Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Göz çizdirmek

Böjeek

Öne çıkan mesajlar

Selam;
Erkek arkadaşım bugün göz ameliyatı olcak.
gözlerinden biri 5, ötekisi 5,5 ve astigmat var.
gözlükler artık baş ağrısı yaptığı ve onlardan kurtulmak istediği için böyle bi karar aldı.
muayeneye gittik cumartesi günü ''Türkiye hastanesi''ne.
5-6 farklı makineden ve muayeneden geçerek ameliyata uyumlu olduğuna karar verdiler filan.

Bizim merak ettiğimiz ameliyat sonrası oluşabilcek zorluklar ve hissiyatlar. Doktor pek birşey söylemedi ameliyat sonrası için. internetten araştırdık ama pek yeni bişey yok.
2007-2008 de yazılan bir kaç birşey bulduk. onlarda pek bi yararlı olmadı
Sosyal ağlarda paylaş

annem olmuştu ameliyat. ameliyattan sonra 1-2 gün göremiyosun doğru düzgün sanirim. zaten ilaç veriyorlar. bir de geceleri görüşün biraz azalıyor sanirim. ama memnun annem yani. hiç pişman değil benim bildiğim kadarıyla. bir de sanirim tamamen 0'a indirmiyorlar gözlerini yaşlılıkta zaten değişiceği için kendi 0 lıyor diyolardı.

kısaca tamamen sağlıklı bir göz gibi olmasını beklemeyin bence. ama 5.5 numara gözü olan biri için lens ya da gözlüklerden kurtulması çok iyi bir şey bence. gözlüksüz görebilicek en azından.
Sosyal ağlarda paylaş

daha con yenı bi metod olduğu ve geri donüşü olmadığı için tavsiye edilmez genelde.
uzun süreli sonuclarını bilmiyoruz hala.

benım teyzemde ameliyat oldu, terinası kaydırdılar eskisinden daha kötü görmeye başladı, renkler kayıp ic ice giriyormus. Tekrar ameliyatda edemiyorlar.

böyle yanı.
Sosyal ağlarda paylaş

@Dartanian
18 yaş altını ameliyat yapmama sebepleri bu zaten.
ameliyat için ilerlemenin durması gerekiyomuş.
arkadaşım da şuan 23 yaşında ve doktoru 1,5 senedir hiç ilerleme olmadığı için olabilir dedi.

maliyete gelince acıkcası dünya göz cok tuzlu geldi bize. muayene için 150-200 arası ameliyatta 2500-4000 arası dediler.

araştırma sonucu şişlideki ''Türkiye Hastanesi'' ni buldum.
normal özel muayene 75 tl. ama sigortalıysan bu rakam 35 e düşüyo. biz 35 verdik muayene için. sonra film çektiler 70 tl ona verdik ( eğer ameliyata karar verirsen film ücretini ordan düşüyolarmış)

500€-1000€ arası değişiyomuş ameliyat fiyatı. doktor muayeneden sonra 500€ uygun ama ileri teknoloji filan isterse 1000€ bile olabilceğini söyledi.
bizde 500€luk olanına karar verdik. işte totalde 1.200 filan tutucak hesaplarımıza göre.

doktorun demesine göre ömür boyu hiç ilerleme olmayabilir kullabilirde 1000de1 ihtimal geriye dönme şansıda olabilir dedi.
Sosyal ağlarda paylaş

körlük olurmu bilmiyorum o kadar kötü ihtimali düşünmedik yani :(
doktorla da böyle bişey konuşmadık.

ama cok kücük bi ihtimal o cizdikleri yüzeyin yırtılması söz konusu olabiliyomuş.
bende % kaç ihtimal dediğimde 1000de1 demişti gene.

yani adamlar gayet kendilerinden emin 5 dkda tedaviyi bitircez diye konuşuyolar. açıkcası bizi cesaretlendiren doktorun konuşmaları da oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

daha con yenı bi metod olduğu ve geri donüşü olmadığı için tavsiye edilmez genelde.
uzun süreli sonuclarını bilmiyoruz hala.

benım teyzemde ameliyat oldu, terinası kaydırdılar eskisinden daha kötü görmeye başladı, renkler kayıp ic ice giriyormus. Tekrar ameliyatda edemiyorlar.

böyle yanı.

geçmiş olsun

hep şu uzun süreli etkilerini bilmiyoruz deniliyor ama ilk çıktığından beri epey geçti zaman
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 5 sene önce Dünya gözde ameliyat oldum bende de astiğmap vardı ve doktorla konuşururken %80 sıfırlanır 1 yıl içerisinde belirli bir numaraya kadar ilerleyebilir demişti. bir yılın sonunda sağ gözümde .25 - .50 arası bozukluk oluştu ama daha fazla bir artış olmadı. Ameliyattan sonra gözün ışığa karşı hassasiyeti oluyor ve her şey bulanık görünüyor bu sürecin bir hafta kadar sürebileceğini söylemişti doktor ben 2. günden sonra net görmeye başladım.
Göz kuruluğu dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden birisi gözünün kuruduğunu hissetiğin an kullanman gerekiyor ve klimalı ortamlar göz kurumasını arttırıyor ben bu kısımı biraz salladım ve ameliyattan bir hafta sonra gözün fazla kurumasından göz kapağı gözün üzerindeki epitel dokuyu zedeledi 15 gün koruyucu lensle gezdim doku iyileşene kadar ve sağ gözümle hemen hiç göremedim. Şimdilik söyleyebileceklerim bunlar arkadaşına şimdiden geçmiş olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...