stinger Mesaj tarihi: Eylül 6, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2009 Merhaba arkadaşlar eve online a başlamayı düşünüyoruz 4 arkadaş. Şimdi 21 günlük deneme sürümü indiriyoruz.Bize kısa bilgi verebilecek varmıdır? Hangi ırk nedir ne değildir? Para kasmak için 4 lü olarak nasıl kombinasyon yapmalıyız? Farklı ırk geömi alırsak beraber nasıl takılırız?Aylık parası nedir? Direk exp Apocrypha alsak yeticekmi? felan tarzı başlangıç tavsiyeleri verebilirseniz çok makbule geçer.
DareJedi Mesaj tarihi: Eylül 6, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2009 Oy oy oy :) Apocrypha son surumu ztn baskasini istesende oynayamiyosun. 4 kisi ile neler yapilir varya online saatleriniz uyuyorsa birbirinize acaip keyif alirsiniz. Neler yapmak lazim kismina gelince forumda onca sey var biraz okumak lazim. Birde rehber mevcut ztn onu indirip okuyabilirsin. Aylik 15 dolar gibi bi parasi war ama 2-3 aydan sonra kendi oyun parasi ile uzatabilir hale gelirsiniz. Daha detayli bilgi icin yarini beklemek gerek uykum var simdi uzun uzun anlatmasi zor :D ama rehber cogu seye cevap veriyor ztn.
stinger Mesaj tarihi: Eylül 6, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 6, 2009 Mesaj için teşekkürler rehberede bakıyorum hemen.
stinger Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 inceledim sanırım ben Covert Ops gemi kullanacağım.Peki nedir bunların durumları iş yapabilirlermi ? Tek başlarına ne iş yaparlar? Birde Galante düşündüm sanırım probe ları en çok alabilen ırk iyi bir seçim olur mu bu Covert ops için?
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Expensionlar paralı değil, kabaca cok buyuk surum paketleri aslında 4 kişi, baya iş yapar evet, ama covert ops yanında başka birşey kullanmanda gerekicektir. her zaman öle cheteaa'yla gezemezsin. Gallante güzel, coğu gemisi drone/blaster/armor rep odaklı.
DERT3 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 bakınız : http://forum.paticik.com/read.php?53,4251834#msg-4252154
Exodous Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Oyuna başlarken, ben şu tür bir gemi kullanacağım diye başlamak anlamsız aslında. çünkü sen de ilerde göreceksin ki, oyun seni neredeyse bütün gemileri kullanmaya yöneltiyor. en azından bs dediğimiz battleship, bc dediğimiz battlecruiser gibi gemiler mecburen kullanılıyor. tabii basit taşıma gemileri de aynı şekilde. sonra bakıyorsun bunlar sana yetmiyor, bu kez tech2 (T2) dediğimiz gemilere yöneliyorsun. Senin dediğin cov op gemiler de bu türler içinde bir tanesi. bir tek onu kullanmak bir işe yaramaz. Şimdi öncelikle oyurdaki rolüne karar vermelisin. Yani ne olmak istiyorsun. PvP'ci mi, üretimci mi, madenci mi?.. Ondan sonra teker teker kullanacağın gemileri açarsın. Mesela PvP'ci olmak istiyorsan, ilk hedef en azından bir T2 frigate kullanmak olmalı. Böylelikle PvP'ye ilk önemli adımını atmış olursun. Tabii bu arada BS açmakt zorundasın. Çünkü BS, senin oyunda bir PvP'ci olarak ilk aşamalarda kullanmak zorunda olacağın bir gemi. En azından hem para kazanıp hem de savaşmak için. Sözün özü; ben sadece şu gemiyi kullanacağım diye kendini bir kabıla sokma. Ha en başlarda (hatta çok uzunca bir süre) sadece tek bir ırkın gemilerine yönelmek mantıklı bence. çünkü ozaman o gemileri açmak daha kolay oluyor. Bakarsın 2 yıl sonra başka gemiler de hoşuna gider, ozaman o ırklara da gidersin, orası ayrı.
Exodous Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Ha bu arada, forumdaki Eve bölümü, öyle çok da aşırı yazı yazılan bir bölüm değil. Yani en fazla 10 sayfa geriye giderek, oyunun şu andaki haliyle ilgili (gemiler, görevler, karakterler, savaşlar, üretimler, madenler gibi) pek çok soruna cevap bulabilirsin. Hadi ukalalık yapayım. Araştırmaya inanmak gerek.>:D<
huun Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 benim bir sorum olacak, acemi başlığı bulmuşken hazır sorayım. npc şirketlerinden birisine görev yapıyorum şu anda. ajanlardan birisinin görevlerinde baya ilerledim. 4,5 falan oldu standing. not aviable olanlardan birisinin infosuna baktım şirketle ya da birileriyle 5,2 standing lazım diyor. bu görevlerini yaptığım ajanla 5,2 olduğumda bu adamın görevlerini alabilecek miyim ben? bi de, bu şirkete olan standingim hiç değişmiyor bu arada. -18 kalitede ajan olduğu için mi? bu şirkete katılmak için ne yapmam lazım. hala oyuna başlarken default gelen şirketin üyesiyim. caldari trade and science school mu ne.
fir3blad3 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Yeni başladım oyuna.(amarr) Şu an military görevleri bitmiş durumda. Fakat yeni görev alabilceğim bi yer bulamadım ana hikaye çerçevesinde. *Her istasyon farklı items yeri bulunuyor. Haliyle nerde ne var unutulmuyacakmı. Bunları toplu görebilceğim bi yer var mı. Bi yerlere kayıt falan yapabilirmiyim. *gemi patayınca silahlar falan mundar oluyor. Haliyle ii para gidiyor. Bunun için en başlarda mining yapsam para kazanmak için saçma mı olur. Getirisi nedir? Teşekkürler.
stinger Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Yukardaki ark bizim tayfadan .Şimdi asıl sorun herkes farklı ırktan biz bir yerde buluşup beraber kastırabilirmiyiz ? Yoksa daha başlamadan hata ettik herkes aynı ırk olmalı mı? Asıl önemli olan bu aslınsa .
USTURA KEMAL Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 ılk baslarken 1-2 hafta mınıng ıyıdır ama sonra benı bayar en azından ,butun ıtemlerını gorebılcegın assets var soldakı tuslarda gorursun,herkez farklı ırk olabılır ve sızde hepınız yenı oldugunuz ıcın aynı ırkın ajanından gorev alabılırsınız hatda fleet kurun 1 kısı gorev alsın ama hep beraber gıdıp gorev yapın parayıda loyalty poınt de paylasırsınız standıngde artar beraber ıyı olur
USTURA KEMAL Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 fir3blad3 said: Yeni başladım oyuna.(amarr) Şu an military görevleri bitmiş durumda. Fakat yeni görev alabilceğim bi yer bulamadım ana hikaye çerçevesinde. *Her istasyon farklı items yeri bulunuyor. Haliyle nerde ne var unutulmuyacakmı. Bunları toplu görebilceğim bi yer var mı. Bi yerlere kayıt falan yapabilirmiyim. *gemi patayınca silahlar falan mundar oluyor. Haliyle ii para gidiyor. Bunun için en başlarda mining yapsam para kazanmak için saçma mı olur. Getirisi nedir? Teşekkürler. amarsan amar navy nın sırketınden ınfosuna bak orda ajanları goruceksın orda avaıble ve unavaıble olanlar vardır avaıble olanlarla devam et farklı sırketlerın ajanları ıle calısabılırsın ama unutmayın standınglerınız ızın verdıgı surece
USTURA KEMAL Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 huun said: benim bir sorum olacak, acemi başlığı bulmuşken hazır sorayım. npc şirketlerinden birisine görev yapıyorum şu anda. ajanlardan birisinin görevlerinde baya ilerledim. 4,5 falan oldu standing. not aviable olanlardan birisinin infosuna baktım şirketle ya da birileriyle 5,2 standing lazım diyor. bu görevlerini yaptığım ajanla 5,2 olduğumda bu adamın görevlerini alabilecek miyim ben? bi de, bu şirkete olan standingim hiç değişmiyor bu arada. -18 kalitede ajan olduğu için mi? bu şirkete katılmak için ne yapmam lazım. hala oyuna başlarken default gelen şirketin üyesiyim. caldari trade and science school mu ne. o sırkete katılamazsın standıng baslarda bıraz zor ılerler dogru gorev yapdıgın surece sırketın standıng artıcakdık sonra yuksek lvl ajanlar acılır bırazda sosyal skılı ınceleyın ordakı bazı skıller daha hızlı standıng almanızı saglıcakdır
USTURA KEMAL Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Exodous said: Oyuna başlarken, ben şu tür bir gemi kullanacağım diye başlamak anlamsız aslında. çünkü sen de ilerde göreceksin ki, oyun seni neredeyse bütün gemileri kullanmaya yöneltiyor. en azından bs dediğimiz battleship, bc dediğimiz battlecruiser gibi gemiler mecburen kullanılıyor. tabii basit taşıma gemileri de aynı şekilde. sonra bakıyorsun bunlar sana yetmiyor, bu kez tech2 (T2) dediğimiz gemilere yöneliyorsun. Senin dediğin cov op gemiler de bu türler içinde bir tanesi. bir tek onu kullanmak bir işe yaramaz. Şimdi öncelikle oyurdaki rolüne karar vermelisin. Yani ne olmak istiyorsun. PvP'ci mi, üretimci mi, madenci mi?.. Ondan sonra teker teker kullanacağın gemileri açarsın. Mesela PvP'ci olmak istiyorsan, ilk hedef en azından bir T2 frigate kullanmak olmalı. Böylelikle PvP'ye ilk önemli adımını atmış olursun. Tabii bu arada BS açmakt zorundasın. Çünkü BS, senin oyunda bir PvP'ci olarak ilk aşamalarda kullanmak zorunda olacağın bir gemi. En azından hem para kazanıp hem de savaşmak için. Sözün özü; ben sadece şu gemiyi kullanacağım diye kendini bir kabıla sokma. Ha en başlarda (hatta çok uzunca bir süre) sadece tek bir ırkın gemilerine yönelmek mantıklı bence. çünkü ozaman o gemileri açmak daha kolay oluyor. Bakarsın 2 yıl sonra başka gemiler de hoşuna gider, ozaman o ırklara da gidersin, orası ayrı. benımde soyle bır gorusum var oyun senı kesınlıkle madencı ve pvp ye dogru ıtıyo bence sadece gemıler degıl
DERT3 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 huun said: benim bir sorum olacak, acemi başlığı bulmuşken hazır sorayım. npc şirketlerinden birisine görev yapıyorum şu anda. ajanlardan birisinin görevlerinde baya ilerledim. 4,5 falan oldu standing. not aviable olanlardan birisinin infosuna baktım şirketle ya da birileriyle 5,2 standing lazım diyor. bu görevlerini yaptığım ajanla 5,2 olduğumda bu adamın görevlerini alabilecek miyim ben? Npc şirketinde görev yapabilmen için oyuncuların kurdukları corp un o NPC şirket ile olan standing ortalaması şu kadar olmalı yada kendi standing in şu kadar olmalı diye yazanlar da var doğrudan şu kadar standing isterim olayı da var. Örneğin bir ajanda şu ibareyi görmüştüm : " Corp ortalama standing'iniz 4,00 yada corp ortalamanız yetmiyorsa kişisel standing'iniz 6,20 olmalıdır" yazıyordu infosunda. Bunlardan biri varsa alabilirsin. huun said: bi de, bu şirkete olan standingim hiç değişmiyor bu arada. -18 kalitede ajan olduğu için mi? bu şirkete katılmak için ne yapmam lazım. hala oyuna başlarken default gelen şirketin üyesiyim. caldari trade and science school mu ne. Şirket standing'i social skillerinden social ,connections ve yaptığın ajanın türüne göre: financal criminal military labor high-tech bureaucratic connections skillerinden bir yada iki tanesini yükseltirsen hemn daha hızlı standing yükselir hem de kazandığın görev ödüle ve LP points artar.NPC corp lara katılamazsın normal bir oyuncu corp una katılıp ayrıldıktan sonra server sanırım rastgele yada belli bir ırk standing ortalamasına göre bir npc şirkete atıyor seni. Caldari trade and science school önemli bir npc corp dur.ajanları sana standing olayında daha çömert davranır.ayrıca görev kabul etmeyince fazla üstelemiyorlar. Aklında bulunsun caldari yada amarr görevi yaparken Gallente yada minimatar vurursan , negatif standing alırsın 5,0 üzerine çıktığın zaman gallente yada minimatar bölgesine girdiğinde Gallente navy yada Minimatar navy tarafından saldırıya uğrarsın (CONCORD değil ırk a özel ordu kuvveti tarafından).
DERT3 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 fir3blad3 said: Yeni başladım oyuna.(amarr) Şu an military görevleri bitmiş durumda. Fakat yeni görev alabilceğim bi yer bulamadım ana hikaye çerçevesinde. *Her istasyon farklı items yeri bulunuyor. Haliyle nerde ne var unutulmuyacakmı. Bunları toplu görebilceğim bi yer var mı. Bi yerlere kayıt falan yapabilirmiyim. *gemi patayınca silahlar falan mundar oluyor. Haliyle ii para gidiyor. Bunun için en başlarda mining yapsam para kazanmak için saçma mı olur. Getirisi nedir? Teşekkürler. www.eve-agents.com dan her tür ajanı bulabilirsin. http://www.ellatha.com/eve/LP_Stores.asp LP store ile ilgili bilgi alabileceğin yerdir. İtemlerinin tamamını Assets ( SOLDA KASA RESMİ OLAN SİMGE )den görebilirsin. İnsurance (sigorta) diye bir nimet var.silahlar için değil ama gemi için sana bayağı bir kazançlı oluyor.Başlarda madencilik haricinde görev yapan arkadaşların yanında salvage ve looting(hurdalar çıkan malzemeleri toplama) yaparsan bayağı para kazanabilirsin. Mining getirisi Retriever ile saatte 6-8 milyon. Salvaging saatte 10-12 milyon. looting saatte 5-6 milyon.
DERT3 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 stinger said: Yukardaki ark bizim tayfadan .Şimdi asıl sorun herkes farklı ırktan biz bir yerde buluşup beraber kastırabilirmiyiz ? Yoksa daha başlamadan hata ettik herkes aynı ırk olmalı mı? Asıl önemli olan bu aslınsa . Herkesin farklı ırk olması önemli değil.ilk bir kaç ay kastıracağınız skiller genelde aynı. enginering electronic learning silah skilleri...vs. Amarr --> Energy e ihtiyacı çok olduğundan energy silahı skilleri ile capacitor kapasitesini kontrol eden skiller ön plana çıkıyor.Armor tank yaptığından savunma da armor skillerine önem verecen Caldari ---> Energy e ihtiyacı yok genelde cpu istediğinden missiler CPU skilleri ile missile skilleri ön plana çıkıyor.Shield tank olduğundan bu shield skillerin önemli. Gallente ---> Armor tank yapıp hybrid kullanıyor yabancı olduğum bir ırk ama amarr gibi düşünebilirsin. Minimatar ---> hem armor hem shield tank yapabilir.projectile silah kullandığından ortalama bir cap yeterli ama savunma için energy kullanımı hat safhada. en kolaydan en zora doğru sıralarsak bana göre : Caldari > Gallente > Minimatar > Amarr Mission Runner ----------------> PVP ye doğru gidiyor uzmanlık olarak.
DERT3 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Son bir kaç cümle de mining ve trader olayım derseniz : Miner lar full kastırırsa toplam da 12 milyon Skill Point de tüm herşeyi fullemiş oluyor. Leadership deki mining foreman ve director olayı ile Orca ya bineyim derseniz toplamda taş çatlasın 15 milyon SP ile işi bitiriyorsunuz bu da 1 yıl demek.Eğer sağlam bir 0,0 daki yada WH de bir şirkete girerseniz deli para kazanabilirsiniz. Trader elinde belli bir sermaye ile market PVP si yapabilecek her daim zamanı olan jita , amarr , dodiex , rens sistemlerinde gözü kulağı olan tek tabanca arkadaşlardır. 6-7 milyon SP ile rahatça götürebilecek bir olaydır. Learning skillerinizi bitirip implantlarınızı da takınca artık aylık 1,2-1,3 milyon SP kazanabiliyorsunuz bu da yılda ortalama 15 milyon SP eder. Ona göre bir plan yapın. Şimdiden plan yapar eğer şanşmazsanız o plandan inanın 1 sene sonra sizi kimse tutamaz.belli bir süre sonra (bu süre sizin gittiğiniz yol ve para kazanmak için harcadığınız zaman ile orantılı olarak) oyundan kazandığınız para ile aylık ücretinizi kendiniz kazanabilirsiniz. TURKISH COFFEE kanalında sizin her türlü sorunuzu cevaplayabiliriz.Oyun içinden sorularınızı DERT2 yada Dartkvader a mail ile de gönderebilirsiniz. ŞİMDİDEN BAŞARILAR DİLERİM...
Exodous Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Arkadaşlar size çok önemli bir uyarım daha var. Bakıyorum da bazı sorularınız gerçekten çok basit. eşyalarımı nerede görürüm falang ibi. Bence bu oyuna başlar başlamaz yapılacak en iyi şey tutorilai bitirmek. yaklaşık 6 saat sürüyor ama oyunun temeliyle ilgili pek çok şeyi de öğrenmiş oluyorsunuz. sonra çok basit soruları sorarsanız insanlar size cevap vermek istemeyebilir. benden tavsiye.
DERT3 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Exodous said: Arkadaşlar size çok önemli bir uyarım daha var. Bakıyorum da bazı sorularınız gerçekten çok basit. eşyalarımı nerede görürüm falang ibi. Bence bu oyuna başlar başlamaz yapılacak en iyi şey tutorilai bitirmek. yaklaşık 6 saat sürüyor ama oyunun temeliyle ilgili pek çok şeyi de öğrenmiş oluyorsunuz. sonra çok basit soruları sorarsanız insanlar size cevap vermek istemeyebilir. benden tavsiye. Katılıyorum.Önce bir help sayfalarını okuyun. welcome pages de kısa kısa bilgiler veriyor.
fir3blad3 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Evet haklısınız. Özellikle assets sorusu cidden kötü olmuş. Cevaplar içinde ayrı ayrı teşekkür ederim. Takıldığınız bi kanal var mı diye sorcaktımda gerek kalmamış, söylemişsiniz zaten.
Buzx Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 DERT3 said: en kolaydan en zora doğru sıralarsak bana göre : Caldari > Gallente > Minimatar > Amarr Mission Runner ----------------> PVP ye doğru gidiyor uzmanlık olarak. En kolay en zor diye bişey yok abi, bence karıştırma yeni başlayanların kafasını. Ayrıca zorluktan kasıt en cok skill isteyen ise oda Minmatar.
DERT3 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 bana göre böyle hocam herkes sevdiği ırk ı seçer. sonuçta 1 sene sonra zor da olsa kolayda olsa biter.
Anglorad Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 0.5 tracking speede sahip small artilery cannon 18 km ötedeki 100 signature radius civarı bir hede düzgün dps i kaç transversal de vurabilir ? align time geminin son hız giderken tam aksi yöne warplaması için gereken süremidir ? Fall off nekadar dps kaybına yol açar ? Gate den gelen adam ow de gözüktüğü an neden hemen kilitlenebilir bir target olmazda 2 3 sn ızdırap süresinden sonra kilitlenme süreci başlayabilir ?
Öne çıkan mesajlar