Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SNN kapatıldı !

Udinen

Öne çıkan mesajlar

Wanderer yine aç adamın gözünden bakıyorsun; Szass'ın bahsettiği aç olan adam değil, emeğiyle ürettiği ekini tarlasından çalan hırsız.

said:
wanderer1985, 22 April 2003 13:58 tarihinde demiş ki:
acaba insanlar hirsiz olduklari icin mi yoksa gucleri yetmedikleri icin mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr doğru anlamış benim lafım hırsıza

Cdyi kopyalayana , onun satışına izin verene
yoksa heryerde serbestçe satılırken alana değil

Birgün uyuşturucu gibi yer altına çekilirde satılırsa o zaman alanada lafım olur...

Birde bu kopya olayına destek verenleri anlamadığımı söledim ,
hangi hakla hizmet hırsızlığı savunuyorlar ?

Sen savunuyorsan hangi nedenle hırsızlığı savunuyosun , o zaman aç kalıp evini soymaya gelen hırsızda masum açık bırak kapını ?
Sosyal ağlarda paylaş

hırsızı savunmayalım okey.
üreticiler abansın tüketiciye.
gittikçe pahalandırsınlar fiyatları.
nasıl olsa amerika çok zengin.
amerikaya uygun fiyatlar yapsın.
istediğimiz oyunların hepsini orjinal alalım.

aa sonra bakalım Türkiye iflas etmiş...
(abarttım ama hırsızı korumuycaz diye üreticilerin bizlere eziyet etmesine de izin veremeyiz)
Sosyal ağlarda paylaş

yahu gidicem diyorum gidemiyorum surekli mesaj geliyor
aama bu son soz :)

szass son dedigin konuyla ne alakasi var?
konu iyice etik tartismasina dondu.
ama son kez cevaplicam.
evime gelen hirsizin gidip is bulma sansi ve bu yolla gecinme yolunu secmisse o adami tabii ki sikayet ederim vs.
ama mesela ulkemizde aclik vs olsa biz de somurcu sinif olsak, adam evden yiyecek calmaya gelse ona hirsiz mi diyecegiz yoksa hayatta kalmaya calisan biri mi? (bak nefr soru var eheh)

yukarida zaten neyi savundugumu ve hangi akla hizmet savundugumu yazdim.istersen okuyabilirsin.[hline]kingsofchaos

Sosyal ağlarda paylaş

O adama aç adam diyeceğiz işte en başta, hırsız ikinci sıfatı olacak. =]
Ancak diyorum ki, yaşamak için yemek çalmakla, eğlenmek için oyun oynamak kıyaslanamaz. Yahu en basiti bahsettiğiniz oyunu korsan da olsa orjinal de olsa oynamak için takriben 800 -1000 dolarlık bir bilgisayara ihtiyacınız var. Yani aç adam karşılaştırması bu yüzden burada geçerli değil bence.

said:
wanderer1985, 22 April 2003 14:18 tarihinde demiş ki:
...

Bonecrusher söylemek istediğim şu; eğer Türkiye'de senin ürettiğin oyun hiç satılmıyorsa Türkiye için ayrı bir fiyat politikası oluşturmaya ihtiyaç duyar mısın sürümden kazanmak için? Ya da 5 tane orjinal 5000 tane kopya satılıyorsa burayı bir pazar olarak görür müsün pazarlamacıysan?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben açıkçası kopya oyunları tercih ederim çünkü aldığınız her oyunda oyunun dandik çikma riski var. Her oyun Türkiyeye gelse, siz bir oyun alsanız, hiç beğenmeme şansınız var. Haydaa 50$ hiç istemeden Amerikanın cebine gitti. Burda en fazla 2 dolar kaybediyorsun ki bu da tüketiciyi çok fazla sıkmaz. Geriye 24 deneme şansı kalıyor adama. [hline]No Pain No Gain! Now Suffer!
Querquobad Quane[SnowLords]

[Bu mesaj Estel_Anorien tarafından 22 April 2003 14:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Szasstam, 22 April 2003 13:55 tarihinde demiş ki:
Öncelikle burda kopya oyun olmalı diyen herkesi esefle kınıyorum..

Türkiyeye emek vermesinler diyenleri ise anlamıyorum..

Ben bilgisayar mühendisliği okuyorum ve oyun yazılımı üzerine çalışmak istiyorum benim emeğimi çalan ve haksız kullanan herkez Adi Şerefsiz Hırsızdır benim gözümde...

Yasak olsun !!!
kimse kopya oyun alamasın bence en doğrusu budur alamıyosan alma kardeşim , sigara içeceğine git oyun al yada dışarı çıkacağına sinemaya gideceğine git oyun al...

Hangi hakla benim emeğimi çalıyosun sen ?

Evet ben taraflıyım oyun üreticilerinin tarafındayım , çünkü bu işi bu kopya oyun yüzünden türkiyede yapamıycam ve ülkemden ayrılmam gerekicek peki neden , insanlar hırsız oldukları için ?

Ben kimseye heryerde satılıyorken , yada bedeva serverları varken almayın , alırsanız haksızlık ediyosunuz demiyorum yanlış anlamayın.

Ben bu kopyalar ortadan kalkmalı yasaklanmalı diyorum tabiki 2 milyona kopyası satılan bir oyunu gidip 60$ dürüstlük olsun diye almazsınız, ALMAM ama 2 milyona satılmıyorsa o oyun eliniz mahkum....

imza

ben de kopya oyun alıyorum bir sürü almaya da devam edicem ama tutup da, orjinal oyun almayalım protesto edelim demek kusura bakmayın ama sacmalık.

param yetmiyor diye gidip calıntı araba alın ucuza ne farkı var? dedigim gibi ben de alıyorum kopya oyun sonucta ekonomi bir yere kadar ama tutup da kimsenin bu cok iyi birseymis gibi bahsetmemesi lazım.

eger türkiyede bu sektörün gelismesini istiyorsak sananelerin kapanması lazım ki cok da üzüldügümü söyleyemiyecegim pepelekle ugrasırsın o kadar di mi oh olsun :)

sandwaves e cok tepki var. swgc haklıdır haksızdır bir fikrim yok ama sananenin kapanması dogrudur hosumuza gitse de gitmese de
Sosyal ağlarda paylaş

-ureticilerin tuketicileri, tuketicilerin ureticileri dinlemesi dilegiyle.

-bu iş karşılıklı olan bir ilişkidir. onlar bizi düşünürse (oyun zevki, grafikler ve en önemlisi oyunun fiyatı açısından) biz de onları düşünürüz.

benim derdim budur.
sıkıldım yeter.
gidip tıp - mesleksel beceriler çalışıyım biraz
Sosyal ağlarda paylaş

said:
THARKAS, 22 April 2003 14:42 tarihinde demiş ki:
nerden biliyorsun simofle ?[hline]

With each added kill I grow wiser...And with every added wisdom I grow stronger -Artemis Entreri

[Bu mesaj THARKAS tarafından 22 April 2003 14:43 tarihinde değiştirilmiştir]

Yazılanları okuyorum,herkes dıkkat edıyorumda orjınal oyuna para verıp amerıkalıya paramı kazandırayım dıye,hayatımda duydugum en sacma goruslerden bırısını savunuyor.[hline]Simofle

-.-. --...--. .-.-.-.... ..-..-...-.-....-....-.-...-.... ---.-....--.-..--.-
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 22 April 2003 14:44 tarihinde demiş ki:
-ureticilerin tuketicileri, tuketicilerin ureticileri dinlemesi dilegiyle.

-bu iş karşılıklı olan bir ilişkidir. onlar bizi düşünürse (oyun zevki, grafikler ve en önemlisi oyunun fiyatı açısından) biz de onları düşünürüz.

benim derdim budur.
sıkıldım yeter.
gidip tıp - mesleksel beceriler çalışıyım biraz

bone yanlış düsünüyorsun bence. sonucta adam üretiyor onu istedigi fiyatı koyar oyunu yapar alıp almamak senin tercihindir, ama tutup da sahtesini almak olmamalıdır. ne yazık ki cogumuzun tercihi bu su anda ama ilerde düzelicez insallah :)
Sosyal ağlarda paylaş

raider peki adamlar istediği fiyata koyabiliyorsa, 100 dolara da satabilirler 10000 dolara da...

amerikada, ingilterede, isveçte adamlar rahatça karşılıyor 50 doları.
ancak Türkiye gibi fakir ülkeler için bu fiyat kazık.
Üreticiler Türkiye'nin durumunu gözardı etmeye devam ederse, kimse beni suçlayamaz korsan aldığım için. Çünkü Amerikalı kadar zengin değilim ben. Tabii ki daha ucuz olanını alıcam. Daha kaliteli değil de daha ucuzu daha makbul fakir ülkelerde. Hah, tamam Amerikadan daha zengin olurum, o zaman en kalitelisini, en pahalısını alırım ben.

Neyse bu kadar konuşmam yeter, iş iyice uzadı ben gidiyim en iyisi..
Sosyal ağlarda paylaş

bone evet isterse 100000000000 dolara satar ha o zaman kimse almaz batarlar :)

seni suclamıyorum zaten kopya aldıgın icin diyorum ya ben de alıyorum ama benim sucladıgım bunu piskin piskin iyi birseymis gibi söylenmesi. yahu sonucta bizim yaptıgımız bir nevi hırsızlık. bizim ekonomimiz oyunu yapanı alakadar eder mi? etmez. onu alakadar etmemesi bizim onun emegini calmamızı gerektirir mi? bence gerektirmez ama yapıyoruz iste biz de az serefsiz degiliz :P
Sosyal ağlarda paylaş

Edın kardesım,sahtekarları zengın edın.
Baskalarının ekmegınle oynayan ınsanlar,sız onları savunuyorsunuz cldırıcam ya.

[Bu mesaj Nefr tarafından 22 April 2003 15:19 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Simofle tarafından 22 April 2003 15:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...