deja cyrano Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Loxias said: Artık PC'den oyun devride yavaş yavaş kapanıyor. Taşın altında falan mı yaşıyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 sdfsdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 "deja cyrano" said: Loxias said: Artık PC'den oyun devride yavaş yavaş kapanıyor. Taşın altında falan mı yaşıyorsun? ageçof mu atıyosun? ta-mam bu arada çok merak eden açıp google'a bakar düşün ne kadar diye. kınayt onlayncılar gelip taş altı üstü demişte. 2-3 araştırma şirketinin verilerine bakta ondan sonra gel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 ps3 xbox vs alan adamları nhepsinin evinde pc de var ve pcden de oyun oynuyorlar.. konsol satışları patlamış olabilir ama bu pcde oyun devri bitiyor anlamına gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Ben bitti demedim zaten. Yada PC'de oyun devri kapandı demedim. Yavaş yavaş her alan kendine uygun platformlara yerleşiyor. Türkiye'de hala aynı PC'de oynanan oyun. ABD ve Avrupada konsollarda çok büyük patlama var. Asya'daki Nintendo olayını saymıyorum. PC'de tabi ki hala oyun oynanıyor. Söylemeye çalıştığım Windows'un tekelleşirken ki şartları şuanda yok. Bir zamanlar oyunlar sadece Windows için üretilirken şimdi pek çok platforma ayrıldı. O dediğin adamlarda futbol, yarış türü oyunları PS3'de oynarken FRP, FPS türü oyunları PC'de oynuyor. Yani PC'nin oyun sektörünü şuanluk koruduğu alanlar var. Ancak bu PC'deki oyun satışlarının düştüğü ve düşüyor olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 bence de xp daha iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 evden 3.2 disketleri filan çıktı geçen gün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nakamura Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 hey gidi hey... Altta tinimini giden mavi beyaz çizgi.... http://www.alegsa.com.ar/Notas/Notas/windows/windows98logo.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 second edition Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nakamura Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 "başlangıç disketi" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 düzgün bilg. alınca win98 yükleyip ego tatmini yapardım ama o mavi ekranla kaşılık verirdi, win98se le daha iyi anlaştık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=wjSDAUykkzQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Penthesilea said: microsoft 4-5 sene oncesinde "ben bildigimi okurum, en iyiyi de ben bilirim, cekerim takim elbiseleri de takilirim, zaten almak zorundalar" seklinde hareket ediyordu, bunu bugun yonetim kadrosu da hatalari olarak soyluyorlar zaten. fakat microsoft son yillarda, yuksek rekabetin de etkisiyle, yuzunu tekrar kullanicilara dondu. Yahu Microsoft'un son bir sene icinde piyasaya cikardigi ve cikaracagi urunleri dusunun: Windows 7, Exchange, Bing, Office 2010, xbox 360 ve natal, Live Mesh, 80 cesit MS Dynamics, .. sabaha kadar sayilir. Biraz da saygi duymasi lazim insanlarin bu emege. Benim de sevmedigim cok yonu vardi, hala var MS'in, ama insanlara hakkini da vericeksin yani, MS olmasa ne bugun software development denilen meslek bu seviyede olurdu (ki MS baslatti yani bu derece yayilmasini), ne de gunluk hayatimiz ayni olurdu. tabii ki windows un sektore katkısı buyuk, ama aynı sekılde lınux un da katkısı buyuk. Bugun Lınux olmasa ne google olurdu, ne de bır cok start up buyume fırsatı bulurdu. Mılyonlarca kısıye ıs alanı actı linux, aynı sekılde banada, o olmasa muhtemelen ne unıversıte okurdum ne de yurtdısına cıkabılırdım ornegın.. Bugun yaptıgımız hıc bı ısı yapamazdık daha ılk gunden wındows un bınlerce dolarlık lısanslarını almak zorunda kalsaydık.. O yuzden ıkısıde kendı alanında sektore buyuk katkılar yaptı, bırı bırınden ne ustun ne altında bu anlamda.. Sorun mıcrosoft un tekelcılık anlayısı sadece.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 bence gelmiş geçmiş en iyi sistem win98 SE ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Cix gelmiş geçmiş ki nitekim onun alt yapısını kullanan günümüzdeki Win osler Windows 2000 NT'dir. Nitekim NTFS kullaniyoruz oda ordan gelmedir en stabil os idi o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Loxias said: Unix de ne yatırımı ya =) Google ChromeOS ile geliyor sabredin. Artık PC'den oyun devride yavaş yavaş kapanıyor. Çoğu oyun türü artık PS3 gibi platformlarda oynanıyor. Yüklemeydi, kasmaydı derdi olmadan hemde. FPS bile ps3 de rahat rahat oynanabiliyor artık. Oyun sektörü de platform değiştirdiğinde, Windows'un elinde kalacak tek şey software desteği. ChromeOS çıkmadan Adobe gibi firmalar zaten uyumlu versiyonunu yazacaktır. Microsoft tarihinde ilk defa karda düşüş yaşadı bu sene. Artık işletim sisteminde microsoft dönemi kapanıp, google dönemi gelecek gibi geliyor.oha. Microsoft'un tarihinde ilk defa dusus yasamasinin sebebi Microsoft'un kotu urunleri veya kotu satis politikasi degil. Dususun tek sebebi 2008-2009 krizi, ve bundan etkilenmeyen buyuk firma yok. En basit ornek, Google'in hisseleri altida birine dustu, sirketin agzi burnu dagildi. Hala Microsoft'un hisseleri ilk defa dustu diyorsun, allaskina biraz arastirin. Windows'u millet oyun icin alan kesim genel Windows kullanicilarinin 1%'i falandir heralde. Kaldi ki, Vista hep soylerim dunyanin en kotu isletim sistemi, ama Vista ne kadar kotuyse Win 7 da bir o kadar iyi. Fanboyluk yapanlari anlamiyorum sadece, Google falan babanizin sirketi mi. ChromeOS diyorsun, ChromeOS'in en iyi ihtimalle bir 5 senesi var ve elindeki sey netbooklar icin bir isletim sistemi olucak. Google'in son olarak duyurdugu 3 seyin 3 unun de elle tutulur bir yani bile yok daha. Ve en basitindan, Google 3. prototip aciklamasi olan ChromeOS'u neden boyle erken bir tarihte duyurdu? Ayni hafta Microsoft Midori'nin cok onceden planlanmis duyurusu vardi cunku. Microsoft Midori ne diyorsan da, Microsoft'un gelecek nesil isletim sistemi. Windows gibi herkesin tabiri caizse "seve seve" alacagi bir isletim sistemleri varken, Microsoft cok buyuk bir kaynakla, ki emin ol bu ChromeOS'inkinden buyuk bir kaynaktir, yeni nesil, internetle ic ice bir isletim sistemi gelistiriyor. Ha bu bir yana, oyun sektoru platform degistiriyor da Microsoft'tan ciktigi yok, en cok satilan konsol xbox 360. Daha natal gelecek o zaman seyreyle gumburtuyu hele. Software destegi dedigin sey cok anlamsiz birsey su an bu yaziyi Mac'imden yaziyorum ve isteyip de bulamayacagim software yok. Isini bilen unixci de her turlu software'i bulur. Neyse sonuc olarak Chrome OS'a bel baglama, pro kullaniciya hitap etmeyen birsey olacak cunku. Microsoft'u batirmaya gelince, su an para kazanmayi biraksa, 5 yil hicbirsey degismeden sirketi calistiracak "nakit" parasi var sirketin. Ve su anda calisanlarina sagladigi bedava icecekler icin yillik gideri, Adobe'nin yillik kari kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Hakkaten elma mi daha uzaga iser, armut mu kavgasi yapiyosunuz. Istek basit; karsi olunulan sey ortada. Geri donusu olmadigi surece microsoft bundan zarar gorur, goruyor. Daha ote soylenecek bir sey de yok sanirim bu konuda. Adamlar da farkindalar ve gittikce bu hatalarini duzeltiyorlar zaten. Ama islerine geldigi gibi yapiyorlar. Daha baska bir yontem de beklenemezdi. Tamamen duygusal. Tartismayi hakkaten acik kaynak vs. microsoft'a getirecekseniz, yine yanlis yaparsiniz; o is anca belirli bir konu belirlendikten sonra a vs. b olur. Yoksa her kafadan ses cikar. Ornek vereyim: Yazilim dunyasina yapilan katki konusunda acik kaynak vs. kapali kaynak. Ready, set, go! Yoksa o seni soyuyo, bu seni bas taci yapiyo, yok o salakmis para veriyomus, yok bu akilliymis korsan kullaniyomus... Yahu kimin eli kimin cebinde belli degil, birinin yonetim kurulunda olan gidip digerinin yuzde bilmem kac hissedari. Adamlar ne olursa olsun kazaniyor. Siz gelmis birbirini dovduruyonuz. Ha microsoft vs. all yapacaksaniz da biraz insaf edin, sacmalamanin da bir siniri var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 @Penthesilea, uzun bir yazı yazdım da gereksiz. Ben Microsoft google karşılaştırması yapmıyorum. Buda demekki xbox ps3 gibi karşılaştırmada yapmıyorum. Ben Windows ve karşısına çıkacak olan bir devden bahsediyorum. Android ile görüyoruz şuanda Windows Mobile'ı. İkisini de kullandıysan aradaki farkları görmüşsündür. Hala Windows mobile satıyorsa bu Microsoft'un tekelci anlayışından ve zamanında yaptığı anlaşmalardan. Mac'deki crackli software olayının ne kadar yaygın olduğunu ve apple'ın Türkiye deki salaklıkları yüzünden bizlere kaç bin eurodan geldiğini de anlat ki sıradan kullanıcı hemen mace geçsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Penthesilea said: Loxias said: Unix de ne yatırımı ya =) Google ChromeOS ile geliyor sabredin. Artık PC'den oyun devride yavaş yavaş kapanıyor. Çoğu oyun türü artık PS3 gibi platformlarda oynanıyor. Yüklemeydi, kasmaydı derdi olmadan hemde. FPS bile ps3 de rahat rahat oynanabiliyor artık. Oyun sektörü de platform değiştirdiğinde, Windows'un elinde kalacak tek şey software desteği. ChromeOS çıkmadan Adobe gibi firmalar zaten uyumlu versiyonunu yazacaktır. Microsoft tarihinde ilk defa karda düşüş yaşadı bu sene. Artık işletim sisteminde microsoft dönemi kapanıp, google dönemi gelecek gibi geliyor.oha. (tu) Özetlemişin güzelce Microsoft'un tarihinde ilk defa dusus yasamasinin sebebi Microsoft'un kotu urunleri veya kotu satis politikasi degil. Dususun tek sebebi 2008-2009 krizi, ve bundan etkilenmeyen buyuk firma yok. En basit ornek, Google'in hisseleri altida birine dustu, sirketin agzi burnu dagildi. Hala Microsoft'un hisseleri ilk defa dustu diyorsun, allaskina biraz arastirin. Windows'u millet oyun icin alan kesim genel Windows kullanicilarinin 1%'i falandir heralde. Kaldi ki, Vista hep soylerim dunyanin en kotu isletim sistemi, ama Vista ne kadar kotuyse Win 7 da bir o kadar iyi. Fanboyluk yapanlari anlamiyorum sadece, Google falan babanizin sirketi mi. ChromeOS diyorsun, ChromeOS'in en iyi ihtimalle bir 5 senesi var ve elindeki sey netbooklar icin bir isletim sistemi olucak. Google'in son olarak duyurdugu 3 seyin 3 unun de elle tutulur bir yani bile yok daha. Ve en basitindan, Google 3. prototip aciklamasi olan ChromeOS'u neden boyle erken bir tarihte duyurdu? Ayni hafta Microsoft Midori'nin cok onceden planlanmis duyurusu vardi cunku. Microsoft Midori ne diyorsan da, Microsoft'un gelecek nesil isletim sistemi. Windows gibi herkesin tabiri caizse "seve seve" alacagi bir isletim sistemleri varken, Microsoft cok buyuk bir kaynakla, ki emin ol bu ChromeOS'inkinden buyuk bir kaynaktir, yeni nesil, internetle ic ice bir isletim sistemi gelistiriyor. Ha bu bir yana, oyun sektoru platform degistiriyor da Microsoft'tan ciktigi yok, en cok satilan konsol xbox 360. Daha natal gelecek o zaman seyreyle gumburtuyu hele. Software destegi dedigin sey cok anlamsiz birsey su an bu yaziyi Mac'imden yaziyorum ve isteyip de bulamayacagim software yok. Isini bilen unixci de her turlu software'i bulur. Neyse sonuc olarak Chrome OS'a bel baglama, pro kullaniciya hitap etmeyen birsey olacak cunku. Microsoft'u batirmaya gelince, su an para kazanmayi biraksa, 5 yil hicbirsey degismeden sirketi calistiracak "nakit" parasi var sirketin. Ve su anda calisanlarina sagladigi bedava icecekler icin yillik gideri, Adobe'nin yillik kari kadar. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 o değil de, özgür yazılım olmasaydı hala explorer 6 kullanıyor olurduk. gerisini siz düşünün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Tabi ki, rekabet kesinlikle gerekli birsey. de bu MS'in sucu degil hangi sirket olsa rekabet yokken yatar yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 nedanko said: http://www.youtube.com/watch?v=wjSDAUykkzQ ahaha, off cok başarılydı, o kadar iyidiki canı falan acımıştır bir kesimin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Penthesilea said: Tabi ki, rekabet kesinlikle gerekli birsey. de bu MS'in sucu degil hangi sirket olsa rekabet yokken yatar yani :) zaten butun fikir oya. open source rekabet yokken yatmıyo, guzelliği bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 sorun sadece yatmak değil. ben ie6 derken son kullanıcı açısından değil standartlar açısından da bahsediyordum. microsoft'un standartlar konusundaki abuk dayatmacılığı en büyük endişe kaynağı. geçmişte yapıyordu, hala yapıyor, gelecekte de yapacak. he google bu işlerden para kazanmaya başladığı gün, o da yapacak, orası ayrı. ama konumuz microsoft vs özgür yazılımsa, her ne kadar microsoft olmasa adam gibi işletim sistemi olmazdı hede hödöyse, özgür yazılım olmasa microsoft'un olmadığı günleri mumla arardık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 PC bitti beyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar