fastreloader Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 selam, delirmeden once bir de size danisayim dedim, asagida topikte yazdigim gibi bir harddiskimin icindeki dosyalari kurtarmam lazim ama turkce karakter barindiran klasorler falan gozukmuyor ben de beceremedim. knoppix livecd kullaniyorum ama linuxtan neredeyse hic anlamam. internal hdddeki dosyalarimi alip externala atmam gerekiyor kayipsiz, bunu linuxta nasil yaparim, ya da herhangi bir boot edilecek farkli bir programla yapabilir miyim? ya hatta turkce karakter desteklesin isterse dos modunda norton commander falan olsun atarim. cok onemli lutfen yardim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 türkçe locale'leri ve karakter paketleri vardır dağıtımının. Onları yükleyeceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 sorun şu ki, linuxtan hiç anlamıyorum. nasıl yapabilirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 hangi dağıtım ? (ubuntu,vs olarak) bir de terminale locale -a yazınca ne geliyor karşına ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 knoppix livecd 6 locale yazınca tr_TR çıkıyor. bir de ilk 3 satırda cannot set LC_cTYPE to default locale: no such file or dir... ... LC_MESSAGES ... ... LC_ALL ... çıktı sonra hep tr_Tr çıktı ama konsolda türkçe karakter kullanınca ? olarak gözükükoyr, explorerda falan normal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 bu konuyu diğer konulardan daha önemli yapan şey nedir ben onu çözemedim. /ukela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 çünkü linuxta türkçe karakter içeren dosyalar görünmüyor. hayal etsene bi!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 dpkg-reconfigure locales terminale tabi ki çalışmayabilir, çalışmazsa bir iki şey daha anımsıyorum halledebilecek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 dil paketleri yüklü değilmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 yükle düzelir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 niyet ettim ama? nası olcak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 apt-get install language-pack-tr başına sudo koy yetkin yok diyorsa, şifre mifre belirlemiştiysen şifre de o , hatırlamıyorum şimdi livecd için istiyor muydu ardından yine önceki komut sonra terminali kapa veya yeni bir tane açıp locale -a yaz, umarım tr diye gösterir locale yüklenmesi yetiyor olsa gerek, mesela bendeki çıktılar şöyle : locale LANG=en_US.utf8 LC_CTYPE="en_US.utf8" LC_NUMERIC="en_US.utf8" LC_TIME="en_US.utf8" LC_COLLATE=C LC_MONETARY="en_US.utf8" LC_MESSAGES="en_US.utf8" LC_PAPER="en_US.utf8" LC_NAME="en_US.utf8" LC_ADDRESS="en_US.utf8" LC_TELEPHONE="en_US.utf8" LC_MEASUREMENT="en_US.utf8" LC_IDENTIFICATION="en_US.utf8" LC_ALL= locale -a C POSIX en_US en_US.iso88591 en_US.utf8 tr_TR tr_TR.iso88599 tr_TR.utf8 turkish ingilizce seçili ama tr de yüklü ve türkçe karakterle ilgili sorunum yok benim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 couldnt find package diyor. pact-tr pack-tr-base falan denedim ama ı ıh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 apt-get update eğer paketi çektiği kaynakların adresleri yanlış değilse (ki değildir, olur mu öyle şey) bunu girip installdan başla, olur umarım derken o paket cidden yokmuş sanırım biraz baktım da, araştırıyorum başka ne var diye şey bir de installu komutta language-.. yerine locales koyup dene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 yok evet. update yaptım ama yok. işin ilginci pack-en-base falan denedim onlra da yok. syntax falan değişmiş olmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 debian tabanlı diyince ezberden ubuntu için geçerli olan olabilir diye atladım da olmadı, bundan ibaret olay :p locales paketi düzeltebiliyormuş işte dediğim gibi, apt-get install locales veya zaten kurulu kurmuyorum derse apt-get upgrade' den yenisi varsa kurayım mı der, ona bak ardından dpkg-configure locales ile dil seçiyormuşsun. başka bulamadım çözüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 tabi ben locales-tr locale-pack-tr gibi kombinasyonlar kastığım için ^^ şimdi yapıyor bakalım ne olacak. ben de gaza gelip ubuntu source unu ekleyip update edip onun üzerine lang pack kuruoyodum tam.ssdf. peki şimdi bu inenler nereye iniyo ayıptır sorması? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 /var/cache/apt/archives 'e indirilen paketler duruyor yanlışım yoksa, paketlerin kurulumunu diyorsan programın amacı zaten seni o kısımla haşır neşir etmemek :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 hayır şimdi diyelim bir bir harddiskim yok benim. nerde abi bu dosyalar? bir de şimdi tüm paketleri kurduktan sonra reboot etmem falan gerekmez heralde? reboot edersem ne olacak vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 tamam oldu. diskler tr_TR.utf-8 ile mount ettim. şimdi kopyalıyorum. oh sonunda.... çok çok çok teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 ^^ live cd için rame atıyodur veya kurup siliyordur cachelemeden, hiç merak etmedim bilmiyorum açıkçası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar