Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Atom Bombasi


Faerdun

Öne çıkan mesajlar

Atom bombasi denince akliniza ne geliyor?
Dogru bir şey mi sizce?Yani işe yaradi mi yaramadi mi?
Nükleer testlere karşımısınız?
Görüşleriniz,istekleriniz,eleştirileriniz nedir?

Not.Ne alaka diyeceksiniz dönem ödevi ile ilgili de onun için soruyorum yardimci olursaniz sevinirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Atom bombası işe yaradı. Zamanında oldukça caydırıcı bir silahtı, gerçi hala öyle ama daha güçlü bombalar var. Nükleer araştırmalar oldukça gereklidir ve bir an önce Türkiye'de Nükleer santral kurulmalı, nükleer araştırmalara geçilmeli ve Türkiye nükleer silahını kendi üreterek ordusunun caydırıcılığını daha da arttırmalıdır. Çevre kirleniyor diye karşı çıkılmasın, iki üç ağaç için böyle bir gücü feda etmek pek iyi olmaz. Bir nükleer santralin gereken bakımı vs. yapılırsa çevreye çok zarar vermez diye düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Can Yücel`in nükleer gücle ilgili cok hos bir siiri vardi ve sonu söyleydi "Hormonlu domates gibi cocuklar istemiyoruz!"

Silahlarin her türlüsüne karsi iken nükleer bombaya caydirici oldugu icin tabii ki evet diyemem.Tüm silahlar igrenc katliam araclaridir ve nükleer olanlari daha beterdir o kadar.

Dünya silah endüstrisinin basindakilere karsi ise kin doluyum...[hline]Blood tears I cry
Endless grief remained inside...

[Bu mesaj Wolfshade tarafından 24 Nisan 2002 20:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok düşündüğüm ama doğru cevabı bulduğumdan emin olamadığım bir konu. yine de şöyle düşünüyorum:

-nükleer silahların üçüncü bir dünya savaşı'nı engellediği bir gerçek. soğuk savaş sırasında çok kritik durumların sırf nükleer silah kullanımına gidilmek zorunda kalınacağı endişesiyle çözümlendiği biliniyor.

-bu caydırıcılığı düşünmezsek.. cehennemden açılan bir kapı, konuyla ilgilenmiş kişiler de bunu bilir. nagasaki ve hiroşima'da kullanılması abd'nin tarhindeki en büyük ayıplar arasında başlardadır.

-elektrik üretimi için nükleer güç kullanımı bugünkü teknoloji ile sakıncalıdır. önüne gelenin çernobil örneği vermesi nedeniyle esas sorun esgeçilmektedir. korkulması gereken reaktörde erime meydana gelmesi değil, atıklardır. reaktörden çıkan radyoaktif maddeleri zararsız hale getirebilen bir teknoloji bulunmadığından toprağa gömülmektedirler (beton depolara). ileride böyle bir teknoloji bulunamazsa binlerce yıl boyunca orada duracak, bu süre içinde muhtemel deprem ve yer hareketleri nedeniyle toprağa sızması durumunda çok ciddi sonuçlar doğruabilir. bu nedenle nükleer enerji kullanımına karşıyım (özellikle türkiye'de).

-öte taraftan kömür ve benzin santrallerine kıyasla temiz bir enerji kaynağıdır, radyoaktivite sorunu çözümlenecek olursa (ki kontrollü füzyon elde edilene dek mümkün değil görünürde) çok etkili bir enerji kaynağı olduğu kesin. ama ykukarıda yazdığım sorunlar daha ön planda tutulmalı diye düşünüyorum.[hline]BY MUTIES FOR MUTIES
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hoca zaten nükleer teknolojiyi şuan hiçbir ülke savaşlarda kullanmaya cesaret edemez. bizimkiler de bu teknolojiyi alınca kullanmak iiçin almıcaklar zaten, sadece elde bir koz olsun die o kadar.

elektrik olayına gelince, diğer teknolojilerden şuan için cok daha verimli. bence biran önce geçilmesi lazım. atıklara gelince onları benim bildigim kadarıyla kurşundan yapılma depolara koyuyolardı. neyse orası sorun değil de, zaten bunu yaparken adamlar dayanıklılıgını falan düşünürler siz merak etmeyin derim.

ayrıca füzyon teknolojisi falan cıkcak, o cıkınca onu alalım falan da hikaye. o teknoloji cıkar cıkmaz cok pahalı olur zaten, gücümüz yetmez. zaten her ülke gelişme sürecinde belirli evrelerden geçer, bizim de çekirge misali sıcramaya mecalimiz olmadıgına göre, biran önce nükleer teknolojiye geçmeliyiz die düşünüyorum..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sanirim Einstein'ın soyle bir sozu vardi :

" Ucuncu dunya savasi nasil olacak bilemem ama 4.'nun tas ve sopalarla olacagi kanaatindeyim. "

Bi nevi Uranka'ya +1.
Sam' de aynen +1.

Ancak bir de eklenmesi gereken bir sey var ki , aslinda nukleer fuzyonun geldiginde bir cok sorunu ortadan kaldiracaginin yani sira , gelismis ulkerin fisyondaki atik problemini atiklari uzay bosluguna yollayarak bertaraf etme gibi projeleri sozkonusu.Bildiginiz gibi bir kutleyi dunyadan cok buyuk mertebede uzakliklara ( lim. durumu yani , matematiksel olarak "sonsuz" 'a ) gondermek icin verilmesi gereken hiz , teorik olarak cok da buyuk degil. ( ki deneysel ornekleri de bulunmakta , bkz. pioneer )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar dayanıklılığını düşünürler elbette ama nasıl?

insan eliyle yapılıp ayakta kalabilmiş en eski yapılar (restorasyon geçirerek) aşağı yukarı 5000 yaşında. bu yeraltı depoları restorasyon geçirmeden bu kadar süre dayandı diyelim. peki kaderin bir cilvesi sonucu teknolojik gelişme 5000 yıl boyunca duracak olsa ve sonra depolardan sızıntı yaşansa bu o çağdaki insanları etkilemez mi? "amma attın yani bize ne o vakitteki adamlardan" da denebilir ama 5000 yıl önceden kalma ölümcül artıklar bugün bizi tehdit etseydi böyle düşünür müydük?

bunlar bir tarafa almanya'da her atık sevkiyatı esnasında binlerce insan geçeceği demiryolunu işgal ediyor, tahrip ediyor. zaten pahalı olan bu işlemlerin masrafını daha da artıyor bu nedenle.

mersin'de kurulacak bir santralin atıklarının toros'lara gömüleceğini düşünürsek, toros'lardan elde edilen meşhur sütle yapılan kahramanmaraş dondurmasını yine aynı iştahla yiyebilir misiniz? sevdiklerinize yedirir misiniz?[hline]BY MUTIES FOR MUTIES
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wanderer1985, 24 Nisan 2002 21:37 tarihinde demiş ki:
CEDAY hic de alamayiz diye bir sey yok.GAP'a harcanan parayla cok cok rahat bir tokamak , ve bir nukleer fuzyon reaktoru yapilabilir.Evet o teknolojiyi gelistirmeye gucumuz yetmez , ama gelistirildiginde reaktoru yapamayacak kadar zavalli degiliz.


ooo, gapa harcanan para, askeriyeye harcanan para, teröre harcanan para vs vs vs..Onlar coktan harcanmış, elimizde artık harcayacak para kalmadı maalesef..o teknoloji cıkacak da gelişecek de, biz getirecez..tabii getirebilirsek..

Sam senin olayına gelince bence yanlış düşünüyorsun. Elbetteki, bunun çevreye ve insanlara zararlı olmaması için max itina gösterilir. Zaten bu atıkları adamlar götürüp de 1.deprem bölgesine gömmezler. Dünyada birçok ülke bunu teknolojiyi kullanıyor ve bu sayede bir yerlere gelmiş durumdalar. Onların aldıgı önlemler işe yarıyosa, bizimkinin de yaramaması için bir neden yok..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

uzaya gönderilecek füzelere yüklenecek olursa maliyet çok artar, dünyadaki yüzlerce santralden çıkacak atıklar için tarifeli seferler yapılması gerek. kaldı ki herkes yapamaz. (aha biz) :)

hem bu yöntemin evdeki çöpü sokağa dökmekten bir farkı yok, dahası e.t. arkadaşlar memnun kalmayıp bizi 11 katrilyar parçaya ayırabilir. bize verdikleri önem bizim oyunda kesilecek masum npc'lere verdiğimiz önemden daha fazla değildir muhtemelen. :p

ama konuyu dağıttık, nükleer enerji değil nükleer silahları sormuştu Faerdun. ödevine yardım edemedik pek. ;)[hline]BY MUTIES FOR MUTIES
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ceday gerekli önemi vereceklerini söylüyorsun. türkiye'de yapılıp gerekli önem gösterilen bir iş gördün mü? sen evet der misin bilemiyorum ama ben göremedim maalesef.

bu bir yana yabancıların aldıkları önlemlerin ne denli yeterli olduğu nasıl bilinebilir, topu topu 50 yıllık bir geçmişi var nükleer atıkların. bir tek eksik yapmışsan 200 yıl sonra dünya yaşanacak bir yer olmayabilir. doğa radyasyonu karbondioksit gibi dönüştüremiyor. yanlış yapmışsan (insanoğlu her keşfettiği şeyde bir yanlış yapmaz mı zaten?) geri dönüşü yok. "merak etme bir çözüm bulunur" demenin alemi yok çünkü yakın gelecekte yok böyle bir çözüm. bu denli hayati kararları alırken "nasılsa ileride yapılır" demek yanlıştır, haritasını yapmadığın okyanusa sandalla açılmaktır.[hline]BY MUTIES FOR MUTIES
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yaf sam, onların kullandıklarında bir sorun cıkar mı cıkmaz mı bilemem ama cıkarsa sadece onlar mı etkilencek sanki..hepimiz birden ... yoluna gidecez. olay bu yani. ama biz masumuz, kullanmadık ki diyecek halimiz de yok o zaman. yalnız şu da var ki, teknoloji geliştikçe birtakım riskler de onla birlikte geliyor.

Eski çağlarda en büyük risk nası bi dinazorun seni kapmasıysa:)
şimdi dinazorun yerini teknoloji aldı. e dinazorun dişleri de gün geçtikçe büyüyo..Ya dinazordan uzak duracaz ya da dinazorla yaşamayı örenecez.. Başka bir yol var mıdır bilemicem..

[Bu mesaj CEDAY tarafından 24 Nisan 2002 22:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ceday tamam da nükleer santral yaptın mı sonra "aaa yenisi çıkmış daha temiz, ondan alalım" denmez ki. projeler yapılır, onlarca kurulur. sonra temizi çıkar, sen çalışanları kapatmak için 50 yıllık planlar yürürlüğe koyarsın. gelişmiş ülkeler bırakmış olur sen devam edersin.

tükiye dışarıya enerji satma gibi hadiselere hiç yeltenmesin, kendimize yetecek kadar yapalım yeter. inek, buğday gibi topraktan yetişen, üretimi risksiz birşey satmıyorsun çünkü. kendi ihtiyacını da hidroelektrik ve doğalgaz ile halleder kısa vadede.

bunları geçtik hadi, "ekonomik kriz olmasaydı günde x saat elektrik kesecektik" diyen bakanların yönetimde olduğu bir ülkede neye yatırım yapsan ne olur? bu anlayış elektrik kullanılmasın diye dünyanın en kalitesiz ve en pahalı elektirklerinden birini satıyorsa (voltaj düşmeleri, günde 12 saat kesintilerin normal olduğu bir turizm merkezinde oturuyorum) nükleer enerji gelse ne olur gelmese ne olur?

ayrıca nükleer enerji getirmek isteyen yönetimdeki dönen dolaplar hakkında birşeyler yazmak isterdim ama yeri değil..[hline]BY MUTIES FOR MUTIES
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...