirirseniz çok sorun yaşamıyorsunuz hele eve çıktıktan sonra herşey göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor.aile den ilk defa uzak kalıcaksanız çok fazla koyabilir.ben daha önce yaşamıştım bu tecrübeyi o yüzden burası çok fazla acı çektirmedi bana bu yönde.okulu ve aileden uzak kalmanın getirdiği dejavantajları bence iyice ayırmak lazım
Sosyal ağlarda paylaş

Karasakal demelerindeki nedeni oymuş demek tahmin etmiştim. Bir gece kumsalda kendi başıma otururken tinercinin teki bıçakla saldırmıştı bana, tabiki aksanı kıbrıs aksanı falan değildi. Sonra polisle konuşurken bilmemkaç yılında bunlar türkiyeden buraya topluca yollandı demişti adam.

Katıldığım bi konuda oraya gidince kendi içinize kapanmamanız. Depresyona sürüklüyor netekim.[signature][hline][b]Any man is capable of driving a blade into another man's chest. Anyone who thinks otherwise is a fool and won't live long. Killing is not a bad thing in and of itself; it is the intent behind the action that counts.[b]

[b]Umrae[b]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...