Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Atom Bombasi

Faerdun

Öne çıkan mesajlar

Valla Sam'cim ... Sen burada düşüne , tartışa dur ... ama bu forum Pepelek'in dataları arasında kaybolup gidecek ...
gerçekler ise (foruma girecek elektrik bulamamak) malesef kalıcı ...
Yani nükleer santral yapılsın ya da başka önlemler alınsın gibi kolay lafların bence pek bi anlamı yok ....
Bunların olmayacağını biliyoruz :)
Tabii değiştirebilecek gücün varsa eyvallah ... :)
İlgili bi parça biliyorum
buyrun dinleyin :
"John Lennon - Imagine"
;)
Sosyal ağlarda paylaş

Foruma gircek elektrik degil.. 50 yIl sonra icecek su bulmicaz.. yani insanoglunun maksimum 100yIl omru var :) o yuzden endi$elenmeyin..[hline]Belki Don Ki$ot Deliydi ama,
Dev bir canavar sandIgI Degirmene ve Dunyanın en buyuk orduları sandıgı Koyunlara kafa tutacak kadar Cesur ve dürüsttü
Sosyal ağlarda paylaş

silth baya bi yalan olur :)
cunku Su'larIn tukenmesi olayInIn Nükleerle bi alakasI yok..

DunyanIn 3/4'ü su oldugu icin Su asla bitmez sanIlIyor, hergün tatlI suyla du$ alioruz fln
Ama dünya sularInI ( bütün okyanuslar, yeraltIkaynaklarI,Nehir, Göl, cart, curt) 5litrelik bi Siseye koyarsak bu 5 litrelik rezerv'in icinde TatlI Su sadece 1 cay ka$IgI malesef.. tabi bunun da yarIsI kirli,icilmez durumda fln..

Suyun tukenmesi ise tamamen Sera olayI ile ilgili.. (dunyanIn surekli IsInmasI : KullandIgInIz parfumler,arabalarIn egsozlarI,termik santraller,fabrika dumanları vsvs ozon tabakasInI delmenin yanI sIra altInda bi tabaka olu$turur.. bu tabaka seralardaki Cam gibi bi i$lev gorur.. Gune$ I$InlarInIn etkisini arttIrarak gecirir,daha zor dI$arI cIkmasInI saglar.. boylece dunya gitgide IsInmaktadIr,Temmuzda kar yagmasI muhtemeldir, delicesine fIrtInalar olu$masI dogaldIr.. çöle kar yagabilir,kutuplarda buzlar hIzla erir fln) Sera olayI oldukca dunya IsInmaktadIr ve çölle$mektedir.. sular buharla$Ir kuraklIk hakim olur .. Daha $imdiden su kItlIklarI ba$ladI aslInda yava$ yava$.. Ama bunun nükleer ile ilgisi yok pek..
Daha cok yanma olayI sebep olmaktadIr.. YakIn gelecekte Petrol zaten biticek.. Su altIndan degerli olcak.. (Kevin Costner'In WaterWorld filminde butun dunya su olmasIna ragmen icicek su yoktu ehe adam sidigini arItIp iciyodu)

Biraz felaket tellallIgI oldu ama..

kIsacasI Radyoaktif maddeler 300 yIl sonra pek bi önem ta$Imayacak çünkü ondan etkilencek canlI olarak sadece Tek hücreli canlIlar olcak (insan vucudunun %70'i su.. su icmeden 3 gunden fazla ya$amak mumkun degil)
Belki diger gezegenlerde koloni kurarlarsa orda ya$anIr.. o zmn da dunya AtIk Çöplüğü olarak kullanIlIr[hline]Belki Don Ki$ot Deliydi ama,
Dev bir canavar sandIgI Degirmene ve Dunyanın en buyuk orduları sandıgı Koyunlara kafa tutacak kadar Cesur ve dürüsttü
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes gelecekten bahsediyor bende kendi yorumumu yapıyım. Su kaynakları biticek diyoruz ama suyu kimyasal bir şekilde ürtilebilinir. Dünyada biterse ne olucak sorusu ise gerçekten de ürkütücü en kötü ihtimalle nüfus bir savaşta düşecek kalanlarda aşırı kontrolu bir sistemle yaşabilecek..

[Bu mesaj Goarth tarafından 26 Nisan 2002 23:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 26 Nisan 2002 23:00 tarihinde demiş ki:
Mayhem kusura bakma ama konuyla pek ilgisi yok dediğinin, biz nükleer enerji olmadan da ihtiyacımızın karşılanabileceğini düşünüyoruz. bunun doğru olmadığına yönelik düşüncen varsa anlarım ama "foruma girmek için nükleer santral yapmak gerek, hadi yapalım" gibi bir anlama gelmiş dediğin. :)[hline]BY MUTIES FOR MUTIES
lol abi 2 saattir yaptığınız tartışmanında konuyla hiçbir ilgisi yok..[hline]BY BIG GUN LOVERS FOR MUTIES
Sosyal ağlarda paylaş

said:
arcane, 27 Nisan 2002 00:01 tarihinde demiş ki:
said:
Sam, 26 Nisan 2002 23:00 tarihinde demiş ki:
Mayhem kusura bakma ama konuyla pek ilgisi yok dediğinin, biz nükleer enerji olmadan da ihtiyacımızın karşılanabileceğini düşünüyoruz. bunun doğru olmadığına yönelik düşüncen varsa anlarım ama "foruma girmek için nükleer santral yapmak gerek, hadi yapalım" gibi bir anlama gelmiş dediğin. :)[hline]BY MUTIES FOR MUTIES
lol abi 2 saattir yaptığınız tartışmanında konuyla hiçbir ilgisi yok..[hline]BY BIG GUN LOVERS FOR MUTIES

bu forumlarda hangi topic bozulmadan durabilio ki ?_
Sosyal ağlarda paylaş

wehehe valla ben bikac iddiaya cvp vermek zorundaydIm

Bu arada cidden konya doneyim

Atom bombasI denince aklIma:

Ölüm,mantar,japonya,göz,mutasyon,gereksiz,korkunc,fazla, kontrolsuz

Gibi kelimeler gelyo

ama Nükleer enerji (e$it degildir) Atom bombasI =)[hline]Belki Don Ki$ot Deliydi ama,
Sosyal ağlarda paylaş

abi hic discovery de FransanIn atom bombasI denemelerini fln gomredin mi?

Atom BombasI patlayInca DumanI mantar gibi oluyo ya ondan $eettim =)[hline]Belki Don Ki$ot Deliydi ama,
Sosyal ağlarda paylaş

su arıtılması teknikleri üzerinde araştırmalar var ve su arıtımı kontrollü füzyon'dan daha önce olacak muhtemelen. deniz suyu ya da atık suyu hiç farketmeyecek. ama global ısınma ve sera etkisi görünürdeki en ciddi sorun, nükleer enerjiden vazgeçilememe nedeni zaten gelişmiş ülkelerin aşırı üretim ve aşırı tüketim politikası. elbette ki çok ciddi yanlışlar yapılıyor herşeyi doğru bildiğini düşündüğümüz kişiler tarafından. amerika co2 emisyonunu düşürmemek için herşeyi yapıyordu geçen seneki çevre konferanslarında.

GeeM mars'a yerleşilmesi için de planlar yapılıyor ama şimdi 2 günlük keyif için ziyan etmezsek şu dünyayı hala yaşanacak bir yer olabilir, mars'ı yerleşime uygun hale getirecek teknoloji gelirse zaten dünyayı da düzeltiriz. "nasılsa dünya batacak boşver şimdiden batıralım" diye mi düşünüyorsun anlayamadım tam?

arcane iyi de "nükleer enerji olmazsa foruma bakamayız" demek biraz abes kaçmış orada, nükleer bomba konusunu geçip nükleer enerji konuşulduğu zaten belli son 50 mesajdan bu yana. topic o konuda açıldı diye zerre kadar oynamayacak diye bir kaide olsa topiclerin yarısı buna uymaz hem.

ha yok nükleer bombayı teknik açıdan konuşmak isterseniz daha keyifli benim için, dünyaya ve insanlara verdiği zararı esgeçersem hoşlnadığım bir konudur. :)[hline]BY MUTIES FOR MUTIES
Sosyal ağlarda paylaş

Sam bana açıklamak zorunda diilsin ben sadece sapmayı bildirdim lol dedim :) (muties suck)

ehe mantar dooru yaw nası aklıma gelmedi ehe.

o mutasyona uğramış balıklardan bi tane tutmuşlardı 1-2 sene önce.ufak bişe.bildiin minik balıklardan accık daha büyük.ama eşek kadar gözleri ve inanılmaz derecede büyük ve sivri dişleri var.tam canavar olmuş.[hline]BY BIG GUN LOVERS FOR MUTIES
Sosyal ağlarda paylaş

yerle alakası yok:) o bombaların patlaması için yüksek bir enerjinin verilmesi gerekiyor önce..
atom bombasını patlatmak için bürsürü patlayıcı madde gibi bişiler yerleştiriliyo sanırım..activate etmek için yani..ama esas olay electron bombardımanıyla falan gerçekleşiyo..(enerji onun için gerekli aslında)
hidrojen bombasını activate etmek içinse atom bombası patlatılıyor:)
hatırladıgım kadarıyla hidrojen 1000 kat daha güçlü idi atom bombasından..epey saglam bişi kısaca:)

ben bu kadarını biliom, yalan yanlış eheh:)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 27 Nisan 2002 00:31 tarihinde demiş ki:
arcane iyi de "nükleer enerji olmazsa foruma bakamayız" demek biraz abes kaçmış orada[hline]BY MUTIES FOR MUTIES

afedersin ama ohaaa :)
yani beni kastediyosan sölediklerimin bunla alakası yok
ben hiç bir şeyi savunmuyorum ... öyle ya da böyle diorum ...
Sosyal ağlarda paylaş

nukleer bombalarin daha fazla uretilmemesinden yanayim gerci israil de bile 400 tane h-bomb varsa bizim yapabilecegimiz bir$ey olmaz

$u anda ya$adigimiz cag tamamen dijital cag oldugu icin atom bombasi gibi insanlarin ve cevreninde buyuk zararlar gorecegi bir bombadan ziyade emp bombalarinin kullanilmasi daha iyi olur diye du$unuyorum

emp(electromagnetic pulse) insanlara ve canlilara ve dogaya zarar vermiyor,tersine butun elektrik devrelerini yakiyor hatta bu bombayi kullanip banka soyanlar bile oldu amerikada

sonuc olarak,nukleer bombalara ve enerjiye hayir.sava$ta kullanilacaksa emp kullanilsin

ayrica,elektromanyetigin gucunu kucumsemeyin(bkz:japonlarin o hizli giden trenleri)[hline]
said:
dark-dr 09 Temmuz 2001 18:28 tarihinde demiş ki:
Tamerlere olum
Sosyal ağlarda paylaş

Basitce fisyon buyuk cekirdekli atomlarin ( U )notron bombardimaniyla ( genelde ) parcalanmasidir.Muazzam miktarda enerji cikar.Ama cok tehlikeli atiklar da ortaya cıkmaktadir.Bunlar kursun bloklar tarafindan tutulur. ( Gamma isini maalesef pek tutulamaz , yuksek miktarda enerji icerirler. ) ( Gunumuz nukleer santralleri fisyon santralleridir. )

Fuzyon ise kucuk cekirdekli atomlarin ( H ) cok yuksek sicakliklarda plazma halindeyken carpismasi ( elektromanyetik kuvveti yenmek icin ) ve iki cekirdegin kaynasmasi sonucu daha buyuk cekirdekli ( Helyum ) bir atom olusturmasidir. Atik olarak cikan sey sadece notrondur , tutulmasi cocuk oyuncagidir.Gunesin ve buyun yildizlarin enerji kaynagi budur.Gunesteki sicaklik o kadar yuksektir ki , ( ve ayrica cekim kuvveti ) He fuzyonu bile sozkonusudur.

Peki nedir fuzyonun yarari? Neden bas bas fuzyon diye bagiriyorum?

-Bir fuzyon reaksiyonunda bir fisyon reaksiyonundan 200 kat fazla enerji aciga cikar.Bir ornek verelim , bir bardak su ile ( ~ bir yumruk buyuklugunde uranyum ) 200 evin her turlu isi ve elektrik ihtiyaci karsilanicaktir.
-Fisyon reaksiyonunun kullandigi yakit ( genellikle ) uranyumdur , ve boylesine buyuk kutleli cekirdeklere evrende nadiren rastlanir.( x<<%1 ) Ancak , hidrojen , evrenin %70 den fazlasini olusturur.Yildizlarin da dogal enerji kaynagidir.Yani yakit problemi yok.
-Fuzyon reaksiyonunda kolayca tutulan notronlar haric atik olusmaz.

Olaya objektif bakmaya calisacagim , nedir dezavantajlari ?

-Calismakta olan bir fuzyon reaktorune yapilacak bir saldiri butun turkiyeyi yok edecektir. ( Fisyonda ise sadece bulundugu sehri yok eder. )
-Su an tam olarak kontrollu gerceklestirilememektedir.Cikan enerji cok muazzam oldugundan ( isi ) Bu isiyi yararli ise ( elektrik , mekanik vs. ) max. verimle cevirecek bir duzenek henuz yapilamadi.GeeM' in hakli elestirisine katiliyorum , kucuk bir ihtimal de olsa hic bir zaman yapilamayabilir.Ancak zaten bu durum , bilimadamlari tarafindan insanligin sonu olarak dusunulmektedir.Cunku dedigim gibi diger butun enerji uretim araclarinin yakitlari sonludur.Ancak devletlerin bu ise doktugu para inanilmaz boyutlarda.Proje ustune calisanlar 15-20 yila bir sonuc alinacagini soyluyorlar.Ancak maalesef calismalar gizli yurutuluyor , bundan dolayi son gelismelerden pek bilgi almak mumkun degil.Ancak merak ediyorsaniz yukarida verdigim linklerden bu yazidan cok daha ust duzey bilgi ogrenebilirsiniz.

15-20 yıl bi sekilde dayanmak bence daha uygun , zaten baktik olamayacak , zorunlu olarak bir fisyon santrali yapacagiz.[hline]Black Wind always follows
Where my black horse rides.
Fire's in my soul
Steel is on my side!

[Bu mesaj wanderer1985 tarafından 27 Nisan 2002 11:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Mayhem iyi de.. neyse boşver sapmasın hepten konu :)

fisyon ve füzyonu anlatmış wanderer, bir-iki ekleme yapmak istiyorum:

benim bildiğim konrollü füzyonda ortaya çıkan enerjinin nasıl yönlendirileceği değil, nasıl kontrol altında tutulacağıdır. füzyon tepkimesi bilinen en büyük ısı kaynağıdır, tepkime esnasında 16 milyon derecenin üstüne çıkıldığı düşünülmektedir. madde bu sıcaklıkta bildiğimiz 3 temel halinden birinde değil, dördüncü bir hal olan plazma olarak tanımlanmıştır. gazdan çok daha düşük yoğunluklara sahiptir plazma. fisyonda da çok yüksektir bu miktar ama soğurulabilmektedir. (sanırım 300000 derece) bu nedenle bu denli büyük miktarda enerjiyi güvenli olarak bir reaktörde tutmanın nasıl mümkün olabileceği düşünülmektedir halen, sanırım en ciddi düşüncelerden birisi plazmayı manyetizm ile boşlukta hapsetmekti.

nükleer bombalar çarpma gibi fiziksel etkilerle harekete geçmezler. (peacemaker filminde bundan yola çıkarak nükleer bombaların çalındığı sonucuna varan nicole kidman nükleer başlığa ateş edilse dahil birşey olmayacağını söylüyordu ;) ) uranyum fisyonu nötron bombardımanı, hidrojen füzyonu ise tetikleyici ufak bir fisyon bombasının ortaya çıkardığı yoğun enerji ile harekete geçer, bu nedenle uçaklardan bırakıldığı (hiroşima ve nagasaki'de kullanılmış eski yöntem) taktirde basınç ve ısı etkisinin en verimli şekilde dağılacağı yükseklikte uzaktan patlatılır. balistik füzelerde de aynı sistemin uygulandığını sanıyorum.[hline]BY MUTIES FOR MUTIES
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamını okuyamadım açıkçası, eğer bir tekrar veya yanlışlık varsa baştan herkesten özür dilerim ama ofisteyim ve vaktim kısıtlı.

said:
Sam, 24 Nisan 2002 21:18 tarihinde demiş ki:
-elektrik üretimi için nükleer güç kullanımı bugünkü teknoloji ile sakıncalıdır. önüne gelenin çernobil örneği vermesi nedeniyle esas sorun esgeçilmektedir. korkulması gereken reaktörde erime meydana gelmesi değil, atıklardır. reaktörden çıkan radyoaktif maddeleri zararsız hale getirebilen bir teknoloji bulunmadığından toprağa gömülmektedirler (beton depolara). ileride böyle bir teknoloji bulunamazsa binlerce yıl boyunca orada duracak, bu süre içinde muhtemel deprem ve yer hareketleri nedeniyle toprağa sızması durumunda çok ciddi sonuçlar doğruabilir. bu nedenle nükleer enerji kullanımına karşıyım (özellikle türkiye'de).

Sam ile aynı fikirdeyim; yani asıl tehlike bomba veya çernobil değil -ki bunları küçümsemek ne derece akıllıca olur tartışmaya gerek yok.

said:
CEDAY, 24 Nisan 2002 21:29 tarihinde demiş ki:
elektrik olayına gelince, diğer teknolojilerden şuan için cok daha verimli. bence biran önce geçilmesi lazım. atıklara gelince onları benim bildigim kadarıyla kurşundan yapılma depolara koyuyolardı. neyse orası sorun değil de, zaten bunu yaparken adamlar dayanıklılıgını falan düşünürler siz merak etmeyin derim.

Güzel mantık Ceday, özellikle Türkiye'de. Peki bu çok geçerli mantığa göre, depremde yıkılan binaları yapanlar veya onların yapımına izin veren arkadaşlar ne kadar uzun süre düşünmüşlerdir sence?

said:
CEDAY, 24 Nisan 2002 21:54 tarihinde demiş ki:
Sam senin olayına gelince bence yanlış düşünüyorsun. Elbetteki, bunun çevreye ve insanlara zararlı olmaması için max itina gösterilir. Zaten bu atıkları adamlar götürüp de 1.deprem bölgesine gömmezler. Dünyada birçok ülke bunu teknolojiyi kullanıyor ve bu sayede bir yerlere gelmiş durumdalar. Onların aldıgı önlemler işe yarıyosa, bizimkinin de yaramaması için bir neden yok..

Aynı örneği iki defa vermekten hoşlanmam, yukarıyı tekrar okuyun =]
Burada özellikle söylemek istediğim şey şu ki; o "bu teknolojiyi kullanan bir yerlere gelmiş ülkeler" dediğin memleketler, zaten o atıkları kendi sınırları içinde depolamıyorlar. Hatırlarsan yakın geçmişte (galiba) Fransa'nın kimseye çaktırmadan bunları bir 3. Dünya ülkesinin karasularına bıraktığı -tabii ki gerekli tüm önlemler alınarak, tamamen zararsız şekilde, buna şüphe yok (!)- gayet net olarak ortaya çıkmış, yanlış hatırlamıyorsam da her iki ülke yönetimince yalanlanmıştı.

Yani bu tür konuları tartışırken "Amerika böyle yapıyor", veya "gelişmiş ülkelerde bu böyle" demek her zaman mantıklı değil. Zaten o gelişmiş ülkelerin birçoğu şu an "geri kalmış" olan ülkelerin durumundan birinci derecede sorumlular. Savunduğum olay hak - hukuk, insanlık değil su an, yanlış anlaşılmasın, dolayısıyla birisi çıkıpta "kafamızı çalıştırsaydık, biz onları sömürseydik" demesin lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...