Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2. Öğretimden 1. Öğretime Geçiş

SeaGle

Öne çıkan mesajlar

Selam pati eğitim gönüllüleri hedeleri,

Şimdi, 2. öğretimden 1. öğretime geçilirken, hani o %10 şartı falan var ya, en azından uludağ da öyle, gerçi çoğu üniversitede aynı, da, bir kez %10 içine girince, 4 yıl boyunca 1. öğretim derslerine girme hakkı kazanıyor muyuz, yoksa her yıl ya da dönem mi girmek gerekiyor o dilim içine?
Sosyal ağlarda paylaş

iö çok kebap ya

öss'de 10-15 puan az yaparak giriyosun bölüme, çıktığında bir fark olmuyor
arzu edersen ilk sene adam gibi çalışıp birinci öğretim oluyorsun falan
zaten soruları da veriyorlarmış sdf

bu sene iö'ye giren (özellikle puan babında ucundan girenler) arkadaşlar harclardan çok şikayet etmesinler zira iö puanlarının düşmesine yükselen harclar sebep oldu bence (kontenjan artması da var tabi ama olsun)
Sosyal ağlarda paylaş

yıllık 2 küsür milyar vermeyi göze almayıp daha iyi bir üni/bölüm için tekrardan sınava hazırlanmayı düşünmek zorunda kalan çok kişinin olduğunu sanıyorum, evet.

varsa bir antitezin buyur söyle öbür türlü mesajın bir bok ifade etmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sen anlamamışsın ki.

ekonomik olarak orta direği yıllık 2 milyar çok yormamalı. ama aşağısını yorabilir.

öss puanı olarak da ekonomik olarak aşağısı iö'de istediği bölüme girebiliyorken kabaetine gerçekten dokunacağı için giremeyebilir.

böylece ortadirekteki kabaetine birazcık dokuncak ama daha az soru çözebilen çocuğun önü açılır.

yani harclar o kadar artmasa açıkta kalma ihtimalin artacaktı epey. o da eminim kabaetine daha çok dokunurdu

kabaet ne lan amba çok dedim sdfg

kabaet demişken, gelebildin mi mantığa? lul

edit: HA, sen kendini değil de tüm ülkenin iyiliğini düşünüp de üzülüyorsan, keşke böyle olmasaydı gerekirse tekrar hazırlanırdım diyorsan orası tamam bak :p
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 36k sıralamadaydım, 36900 hatta, 27k sıralamaya yerleştim.

9k kadar bi kontenjan artışı olmadı, benim o kadar üste kaymamın nedeni, insanların 2. öğretim harçlarından korkması oldu.

2. öğreim harç zamları insanları "bi yıl daha beklerim" düşüncesine itti aslında. Ha ben 2. öğretim elektronik istiyordum, durumum vardı verebilecek, ama vermeyenler var, onlar hiç girmedi o yüke.

Onlar girmediği için sıralamalar kaydı işte.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

yav said:

bu sene iö'ye giren (özellikle puan babında ucundan girenler) arkadaşlar harclardan çok şikayet etmesinler zira iö puanlarının düşmesine yükselen harclar sebep oldu bence

mantığa gel...

geldin mi? bak seagle ne diyor

hehe valla uyuz oldum çok açık söyleyeyim >:D<
Sosyal ağlarda paylaş

2008'de değildi, 3-5 puandı en fazla biliyorum.
İşte yukarda bahsettiğim nedenlerden (kontenjan,harc) dolayı baya açıldı fark bu sene.

Ege işletme 315, ege işletme iö 302 mesela; iktisat 310/299. Ki o dolaylardaki puanlar için baya kocaman bir fark bu. Daha aşağıdaki sıralamalara indiğimizde 15lik farklar da mutlaka vardır =p
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

2008'de değildi, 3-5 puandı en fazla biliyorum.
İşte yukarda bahsettiğim nedenlerden (kontenjan,harc) dolayı baya açıldı fark bu sene.

Ege işletme 315, ege işletme iö 302 mesela; iktisat 310/299. Ki o dolaylardaki puanlar için baya kocaman bir fark bu. Daha aşağıdaki sıralamalara indiğimizde 15lik farklar da mutlaka vardır =p

ha tamam o zaman eheh ^^
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...