Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Slider Fan Controller

dasaaa

Öne çıkan mesajlar

Eski müzik sistemlerini hatırlarsınız sanırım..
Başlıktan da anlayabileceğiniz gibi slider görünümünde fan controller üreten şirket var mı? onu merak ediyorum.

şunun gibi bişi dediğim
http://www.picamatic.com/show/2009/08/25/01/35/4847919_512x296.jpg
ben yatay olarak koyacağım sliderları.
Sosyal ağlarda paylaş

he baboov! acayp garı galdırıram o gontrolörlen!

aklımda güzel bi kasa mod'u var. hemen hemen her türlü alet edevat mevcut elimde, power tool baabında (cnc türevi hariç. onu da dışarıdan halledicem bir şekil)

şimdi çizimlerini yapıyorum. o sırada ufak ufak parçaları toparlayayım, bütçeyi sarsmadan. sonra hepsini toparlar bitiririm diyorum.

aslında elektronikten anlasam belki bi knob'lu olanı alıp onun knob'larını reosta (<-ya da artık ne ise) falan ile müzik setinden söktüğüm sliderlara bağlayabilirim.

AMA HİÇ ANLAMIYORUM ŞU ELEKTRONİKTEN! AAARRGGG!

edit:scythe kaze master gerçekten hoş bişi.. ben daha sade, ışıksız, ledsiz, parlaksız bi kasa peşindeyim. kontrolörleri (bu kelimenin türkçesi yok mu?) eski usül bir gösterge ile oturmak istiyorum. hani eskiden ses açınca kırmızı kısım ilerlerdi pencere içinde ya.. onun gibi. gerçi slider olsun o olmasa da olur.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa istedigin eleman icin keyword sliding potentiometer. kimi yerde slide, slider pot. diye de geciyor. sliderin kendisi ayni zmnda buton olanlarda var on off icin oyle olsa hele iyice tadindan yenmez.

ama problem surda, hali hazirda yapilmis 3v ile 12v arasinda potansiyeli degistirecek rotary olmayan kontrolcuyu nereden bulacaksin?? birde gosterge isi icin bildigin devre tasarlamak lazim sanirim ben o isi kendinden yapabilen unite gormedim.

detaylarini bi elektrik muh. arkadas aciklasa oluru nedir nereden edinilir gibi seyleri keske. bende merak ettim.

birde sik bi alternatif olarak 3 kademeli military switchleri onereyim. cogu unitede on off mumkun olmadigi icin bunlar kullanislilik ve gorunus olarak cok hos duruyor. her kademeye de kademeyi aciklayan dimmed bi led ile goz tirmalamadan hos bi mod yapabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

e seninki de ayrı bi gariplikmiş.

@kharon:
gösterge işi eskinde çok basitti.. bağlı tel slider ilerledikçe kırmızı parçayı çekerdi. pleksi üzerine fan devirleri yazılırsa o değere kadar çekebilmeni sağlayan old school bişiyin olmuş oluyor vs.

ama diğer kısımlar uğraştıracak hm...

bi de aklıma bi fikir getirdin. mesela bi grup led'in dim olayına bakınıyorum.. acelem yok ya, rahatım o konuda.. aklıma şu ambilight hedeleri geldi. aslında yapılamayacak şey değilmiş. elemanları falan hazır var çünkü. düzgün bi şekilde radyolu saate eklemek lazım :D alarm çalmadan önce odayı aydınlatıversin. güzel olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...