Böjeek Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Selam; Erkek arkadaşım bugün göz ameliyatı olcak. gözlerinden biri 5, ötekisi 5,5 ve astigmat var. gözlükler artık baş ağrısı yaptığı ve onlardan kurtulmak istediği için böyle bi karar aldı. muayeneye gittik cumartesi günü ''Türkiye hastanesi''ne. 5-6 farklı makineden ve muayeneden geçerek ameliyata uyumlu olduğuna karar verdiler filan. Bizim merak ettiğimiz ameliyat sonrası oluşabilcek zorluklar ve hissiyatlar. Doktor pek birşey söylemedi ameliyat sonrası için. internetten araştırdık ama pek yeni bişey yok. 2007-2008 de yazılan bir kaç birşey bulduk. onlarda pek bi yararlı olmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 annem olmuştu ameliyat. ameliyattan sonra 1-2 gün göremiyosun doğru düzgün sanirim. zaten ilaç veriyorlar. bir de geceleri görüşün biraz azalıyor sanirim. ama memnun annem yani. hiç pişman değil benim bildiğim kadarıyla. bir de sanirim tamamen 0'a indirmiyorlar gözlerini yaşlılıkta zaten değişiceği için kendi 0 lıyor diyolardı. kısaca tamamen sağlıklı bir göz gibi olmasını beklemeyin bence. ama 5.5 numara gözü olan biri için lens ya da gözlüklerden kurtulması çok iyi bir şey bence. gözlüksüz görebilicek en azından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 daha con yenı bi metod olduğu ve geri donüşü olmadığı için tavsiye edilmez genelde. uzun süreli sonuclarını bilmiyoruz hala. benım teyzemde ameliyat oldu, terinası kaydırdılar eskisinden daha kötü görmeye başladı, renkler kayıp ic ice giriyormus. Tekrar ameliyatda edemiyorlar. böyle yanı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 doktor 0'a iner dedi. ama sanırım 1 sene içinde max 1'e cıkabilirmiş. okurken ve cok bilgisayar başındayken dinlendirici kullabilirsin istersen filan dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 @Cuce teyzen kaç yaşındaydı ameliyatı olduğun da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 41 sanırım hatırlamıyorum tam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Başarı oranı %90 demişlerdi Dünya Göz'de. Bence denemekte fayda var çünkü 5-5,5 numarayla yaşamak çok zor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 18 yaşından önce ve 25 yaşından sonra önermiyolar zaten ameliyatı. sanırım katarakt için sorun olabiliyomuş ilerleyen yaşlar da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 1) Askere gitmediyse henüz olmasın 2) Uzun süreli sonuçları halen bilinmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 askere gitmedi daha okuyo. askerde ne gibi bi zorluk veya - olabilirki? gözlüksüz gitmesi daha iyi olmazmı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 askerden yırtar işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 10.5 le yırtamıyoki, toplamın 14 olması gerekmiyomu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 5-5.5 toplam 10.50 eder eğer astigmatı da toplam 3.5 ediyorsa Askerlikten muaf olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 10.5 ve 1,5 senedir hiç ilerlememiş doktorun dediğine göre. askerden yırtma ihtimalini hiç düşünmemiştik acıkcası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Ya böjeek bişi sorucam bende düşünüyorum da maliyetini bi de o şart hala var mı bilmyiorum hani 1 yıl içinde göz numarası 0.50den fazla değişmicek diye bi şartları vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 astigmat toplamını da katıyorsun 14'e ulaşmak için. Benim gözlerim 6-6.5 astigmat da 2.5 ve 2 toplam 17 ettiği için muaf aldım. Aynı şekilde eğer erkek arkadaşının astigmatı toplam 3 falansa direk beklesin. Askere gitse de gitmese de sonra çizdirir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 @Dartanian 18 yaş altını ameliyat yapmama sebepleri bu zaten. ameliyat için ilerlemenin durması gerekiyomuş. arkadaşım da şuan 23 yaşında ve doktoru 1,5 senedir hiç ilerleme olmadığı için olabilir dedi. maliyete gelince acıkcası dünya göz cok tuzlu geldi bize. muayene için 150-200 arası ameliyatta 2500-4000 arası dediler. araştırma sonucu şişlideki ''Türkiye Hastanesi'' ni buldum. normal özel muayene 75 tl. ama sigortalıysan bu rakam 35 e düşüyo. biz 35 verdik muayene için. sonra film çektiler 70 tl ona verdik ( eğer ameliyata karar verirsen film ücretini ordan düşüyolarmış) 500€-1000€ arası değişiyomuş ameliyat fiyatı. doktor muayeneden sonra 500€ uygun ama ileri teknoloji filan isterse 1000€ bile olabilceğini söyledi. bizde 500€luk olanına karar verdik. işte totalde 1.200 filan tutucak hesaplarımıza göre. doktorun demesine göre ömür boyu hiç ilerleme olmayabilir kullabilirde 1000de1 ihtimal geriye dönme şansıda olabilir dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 @Smoke tam kaç olduğunu bilmiyorum astigmatın ama baya az. yani 14'e tamamlıcak kadar yok. şuan zaten askerlikle ilgili bi sorunu yok. sadece gözlüklerden kurtulmak istiyo. yani 14'e tamamlasa bile askere gitmemek için 3 sene daha o gözlüklere katlancağını sanmıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skroce Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 dayim cizdirdi gözlük numarasi sifir olmadi ama simdi daha haffif bir gözlükle takiliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 @Böcük: Çok teşekkürler bilgi için bi de bişi sorucam riski var mı yani körlük yada gözün bozulmanın artması gibi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 körlük olurmu bilmiyorum o kadar kötü ihtimali düşünmedik yani :( doktorla da böyle bişey konuşmadık. ama cok kücük bi ihtimal o cizdikleri yüzeyin yırtılması söz konusu olabiliyomuş. bende % kaç ihtimal dediğimde 1000de1 demişti gene. yani adamlar gayet kendilerinden emin 5 dkda tedaviyi bitircez diye konuşuyolar. açıkcası bizi cesaretlendiren doktorun konuşmaları da oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Cuce said: daha con yenı bi metod olduğu ve geri donüşü olmadığı için tavsiye edilmez genelde. uzun süreli sonuclarını bilmiyoruz hala. benım teyzemde ameliyat oldu, terinası kaydırdılar eskisinden daha kötü görmeye başladı, renkler kayıp ic ice giriyormus. Tekrar ameliyatda edemiyorlar. böyle yanı. geçmiş olsun hep şu uzun süreli etkilerini bilmiyoruz deniliyor ama ilk çıktığından beri epey geçti zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auberon Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Ben 5 sene önce Dünya gözde ameliyat oldum bende de astiğmap vardı ve doktorla konuşururken %80 sıfırlanır 1 yıl içerisinde belirli bir numaraya kadar ilerleyebilir demişti. bir yılın sonunda sağ gözümde .25 - .50 arası bozukluk oluştu ama daha fazla bir artış olmadı. Ameliyattan sonra gözün ışığa karşı hassasiyeti oluyor ve her şey bulanık görünüyor bu sürecin bir hafta kadar sürebileceğini söylemişti doktor ben 2. günden sonra net görmeye başladım. Göz kuruluğu dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden birisi gözünün kuruduğunu hissetiğin an kullanman gerekiyor ve klimalı ortamlar göz kurumasını arttırıyor ben bu kısımı biraz salladım ve ameliyattan bir hafta sonra gözün fazla kurumasından göz kapağı gözün üzerindeki epitel dokuyu zedeledi 15 gün koruyucu lensle gezdim doku iyileşene kadar ve sağ gözümle hemen hiç göremedim. Şimdilik söyleyebileceklerim bunlar arkadaşına şimdiden geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Gittikçe kafama yatmaya başladı =) 1-2 seneye yaptırmayı düşünüyorum yaşım 19 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 ya bizde çok araştırdık. yani baya aklımıza yattı. doktor da cok cesaret verdi bize. o gün yaklaşık 2 saat muayene ettiler filan cok ilgilendiler. umarım kötü bişeyler olmaz ameliyat sonrası. bu arada erteledik bakalım çarşamba gidicez. gelişmeleri yazarım buraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar