ghaldszar Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Nabız ölçer saat arıyorum. Spor sırasında istediğim anda nabzımı öğrenebilmek açısından. Fakat bir türlü adamakıllı bir şey bulamadım. Zaten anlamadığım şeyler de var. Türkiye de genelde polar marka saatler var. Fakat bir dezavantajı var gögüse takılan bir strapteki verici sayesinde nabzını ölçüyor ve saate iletiyor. Bir de vericisiz olanlar var (gerçi türkiyede bulamadım ama) fakat onların da bir problemi var üzerinde iki tane metal nokta var ona 5-10 saniye boyunca basılı tutunca nabzını gösteriyor. Aklıma takılan olay şu. Nabız bilekten göğüsten hatta kulaktan bile ölçülebilen bir değer. Sonuçta koluna taktığın bir saatin direk olarak nabzını her an gösterebilmesi gerekir. Hadi gösteremedi diyelim o zaman bileğe takılan bir strap ile de aynı şey yapılablir. Nereyi aradıysam öyle bir şey bulmadım maalesef. Yok mu aradığım tarzda bir şey. Yani gögsüne orana burana bir şey takmadan sadece saatle ya da bileğine takacağın bir strap ile durmadan nabzını gösterecek bir şey.[Bu mesaj ghaldszar tarafından 14 Haziran 2004 19:06 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 atadan kalma bileğe bastırılarak ölç bence buna para vereceğine[signature][hline]|apache the taksimetre| have no fear,vlad is here! -vlad adama küfür ediyorum 'ohhh ohhhğssss' dio.-blackchaos[/i] allah allah deyip geçer genç osman.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Sigma PC 1600 Ben kullanıyorum,oldukcada memnunum efendim :) vaktiyle şöyle bir 70 Eu bayılmıştım..Şimdi 100$ civarlarında bir fiyatı olması gerek... Göğüse takılan bant sistemi ile çalışıyor.İlk başlarda bayağı zorluk çektim bant yüzünden...ama sonradan farklı bir şekilde kıvamına getirdim çalışmasını.. Şöyle bir olay var ki,bantlı nabız saatlerinin,arkasındaki bant 2-5 dakika sürecinde,vücudun terlemesi ile beraber TAM doğru ölçümü yaparak iletiyor..[geçen yaz 204-208 vurdurdum motora :) ] Normal metal olan sistemlerde ise bozulma daha kolay,ve ölçüm yapmasıda çoğu zaman sorunlu-yanlış olabiliyor.Tabii birde yüksek fiyatı dahil etmek lazım :) Öyle koşu bantlarındaki nabız saatleriyle yapılan ölçümlerin %90 ı düzgün değildir..buradaki delta bisiklet anasayfasından istediğini beğenip sipariş etme şansın var Ghaldcım :) Ben derim,Sigma PC1600den şaşma!Bir üst modelinide alabilirsin,alt modelinide düşünme velhasıl :)[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir! [29.04.2002-29.04.2004] ekleme:Apaçi,koşu sprint koşu anında, onu yap doğru dürüst ölç,benden bir kola,bir iskender kazanıcaksın ehe. [Bu mesaj Halfmumi tarafından 15 Haziran 2004 06:36 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Mumicim nasıl rahat ediyon o kalas gibi bantlarla. Dün mesela bir saatciye gittim. Orda da Nike nin bir modeli vardı bant sistemiyle calışan. Evirdim cevirdim baktım o oyle goguste durabilecek gibi bir sey gibi gelmedi bana. Yok aşağı kaycak yok yukarı cıkacak deli edecek gibi geldi bana. Verici biraz ince ya da katlanabilir gibi bir sey olsa diger bileğime takayım diycem ama o kadar katlanabilir bir sey değil. Göğüstede problem yapacak. Hem cok terden vıcık vıcık olcak hem asağı yukarı oynıcak hem de mekik cekerken felan orama burama batacak gibi geliyor acıkcası. Simdi de Şöyle bir sey buldum. Ama nasıl çalışıyor anlamadım. Hepsiburada da satılıyor. Bilekten kendin ölçme olayına gelince benim zaten hafiften biğr düşük tansiyon olayım var. Vücuda aşırı yüklenme durumlarında nabız sayımın çok artması durumunda hemen ardından tansiyon düşmesi yapabiliyor. Böyle aletler genelde senin için fazla olan ya da senin uygun gördüğün nabız sayısına ulaştığında sinyal veriyor. Bu da spor esnasında aşırıya kaçmanı engelliyor. Sporun vücudunda yağ yakması ve sağlıklı olabilmesi için nabız sayının belli bir ölçünün ne altında ne de üstünde olmaması gerekiyor. Bu tip cihazlar da bunu kontrol etmeni saglayabiliyor. O yüzden gerekli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 küpe gibi bişiyle dolaşmayı göze alıyorsan bele takılan küçük bi göstergeli ve kulağa takılan bi mandalı olan ölçücü şeyler var rahatsız etmiyo ama kulakta malum sallanıyo böyle böyle[signature][hline]And there's a million of us just like me who react like me, burn, smell, explode like me glow like me, periodical like me and just might be a piece uranium, but they are just isotopes of me! I'm Chemical. Yes, I'm the pure Chemical All other isotope Chemicals can't react forever. So won't the pure Chemical please meltdown please meltdown please meltdown... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Yukarıda resmini vermiş olduğum saate 5-10 saniye basılı tuttuğunda ölçen tarzda bir sey aramıyorum. Sonucta ben kendim de sayabiliyorum kendi bileğime bastırarak. Hem de daha sağlıklı. Açıkcası benim aradığım bilekten kendi ölçecek ve sendeki gibi ölçecek ama ben o vericiyi başka bir yere takabilecem. Mesela saati takmadığım sağ bileğime. O türde bir şey istiyorum çünkü sporda bekleyip ölçmekten çok yükselmeye başladığında bunu bilmek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Ghald,bandı tam boynunun 5cm aşağısına taktığın zaman kayma yada nefes kesme olayı olmuyor :) Normalde,tam bıçak kemiğine göre ayarlı ama,Sigmanın ki çok rahat alıyor boyunun aşağısındanda... Linkte anlatımda : Pulse rate range is 40 to 237 bpm demiş :) Yani 40 aşağısını ölçmüyor[benim herhalde uyurken 40ın aşağısına düşüyordur :P] Walla bant olayının kazık gibi olmasına,rahatsız edici olmasına kesinlikle katılıyorum ama,tam doğru net bir sonuç istiyorsan şart.Ben ilk aldığımda çok zorlandım :P Bıçak kemiğine değilde,boynumun altından algıladığını kapınca tüm sorunlarım gitti.[ki,bende bıçak kemiğine koyduğum zaman nefes alamama,ve dediğni gibi kayma problemide oluyordu] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar