Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yağ yakma, üfürme sorunu


SeaGle

Öne çıkan mesajlar

Selam patinaj ahalisi,

Bizde 99 model toyota hilux bi kamyonet var. 2.4 litre motor hacmi. Kendisinin 10 yıldır bakımına çok dikkat edildi, asla yağı eksik bırakılmadı, zamanı geldiğinde değiştirildi. Araba 1ton bile yükle yüklenmedi, asla ağır şartlarda kullanılmadı. Fakat geçen ay 3bin kilometrede 1 kilo kadar yağ eksiltince bi gariplik olduğunu anladık falan, bi motor ustasına götürdük. Adam motorun üfürdüğünü söyledi, 50bin kilometre falan daha yapar sonra motor ister dedi. Motor hakikaten üfürüyor bayaa.

Ama toyota motorların, özellikle pickup modellerinin motorları hakkında internette çok uzun ömürlü olduklarını falan okudum, ki çok yerden, hatta toyota servisinden de duymuştuk çok uzun ömürlü olduğunu. 520bin kilometrede araçlar olduğunu falan söylüyorlar nette adamlar.

Bizim araç 175bin kilometrede falan, ki cidden çok özenli kullanıldı yani, teknik bakımı aksatılmadı hiç.

Pek razı olmadık açıkcası motor ustasının dediğine, özellikle araştırdıktan sonra birde. Size de sorayım dedim, mümkün olabilir mi acaba bu kadar kısa sürede. Çünkü albea lara falan bile 250bin kilometre ömür veriliyor fiat tarafından, çok komik geldi toyota motorun böyle dikkatli kullanıma bu kilometrede motor istemeye başlaması.

Başka bi yere daha götürecekler.

Ha bu arada, segmanın dönmesi gibi bir muhabbet olabiliyor bildiğim kadarıyla. Kompresöre bi anda yüklenince falan olabilen bi durum galiba kendisi, bir kez 5. vitese geçilmesi gereken yerde babamın dalgın anında 3. vitese geçmiş araba yanlışlıkla, hoş hemen debiyaja basmış da, araba bi anda çok kasmış. Acaba nedeni bu yüzden segmanın dönmesi falan olabilir mi, onu da merak ettim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Elbette seri üretimde her motor aynı kalitede olmayabilir. Eğer o tarz bir garanti olsaydı kitabına uygun arıza alırdık her araçtan.

Segmanların aynı hizaya gelmesi ihtimaline pek inanmak istemiyorum. Büyük ihtimal ile segmanları değiştirip, gömlek değişir mi taşlanır mı onu bilemem, eski randımanını yakalar motor.

Sonuçta aşınma bu. Kullandığın yağın kalitesinden tut da motoru soğukken ki sıkıştırmanıza, kullandığınız devir bandına kadar değişkenlik gösterebilir.

Clio sembol denen araçlara 60bin hatta 40bin km'de motor yapıldığını biliyorum ben. O sebeple km değerine pek takılma.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında haklısınız seri üretimde aynı kalite yakalanmayabilir. Öyle bi problem olabilir tabi.

Ama kullanımda motorun ömrünü kısaltacak pek birşey olmamıştır muhtemelen.

Tabi, allah yapısı değil derler ya, elbet bi sorun çıkabilir tabi. Segmanlara baktırıp, problem düzelmezse seneye yazın bi toyota plazaya bunu verip yeni hilux alacak babam muhtemelen.

Yanlız arabasını çok seven çok özen gösteren bi insan kendisi, böyle bi sorun çıktığını duyunca çocuğu ölmüş gibi üzüldü eheh, insan malına çok değer veririmiş bunu bi daha gördüm
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Top gear mevzusu gerçekten efsane. İşte ınun bi yıl sonra yapılan modelinden var bizde.

Nette araştırdım genelde biçilen ömür 300-500k kilometre, de fabrikasyon, kul yapısı, ne dersen de olabiliyor yani tabi.

Ama cidden top gear, efsane :)

edit: yok lan bu daha eski model
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...