wanderer Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 GeeM oncelikle sunu soyleyeyim ben zaten ileride fizikci olacagim.Yani atip tutmuyorum , defalarca TAEK'e gittim ve bu isler uzerine baya arastirma yaptim.Nukleer Fuzyon , Tokamak aleti ve manyetik siseleme hakkinda ne biliyorsun? Cok beklersin cok beklersin diyip duruyorsun , ama kontrolsuz fuzyon kac yildan beri yapiliyor biliyor musun? Dunyadaki kac devlet hem ulusal hem uluslararasi olarak bu ise ne kadar para dokuyorlar haberin var mi? Peki kontrollu fuzyon yapilmasi durumunda bir bardak sudan elde edilecek enerjiden haberdar mısın? ( Suda H atomu bulundugu icin ) ( Senin yumruk kadar dedigin uranyumun getirdigi enerji solda sifir kaliyor , miktarini soylemeyecegim , sen arastir.Agzin acik kalacaktir. )Dunyada ( ve evrende ) en cok bulunan elementin hidrojen oldugundan haberin vardir.( Peki ya uranyum ? )Gunesin butun yaydigi enerjinin fuzyon reaksiyonlarindan ortaya ciktigindan haberin var mi? Ve en onemlisi , bu reaksiyon sonucu hic bir atik cikmadigindan haberin var mi? ( Sadece Helyum olusur. ) Anliyorum Nukleer Fisyon hakkinda bilgin var ama asıl sen bilmedigin seyleri kucumseme.Gozlerinizi acin biraz.Nukleer fuzyon nedir ne degildir biraz arastirin.Devletlerin bu ise ne kadar odenek verdigini arastirin.Sonrada ukalaca yok efendim " kolaysa sen yap " gibi seyler soyluyorsunuz.[hline]Black Wind always follows Where my black horse rides. Fire's in my soul Steel is on my side! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gunn Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Ben bu yeterli bilgi sahibi olmadan her konuda görüş belirten arkadaşlardan sıkıldığımı belirtmek istiyorum artık. Geem şu anda konuyla ilgili en güvenilir bilgileri veriyor, hala hede hödö ediyorsunuz. ben olsam susar otururum. Ne demek "Türkiye deprem bölgesi haaa"? Geem'de bunu bilmiyodu "ay ben ne dedim şimdi" diyip oturacak mı? Türkiye deprem bölgesi ne demek ya? Yani deprem olunca Türkiye ikiye mi kırılıyor ortadan? Türkiye'de depremden etkilenmeyecek bir bölge, zemin yok mu? Deprem dediğimiz mahşer günü gibi bişey mi, yer altından volkanlar falan mı patlıyor ki iyi bir zemine kurallara uygun inşa edilen bir tesis zarar görsün? Siz yarın öbürgün "mono hidrojen dioksiti yasaklayın" kapmanyasına da katılırsınız bu gidişle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GeeM Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Kontrollusunun mumkun olmadIgInI bilecek kadar biliorum o olayI merak etme.. Annem TAEK ba$kan danI$manI Ben istemezmiyim Kontrollu olsun bu fuzyon.. Bende rahat edeyim evimde sIkIntIsIz sorunsuz ya$ayIm.. ama malesef bir rüya Ben $u an tek alternatif'in Nükleer enerji oldugunu soyluyorum..Var Olan seylerden bahsediorum Cold Fusion da var biliosun ama o da bi rüya.. tIpkI Kontrollü Fuzyon gibi. Sanki ben türkiye de ya$amiorum sanki ben Risksiz,Malyetsiz,Sorunsuz enerji istemiyorum..[hline]Belki Don Ki$ot Deliydi ama, Dev bir canavar sandIgI Degirmene ve Dunyanın en buyuk orduları sandıgı Koyunlara kafa tutacak kadar Cesur ve dürüsttü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 monohidrojen dioksit amuahah super ya[hline]Black Wind always follows Where my black horse rides. Fire's in my soul Steel is on my side! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Cold Fusion bir atmasyondu.Guya araya golgeleme atomlari sokarak halledeceklerdi bu isi.Hatta bizim Hacettepedekiler bile biz yaptik falan diye cikmislardi.Tabii ki olmadi.Cunku zaten teoriden cokuyordu. Kontrollu Fuzyona bir uydurma degildir.Yuksek enerji fizikcileri TOKAMAK aletlerinde bir kac parcacigi fuzyon teaksiyonuna sokmaktadirlar.[hline]Black Wind always follows Where my black horse rides. Fire's in my soul Steel is on my side! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Alın , okuyun. Aynı zamanda bir suru link var. UC Berkeley , MIT gibi dunyanin en iyi teknik universitelerinin bu konudaki arastirma sayfalarini gorun. [hline]Black Wind always follows Where my black horse rides. Fire's in my soul Steel is on my side! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GeeM Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Zaten fuzyon a uydurma demedim. Kontrollusune dedim UmarIm Gercekle$ir valla benimde yararIma olur.. ama o gercekle$icek diye bekleyip, mumkun olmadIgI anla$IlIncaya kdr gunde 8 saat ile sInIrlI elektrik kullanmak istemiyorum ..[hline]Belki Don Ki$ot Deliydi ama, Dev bir canavar sandIgI Degirmene ve Dunyanın en buyuk orduları sandıgı Koyunlara kafa tutacak kadar Cesur ve dürüsttü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Gosterdigim linke bak.Kontrollusunun tokamaklarda nasil yapildigini goreceksin.( Cok ufak miktarlarda. ) Tabii ki sana su konuda katiliyorum , ben de enerji sorununa bir an once cozum bulunmasini istiyorum.Ancak onumuzdeki 20 yila kadar hidrolektrik santrallari , tamamlanacak mavi akim projesi vb. gibi kaynaklarla idare edebilirsek bosu bosuna yapilmis ve bir fuzyon reaktorunden 200 kat daha verimsiz olacak ve risk icerecek bir yapiyi yapmak zorunda kalmayiz. Sahsen TR'nin 20 yıl dayanip dayanamayacagi konusundaki bilgilerim cok saglam degil.Tek istedigim sonradan sacimizi basimizi yolmamak.Ama baska yol yoksa , annenlere is dusecek gibi gozukuyor. =)[hline]Black Wind always follows Where my black horse rides. Fire's in my soul Steel is on my side! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 ABD ' nin fuzyonu tanitmak icin actigi govermental site : ( cok buyuk para yedigi icin halka tanitmak zorundalar , cok buyuk miktarda odenek gerekiyor. ) ....................[hline]Black Wind always follows Where my black horse rides. Fire's in my soul Steel is on my side! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Nüklear santral hmm neden olmasın? Bu santral toroslara kurulucana doğu anadoluda herhangi bir yere kurulmalı hem dağılık hemde metrekareye düşen nufus az olduğu için doğu anadolu güzel bir yer.Başka bir yandan bu bölgedeki pek çok dağ ve sönmüş volkanlara artıklar saklanabilir yada eğer duydum doğruysa radrasyona karşı en iyi savunma suymuş bence bunları özel oluşturulan göletlerin altına saklanmalı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 lol abi konu nası değişti.. beyler konu enerji üretimi falan değil :)[hline]BY BIG GUN LOVERS FOR MUTIES Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 GeeM daha keşfedilmemişken fisyon reaktörünün füzyon reaktörüne nasıl çevrilebileceğini nasıl bilebilirsin? elbette ki baştan inşa edilmeyecek olsa bile çoğu bölümü değiştirilecektir, nükleer santrallerin çok daha karmaşık sistemler gerektirdiğini biliyoruz. bu denli projeler uzun zaman ve bütçe gerektiriyor. (türkiye'nin planladığı santralin 2015 civarı hizmete gireceği söyleniyordu, acil enerji ihtiyacımız için 10 yıl bekleyeceğiz demek) kaldı ki bunca yıl boyunca nükleer enerjinin bahsi geçmemişken (istanbul'un göbeğinde her gün elektrik kesildiği zamanları hatırlıyorum) bu hükümet sırasında birdenbire 'acil bir ihtiyaç' doğdu, samimi olunmadığını düşündürecek nedenlerim var. siz sanırım bu atık depolarının zaman ve olaylardan hiç etkilenmeyeceğine inanıyorsunuz, ben öyle düşünmüyorum. 50-100 dayanması mühim değil, geri dönüşüm benzeri bir çözüm bulunamazsa ve toprağa sızarsa neler olabileceği belli değil. ve ille ki büyük bir depreme de gerek yok bunun için. bütün dünya nükleer atıklarını gömüyor olabilir ama onların topraklarında gömülenler en başta onları etkileyecektir. sonuçta tek bir sızıntının bütün dünyayı birden etkilemesi söz konusu değil. gelişmiş ülkelerde bir yılda maruz kalınan radrasyon miktarı insan için belirlenmiş limitin iki katıdır, bunda nükleer santrallerin de önemli rolü vardır. diğer dediğine gelince, tüketim delisi toplumlar oluşmasını teşvik etmişlerdir üretim fazlasıyla, yaşam için gerekli ihtiyaç düşük enerji kullanımı teknolojileriyle desteklense çok daha az enerji üretimi yeterli gelebilirdi.[hline]BY MUTIES FOR MUTIES Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 "herşeyin bir bedeli var bedeli ödemeye hazırsan gücü hissset " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GeeM Mesaj tarihi: Nisan 26, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2002 alternatif gosterin arkada$lar bana.. Mevcut bi$ey ama.. Olcak edicek yapIlcak degil Varolan bi$ey soyleyin bana.. Az maliyet,az risk,minimum zarar VarmI bole bi$i?? Bundan onceki hukumet varken ben hafta ici 5den 7.30 a kdr karanlIk evde elektrik kIsIntIsI bitsin diye bekledigimi hatIrlIyorum. Bu tip politik oyunlar varsa da Nukleer santral yapIlsIn diye degil,YapIlmasInI onlemek icin yapIldIgInI ve Ecevit'in Televizyon da Turkiye de Nukleer santral olmasInI icine sindiremedigini soyledigini de biliyorum.. Nukleer santral yapIlmamasI icin,Turkiye'nin geli$memesi icin yapIlan oyunlar bunlar.. Bu tip kirlilik riskleri sadece Turkiye de yok arkada$lar.Butun geli$mi$ ulkeler de 10 civarI Nukleer santral var.. Atom BombasIndan en cok canI yanan japonya da 25 tane var (yada daha fazla tam hatIrlamiorum) Neden peki?? Sorun bi kendinize.. Butun dunya Nukleer guc'un nimetlerinden maksimum duzeyde faydalanIp dünyamIzI kirletiyor (kar$I cIkanlar boyle diyo bence ve bu konuda uzman bi cok ki$ice Minimum kirlenme) Turkiye'ye kurulan bi tane Nukleer santral mi dunyanIn icine edecek?? YapmayIn arkada$lar gozunuzu seveyim.. Amerika,Fransa,Japonya,Almanya gibi ülkeler aptalda bi Türkler mi akIllI sanIyorsunuz?[hline]Belki Don Ki$ot Deliydi ama, Dev bir canavar sandIgI Degirmene ve Dunyanın en buyuk orduları sandıgı Koyunlara kafa tutacak kadar Cesur ve dürüsttü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Nisan 26, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2002 Radyoaktif maddelerin, hava kirliliğinden daha tehlikeli olduğu biliniyormu ? Biliniyor. Hava kirliliğini doğa temizleyebiliyormu ? Temizleyebiliyor. ( Hızı önemsiz. önlem alırsın ) Doğa radyoaktif maddelerin üstesinden gelebiliyormu ? Hayır. Ne nükleer santral mi ? Gidin işinize be. Şu anda elektrik sıkıntısı çekiyorsan bu çözümsüzlük yada elektrik yetersizliğinden deil yanlış politika ve insanların israfındandır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GeeM Mesaj tarihi: Nisan 26, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2002 abi kar$I cIkIyorsan bana alternatif ver.. karanlIkta bIrakmicak,Varolan,Maliyetsiz,Kirletmeyen,Geli$memize yardImcI olcak bi alternatif sun bana lutfen .. merakla bekliorum Dunya nukleer gucten faydalanirken buna bi turkiye kar$I cIkIyo, Dunya daki cevre kirliligini Turkiye'nin kuracagI nukleer santral mi co$turcak sanIyorsunuz? Ben medeniyete ayak uydurmak istiyorum.DunyayI kurtarmak icin Turkiye'nin nukleer santraliyle degilde ba$ka $eylerle ugra$In bence.. Goru$tugum yabancI dostlarIm Turkiye'de elektrikler gidiyo dedigimde Cin CarpmI$a donuyo. Buyrun; Varolan bir alternatif istiyorum sizden (ilk mesajImdan beri) Bir ki$i cIkIpda KaranlIkta oturup Henuz mumkun olmayan bir "ruya" 'yI beklemekten ba$ka bi öneri sunmicakmI bana?[hline]Belki Don Ki$ot Deliydi ama, Dev bir canavar sandIgI Degirmene ve Dunyanın en buyuk orduları sandıgı Koyunlara kafa tutacak kadar Cesur ve dürüsttü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 26, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2002 10 yıl kurulması planlanan tek bir nükleer santral bütün türkiye'yi kurtaracak yani? ona gelene kadar kaçak elektrik kullanımını engellemek, dağıtım hatlarını elden geçirip %25'lere varan kayıpları azaltmak, voltajdaki iniş-çıkışların önüne geçmek (kgk arızalandı, bilgisayar günde 4-5 kere kapanıyor kendiliğinden, 2 yılda kaç elektronik eşyamız bozuldu siz düşünün) için önlemler alsak o tek santralin getireceği elektriğin zaten buharlaşmasına engel oluruz, halen ihtiyacımız varsa o zaman ciddi düşünürüz. ama bakanlıklarda birilerinin 1-2 yıllık komisyonlarını çıkarmak için (santral ihalesinin karara bağlanacağı günlerde tüm türkiye'de bir anda başlayan kesintiler v.b) bu iş yapılacaksa eksik olsun.[hline]BY MUTIES FOR MUTIES Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Nisan 26, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2002 Ruya ruya deyip duracagina verdigim linklere git bi bak. Ayrica son zamanlarda hic elektrik kesildigini de gormedim. Al sana alternatif : 15 yila kadar Hidroelektrik-Termik vb. gibi santrallerle dayanip sonra fuzyon gucune gecmek.eger fuzyon reaktorlerinin mumkun olamayacagi anlasilirsa fisyon reaktoru yapariz.[hline]Black Wind always follows Where my black horse rides. Fire's in my soul Steel is on my side! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Nisan 26, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2002 Ben fisyona " tuuu kaka " demiyorum , sadece bi muddet beklenirse iyi olur diyorum.[hline]Black Wind always follows Where my black horse rides. Fire's in my soul Steel is on my side! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GeeM Mesaj tarihi: Nisan 26, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2002 Peki Fisyon olmazsa nolcak? Adamlar kesin 10 yIla buluruz gibi bi garanti veriolarmI? bulunmazsa 15 yIla daha iyice batarIz. zonguldak kömür madenleri tükenir, Türkiye çölle$ir Nehirler kurursa nolcak o zmn neye dayancak Enerji gucumuz? 1 nukleer santral turkiyeyi kurtarmaz zaten, Ben 1 tane olsun dedimmi? en a$$a 10-15 tane olmalI bence[hline]Belki Don Ki$ot Deliydi ama, Dev bir canavar sandIgI Degirmene ve Dunyanın en buyuk orduları sandıgı Koyunlara kafa tutacak kadar Cesur ve dürüsttü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Nisan 26, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2002 Ya hiçbişeyden haberin yok senin ya. Yukarda biri yazdı. %25'e varan elektrik kayıpları. İsraf, kaçak kullanım. Bunları engelledinmi sen en az 25-30 yıl daha dayanırsın. Sen ne sandın Türkiye'yi ya. Sanki enerji açlığımız var canavarız biz. Herşeyi elektrikle yapıoruz. Ya şu 4'te otomatik yanan yol ışıklarını kapat aha bitti bütün sorunlar ya. Devlet'in başına şöyle icraatçi başbakan gelemedi ya 50 senedir. Alınacak riske değmez zaten gerek de yok. Alternatif sunmama da gerek yok. Şu an varolanlar yeterli enerji kaynakları.[hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GeeM Mesaj tarihi: Nisan 26, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2002 $u an icin yeterli ama her gecen gun maliyet artiyor, Senin her 20 dakika da dunyaya 3500 bebek geldiginin ve bu sayInIn her 20 dakika gectikte belli oranda arttIgInIn farkIndamIsIn?? kacak elektrik kullanImIndan haberim var.. ama engellenemiyo malesef.. KacagI bIrak normal kullanIp sayaclarI degi$tirtenlerde var Ama zaten neden bahsediyoruz ki.. 50 yIl sonra icme suyu kalmicak.. o zmn enerjiyi napIcaz ki? 50 yIl sonra Türkler cIkIp Halay ceker : "Butun dunya ulkeleri dunyayI pisletti ama biz pisletmedik.. Nükleer santral kurmayIp dunyayI kurtarIcaktIk " falan diye..[hline]Belki Don Ki$ot Deliydi ama, Dev bir canavar sandIgI Degirmene ve Dunyanın en buyuk orduları sandıgı Koyunlara kafa tutacak kadar Cesur ve dürüsttü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 26, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2002 GeeM sizin evin altına gömseler o atıkları bilinen en güvenilir yöntemlerle, razı olur muydun? nasılsa dağa taşa gömülecek diye endişe etmiyoruz ama ileride bir sızıntı olması durumunda bunun etkileneceğimiz kesin. biz dünyayı değil türkiye'yi kurtarıyoruz, sızıntı nerede olursa başlıca o bölgeyi etkileyecektir. new york'taki sızıntıdan bana ne, onlar düşünsün kendilerini, biz de bizi..[hline]BY MUTIES FOR MUTIES Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mayhem_ Mesaj tarihi: Nisan 26, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2002 Yakın bir tarihte Foruma girecek elektriği bulamassanız nereden tartışacaksınız bence önce onu bi düşünün ya da ne bilim mors alfabesini bilmeyen varsa onu öğrenmeye başlasın ... Dumanla haberleşmede güzel sayılır.. Ama ben mum ortamını severim çok romantik oluyo .. no problem :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 26, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2002 Mayhem kusura bakma ama konuyla pek ilgisi yok dediğinin, biz nükleer enerji olmadan da ihtiyacımızın karşılanabileceğini düşünüyoruz. bunun doğru olmadığına yönelik düşüncen varsa anlarım ama "foruma girmek için nükleer santral yapmak gerek, hadi yapalım" gibi bir anlama gelmiş dediğin. :)[hline]BY MUTIES FOR MUTIES Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar