Arkasokak Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2009 arkadaşlar bir iki kaynaktan baktım bu sorunun çözümüne. bir şekilde anlatılmış ama anlatımlarda sayılar atıyorum 1,3 5,6 gibi virgülle gösterilerek yapılmış. benim elimdeki sayılar 1.3 5.6 gibi nokta kullanılmış olan ondalık sayılar. eskiden sayıları aldığımız kaynak rakamları virgül kullanılmış şekilde sunuyordu. şimdi ise nokta kullanılmakta. bu yüzden yapamadık. var mıdır bir çaresi? aynı anda tüm noktaları virgüle çevirme olayını varsa anlatabilir misiniz? ya da düz olarak virgüllü haliyle sayıları sonraki sayıya yuvarlamayı? biraz karmaşık oldu. demek istediğim sütuna tıklanmadıkça sayılar yuvarlanmış şekilde gözüksün istiyorum. tıkladığımda ise sayıların yanında ondalıkları da gözüksün olay bu. şimdiden teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2009 find . replace , olmuyo mu denedim bende oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2009 bunu tüm sütuna bir kalemde nasıl uygularım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2009 Bilgisayarın veya Excel'in dil ayarıyla ilgiliydi sanırım o olay. Türkçe'de virgül, İngilizce'de nokta mı ne kullanılıyordu. Öyle bir şeydi sanki.. O ayar dışında cell'leri seçip ctrl+f ile replace yapabilirsin .'ları ,'e veya tam tersi. Alttaki satırı yazıp A1 yerine noktalı sayının olduğu cell'i yazarak noktalı hali virgüllüye çevirebilirsin. (veya nokta ile vürgülün yerlerini değiştirip tam tersi de olur); =REPLACE(A1;FIND(".";A1);1;",") Aşağıdaki ile de A1 cell'indeki .'dan önceki karakterleri alabilirsin (veya virgül ile değiştirip virgülden öncekileri de alabilirsin); =LEFT(A1;FIND(".";A1)-1) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 bilgisayarin dil ve bolgesel ayarlardan amerikan birseyi secersen ondalik ayiraci nokta olur, sorunun cozulur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 ctrl-h find . replace , tümünü değiştir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Eylül 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2009 virgül olayını yapabildim arkadaşlar teşekkürler ama yuvarlamayı beceremiyorum. atıyorum 52.3 ya da 52,3 yazıyor, bu sayı girildikten sonra otomatik olarak sütun içersinde nasıl yuvarlanabilir? ondalık kısmı 0.5'ten küçükse aşağı, büyükse yukarı yuvarlamayı anlatabilir misiniz? ya da ondalık basamağı ne olursa olsun sonraki sayıya yuvarlamayı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2009 misal a1'deyse b1'e =round(a1,0) yazarsan istedigin gibi yuvarlar. sonra kulagindan tutup asagiya cekersen tum a sutunu icin aynisini yapmis olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2009 bu arada, yukari yuvarlamak icin roundup, asagi yuvarlamak icin rounddown fonksiyonlari var galiba. edik: ayri mesaj olmus, buradan devam edeyim. bu yazdiklarim ingilizce excel icin gecerli, turkce excel'de calisir herhalde.. oyle bir fark (ingilizce vs turkce) hala var mi bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Eylül 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2009 Aşağıdaki gibi iki buton var, biri daha fazla yuvarlıyor diğeri de tam tersi. Onu kullanabilirsin sütun veya hücreleri seçtikten sonra. edit: sanırım paticik'in upload şeysi çalışmıyor :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 bir sonraki sütuna yuvarlamak istemiyorum. veriyi girdiğim sütun içerisinde gerçekleşmesini istiyorum bu işlemin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Dediğim şekilde yapınca zaten öyle oluyor. Seçili hücrelerde virgülden sonra kaç basamak olacağını ayarlamış oluyorsun bir bakıma. Onu 0 yaparsan virgül koymuyor, 2 yaparsan tam sayılar '2.00' şeklinde görünüyor, virgülden sonra 3 basamağı varsa da son basamağı yuvarlıyor. Tam anlatamadım belki de virgülden sonrası olan bir sayının olduğu hücreyi seçip sonra o butonları denersen sanırım daha net anlaşılır demek istediğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar