Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurt dışından araba getirmek?Bilgisi olanlar yardım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Evet arkadaşlar bu aralar bir araba almayı düşünüyorum aslında uzun zamandır gündemdeydi benim açımdan ama ilk defa dün babam konuyu açtı. Bende almışken hem beni götürücek hemde şık birşey istiyorum.

Cadillac escalade lere bakmıştım ama türkiyedeki fiyatları pahalı.Yurt dışında özellikle Amerika'da fiyatlar düşük.

Ablam şuan Amerikada "İnternational Student" olarak eğitim görmekte ve belki biliyorsunuzdur ama bu tür student lar türkiyeye bir tane araba getirebiliyorlar gümrük vergisi ödemeden.

Benim merak ettiğim Türkiyede vergisini ödüyormusun.Birileri evet diyor birileri hayır diyor.6 ayda bir arabayı bir sınır kapısından çıkartıp geri sokarsam vergi ödemesine gerek kalmıyormuş vs vs vs

açıkcası verginin ne kadar olduğuda belli değil F&B ye gittim onlar 5 milyar diyor istanbulda 450 milyon diyorlar istihab haddini aştığı için kamyonet sınıfına girer diyorlar.
Bu konuda bilgileri olanlar beni bir zahmet aydınlatırlarsa çok sevinirim...

istediğim araba http://www.cadillac.com/cadillacjsp/models/gallery.jsp?model=ext
Mesaj tarihi:
yani soyle diyeyim ablan turk vatandasi, turk pasaportlu ise tek sansi bir ulkede 3 yil uzeri yasayan insan oradan bir kac esya getirme hakkina sahip saniyorum televizyon buzdolabi dahildi bunlari satabiliyordun yada devredebiliyordun ama araba dahil degildi[signature][hline]
Mesaj tarihi:
Shipping olayını hallettim ben ama sorun getirebilme şartları vede burdaki gümrük işlemleri.
Şahsen hangi devlet kurumuna başvurucağımı bilmiyorum bilsem onları haraslıcam ama ...
Mesaj tarihi:
ya en azindan gidip bi trafik musavirligine basvurabilirsin bostancida var bir tane trafik ilce mudurlugunun karsisinda soyle diyelim bostanci ile beymen xpace oralarin arasinda sagda kaliyor kadikoye giderken

kargo masrafinin 3000-5000$ tutmasi lazim gemiyle, o konteynirlara sigar ise ki ferrariler sigiyor[signature][hline]
Mesaj tarihi:
infeqted'in dedigi dogru degil (yani cift pasaport olayi), olay aynen soyle: amerika'da herhangi bir sebeple 3.5 yildan fazla yasamis olan herhangi bir turk vatandasi turkiye'ye kesin donus yaparken en az bir yil kullandigi tum esyalarini gumruk vergisi odemeden getirir (burada yapilacak sey nedir efenim, donmeden 1,5 yil falan once aliyoruz goturmek istediklerimizi, bir kenara koyuyoruz, faturalarini sakliyoruz, donerken de ambalajlari acilmis bir sekilde konteyner'a veriyoruz), ayni sey araba icin de gecerli, en az bir yil kullanmis olman gerekir, gumruk vergisi vermezsin. FAKAT: o arabayi gercekten kendin kullanmak istiyorsan getir yoksa turkiye'de satabilme ihtimalin cok dusuk, olmus esek fiyatina satarsin ve ugrastigina degmez. ki zaten benim fikrimce o okuz kadar cadillac'lar kadar gereksiz bi araba yok, turkiye amerika degil, babanin benzin istasyonu falan yoksa gocersin, arti olarak basina bir kaza gelmesi durumunda en ufak carpikta bile dunyani karartacak tamir paralari odersin, daha da arti olarak o dedigin arabalar hic reliable degil, safety ratingine bir bak derim, ve de normalde o arabalar amerika icinde 10 yil/100 bin mil garantiyle satiliyor, ulke disina cikartirsan garanti kapsamindan cikmaz tabi araba ama bakimini, bozugunu yaptirmak icin tekrar amerika'ya goturmek istemezsin sanirim, hmm ya da isteyebilirsin turkiyedeki servis fiyatlarini ogrenince :)
diger bir nokta da odeyecegin tasit vergisi, devletimiz vatandasini yolunacak kaz olarak gordugunden (refah seviyemizi arttirmaya calisirken edindigimiz hayat standardini yukseltici hersey icin bizi cezalandirir) dunyanin en yuksek tasit vergisini odersin.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Mesaj tarihi:
Ticari araç gibi sokulabilir sanırım pickup çünkü vergisi az olabilir.
Ama yeni Hummer vergisi devreye girerse 2000 ccden yüksek olanlara yüksek vergi var galba yaw.

Ya bende bu konuda biraz meraklıyım eski ferrari testarossa istiyorum bitane (hastalık) yurt dışından çok az kullanılmış arabalar bulunabiliyor. Fiyatlarıda uygun hem shipping için gemiyle getirme zorunluluğuda yok gemiyle getirsende okyanus aşırı değil italyadan yükleyip haydarpaşadan teslim alabilirsin.
Ama gümrük ödenirmi 91 model arabaya örnein bilemiyorum.[signature][hline] V ò d à n | ICQ : # 651567
Mesaj tarihi:
Yok ya salakmıyım yaptığım işin saati kadar maaş alcam fln
Burda negüzel yangelip yatıyosun bütün gün geyik muhabbetini yapıyosun maaşı alıyosun oh.[signature][hline] V ò d à n | ICQ : # 651567
Mesaj tarihi:
Hıms fikirleriniz için teşekkürler şuan için biraz oturdu.

Ama bu araba ilk arabam olmayacak zaten şuanda bir focus um var.
2.Yedek parça olayında haklısınız ama F&B otomotiv cadillac ın türkiye distributor u gibi birşey vede 8 şehirde servisleri varmış.Ankaradada kesin vardır nasıl olsa.
Benzin olayına gelince çok haklısınız ama az kullanırız bizde.

Bu arada vergi konusunu öğrendim ödeyeceğimiz vergi (tabi alabilirsek) maximum 500 milyon çunku benim istediğim model vergi kanunundaki kamyonet modeline uyuyor.Yani istihab haddi fazla olduğu için iş makinası gibi gorunuyor o yüzden vergisi az zaten o yüzden bu modeli seçtim.

Bu arada hani gazetelerde yabancıda yabancıya diye araba ilanları oluyor bazen.O kategoriye hangi arabalar giriyor.
Çünkü demin bir arkadaşın abisiyle konuştum, oda getirir diyor ama plaka MA(misafir arac) vede türklere satamaz fln dedi.Vede arabayı 6 ayda bir sınır kapısından dışarı çıkartırsan türkiyede vergide ödemezsin dedi.Doğrumudurki neyse araştırmaya dvm
Mesaj tarihi:
yanlış hatırlamıyosam dışardanvergisiz araba getirtmek için
10 veya 20 seneden daha eski olması gerekti vergi kanununa göre
ama gümrük kanununa görede böyle şeyler 5 seneden daha eskiyse alamıyodun :D böle bişiler wardı
Mesaj tarihi:
Iyide hummerlar da ticari araç görünüyo vergisi düşüktü ama 2000cc den fazla motoru varsa çıkacak olan yeni kanuna göre vergileri artıcak[signature][hline] V ò d à n | ICQ : # 651567
Mesaj tarihi:
boccob istiyorsan amcanin marka model jipinin kadranina bikinili kiz resmi bile koyabiliyorsunki sen stock kadran istiyorsun ve ustune ustelik yok oyle birsey diyorsun[signature][hline]
Mesaj tarihi:
Evet kadranın arkası değiştirilir biz bile söküp değiştiririz bunu ama çalışma sistemi farklı. ÖRnein bisiklette kullanılan analog kadranlardan biliyorum kadranın içinde bişey dönüyo fln o dönen şeyde ibreyi hareket ettiriyo bu sistem nasıldır bilmem ama belki bi ustanın elinden geçse ayarlanabilir ki o ayarlansa dahi dijital olan gösterge zor ayarlanır. Ayarlanabilseydi km ler düşürülebilirdi 250binde ki arabayı 50binde gibi gösterebilirlerdi ki bu yapılamadı sanıyorum o yüzden zorr zor[signature][hline] V ò d à n | ICQ : # 651567
Mesaj tarihi:
Bilmem yapılıyosa herkes yaptırır ya dijital dashlerin özelliği o diye biliyorum ben ya sonuçta elektroniktir bi cracki vardır mutlaka vardır ama bilemiyorm tam olarak doğrusunu[signature][hline] V ò d à n | ICQ : # 651567
Mesaj tarihi:
Ya yinede bilemiyorum 250bindeki arabaya satmaya çalışıcağına adam indirir onu 110bine rahatça satar
Eski tip dashlerde vidayla söküyosun zaten yuvarlark şeyler istediğin değere getiriyosun fln ama =)
Dijitalde de Yapılıyo diyosanız öyledir..[signature][hline] V ò d à n | ICQ : # 651567
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Türkiye'ye ticari araç statüsüyle sokulan tüm Hummerlar toplanıyormuş duyduğuma göre. Bunla ilgili nette bir yazı bulunca buraya post edeceğim. Artık ticari araç diye böyle lüks şeyleri sokacaklarını sanmıyorum.[signature][hline]Sungur - Scout-6L7
Necrocks - Necromancer-1L8
Olcayto - Infiltrator-3L4
Alaattin -Sorcerer-2L3
  • 3 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:

Şöyle bi site gösterdi arkadaşım bugün;
http://www.japan-partner.com/
2.el güzel arabalar var hepsi capon.

8000$ kocaeli limanına teslimat 9000dolar diyor.
gene

8000$ shippingle 9000dolar.

Bu araçları yurtdışında hiç bulunmadan getirtmek istesek ne gibi bi vergi veririz,bize kaça patlar tahminen,bilgisi olan varmı?

Mesaj tarihi:
misafir araç plakası takılır.belli bi süre kalabilir.

ayrıca burda 150 bin dolar fln.orda ne kadar bilmiyorum ama yine iyi bir fiyatı vardır

escalade alıpta vergisini sorun etmemek lzm.arabanın yediği benzin vergisinden fazla :)

6.50 ler 50-60 bin dolar.yoksa bende gider ordan bi tane alırdım :)
Mesaj tarihi:
Evet bende aynen öyle dedim,bunlar sağdan direksiyon değilmi dedim :p uygun fiyatla sola geçiriyolar falan dedi arkadaş,her ne kadar bol sallayan bi arkadaşım olsada soldan direksiyonda bulunur belki.
Vergileri falan ne tutar onu merak ediyorum.
Onbin dolarlık arabaya ne kadar vergi veriyo olabiliriski yani? X)
  • Yeni Oluştur...