forçen Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 fransızca, italyanca, almanca, rusça, ispanyolca, yunanca ve portekizce dillerinden birini seçebiliyorum ama aralarından seçmeyi düşündüklerim ankettekiler. fransızca ve almanca hayatta okumam. ruscayıda yeni alfabe ile uğraşmayayım diye istemiyorum, yunancanında alfabesi değişik olabilir bilmiyorum artık ama birde sizin düşünceleri öğreneyim. bu arada bölüm bilg. mühendisliği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 korece öğren gelecek korede niye mi ? bak şimdi: ilerde olurda kore savaşı çıkarsa çevirmenlikten köşeyi dönersin samsung kore şirketi ve geleceğin teknoloji devi( şu anda öyle ya ) korece öğren samsungdan 7 sülalene yeticek parayı kazan. kore kızlarını tavla hayatını yaşa kore filmlerini altyazısız izle bir kere daha aşık ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maaya Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 :) italyanca sıcak akdeniz insanıyla kaynaş! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 ben muazzam bi anket açmıştım bu konuda nerde o kimbilir ispanyolca derim bu arada. italyanca'nın pek esprisi yokmuş gibi geliyor öyle sanata düşkün olup entelektüellik katsayını artırmak istemiyorsan. veya moda dünyasına falan girmeyeceksen. hali hazırda ufacık ülke italya, durumları da pek parlak değil avrupa'da. başka nerde konuşuluyor? bilmiyorum yunancayı da hiç anlamam millet niye öğrenir :) bilgilendirin valla beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forçen Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 yav said: ben muazzam bi anket açmıştım bu konuda nerde o kimbilir ispanyolca derim bu arada. italyanca'nın pek esprisi yokmuş gibi geliyor öyle sanata düşkün olup entelektüellik katsayını artırmak istemiyorsan. veya moda dünyasına falan girmeyeceksen. hali hazırda ufacık ülke italya, durumları da pek parlak değil avrupa'da. başka nerde konuşuluyor? bilmiyorum yunancayı da hiç anlamam millet niye öğrenir :) bilgilendirin valla beni vs said: italyanca sıcak akdeniz insanıyla kaynaş! fight! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 RUSÇA. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 İspanyolca da sıcak akdeniz dillerinden biri, ayrıyetten sıcak amerika dili :) eheh bu arada dediğim anketi buldum 250ye yakın kişi oy vermiş 8 sayfa tartışma geçmiş. ikinci yabancı dil tercihiyle ilgili karar veremeyenlere yardımı olcağını düşünüyorum buraya da koyayım linki http://forum.paticik.com/read.php?21,3812299,page=1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forçen Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 peki ispanyolca seçmenin bana ne gibi faydası olur? yani mesela rusca için "olum iş bulamazsan tercüman bile olunur çok az var türkiyede" diyenler çokdu. hani bi dil sonuçta apartmanın tepesinden atlayınca "slow fall" açılmayacak ispanyolca öğrenince bende farkındayım da italyancaya göre ne avantajı var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lil' Jesus Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 Çin Çin Çin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 sen hangi okuldasin bakiim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forçen Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 izmir ekonomi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 akila'yla penth dogrulasin, fakat amerika'da deli gibi ispanyolca konusuluyor. ayrica dunyada en fazla konusulan anadil olmasi lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forçen Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 ty Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
peder zickler Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 rusça olucak tabiki , elbet bi gün kutsal topraklara geri dönücez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 seçenekler arasından ispanyolca derim, yaygınlık açısından. severim de ayrıca. olaya pek hakim değilim ama ispanyolcanı ilerletebilirsen sonrasında italyanca öğrenmek sıfırdan öğrenmekten çok daha kolay olur. tabi tersi de geçerli. ha ama seçenekleri bir yana bırakırsam ikinci dil olarak almanca tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mum_Chamber said: akila'yla penth dogrulasin, fakat amerika'da deli gibi ispanyolca konusuluyor. ayrica dunyada en fazla konusulan anadil olmasi lazim. dogruluyorum. ilk kismini ama sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 off ispanyolca.. birde onu shuttle bus larda(dolmu$ gibi bisi) dinleyin, hayattan sogursunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tripling Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 ispanyol latin offşşşş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 ispanyolcayla italyanca nerdeyse ayni zaten, birbirlerini anliyorlarmis. Ispanyolca ogren iki dil ogrenmis gibi olursun nerdeyse eheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Devilmanta Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 ispanyolca en çok konuşulan 2. dilmiş ilki çince tabiki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 DUNYA TURKCE KONUSSUN!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 ispanyolca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 hangi dili gerçekten öğrenmek istiosan onu öğren öle şu olsun bari veya şundan daha çok iş çıkar diip dil öğrenilmez. dili gerçekten ilgin varsa gerçekten seviosan , kültürü ile insanları ile birlikte anca o şekilde öğrenirsin öbür türlü alırsın dersi, merhaba, benim adım şu, neredensin dersin. Bi süre geçer sonra unutursun. çünkü o dillerin hiç biri bi ingilizce gibi yaygın deil. Yani sürekli tvde izlediğin filmlerde , dizilerde o dili duymıcaksın. O yüzden ilgin yoksa atiorum italyanca ile birlikte gidip italyanca bişeyler izleyip dinlemen italyadaki insanlar ne yapar ne yer vs ilgini çekip izlemiosan geliştirmen çok zor. Veya italyaya gitmeden. ben mesela japonca öğreniorum. Anime sevdası ile başladım herkes gibi ama çok ilgimi çekti. Almanca vs de almıştım 2 sene unuttum gitti. Ama bu sefer öğrenirim bu gazla dedim. 1 sene çalıştım 2 ay japonyaya gittim orda paso japonca konuştum Gayet gelişti fakat istanbula döndüm anime izliorum vs ama yine de zor. Kimle konuşcam edicem, japoncayı unutucam die geriliorum ki çok rahat unutulur. Ama işte kitaplar aldım, hala anime ıvır zıvır izliorum. Çalışıorum. yani ki okuldan mezun oldum, hani okuldaki derslerle kalmamaası lazım dil eğtiminin sürekli çalışman gereken bieşy. Tamam ders bitti bi sonraki derse kadar o dili ne dinlerim ne bakarım diosan zor. O yüzden çok zahmetli ve o yüzden gerçekten öğrenmek istediin bişey olması gerekio ki uğraşasın bu kadar. neyse bu bilgiler gerçekten dili öğrenmek istiosan geçerli, yoksa sırf eğlencesine diosan al istediğini. Ama sonunda İtalyanca bilio musun dienlere, üniversitede italyanca almıştım ama hatırlamiorumd ersin eğer gerçekten öğrenme aşkın yoksa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Çalışcağın iş alanını düşün ona göre bir dil seç bence. İlla o seçeneklerden biri olsun diyorsan İspanyolca (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 ispanyolca veya rusça öğren. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar