Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sonunda Ordumuz kesin noktaları belirtti.....

ursusarctos

Öne çıkan mesajlar

calimero said:

ya bu arada ben noktayı kayayım mı, emir büyük yerden istediği kadar nokta kosun, ünlem kosun "ordumuz".

amerika yapcaksın lan der, "ordumuz" da tamam abi der. bu kadar yani...

O kadar da değil. Evet ordu 80 de benim görüşüme göre Amerika'nın çıkarlarına uygun Türkiye'nin çıkarlarına ters düşen işler yapmışsa da gene de bir uyduruk latin amerika ordusu değil, daha köklü bir gelenek var.
Sosyal ağlarda paylaş

"deja cyrano" said:

Szasstam said:

- Kültürel farklılıklara saygılıdır. Ancak kültürel farklılıkların siyasallaştırılmasını, başka bir ifadeyle siyasal temsil aracı olmasını, toplumsal siyasal kimlik unsuru haline getirilmesini, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası içinde mümkün göremez.

Buna itirazı olan var mı?

MHP

this

Şimdi burada her ne kadar günahım kadar sevmesemde kendilerini farklı ufak bir nokta var. Yada böyle yırtıyorlar.

1) türkiye cumhuruyeti vatandaşı olan herkes türk kabul edilir. buradaki türk etnik değildir. Kahretsin bu kadar dert çıkarcağını bilseler herhalde Ananas falan derlerdi.

Anayasadaki Türk ve Etnik olarak Türk konusu baya karışık. MHP anayasadaki türk milliyetçisiyiz biz dediği sürece bence yasaldır ki (bence riyakarlık yapıyorlar bu noktada) işlerine gelince böyle söylüyorlar. ne yazık ki :(

Ben totalde karşıyım bu duruma :)
Katillerin , yalancıların dolandırıcıların hortumcuların milletvekili , bakan, başbakan , cumhurbaşkanı olmasınada..

Aha ne güzel meclisimiz var :)
Bu ülke Maraş katliamından sorumlu adamın arkasından yas tuttukdan sonra diyecek başka birşey yok zaten gerçi.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un demokratik açılıma ilişkin açıklamalarını olumlu bulduklarını söyledi. Anayasada devletin ‘kırmızı çizgileri’nin belli olduğunu hatırlatan Bozdağ, Başbuğ’un sözlerinin demokratik açılımla ilgili MGK’nın aldığı kararları destekler mahiyette olduğunu söyledi.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Amerika'da bayraklarını şort yapıp giyerler kimse bunu yadırgamaz. Bizde böyle birşeyi yaptığın anda hain ilan edilirsin.

Aynı zamanda , amerikada insanlar evlerine her daim bayrak asıyorlar. Biz de genel olarak milli bayramlarda ya da milli yaşadığımız belli olaylarda böyle gerçekleşir.

Bizde genel olarak bu yaşanan duygular içten değil , dışa dönük şekilcilikten ibaret yapılıyor. Tabiki içten olan birçok insan var ama gösteriş yapanlar fazlalıkta. Ülkesini sevmek , milletini sevmek dışarı gösterilen makyajlı görünümle olmuyor malesef. Buna aşırı derece önem verenler ve ona bunu bu şekillerden dolayı yadırgayanlar asıl içtenlikten yoksunlar bana göre.

amerika ile türkiyenin kuruluşları oldukça farklı olduğundan ve türk bayrağının anlamından dolayı kutsallaştırılmasından haberin yok sanırım?

neye dayanarak böyle şekilci milli duygular gibi varsayımlarla genellemeler yapıp kendince amerikada bayrağın kullanımıyla karşılaştırdın çok merak ettim.

hani ona buna troll diyosunuz da, herif bildiğin kaynak kıçım bile yazmadan sallıyor yahu.
Sosyal ağlarda paylaş

Türk bayrağının kutsallaştırılmasından değil , türkiyedeki genel şekilcilikten bahsediyoruz ve insan gibi tartışıyoruz.

Sen bu üslubun ve saçmalamarınla mesaj atarsan , daha çok troll ve angut laflarını yersin.

Bu arada ,

""Spekülatif haberlere karşı uyanığız"" said:

Şehit ve gazi aileleri "Demokratik açılım süreci" görüşmeleri kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile biraraya geldi. Aileler, görüşme sonrasında kısa bir açıklama yaptı:

"Başbakan'ın 'Üniter yapımız üzerinde herhangi bir spekülasyona müsaade etmek asla mümkün değil' açıklaması bizi biraz rahatlattı ama biz bu süreci takip edeceğiz. Boşuna şehit ve gazi verilmediğini her zaman dile getireceğiz. Spekülatif haberlere karşı uyanığız. Söylenmeyen şeyler söylenmiş gibi çıkıyor. Genl af gibi. Duygusallıkları bir kenara bırakıp elimizi taşın altına sokacağız dedi. Biz müsterihiz ama aynı zamanda da takipçisiyiz. Bölücü terör örgütü mensupları çıkacak milletvekili olacak gibi sözler dolaşıyor sorduk bunu da. Başbakan sadece güldü. Kan davası gütmüyoruz ama bizim camiaya ters düşecek herşeye karşı demokratik hakkımızı kullanarak elimizden geleni yaparız."

kaynak

Güzel bir açıklama olmuş bugünlerde yaşadıklarımız üzerine. Çünkü iki taraflı ortalık kızıştırılmaya çalışılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Otedengelen said:

Horizon said:

Amerika'da bayraklarını şort yapıp giyerler kimse bunu yadırgamaz. Bizde böyle birşeyi yaptığın anda hain ilan edilirsin.

Aynı zamanda , amerikada insanlar evlerine her daim bayrak asıyorlar. Biz de genel olarak milli bayramlarda ya da milli yaşadığımız belli olaylarda böyle gerçekleşir.

Bizde genel olarak bu yaşanan duygular içten değil , dışa dönük şekilcilikten ibaret yapılıyor. Tabiki içten olan birçok insan var ama gösteriş yapanlar fazlalıkta. Ülkesini sevmek , milletini sevmek dışarı gösterilen makyajlı görünümle olmuyor malesef. Buna aşırı derece önem verenler ve ona bunu bu şekillerden dolayı yadırgayanlar asıl içtenlikten yoksunlar bana göre.

amerika ile türkiyenin kuruluşları oldukça farklı olduğundan ve türk bayrağının anlamından dolayı kutsallaştırılmasından haberin yok sanırım?

neye dayanarak böyle şekilci milli duygular gibi varsayımlarla genellemeler yapıp kendince amerikada bayrağın kullanımıyla karşılaştırdın çok merak ettim.

hani ona buna troll diyosunuz da, herif bildiğin kaynak kıçım bile yazmadan sallıyor yahu.

Dostum pakistan bayrağında da savaşta ölen örümcek kanlarının üstüne yansımış ay yıldız. daha bi kutsal yani. ÖRÜMCEK

diyorum!!111
Sosyal ağlarda paylaş

Otedengelen said:

allah yazıp sonuna cc sav vs. yazmadi diye millete laf atan nufusun yogun oldugu ulkede sekilcilik tartismasi bayraga ve milli duygulara mi endekslendi peki?

sekilcilik iddiasını destekleyenler de varsayımlardan baska birsey degil, rozet taktı ataturkcu diye geciniyor oldu vs. gibi.

neyse takılın yahu.

Şekilcilik tartışmasını başlatan bu konu içindeki mesajı hemen alıntılayayım sana. Atatürkün a sını büyük yazmadığın için aynen sana da gelmiş oluyor bu laf. Konularda tartışmaların ne üzerine çıktığını veya ne üzerine olduğunu tam olarak kavramadan atlamak moda burada. Ondan sonra konu 37265 sayfaya kadar saçma sapan devam ediyor.

Eaglewingg said:

Sam said:

beni sufi anlamış szass, :) yorumum genelkurmay başkanının söylediğine değil de atatürk'ün kendine verdiği egemenliği atanmış memurlara devretmeye çalışana.

her zamanki gibi 'çelik ayna'dan öteye gidememiş verilebilen cevap buna. başlık ortada, ifadeyi "yok o öyle demedi canıııım" diye örtbas etmeye çalışmak gülünç olmuş.

sen ilk önce bir Atatürk'ün a'sını büyük yazmasını öğren ondan sonra insanlar belki seni dogru anlar bi ihtimal.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu banane ataturk'un a'sını buyuk yazdın diyenden, adam oyle bi kasıntı yaptı diye sen nerden bayraga ve milliyetci duygulara laf atma cesareti buluyorsun ve bunu amerikayla karsilastirabiliyorsun, neye dayandiriyorsun bunu onu soruyorum.

yukarda gene bayragin sembolizmiyle dalga gecen biri var, sasirmadim ki calimero kendisi. inanmiyorsan saygi duy geyigini yapanlar neden ortada yok ki su an? mesela yani.

teroristleri savundugu yetmedi simdi bayraga laf atiyor adam.

wispy, bi ton forum var o kafada olan. efendimiz muhammed (cc) (sav) artik hangisiyse diye takilan, bunlari yazmayana laf edenin oldugu.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

Otedengelen said:

Horizon said:

Dostum pakistan bayrağında da savaşta ölen örümcek kanlarının üstüne yansımış ay yıldız. daha bi kutsal yani. ÖRÜMCEK

diyorum!!111

amerikada bayraktan sort yapiyorlar diyorsun, turk bayragini kicina giyemezsin kutsallastirildigindan oturu diyorum. sonra bu herif gelip orumcek kani zart zurt diyerek akli sira geyik yapiyor sehit kanlarini temsil eden kirmizi renk ile.
Sosyal ağlarda paylaş

sen bence baska ulked eyasiyor hatat baska bir internette geziyorsun yada islamcilardan bir habersin

(c.c.) geyigini patiye ilk sokan benim ve camiden fila ndegil mantar gibi turiyen yesil forumlardan gordum

o zamanalr daha muslumanim boyle gayet inancli garibim kendi ismimin anlamina bakiyordum netten detayli dinci bir site geldi adamcagiz bu ismi veriyimmi cocuguma peygamberin bindigi atin ismiydi dimi demis HAYIR DEGIL, MUSLUMANLARA ZULUM EDEN BILMEMKIMIN ISMI SAKIN VERME BU COCUKTAN BIR HALT OLMAZ, ALLAH(c.c.) NIN DUSMANININ ISIMLERINI COCUKLARINIZA VERMEYINIZ GAK GUK diye nefret puskurmus alinmistim baya

sonra asagilari bir baktim neredeyse "Allah(c.c.) Allah(c.c.) ben bu isi anlamadim" a kadar suyunu cikarmislar, pesinden birkac ay bu forumalr daha cok gozume batti birde danistay saldirisindan sonra vakit gazetesine baktik gunluk mizah ihtiyaci icin paso (c.c.), tamam artik kafamda islami fanatizmin sembolu oldu

her turlu fanatik dusunceyle ve terimlede dalgami gecerim ye alirim cCc olsun atsiz olsun CIZIZ KIRAYST olsun EVRIM YOKHH olsun ALLAHIMIZI CALDILARRR olsun SIEG HEIL olsun
hepsi ayni benim icin bir farklari yok

said:
amerikada bayraktan sort yapiyorlar diyorsun, turk bayragini kicina giyemezsin kutsallastirildigindan oturu diyorum. sonra bu herif gelip orumcek kani zart zurt diyerek akli sira geyik yapiyor sehit kanlarini temsil eden kirmizi renk ile.

bayrak sehit kanindan almis rengini vay dan filan kutsal degildir

bayrak bir milletin bagimsizlik semboludur, izmire girdiginden yunan bayragini cignemeyen ataturk vermistir bu dersi bizim topluma

istanbuldaki turk bayraklari indirilirken sultanahmetteki izmirin isgalini protesto mitingleirnde turk bayragi kara kumaslarla ortulurken sizliyan yuregin bir tepkisidir

amerikalilar boyle bir isgal yasamamistir o yuzden bizim gibi bakamazlar, ugruna bu kadar fedakarlik yapilan bagimsizligin sembolunu sebek yapmak yakismaz, hatta amerikalilarda elestirilir neden boyle yapiyorlar diye

birseyin degerini onu anca kaybedince anlarsin derlerya, bu millet bir defa herseyini kaybettiginden bunun bilincidedir istiklal marsi bayrak para gibi sembollerin bu kadar ciddiye alinmasinin olayida budur

yeni nesilin ciddiye almamasinin sebebide o donemleri pek yasamamis veya dogru duzgun okumamis olmalaridir, henuz 1 asir gecmemisken olay cok taze ama 3 asir filan sonra bizdede bayragi sort yapip giymek yadirganmaz heh
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

said:

bayrak sehit kanindan almis rengini vay dan filan kutsal degildir

bayrak bir milletin bagimsizlik semboludur, izmire girdiginden yunan bayragini cignemeyen ataturk vermistir bu dersi bizim topluma

zaten o sehit kanlari da bagimsizlik mucadelesini temsil ettiginden ki kutsalligi ulkemiz icin. bunun farkinda olmayip ulkeyi parca parca satan, ona buna verip annesinin yaptigi helva gibi dagitmayi savunan tipler var nitekim.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor +1

Moda oldu zaten yönetimde de, bakın amerikada böyle bir uygulama var, bakın avrupada da örneklerini görüyoruz diyen tipler. Sen avrupanın kültürü, gelişmişiliği, okuma yazma oranını, eğitim ve sağlık durumunu getirdin mi de, sana uygun şeylerini bakın avrupa da yapmış diye Türkiye'ye sunuyorsun?

Bayrağın değerini Hollywood'dan öğrenen bu nesilden böyle benzetmeleri duymak beni şaşırtmıyor artık. En gereksiz şeylerimiz avrupa ve amerikaya benzesin ister bunlar, ama en önemli gereksinimlerde (eğitim, sağlık) bir kere avrupayı örnek göstermezler.

Diyeceğim o ki Bayrak Türkler için kutsaldır. Rengini şehitlerin kanından almıştır. Şehitlerde bu ülke bölünmesin diye savaşan insanlardır. İlla kutsallıkla bağdaştırmaya gerekte yok. Bu vatan için ölmüş adamların kanı o bayrakla temsil ediliyorsa, yapabiliyorsan buyur giydir kıçına. Şayet ilk başta ben seni vatan haini ilan ederim. Bayrak takanla onu don diye giyenin bir farkı yoktur Türkiye'de.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

basbakan "benim vatandasimin tepesini attirirsan cikarir pompaliyi hakli" dedi

-yayayay sasasa tayyip tayyip cok yasa, PISLIKKHHH PKKKLIKAARRAH

basbakan demokrasi acilimi yapicaz sorunu cozucez dedi

-yayaya sasasa taayip tayyip cok yasaa KAN DURSUN ARTIK ASLAN BASBAKANNNNNNN

+1 (tu)

tezatlıklar örneği ülkemin tezatlıklar örneği başbakanı
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...