Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alien Quadrilogy (DVD Set)


Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Bugün tam Level aldım, eve geldim, Pati de şu alien ın yeni DVD box u bi sorup soruşturayım derken, Level ın incelediğini gördüm, hemen oradan alıntı yapıyorum.


"In space, no one can hear your scream" sloganıyla başlamıştı her şey. Üzerinden tam 25 yıl geçti, ama ilk Alien'ın çığlığı hala kulaklarımızda. G.R. Giger'in sıradışı tasarımıyla, Ridley Scott'un gotik vizyonu birleşince, ortaya tüm zamanların en sarsıcı uzay terörü filmi çıkmıştı. İnsanlar akın akın sinemalara hücum etmiş, gösterim sırasında ayılıp bayılmış, hatta istifra etmişti. Alien, o dönem çevkilen absürd uzay filmlerinde göre o kadar gerçekçiydi ki, seyredenler uzun süre yataklarının altında bir chestburster aradı. Alien, atmosferi, detayları, efektleri kısacası her şeyiyle çıtayı oldukça yükseltmişti. Artık uzayda geçen bir gelim filmi yapmak için öncelikle Alien standartını tutturmanız gerekiyordu. Filmden sonra en az Alien'ın kendisi kadar Sigourney Weaver da şöhret olmuştu. İlk film olmasına rağmen, "Ripley" karakteriyle hafızalara kazınmıştı.

Alien'ın inanılmaz başarısının ardından devamı çekilerek, sinema tarihinin en baba serilerniden birine başlanmış oldu. Farklı yönetmenler farklı atmosferler yaratarak efsaneyi dörtledi.
İlk film, Alien'ın ortaya çıkışı ve Ripley'in ölüm kalım savaşını;
İkinci film Ripley küçük bir ordu ile Alien cehennemine geri dönüşünü;
Üçüncü film paçayı bir kez daha kurtardığını sanan Ripley'in, bir suç rehabilite gezegenine düşmesi ve en kötü kabusuyla tekrar yüzleşmesini;
Son film ise bir takım askeri deneyler için klonlanan Ripley'in insan-alien karşımı olan yeni alien ile mücadelesini konu alıyor.

97 de seri tamamlandıktan sonra Alien vs Predator çekilecek çekilmeyecek şeklinde birçok söylenti ortaya çıktı, ama şu ana kadar filmin tekrar DVD lerinin çıkarılmasından başka birşey apılmadı. Bu set de işte toplam 9 DVD den oluşan bir set.
Her film için 2 adet DVD ve bir adet bonus DVD bulunuyor. İlk DVD lerde filmin gösterime girmiş versiyonu ile uzatılmış versiyonu bulunuyor, diğerinde ise ağzınızın suyunu akıtacak ekstralar bulunuyor. Her film diskinde, filmlerin ve standart sahne altyazı vs, yanında Lucas Film destekli THX optimizer yer alıyor. Ses ve görüntü sistemini optimum seviyeye getiriyor bu olay.

Kutu tasarımından, DVD arayüzüne kadar herşey çok güzel dizayn edilmiş, her alien fanatiğinin sahip olması gereken çok güzel bir albüm - Level Haziran 2004 Özet.



Valla ağzımın suyu aktı okurken, sırf koleksiyon için bile alınır, ama 9 DVD demek, patlaması demek oluyor :D[signature][hline][b]Penthesilea
I feel peace within as your soul meets a new world
A world where you may step up to a higher learning
Take my hand and walk down the path of forgiveness
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende filmin 4 ayrı dvd'si de var..
ama daha dvd set'i alamadım..
onda hem orjinal hem remastered versiyonları varmış, çok hoş[signature][hline]XaGoN, 14 Şubat 2003 17:35 tarihinde demiş ki:
Hala GeoCities yasiyor ona hayret ediyorum
Dralnu, 08 Haziran 2004 12:20 tarihinde demiş ki:
marduk gelicek hepimizi s.kecek
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...