Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bombanın pimini çekip erlerin eline vermiş

Sylian

Öne çıkan mesajlar

bende onu diyorum iste

bu er elbombasindan sorumlu yani panik yapmamasi gerektigi elindeki seyin ne oldugu ogretilmis

bilmiyen adami gectim bilen adama bile riskli diye elbombasi vermiyorlar dogru egitim alindigindan emin olmadiklarinda

o yuzden celiskili diyoruz, verin bana pimi cekili el bombasi sabaha kadar duriyim, uykum gelirse gider yangin sondurucuden takarim olmadi mekanizmayi sabitlerim veya macguyver operasyonu ile tel takarim yerine. biliyorum cunki mandal yerinde durdugu surece hicbirsey olmaz, mandal kalktiktan sonrada 5 saniye zamanim var 5 saniyede bunu 5 metre uzaga atsam burnum bile kanamaz

zorla askerlik yaptiriliyro diye birseyde yok, T.C. ye vatandalsik bagiyla bagli her erkek yapicak bunu

hosuan gitmiyorsa buyur cik vatandasliktan baska ulkeye yerles veya lobi calismasi yap siyasi iradeyi ikna et kanunu degistirt

devlet vergi alinca "benden zorla para aliyor!!!!" diyemiyicegin gibi bana zorla askelrik yaptiriyor da diyemessin
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor;

said:
Elinde pimi çekilmiş el bombası bulunan Er Öztürk, Teğmen Tümer'in bulunduğu mevziye giderek, "25 yaşına geldim. 75 gün askerliğim kaldı. Beni öldüreceksiniz" dedi ve pimi kendisinden istedi. Ama Komutan Tümer, "Nöbet yerine git, ben gelip takacağım zamanı biliyorum" karşılığını verdi. Bunun üzerine Öztürk, çevredeki diğer mevzilere, pim aramaya arkadaşlarından yardım istemeye gitti.

Bu anlatılanlar doğru ise eğer , askerin keyfinden dolaşmadığı burada ifade edilmiş zaten. Neden suç erin oluyor anlamıyorum. Eline ceza diye pimi çekilen bomba veriliyor , sonra patlayınca ermi suçlu oluyor ? İlginç.

Her insan senin yapabilirim dediğini yapabilmek durumunda değil. Her insan bu tarz bir durumda soğuk kanlı olabilmek durumunda da değil. Bazı insanlar bırak el bombasının pimi çekilmişini normalinin bile yanına yaklaşmaz , silah bile tutmaya tırsar. Çok ilginç yorumlamışsın.
Sosyal ağlarda paylaş

savas aninda o tecrubesiz siviller cepheye suruluyor dunyanin her yaninda, biraz beyni calistirmak icin profesyonel asker olmaya gerek yok hani surda amerikan filmi izliyenlerin bile bildigi genel mantik bunlar

horican, komutan yerinde kal emri verdigi halde BUNUN PIMI NERDE diye gitmis

emir diyoruz emir, okul filan degil orasi verilen emire uyucaksin

sehrin icinde ici cephane yuklu kamyonla gezme diye emir verilse ama o asker iceri girse kaza yapsa bir blok havaya ucsa PIS ASKER SEHRIN ICINDE KULLANILIRMIYMIS GAK GUK ediceksiniz

askerde emirlerin kesin ve sorgulanamaz olmasi disiplin yuzunden degildir

konunun insan hayati olmasindandir, emire karsi gelirsen baris zamaninda bile insan canini tehlikeye atarsin ki sivillerin hayatidir bu genelde o yuzden emire karsi gelmek buyuk suctur

zincirleme sorumluluk vardir

rutben ne olursa olsun zincirleme sorumluluktan emrin altindaki bir iste batirirsa seni yakarlar ne bicim egitiyorsun diye, tugay komutani ol salak erin teki benzin bidonunun yaninda sigara icsin yangin ciksin hooop butun sorumluluk senin ustune kalir ne bicim komutansin sen olan bitenden haberin yok diye

herseyi gecelim acemi egitimi almiyani salmazlar boyle, el bombasi ne bilmiyen adama el bombasi vermezler ucak kullanmayi bilmiyene ucak vermiycekleri gibi

bu askerlerin hepsi silah ne bomba ne egitimden sonra kitalara dagitilir ki elinde pimi cekili el bombasi ile ortada gezmemen gerektigini bilmek icin harp okulu mezunu olmaya gerek yok okuma yazma bilmene bile gerek yok hatta
Sosyal ağlarda paylaş

Tutturmuşsun emire , verilen ceza burada tartışılıyor. Ana konu bu verilen ceza. Sen ceza diye askerin eline pimi çekilmiş bomba verirsen emir falan sallamaz , kendi can derdine(soğuk kanlı biri değilse) bakar.

Sana uçurumdan atla dediklerinde atlar mısın ?

Askerin başka erlerin yanına gitmesi evet hata , başkalarının da canını tehlikeye attığı için. Fakat bu sen nasıl diyorsan zincirleme suç var , ana suçun yan etkisi şeklinde gerçekleşen bir suç.

Neyi savunuyorsun anlamış değilim. Ceza diye pimi çekilmiş bomba askerin eline verilebilir diyorsan de , senin görüşündür. Olayı neden farklı yerlere çalışıyorsun ? Sonra gelip burada vatan milliet sakarya kesiliyorsunuz. Böyle bir durumda o ölen , şehit olan insanlar ne için öldü ? Onların ailelerine , senin oğlun suçlumu diyeceksiniz ? hani vatan ? hani millet ?
Sosyal ağlarda paylaş

said:

...askerin eline pimi çekilmiş bomba verirsen emir falan sallamaz , kendi can derdine(soğuk kanlı biri değilse) bakar.
Sana uçurumdan atla dediklerinde atlar mısın ?

Abi zaten pimi çekili bombayı patlayana kadar elinde tutmakla uçurumdan atlamak arasında fark yok.

Zaten herkesin dediği şey eğer böyle bir ceza verilmişse o cezayı veren teğmene hesabı sorulur. Kimse aman ne kadar güzel yapmış teğmen yada az bile yapmış uyuyan adam için dememiş yada ben göremedim.

Eğer olay gerçekten bu şekilde olmuşsa zincirleme yanlışlıklar yüzünden ölmüşler. İnsan olan hiç kimsede aman ne güzel olmuş yada az bile olmuş diyemez.

Edit :
Horizon said:

Yerine takmak için pim arıyor , atmak mı daha mantıklı ? yoksa pim bulup takmak mı ? Çok boş konuşuyorsunuz şu an.

Sana pim bulmak daha mantıklı mı geliyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Konuşmalarda genel olarak uygulamaya değilde , erin yaptığı hata üzerine yoğunlaştıkları için tartışıyorum zaten. Sanki ana sorumlu er bu olaydan.

Pim arayıp takmak veya bombayı alıp atmak arasındaki seçenek bulunduğun yere ve şartlara göre değişir. Ben eğer bulma ihtimalim varsa ve hata yapacağımı düşünmüyorsam pim ararım. Ki burada patlamanın hangi şekilde olduğunu bilmiyoruz zaten.

Atmanın sonucunda olabilecek şeyler , pimi bulup sessizce olayı sonuçlandırmanın arkasından olabilecek şeylerden çok daha tehlikelidir.
Sosyal ağlarda paylaş

boyle bi rezillik varsa zaten o tegmenin kafasina sicarlar. Oyle adamin eline canli el bombasi vermek yok, kimse de korumuyor zaten. Viktor hadi gercek diye varsaydim, tegmen de toydur inandim diyelim, hikayenin geriye kalan kismi cok celiskili demis.

Sahsen olay gercek olamayacak kadar rezil. ama basliga ISINE BAK GENERAL yazan bir gazeteden beklenen haberler bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

savas aninda o tecrubesiz siviller cepheye suruluyor dunyanin her yaninda, biraz beyni calistirmak icin profesyonel asker olmaya gerek yok hani surda amerikan filmi izliyenlerin bile bildigi genel mantik bunlar

olay beyinde değil tecrübesiz insanlar duygusal krizlere daha kolay girer ki bu da çok normal
Sosyal ağlarda paylaş

soyluyorum zaten herkes hatali diye

asker hatali tegmen hatali o tegmene boyle isler yapamiyicagini oregtmeyen komutan hatali surup gider

ama insan ideolojik yaklasinca kiritiyor yok efendim tegmen sucsuzmusta ceza olarak bomba verilmesini mantikli bulmusuz gibi

eger dogruysa tegmen en basta disipline sevk etmediginden suclu, nobette uyumanin cezasi 30 gun ogle ders verip birakmak sorumsuz davranip askere acidigindan

ama ceza diye el bombasi vermeside okuzluk salaklik
askerin bunla bolukte dolasmasi daha buyuk salaklik

begendiginzi yeri okuyup kesmeyin heh
toptan bir epic fail var bu olayda
Sosyal ağlarda paylaş

Otedengelen said:

ana sorumlu ordu ve ataturk degil mi?

olayin boyle olduguna karar verdin ve sorumluyu da isaret ediyorsun su an infaz edilsin diye. baya iyi ya.

Önceki mesajlarımızda eğer gerçekse diye birçok kez belirttik. Her mesajımda eğer gerçekse ibaresini kullanmammı gerekiyor senin unutmaman veya farkına varman için ?

Ana sorumlu ordu ve atatürk lafına da hiçbir yorum yapamıyorum. Bu ne saldırganlık ve iftira çabasıdır anlamış değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

orduyu yıpratmak için elinden geleni ardına koymayan bir gazetenin belgelere dayanmadan yazdığı haber tartışmasında, viktor'un anlattıkları ışığında bile hala birilerini (olayı gerçek kabul ederek) sorumlu ilan etmeye çalışıyorsan, art niyetin vardır illa ki.

taraf değil de düzgün bir gazete yazsaydı tartışma çok daha farklı olurdu ama herkesin rengi aşağı yukarı belli zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...