dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 tr'de yaşamanın iyi tarafı nedir? yurtdışındaki durumla karşılaştırırsak her birmizin isviçre çakısı gibi olduğumuzu söyleyebilirim. bunlar alanlara iyi. yani şunu demek istiyorum, bilgi açıkta duruyor. yararlanan, bilgiyi alana iyi. yoksa bi sürü ot gelip ot giden var dünyada. bi kere kim ne derse desin standart eğitim iyi. en azından adam gibi coğrafya bilirsiniz. standart bir amerikalı izlediği filmlerde verilen bilgileri sorgulayamazken siz pakistan'ın, hindistan'ın, bangladeş'in yerini falan bilirsiniz. alakasız bişi söylenirse güler geçersiniz. dünyada neler olduğunu kabaca bilirsiniz. belki yakın türk tarihi cısss konudur ve türk geçmişi abartılıdır ama soğuk savaşın yıllarını falan bilirsiniz. olan olaylar hakkında az çok fikir sahibisinizdir. tr'de yaşamak zordur. gündem doludur. bu yüzden siz hayvan gibi bilgilisinizdir. ufak bi deneme yapalım. gidin sorun yurtdışında çevrenizdeki adamlara. büyük ihtimalle göz altına alınırsınız "bu kadar bilgi nerden?" diye. boru tipi bomba, rdx, tnt, c4 patlayıcılar. patlayıcı kalıplar. ied cihazlar (uzaktan kumandalı mayın) bunların ne olduğunu bilirsiniz. keza haberlerde paso duyarsınız, görürsünüz. en azından filmlerde c4 yanında sigara içilen adam kızıldığında bıyık altından gülersiniz.. "baba o elektrik akımı mı içiyor" diyebilirsiniz. keza c4 için için yanar, güvenlidir yani sigaraya karşı. sonracııma etrafta olan biteni tüm 3.dünya ülkeleri vatandaşları çok daha iyi görür. algılamak ve anlamak ayrı bişi. orada sorun olabiliyor bazen. pazarlık etmek büyük bir fazilettir. türk pazarlık eder. ben kesin ederim. her zaman da şunu düşünür, "bana bu fiyatı yabancıyım diye şişiriyorlardır" indirtir de fiyatı. türk'ün geneli hesap konusunda iyidir. çingene hesabı de, köylü hesabı de, mermur hesabı de.. ne dersen de! eline gelen ve harcadığı konusunda uzman olmak zorundadır türkiye'de. e o yüzden dışarıda para biriktirmekte çok da sıkıntı çekmez. politikadan anlar, haberlerin doğru olmayabileceğini bilir, yönlendirme habercilikten haberdardır ve haliyle fox gibi kanalları acaip bi eğlence ile izleyebilir. her gaz akıma kapılmaz. biraz ilgiliyse, birazık ekonomi sayfalarını takip ediyorsa az çok ekonomi bilir, ekonomik dengeleri görebilir -yani kriz yaklaştığı zaman kredi falan işine girmemesi gerektiği, riskleri azaltması gerektiğini bilir ve ördek gibi yakalanmaz. Jeffrey Sachs, John Maynard Keynes falan tanır, bilir. türk olası sorunlara hazırlıklıdır. bir avrupalı su kesintisi uyarısında ne yapacağını düşünmüşken bir türk içme suyunu stoklamış ve küveti doldurmuştur bile. sorun karşısında türk mal mal oturup salak salak bakınmaz yani. bi çözüm vardır olm, o da olmadı allah vericek bi kolaylığını der abanır sorunun üstüne.
GEd Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Yurtdisinda hayatin ici bos. Kosarlar anca. TR de hak hukuk biraz nizam olsa akli basinda olan insan yurtdisinda bir dakika durmaz.
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Hihi. Sehir merkezinde (Mecidiyekoy'u dusunun.) 40 dakika yesillerin icinde kosabildiginizi dusunun. Bu hakikaten bos birsey ya. Dolu olmasi icin ne yapmak gerekiyor? Bos buldugum yanlari da yok degil ayrica. Haftaicleri calismalarinin genelde motivasyon kaynagi cuma ve cumartesi aksamlari bangir bangir muzikte sicana kadar icip dans etmek. Bos tamamen subjektif birsey. Turkiye'de ne hak olur, ne hukuk olur insanlari adam olmadigi surece.
DoGMeaT Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Prawler said: Dogmeat ben gidecem buralardan dedigimde de, Turkiye'ye dondugumde bulustugumuzda da demiyordun ama oyle. Cok seviyorum asigim TR'ye diyordun. bi kere daha demiştin bunu abi o günlerde keyfim yerindeymiş yahut bahçeşehirden az çıkıyormuşum şimdi tatil,dgezip dolaştıkça doluyorum.
Farinal Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 abi trde zevk alıyorsun hayattan dışarsı avrupa falan ne bilim easyde oynamak gibi bişi sıkıcı
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Haha. Easy'de oynamak mi? Asil TR easy'de oynamak.
Farinal Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 evet yağmur yağınca sokağa çıkamamak rüzgar çıkınca elektrikler kesilmesi topbaş ve melih gibi bosslar olması baya easy
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Sokakta anadilini konusamamak, her derdini tek basina halletmen, gebersen sana bakacak adam olmamasi, tuvalette kicini bile yikayamaman, refah ulkesinde yasiyorum deyip kasin patladiginda hastanelerde saatlerce beklemen ve sallanmaman, sabah aksam kopekler gibi calismak zorunda olman, ailenden ve arkadaslarindan uzak olman, kimin ne oldugunu TR'deki kadar rahat anlayamaman, ozellikle Avrupa'da sana karsi irkcilik yapilmasi vs... bunlar cok kolay seyler ya. TR'de Melih gibi bosslari basa sen getirdin. Amerika'dan zembille inmediler.
fede Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 artıları rakı kavun beyaz peynir kibariye yeterli
aquila Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 abi boyle seylerle gelmeyin, raki sadece turkiye sinirlari icinde mivar saniyosunuz? turkiye disinda kavun yetismiyo mu? peynirin memleketi turkiye mi?
fede Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 tamam öyle de hepsinin aurası sadece türkiyede maximum seviyeye geliyo sdfl
aquila Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 iki kadeh attin mi adamin aurasi kayiyo birader, yeri farketmez.
Devilmanta Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Bazen inanılmaz nefret ettiğim oluyor bu ülkede yaşamaktan ve aptal çoğunluktan. Ama seviyorum yaşadığım toprakları. Burda doğdum büyüdüm ve muhtemelen buraya gömüleceğim. Yaşadığımız o kadar kötü şeyin yanında herpinizin şöyle ufka dalıp ulan iyiki bu ülke bizim dediğiniz olmuştur. İşte bu yüzden seviyorum sahip çıkıyorum.
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Burada rulokat'tan sucuga, cokoprensten halleye, sucuktan salama, Caykur cayindan petite beure'une, Efes Pilsen'inden Yeni Raki'sina kadar herseyi bulabiliyorum. Marmara Birlik zeytini bile var. Ki burasi Kuzey Amerika'nin en kuzeyindeki en buyuk yerlesim yeri. Raki bahanesiyle gelmeyin o yuzden =)
Loxias Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Bir artısı Kebap. Eksilerini ne sen sor ne ben söyleyeyim =)
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Turkiye'deki kadar guzel olmasa da burda da var kebap.
dunkelzahn Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 göz ucuyla kontrol ettim okuyamadım hepsini ama, amma kıvırmışınız anlaşılan.artısıydı eksisiydi diye ince ince mi sokucaz lafları şimdi, berbat bir yer işte ulan.bilmiyorum direk yazan oldu mu bok gibi yer işte oğlum bura. nüfusun yüzde 1'i için iyidir türkiye geri kalanı zaten yaşamıyor ahaha.
Necro Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 Bende çokoprensini seviyorum Türkiye'de evet çokoprens çok güzel.Bir de kebabına bayılıyorum sonra kağıt helvası yok mu bitiriyor beni.Hele pamığ şekerini yiyince gözlerim kararıyor herşeyi görmez oluyorum.Sadece yemek mi yiyorsunuz siz ya?
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 ARKADAŞLAR TÜRKİYEDE İNSANLAR ÇOK APTAL AZİZ NSEİN AZ BİLE DEMİŞ :(( BANA KALSA NORVEÇE VEYA KANADAYA GİDERİM HEMEN HİÇ DURMAM.......................
Shaggy Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 yemek önemli aga. ben çin'e gitsem açlıktan ölürüm, çok net. ben burada hamsi yiyorum en fazla, orada değişik değişik tiksindirici balık dolu (bana göre). ha, sadece balık mı var sanıyorsun derseniz haklısınız da, sonuçta ana besinleri o. açlıktan ölmek işin mübalağa tarafı.
aente Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 Shaggy said: açlıktan ölmek işin mübalağa tarafı. hiç mübalağa değil ben banko mortum çinde, kendime 1 hafta veriyorum.
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 Ben burda Cin yemegi yiyebiliyorum. Abartmayin. Helal et takintiniz yoksa rahat yasarsiniz Cin'de. Guneydogu taraflarinda ne bulurlarsa yerler, Kantanese mutfagi mi ne deniyor iste. Ama Mandarin Restaurant'lari fena degil acikcasi. Yani Beijing, Shangai falan bunlar hep Mandarin.
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 çinde bi israil lokantaları var, türkiye neymiş dersiniz.
aquila Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 lo mein, chow mein, fried rice, general tsos chicken, mandarin chicken, bunlar hep cin mutfaginin guzide yemekleri, onu gectim sanki cin restoranlari turkiyede is yapmiyo.
aente Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 Prawler said: Ben burda Cin yemegi yiyebiliyorum. Abartmayin. dostum abartmıyorum az önce arkadaşım öldü, gerçekmiş!
Öne çıkan mesajlar