Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Degişik bir istek

Juli

Öne çıkan mesajlar

ya arkadaslar ben sizin dedignz gibi yapmak istedm ama bende skillclas 0 da on=@login die bişey yok bu 1. sorun 2. ise ben bir adamın olunce bir yere gitmesini hala tam olarak cvp alamadgmdan dolayı yapamdm sizin için zahmet olmas ise yazdıklarınızı detaylı anlatırsanız sevinirim cunku yıgınla scp dosyası var :D
Sosyal ağlarda paylaş

Olunce ne yapmasini istiyorsan yazacaksin iste death triggerina (src kullanmadan), onu da herkeste olan bir eventin icine ekleyeceksin, ya da yeni bir event yaratip skillclass 0'da on=@login altina yazacaksin.

[events oldumben]
on=@death
go hede
//resurrect
//bkz. en alt
//return 1

Olu halde gitmelerini istiyorsan sadece go kullanacaksin, reslenip gitmelerini istiyorsan resurrect kullanacaksin, cani bitenlerin olmeden elenerek biryere gitmesi gibi birsey istiyorsan return 1 kullanacaksin.

[skillclass 0]
on=@login
src.events +oldumben

Bu da skillclass'in nasil olmasi gerektigi ornegi.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | Felaket Tellali
Exc/Hib | L50 Eldritch, Ranger, Bard | LGM Tailor
Email: [email protected] | Icq: 5100111
Sosyal ağlarda paylaş

death triggerinda src.x oldurendir, act.x de oldurendir, x olendir.

Sanırım bu üstteki açıklamada hata olsa gerek. Bunu basit bir script ile açıklarsak ,

if ( > 9999) ' Yani olen arkadasin fame 10000 ise (src.fame )

serv.allclients sysmessage , tarafindan olduruldu.

src.sex ' yine olen arkadasin cinsiyeti src ile goruyoruz
src.name ' yine olen arkadasin ismini src ile aliyoruz

Yani genel olarak src.x oleni gosterir oldureni degil. Bunu ben soylemiyorum yaklasik 8 aydir kullandigim kodlar. Yaniliyormuyum ?[signature][hline]ExTReMe / Lost Land Staff Member
Sosyal ağlarda paylaş

"Src" source anlamina geldigi icin, "death" triggerinin kaynagi ancak oldurendir gibi dusundum ve oyle hatirladim, simdi kendi eski scriptlerime baktim da evet, src.x de olen oluyor :) Pardon.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | Felaket Tellali
Exc/Hib | L50 Eldritch, Ranger, Bard | LGM Tailor
Email: [email protected] | Icq: 5100111
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Koltz, 13 Haziran 2004 15:34 tarihinde demiş ki:
erutanın scriptinde ölene hediye verir :)
gerçi veremez ve hata verir.

[events e_tumplayerlaraeklenecekevent]
on=@death
act.hediyemiver

[function hediyemiver]
newitem i_gold
act.amount 60000
act.bounce
act.layer 25 //böle olur heralde bank'a yollama..

tüm playerlara eklicen bunu (on=@login)

Böyle yapınca parayı olen kısıye verırı oldurene degıl.
Sosyal ağlarda paylaş

bu topici açmısken bare tum bulamdıklarımı yazım diorum scp yazmayı bilsem sizi bu kadar rahatsız etmem.
1.bakın ben yere atılan itemlerin anında gitmesini istiorum atılır atılmas ama
2.ben playerı oldukten sonra baggionun dedgi gibi yaptım ama cesete yanımda gelio ben cesetin orda kalmasını istiorum
3.kişi adam kestikten sonra bankasına fame ine gore para dusmesini istorum bunu nasıl saglıycam acaba ??
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...