Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Micro, Major angle nedir?


Densiz

Öne çıkan mesajlar

ilk kez duydum..ama tüme varim gibi birseyler yapabilirim senin icin. (iyi atarim.)

micro/macro durumu aşırı yakın cekim olaylarina verilen genel isim, diyesim var oncelikle..(Micro, Nikon lehçesi..genelde macro tabi)

ama 'angle' kelimesi ile önerim su olur,
Obje, Isık ve kameranin olusturdugu bir ucgen vardir..kitaplara gore, efendi bir resim cekmek icin kameranin objenin yürungesinde haraket edebilecegi açı (kusbakisi olarak dusunelim), ışıgın tipi, ve objenin üstüne gelişi ile alakalidir..

tele bir objektif ile dar açılı cekerken,
geniş aci lens ile geniş cekilir, durumundan farkli ama alakali birsey bahsettigim.

en kalas ornegi, model karşında duruyor sende elinde makine ile yer ariyorsun..sagdan da güneş işigi geliyor..sen kamera ile 'fazla' saga gidersen ışıgı kesmis olursun, modelin üstüne kendi gölgen düser, cok sola gidersen arkaya istenmeyen elemanlar girebilir gibi gibi..

Micro'ya, kamera için cok az bir haraket imkani iliştirsek, Major'ada daha cok 'efendi' açı imkani veren bir setupla ulasabiliriz, diyerek salliyorum en okkalisindan.

ha yada alakasi bile olmadan, bir filmde en cok kullanilan açı ile, aralara bir iki serpistirilmis açılar olabilir...sabaha kadar atarim, kesin bilen varsa paylasir mi lutfen heheh
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kompozisyon açısı değilde, mekan yada modelimizin kendi içerisinde, ufak çizgiler ile açıları alarak, herşeyin yerli yerinde olması gibi düşünebiliriz. Mesela önden bir portre de V şeklinin üst tarafları, sol ve sağ gözü temsiz etsin. Alt tarafta burunun bittiği yer olsun. Bilmediğimden böyle basit bir örnek verdim. Aslında çizim sırasıdna bu şekilde ufak veya büyük açıları hafifçe çizdirerek çizim yapıyorum. Yada nokta ile yerlerini belirleyip devam ediyordum. Geçenlerde ufak bir eğitsel ilede bu kelimeleri duyunca...
Bu olayın aslı nedir, temel bilgileri nelerdir, dahada pratik hale getirebilmek için internetde araştırdım fakat birşeyler bulamadım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"ahah dram"

diye yazmaya başlayan birisine anlatabileceğim hiç birşey yok.

Bölüm yetkiliside alakasız mesajı görmüş ve birşey dememiş. Normal olduğunu kastedip "paticik böyle" demek istemiş.

Ayrıca, niye bu bölümde resmi konuşulmuyor gibi birşeyi kastetmedim. Sadece alakasız birisinin gelipte 6 harflik bir mesajı atması canımı sıktı. Gerçi bu bile bölüm yetkilisince normal karşılanıyor. Ne diyeyim kolay gelsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla anormal gelmedi o mesaj bana, bu kadar rahatsız ettiyse, şikayet edebilirdin, bende silerdim. Aksine konuyu iyice dağıtmışsın.


Normalliğine gelirsek, normal evet. Bölümdeki hangi konuya bakarsan bak benzer mesajlar görebilirsin. Konunun amacına ulaşmasını engelleyecek kadar abarmadığı surecede bir zararı yok, aksine her konunun sıkıcı ansiklopedik bilgi olmasını engeller.

neyse uzamasın daha fazla temizliyim ben
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...