Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Masonluk / Masonlar

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

DeaN said:

Masonluğun çekici gelmeside bana göre tarihlerini tapınak şovalyelerine dayandırmaları. Tapınak şovalyeleri iskoçya'ya oradan tüm Avrupa'ya yayılıyorlar ve Avrupa Birliğini kuruyorlar. Bu arada belirteyim, kaçan tapınak şovalyelerini iskoçya'ya alan şahıs "Cesur Yürek" filminin sonunda william wallace'dan sonra gelen liderdir, son sahnedeki. Tam hatırlayamıyorum adını ama edward gibi bir şeydi.

Robert the Bruce
Sosyal ağlarda paylaş

Yahudi olanlar dediğin gibi Mason derneklerinde direk belli bir levelden başlıyor. Masonlar içinde kardeşlik olgusu çok fazla. Mutlaka derneğe girince bir kardeşin oluyor. Yaşı, işi falan hiç önemli değil. Kardeşsiniz :). Aydınlanma üzerine konferanslar veriyorlar kendi aralarında. Her hafta içlerindeki kardeşler sunumlar yapıyorlar. Belli bir aydınlık seviyesine ulaşanlar upgrade oluyor. Türkiye'de Masonlar ikiye ayrılmış durumda. Nedeni'de bir grup, Yahudilerin kutsal kitabı üzerine yemin ederken diğer grup 3 kitabın da ortak olduğuna inanarak yemin ediyor. İlk grup ikinciyi kabul etmezken ikinci grup daha ılımlı. Locaların farklı isimleri mevcut, Gaia, Güneş, Büyük Işık gibi isimleri var...

Bildiğim kadarıyla kısa özetleri...
Sosyal ağlarda paylaş

üzgünüm yahudilikle hiçbir alakası yok 2x :(

kaldıki masonluk zaten bildiğiniz gibi eski çağlarda duvar işçileri vb... zanaatlarla uğraşan kişilerin, iş sırlarının ortaya çıkmaması ve işleriyle ilgili püf noktalarının, sırlarının başkaları tarafından öğrenilmemesi için kurulmuş birşeydir (dernek, örgüt ne diyorsanız)
Sosyal ağlarda paylaş

Revell said:

çok değişik bir gözlem seninki aynı zamanda çok mantıksız. Kudüsteki yapılan ilk yahudi tapınağını bahsettiğimiz bu duvar işçileri yaptıysada, masonlukla yahudilik arasında bir bağ kurmak çok saçma ayrıca mabedin ustası yahudi bile değildi

Bir yahudi olarak bu dediklerini yanlış buluyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...