Azmodai Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Nefr said: Azmodai said: amma cok kivirmissiniz yahu, hersey ortada acik. Adam pkk sempatizani, yani bir teror orgutunu acik acik koruyup benimseyen bir sahis ve kendisi de teror orgutunu gerilla savascisi olarak goruyor. Simdi bana sozluk tanimi falan demeyin, burada amac "ozgurluk savascisi" diyebilmek icin alternatif terim uretmek azmo kivirilan birsey yok, zaten bu soylediklerinin aynisini iki sayfa once ben bizzat soyledim tartisilan su ki, kelime anlamindan yola cikarak laf edeceksek, anlamda sorun yok diyoruz. yok eger -daha once yazmistim bunu da- icerige veya samimiyete laf edeceksek bir kelimenin anlamina takilmanin alemi yok yani soylenen zaten estelin deyimiyle 'politically correct' bir laf etmis oldugu baydemirin; ettigi lafi destekliyoruz diyen yok kaldi ki su topicte mesaji olan herkes, yine bu topicte pkk teror orgutudur demis zaten. yani ne kivirmayi gerektirecek bir durum var ortada, ne de pkknin teror orgutu olmadigini savunan kisi okudugunu anlamayan ya da okuz altinda buzagi arayan bakiyorsan onlardan bolca var ama elimizde olsun. ben yorumumu yaptim ve cok guzel durdu sayfada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 evet yakismis hakikaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 ayrica gordugum kadariyla sir savunuyor gayet, o yuzden yazdigimin gecerliligi var, okudugumu da anlayabiliyorum gayet, lutfen duzeltme beni. tesekkur ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Pkk sivil halka ne yapmış. Bebek öldürmüş TSK YANİ ŞANLI ORDUMUZ NE YAPMIŞ sivil halka? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 sir said: pekala, pkkya özgürlük savaşçısı diyenler, pkknın sivillere karşı işlediği suçları görmüyor. bunu kabul ettik. bi de şu taraftan bakalım, tsk'ya "şanlı ordumuz" diyenler, tsknın veya devlet bünyesindeki bazı örgütlerin bölgedeki sivil halka karşı işledikleri suçları görmüyor diyebilir miyiz? ve bölge halkındaki "algı" bu yüzden buradakinden farklılaşmış demek mümkün mü? "savaş ahlakı" nedir örneğin? biz ülkece hangi dönemlerde ne derece uymuşuz bu ahlaka? bu ahlaktan saptığımız noktalar olmamış mı? olduysa, ve bununla hala yüzleşmemişsek "şu terörist, bu özgürlük savaşçısı" deme cüretini nereden buluyoruz? bu bağlamda başkaları bizimle zıt düşündüğünde neden direk saldırıya geçiyoruz? salyalar saçarak saldırmayan ve seviyeyi korumayı başaran arkadaşlarıma teşekkür ederim =) Eğer şanlı ordumuzun - ordumuz şanlıdır ama ordu mensubları olmayabilir, buda ordudan bağımsız birşeydir ordunun genel politikası değil kürt halkına dışkı yedirmek veya hukuk dışı davranmak, benim gibi düşünen bir çok insan var ve eğer bir yanlış varsa bunun değiştirilmesi gerektiğini savunuyoruz - bölgedeki halka hukuk dışı bir eylemde bulunmuşsa yargı yolu açık, ha olurda bu durum örtbas ediliyorsa buda örtbası yapanların ayıbıdır, ben bu tür eylemleride PKK nın sivillere karşı yaptığı eylemler gibi lanetliyorum. Zaten mücadele edilen şey bu olmalı evet ülkemizinde hataları oldu ama amaç bunları bertaraf etmek olmalı, dtp bunu yapabilir ama onların amacı bu değil kesinlikle ayrılmak istiyorlar. Savaş ahlakı nedir belirteyim, silahsız veya teslim olmuş, ele geçirilmiş düşman veya çete veya terörist mensubu kişilere silah kullanılmaz. Sivil insanlara kendini savunamayacak durumda olanlara karşı silah kullanılmaz. Düşman taraf ele geçirildiğinde minimum insan haysiyetinden mahkun bırakılmayacak ihtiyaçları karşılanacak. Budur savaş ahlakı, elinde silah var diye sivilleride öldüreyim veya öldürdüğüm teröristlerin kulaklarını keseyim savaş ahlakına girmez. Yani aman dileyene el kalkmaz budur savaş ahlakı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 ben tskya sanli ordumuz diyebiliyorum, ama bu bolgede yaptigi hatalari gormeme engel olmuyor yine de bunlarin kurumsal, sistemli, planli yapilan uygulamalar degil, egitimsizlikten kaynaklanan bireysel hatalar oldugunu dusunuyorum. dolayisiyla tsknin kurum olarak elestirilebilecegi nokta bolgedeki egitimsiz ve kontrolsuz personeli olabilir bence; yoksa kurumun konuyla ilgili politikasi degil ama evet sonucta bolgede tskya veya buna bagli olarak devlete karsi bir onyargi olusmus oldugu ortada, verilen oylardan da goruluyor zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 şu benim sözlük anlamlı mesajım neden silinmiş anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 @Sir Birde devlet içindeki bazı oluşumların bölgedeki halka karşı zor kullansığı, yargızı infaz yaptığı vs gibi iddialarda var. Bunlara cevap vereyim. Bu ülkede kurulacak her kurum veya idari yapılanma kanun ile yapılır veya yapılması lazım, bu kurumlar sonuçda vatandaşların TC devletinin her bir bireyinin iradesi ile kurulmuş olduğu varsayılır. Ama eğer devlet içinde birileri, bir şekilde bazı oluşumlar kurup gizlice ve maksadını aşarak kendince devletin bekası için bazı eylemlerde bulunuyorsa, bu tür eylemlerden ben neden sorumlu olayım veya buna irade göstermeyen sivil halk neden solrumlu olsun. Bu tür işleri yapan hukuku ezip geçen ve devleti çiftliği olarak gören, kendince sorunu çözmeye çalışan iktidar sahibi insanlar oluyor. Buda yanlış ve bununda değiştirilmesi gerekiyor. Bunun bedelini neden sivil halk ödesin, veya askere giden herşeyden habersiz sen ben neden ödeyelim. Pkk gitsin bu tip adamları vursun ortadan kaldırsın hem kürt halkı hem ülkenin geri kalanı için daha iyi birşey yapmış olur. Ha o zaman belki özgürlük savaşcısı olarak adlandırabiliriz pkk yı. Ama pkk nın ve dtp nin amacı bu değil var olanı daha iyi hale getirelim diyorum ben, ama onlar sorunun kesinlike türkiyeden bir parça alarak olacağını düşünüyorlar. Ama ayno sorunlar aynı iktidar mücadeleleri kuracaklar devletdede olacak. Daha geniş perspektifden bakmak lazım olaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 sir said: pekala, pkkya özgürlük savaşçısı diyenler, pkknın sivillere karşı işlediği suçları görmüyor. bunu kabul ettik. bi de şu taraftan bakalım, tsk'ya "şanlı ordumuz" diyenler, tsknın veya devlet bünyesindeki bazı örgütlerin bölgedeki sivil halka karşı işledikleri suçları görmüyor diyebilir miyiz? ve bölge halkındaki "algı" bu yüzden buradakinden farklılaşmış demek mümkün mü? "savaş ahlakı" nedir örneğin? biz ülkece hangi dönemlerde ne derece uymuşuz bu ahlaka? bu ahlaktan saptığımız noktalar olmamış mı? olduysa, ve bununla hala yüzleşmemişsek "şu terörist, bu özgürlük savaşçısı" deme cüretini nereden buluyoruz? bu bağlamda başkaları bizimle zıt düşündüğünde neden direk saldırıya geçiyoruz? salyalar saçarak saldırmayan ve seviyeyi korumayı başaran arkadaşlarıma teşekkür ederim =) Adam açıkça pkkya terörist deme cüretini nerden buluyorsunuz yazmış.Bizi ve ordumuzu kastederek; siz terörist olduğunuz için kimseye bişey dememelisiniz diyor .Siz de çıkmış bu başlıkta hala pkkyı savunan yok diyorsunuz.Gene aynı şeyleri söylüyor bu adam.Bir de teröristi savunan adama, onu özgürlük savaşçısı görene neden saldırıyorsunuz diye de utanmadan soruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 pkk'yı aklamak için " pkk terörist ama ordu da böyle böyle yaptı" demenin dayanılmaz hafifliği... ordu öyle yapınca pkknın yaptığı her eylem, dtpnin savurduğu her tehdit bir anda mübah mı oluyor? "kanaat önderleri" pkkyı özgürlük savaşçısı görüyor diye biz de mi öyle görmeliyiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Yuh artık benim yazdığım silinmiş adamınki duruyor.Kimin sildiği de belli.Sözde uyarı verdim dediğin cümlelerin aynısını kurmuş bu adam. Bu Tür pkknın terörist olmayabileceğini sorgulayan ,siz önce kendinize bakın diyen adamların konuşmasına izin vererek suç işliyorsunuz. Kimse hukuktan üstün değil.Biraz saygı duyun kanunlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 konu anlamsizca tek kelime uzerine dondu, bunu kapatiyorum. eger soylemi tartismak isteyen varsa bir topic daha vardi biryerlerde bununla ilgili Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar