aquila Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 film film değilmişki lan sdfsd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 bu film yerine gidin kasaba canli canli koyun keci keserken izleyin. 18 ibareside yok :P kan desen var, organ desen var, kelle koparma, bacak koparma var :) film degil hakkatten. cekerken esasinda yasaklanmali daha iyi. cektikten sonra kiymete biniyor baksana. ozgurluk ve fikirlere kadar vardi isin ucu. film cekilmeden once bu gibi kurumlar incelese de cekilmeye karar verseler, sonradan sorun cikmasa. cektim gitti diyor hiyarin biri sonra dunyanin basina bela oluyor :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 topik 3 sayfada kalsa izlemicektim ama şimdi izlemeye karar verdim sdklfj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 arkadaşlar filmi incir yerken izledim baya iyi gitti tavsiye ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 İyi olmuş sevmem böyle filmleri zaten bizde de gösterime girmez. Bence yanlış şeyler böyle insanlık dışı şeyleri ayrıntısıyla film diye göstermek.Trailerını bile izleyemiyorsun saçmalık.Saw tarzı tutunca akıllarına gelmiştir neden daha da abartmıyoruz diye.Saw'u da sevmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Yasal olarak bir suc yokki ortada. Bu tarz filmleri sevmeyenler sebebiyle, filmi izlemek isteyenlerin haklarini neden ellerinden aliyorlar. SAW ve Hostel mi ciziyor vahset sinirlarini? O kadar vahset tamam ama daha fazlasi insanlari sadismemi surukluyor yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 gibi gibi.. sonucta bu minik forumda bile millet ikiye bolundu. abilerde cikiyor diyorki olur ya da olmaz. bu kadar basit tartisacak seyde degil zaten. sansur haberi cikmadan 2-3 ay once cikti bu film kimsenin haberi ya da umrunda dahi degildi. tabii anliyorum mesele fikir! dusunce! ozgurlugu vs ama milleti ikiye 3 e bolen konularda bir abilere ihtiyacimiz varki birbirimize girmeyelim. buda o konulardan birisi olmus bitmis gitmis iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 İnsanın bağırsağından ip yapıp oynamak.Ne biliyim kalbini canlıyken söküp mangal yapmak vs gibi şeyleri ayrıntısıyla göstermek insanların psikolojisini olumsuz etkileyecektir.Psikolojik bozukluğu olanı daha da bozacaktır. Sen +18 de koysan daha küçüklerden de bunu izleyenler çıkacaktır ki olmasa bile bu tür şeyleri doğallaştırmanın ne manası var.Sırf sadistlik üstüne film mi olur.Filmin konusu ne? Adamın karaciğeri çıkarıp çiğ çiğ yiyoruz .Sadistler de bunu izleyip zevk alıyor,bazılarını böyle şeyleri yapmanın hayalini kuruyor.Böyle para mı kazanılır. Böyle mantıkla bırak sansürü bu filmi yasaklasınlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Düşünce özgürlüğü sonsuzdur birisi birisinin pipisini kesmenin iyi bir şey olduğunu düşünüp onu açıklayabiliyosa açıklar. Kimseye zarar vermedikçe böyle bi komik denecek kadar kötü bir film de çekebilir. Zaten bütün kurallar insan neslinin ve toplumun devamı için var. Ama bir yerden sonra kimin neyi izleyip izlemeyeceğine birilerinin karar vermesinin doğru olup olmaması veya doğru olsa bile buna kimin karar verebileceğini belirlemek tartışmalı bir konu. Ama sonuçta bu da bir özgür düşüncenin bir parçası, kendi düşünceni kabul ettirmek için başkasınınkini engelliyosun. İyi olan da kazanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 bunu yasaklayan sodom'un 120 gününü de yasaklasın. çok enteresan bu sansür işi, tamamen keyfi bi çizgi çekiyolar "bu psikoloji bozar, bu bozmaz" diyolar. bu tarz her korku filminde zaten aşağılama, işkence, vahşet var, dozu niye önemli olsun? ya toptan sansürleyin, ya da hiç sansürlemeyin, bizi de uğraştırmayın ckckckck Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dämmerung Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Oldu iletirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Quenn yazdiklarinin coguna katiliyorum ama ufak bir detay var. Bu filmi izlemek isteyenler, boyle filmlerden tiksinenlere zorla izliyecekseniz bilader demiyor. Benim savundugum, tamam izlemeyin ama birakin izlemek isteyen izlesin bize ne karisiyorsunuzdur. Theghosthand said: ....Sadistler de bunu izleyip zevk alıyor,bazılarını böyle şeyleri yapmanın hayalini kuruyor.Böyle para mı kazanılır. Böyle mantıkla bırak sansürü bu filmi yasaklasınlar. Bunu izlemek isteyenler sadisttir, sadistlikten zevk aliyorlar, boyle seyleri yapmanin hayalini kuruyorlar vs vs.. bu yorumlara da sadece guluyorum, neresinden tutup nasil tartisayim bilemedim. Oyle bir anlatmissinki filmden sonra orgazm sigarasi yakip kimi nasil keserim diye dusunyor boyle film izleyenler gibi olmus. Oyunlarda milletin kafalarini patlatiyoruz seri katil modunda onumuze geleni oldurup keyifte aliyoruz, SAW, Hostel vs filmlerde turlu iskenceler vahset vs izliyoruz, sadistmi olduk hepimiz simdi, firsatimiz olsa asip kesermiyiz birilerini. Cok sig dusunce gercekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 İzlemek isteyen demedim izlemekten zevk alan dedim.Kusura bakmayın ama canlı işkence görüntülerinden zevk alan , birilerinin bağırsağı deşmek isteyen adam sadisttir.İki iki daha dört.Bunun düşünce özgürlüğü olması için kendine saklaman gerekir. Böyle bir şeyi doğallaştırmak hem psikolojik hem toplumsal sorunlara yol açar. Zaten görüyoruz böyle şeylerden ne kadar etkilenildiğini kafayı belki sen kesmiyorsun ama başkası kesiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Gerçekten izlemek isteyen zaten bi şekilde bulup izliyor. Burada önemli olan, "abi hadi korku filmine gidelim" diyip de habersiz bir şekilde bu filmi izleyecek olanlara olan etkisi. Ayrıca, sansür olayını yanlış anlıyorsunuz. Buradaki sansür sizi bişey izlemekten alıkoymuyor sadece satışı/dağıtımını yasaklıyor. Japonyaya gitsen bu filmden bi tane alsan ve evinde izlersen sana kimse bişey diyemez. Kimse sizin ne izlediğinize karışmıyor, karışamaz da. Sadece dağıtımını yasaklıyorlar, ve bu şekilde insanların "kazara" bu filmden etkilenmesini engelliyorlar. Zaten ben izlerim bu tip filmleri bana da bişi olmaz diyorsanız, ve azimliyseniz, filmi rahatlıkla bulup izleyebilirsiniz. Öte yandan, "kimse benim ne izleyeceğime karışmasın da gerisi fıs" mantığına bir yorum bile yapamıyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceronibo Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 selam, saw serisinde de ana konsept işkence yapıp adam öldürmek. ama o filmlerden zevk aldım (baya kişinin severek izlediği filmler) ve hayır sadist değilim, adam kesmeyi düşünmüyorum. şu da var ki ingiltereyi eleştirmek mümkün değil çünkü 5 yılda sadece 3 filmi sansürlemiş olmak taktir edilecek bir durum. bu sansürlemeyi yaparken de "ne pis bişiymiş bu ben beğenmedim, iğrendim o yüzden sansürledim" kafasında olmadıklarını düşünüyorum. ne yazıkki bu topicte filmin sansürünü destekleyenlerin bakış açısı "ben beğenmem zaten böyle filmleri, iyi ki sansürlenmiş" şeklinde. sanatın sansürlenmesinin hiçbir zaman sevindirici olabileceğini düşünmüyorum, yapılması zorunlu bir sansür olabilir ama sevindiren sansür, bana birinin korku filminden etkilenip adam kesmesi ihtimalinden çok daha korkutucu geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Bakın sawdaki korku veya gerilimi beğenebilirsin ona bişey dediğim yok ama işkence izlemekten adamı, doğranmasından zevk alıyorsan ,ne bileyim canlıcanlı gözünü çıkarması senin rahatlamana neden oluyorsa,kendini bu şekillerde hayal ediyorsan sadistsindir inkar etmenin anlamı yok en fazla gider yardım alırsınız bi psikiyatristten. Bu film sanat eseri diyorsanız denecek bişey yok... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 "Ben izledim bana bişey olmadı" argümanı biraz zayıf maalesef. Sana olmadı güzel. Sokaktaki Recep abi için de aynı şeyi söyleyebilecek misin? Tabi sanat ne zaman sanattır, ne zaman değildir gibi güzel sorular da var mesela ortada. Mesela çekilen her film sanat mıdır acep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rukh Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Düşünce özgürlüğü falan iyi güzel de filmin yarattığı etki önemli. Elbette isteyen gidip izleyecek de millet kasıp gidip izleyecek, sonra etkisinde kalacak. Adamlar muhtemelen bunu engellemeye çalışıyor. Yani insanları sonradan pişman olmaktan korumaya çalışıyorlar. Tabi kültürden kültüre bu sınır değişiyor biz de orospu çocuğunu sansürlüyorlar onlar pipiye çivi çakılmasını. İzlemeyi çok arzulayan zaten internetten izler, insan üstünde psikolojik olarak çok büyük etkisi olacağına mantıklı bir şekilde karar vermişlerse sansür normal bence. Aksini savunan baştan sansürü gereksiz görüyordur herhalde öyle düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceronibo Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Theghosthand said: İzlemek isteyen demedim izlemekten zevk alan dedim.Kusura bakmayın ama canlı işkence görüntülerinden zevk alan , birilerinin bağırsağı deşmek isteyen adam sadisttir.İki iki daha dört. Venator benim cevabım bunaydı araya senin mesajın girmiş. bak bana göre de mesela "Sokaktaki Recep abi için de aynı şeyi söyleyebilecek misin?" argümanı çok zayıf kalıyo. daha önce de çok fazla kere tekrarlanmış, recep abinin içinde varsa bu, o filmi izlemeden kurtlar vadisini izleyerek veya karşıyaka-göztepe maçına giderek de içindekini çıkarabilir. aynı muhabbet her kurtlar vadisi lafı geçtiği zaman da çıkıyor. ortaya atılan sav: dizide polat adamın kafasını kesiyo sora insanlar birbirinin kafasını kesmeye başlıyo. hadi bakalım çık çıkabilirsen içinden. şiddet her yerde. bir filmi izlemeden de bunu görebiliyoruz. ve bu filmlerdeki şiddetin etkisi her bireyin üstünde farklı oluyo. sana etkisi bana etkisi, şiddet sahnesi içeren filmleri yasaklayalım o zaman toptan sir'ün bahsettiği gibi. her film sanat mıdır sorusu da, sanat sanat için mi sanat toplum için mi sorusu gibi bişi, çok uzun tartışıp sonunda bir ortak payda bulamayabiliriz. edik: ha ingilizler bu kadar ince eleyip sık dokuyosa bi bildiği vardır, sansürlemişlerdir bu filmi. vay ak nasıl sansürlerler diye düşünmüyorum yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Pokemon izleyip camdan atlayan cocuk var. Pokemon'u suclayabilirmisin bu durumda? Sadece bu film degilki, scarface'i izleyip restoran basan insanlar var. Bu gibi ornekler arttikca artar. Herkes bu mantikla film yasaklamaya kalsaydi, recep abiler yuzunden izliyecek film bulamazdik. Bunlar yuzunden herhangi bir filmi yasaklamak sacma olur. Toplu histeriye sebep vermiyorsa, a,b kisilerinin yedigi halt sonucu herhangi bir seyin yasaklanmasi sacma olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Filme sansüre sorunun yok beni alıntıladığın yerde mi bi sorunun var ? Gayet doğru yazmışım.kısa bir sadist tanımı olmuş.Zaten kullanım şekli de dünyanın her yerinde böyledir.Kelime anlamı bu yani. Notwist varsa bir psikoloji veya tıp eğitiminden gelen temel bir psikiyatri eğitimin bu görüntülerin topluma etkisini tartışlalım. Pokemon olayında bir çocuk olduğu için daha farklı bir durum.Çocukların belli bir yaşa kadar böyle saçma hareketlerini ailelerinin desteği ile düzeltiyorlar. Ama bu şekilde bir işkencenin en ince ayrıntısına kadar verilmesi psikolojisi normal olan adama bile etki eder.Etmez diyen uyduruyordur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dämmerung Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Kitlensin su topik artik. Insanlar genel anlamda "sansür"ü savunucam diye sado-mazo damgasi yediler, sansürü yavunanlar koyun oldu güdüldü. Yeter bence bukadar uzadigi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceronibo Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 bu tarz konularda fikir ayrılıkları normal aslında kesin doğruları bulmak zor. önemli olan bir fikirin kusursuz olamayacağını ve yanlış yanları da olabileceğini kabul etmek. bana göre ekran karşısındaki kurgusal bir şiddetten zevk almak sadizm değil mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Degil tabiki. Gercek olmadiginin bilincinde olarak izliyorsun bu tarz filmleri. Hastanede kan veren birini gorsem fenalasiyorum, rengim atiyor, bakamiyorum siringayla kan alinmasina. Ote yandan saw, hostel vs vahset iceren filmleride "keyifle" izliyorum. Gercek hayatta kan gorunce midesi bulanan fenalasan ben, filmlerde kat be kat fazlasi vahseti izlerken zerre rahatsiz olmuyorum. Bu ikisi oldukca farkli, ayirdina varmak lazim. Theghosthand'in mantigi oldukca yanlis. "Sadist degilim bu yuzden boyle filmlerden tiksiniyorum, demekki bu filmlerden keyif alan sadisttir" oldukca yanlis mantik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dämmerung Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Hala kendinden örnek vermemeyi ögrenemedin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar