Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cry Engine 3 - Xbox (vs) Ps3

Eulogy

Öne çıkan mesajlar

evet god of war güzel oyun, ama merak ettiğim ne kadar ps3 sahibi arkadaşım varsa (ki bende mal gibi çıktığı gün gidip xbox aldım, premium yoktu,core pack alıp diğer parçaları özel sipariş ettim bi dünya paraya geldi, ki bu avrupadaydı haliyle gitti eurocuklarım), ps3 exclusive oyunlar için aldım ben diyor, zaten çıkan diğer oyunların ps3 ün beklenen performansı karşısında yetersiz kaldığı artık common knowledge oldu. benim merak ettiğim kısım, bu oyunlar çıktığında bende alıcam ps3, önceden alıp bi dünya oyulmaya değiyor mu? o vakte kadar ucuzundan xbox360la idare etmek varken.
Sosyal ağlarda paylaş

Revangelis said:

sistemi çözmenin bu kadar zor olması biraz ps3ün suçu hani

dimi
ne gerek var yeni teknoloji kasmaya

microsoft gibi eski teknolojiyi aynen kullan bitsin gitsin
tren varken ucak neyinize?
ne kadar zor ucuruluyor o ucaklar biliyormusunuz
binin efendi gibi trene kastirmayin pilot yetistirmekle insanlari
Sosyal ağlarda paylaş

git cell in mimarisini incele neden bu kadar buyutuldugunu gor

IBM Sony ve Toshibanin eseri cell, su anda bilgisayarlarda kullanilan islemcilerden baya baya ilerde performans olarak

ilk PS3 de kullanildi ancak cell mimarisi bundan sorna heryerde karsiniza cikacak
IBM mainframelerine yerlestirdi bile, MMO serverlari yavas yavas cell e gecicek ama cell in en buyuk hedefi sey

http://www.blachford.info/computer/Cell/Cell_Distributed.gif

televizyondan tut buzdolabina kadar herseye monte edilmesi dusunuluyor, cell ustunden calisan aletler birbiri ile iletisime gecip is bolumu yapabiliyorlar

cell isimini mimarisinde bulunan hucrelerden aliyor, cell ayni zamanda 9 cekirdekli bir islemci

http://www.blachford.info/computer/Cell/Stream.gif

said:
Many modern supercomputers use clusters of commodity PCs because they are cheap and powerful. You currently need in the region of 250 PCs to even get onto the top 500 supercomputer list [Top500]. It should take just 8 Cells to get onto the list and 560 to take the lead*. This is one area where backwards compatibility is completely unimportant and will be one of the first areas to fall, expect Cell based machines to rapidly take over the Top 500 list from PC based clusters.

isin komik yani xbox360 in islemcisi olan xenon uda IBM yapti, sony ps2 den sonra ps3 icin cell in gelsitirilmesini beklerken microsoft IBM den yuksek performansli bir islemci talep edince cell arastirmasindan kirma Xenon dogdu, cell in ozelligi olan SPE yani hucreler bu islemcide yok haliyle o yuzden dalga geciyor millet xbox un gucu ile, quad core varken celeron kullanmak gibi bisey

ikinci olay ise 9 cekirdekli yeni bri islemci olan cell in uretim maliyetleri cok yuksekti, 1500$ dan saticna bile 300$ filan zarar ediyordu sony ps3 ilk ciktiginda, uterim maliyetleri yeni yeni dusmeye basladi

said:
Conclusion

The rule in the PC world has always been “evolution not revolution”, often simply incorporating features from other platforms. The changes are incremental and produce incremental performance boosts.

Cell is a revolution, a completely new microprocessor architecture which, while it may take some time to get used to, promises a vast performance boost over today’s systems. GPUs can already run 10 times faster than desktop CPUs, Cell will not only bring similar performance but will do so for more applications and it’ll be easier to program.

Being produced in large volumes also means the Cell will be cheap. They will likely see wide spread not just in living rooms but but in the realm of industry and science as well. The embedded world is much, much larger than the PC world and often imposes stringent constraints on the components used, the same sort of constraints the Cell has been designed for.

Some have suggested that STI should have gone for a more conventional design such as three PowerPC 970s on a single chip. Such a design would not have addressed the power issues and would, as a result have to of been driven at a relatively low clock rate. Instead, by using simpler designs which use vectors the Cell designers have managed to fit 9 cores on a single chip at a higher clock speed, the potential performance is consequently considerably higher.

The Cell is a new architecture and will seem strange and alien to many used to rather more conventional desktop designs. In order to utilise it properly programers will have face new problems and devise new ways of solving them. It remains to be seen how much of the Cell’s potential can be achieved and how difficult it is to extract it, but it’s clear that STI are trying to make this as painless as possible.

Many people do not like change, to them Cell represents a threat. For others it represents an opportunity.

Lets see how many take the opportunity, and what other opportunities the other CPU vendors come up with in response.

cell yeni bri mimari oldugundan ucak ucurmak gibi koduda cell e gore yazmayi ogrenmek gerekiyor ancak tembel herifler cell in 9 cekirdegini kullanicak kod yazmak yerine siradan bir islemciymis gibi muamele edip direk portluyorlar xbox oyunlarindan

cell yeni bir teknoloji ve gelecekte baya karsimiza cikicak, masaustu bilgisayarlarinda olmasada konsolalrdan televizyonlara (toshiba cell bazli bir televizyon uretiyor) superbilgisayarlardan server makinalarina heryere yayilicak

sirf sony nin yapim idegil cell, ps3 un tek olayi cell in kullanildigi ve son kullaniciya yonelik pazardaki ilk alet olmasi

meraklisina:
http://www.blachford.info/computer/Cell/Cell0_v2.html
Sosyal ağlarda paylaş

viktorcum ben oyuncuyum, konsolda teknoloji kasmaları iyi hoş da bana yansımadıkça bana ne?

yeni yeni yansıyacak falan tamam da oyuncu gözüyle pek umrumda değil hani açıkcası, elimde ne var ona bakıyorum. ha teknolojiyi ilerletmesinler falan demiyorum tabiki yanlış anlaşılmasın. sonuçta teknik kısmı ilgilendirmiyo beni.
Sosyal ağlarda paylaş

yansiyamadi zaten

microsoft teknik sorunlu cagin gerisinde bir aleti zararina alelacele piyasaya surunce oyun dunyasina en buyuk kotulugu yapti

bugun xbox piyasada olmasaydi mgs4 grafik kalitesinde oyunlar oynuyorduk belki oysa isin icine para gelince cagin gerisinde konsola uysun diye oyunlarin icine ediliyor

microsoft konsol piyasasini ele gecirsin diye PC oyunlari katledilip once iksboksa cikarlip cikis tarihleri PC icin erteleniyor, gelicnede port oynuyoruz

microsoft oyun endisturisini konsol pazarian hakim olmak icin 5 sene geriye goturdu

ff13 de gorduk xbox a uysun diye yapilan grafik katliyamini

birkac sene sonra iksboks iyice tasiyamiycak hale gelicek o zaman gorucez asil

live haric kattigi hicbirsey yok piyasaya birde ustune eskiden bedava dagitilan ekstralari DLC online oyunu aylik hizmet olarak sunup daha cok maddi yuk bindirdi oyuncuya

teknik kisim beni ilgilendirmez ne demek yani

5 sene oncenin teknolojisiyle gidip bugun oyun yapsalar kaciniz oyniyacak?

bu sorunun cevabinida yeni iksboks gelmesse 2 seneye alicaz
Sosyal ağlarda paylaş

teknik kısım ilgilendirmez dediğim o mu be viktor, tabiki iyi teknolojiyle oynamak isterim, fakat işin teknik kısmı, çıkan sorunlar olsun, maliyeti olsun, teknolojik olarak istediği kadar ileri olsun arada fark yaratamadıkça ilgilendirmez demek istedim.

ayrıca ff13 grafik katliyamı nedir merak ettim.

videoların daha kalitesiz olduğunu diyosan tabi doğaldır storage sorunu var.
Sosyal ağlarda paylaş

bende wii de var ds de var

ayri zevk onlar

mario kart da need for speed shit e basar adsffads

evime gelipte "wii ne lan" diye yaklasip metroid den sonra dumur olmamis adam yoktur eheh

ama wii daha cok parti konsolu, single boyle cilginlar gibi oyniyicak oyu nsayisi az
ancak deli gibi co op imkani oyundan anlamiyan insanlari biel cekme faktoru var

benim cok soguk bir kuzenim var kiz boyle biraz ukala herkese tepeden bakan bir tip, muhabbetim filan yok cocuklugumdan beri anlasamam uyusamayiz gecen geldi buz gibi ortam

actim wii yi verdim wiimote u o titanigi bile batiricak iceberg saniyeler icinde eridi, o ruhsuz kiz kayboldu wario ware ile hoplayip zipliyordu yanimda ehahaahah

DS de cok iyi bir el konsolu, daha oncede yazdim sony beceremedi bu isi diye

DS de var PSP de var fanboyluk yapicak sebebim yok eheh

el konsolu dediginde mobil kucuk oyunlar olur, gidip zaten televizyonda oynanan oyunu SUPER GRAFIKLER WOAV diye satamassin sony ps1 ve ps2 den devsirdigi oyunlarla bu isi yapicagini zannediyor o yuzden kaybediyor paso
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...