Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

excel'de sayı yuvarlama

Arkasokak

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar bir iki kaynaktan baktım bu sorunun çözümüne. bir şekilde anlatılmış ama anlatımlarda sayılar atıyorum 1,3 5,6 gibi virgülle gösterilerek yapılmış. benim elimdeki sayılar 1.3 5.6 gibi nokta kullanılmış olan ondalık sayılar.

eskiden sayıları aldığımız kaynak rakamları virgül kullanılmış şekilde sunuyordu. şimdi ise nokta kullanılmakta. bu yüzden yapamadık. var mıdır bir çaresi? aynı anda tüm noktaları virgüle çevirme olayını varsa anlatabilir misiniz?

ya da düz olarak virgüllü haliyle sayıları sonraki sayıya yuvarlamayı?

biraz karmaşık oldu. demek istediğim sütuna tıklanmadıkça sayılar yuvarlanmış şekilde gözüksün istiyorum. tıkladığımda ise sayıların yanında ondalıkları da gözüksün olay bu. şimdiden teşekkür ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisayarın veya Excel'in dil ayarıyla ilgiliydi sanırım o olay. Türkçe'de virgül, İngilizce'de nokta mı ne kullanılıyordu. Öyle bir şeydi sanki..

O ayar dışında cell'leri seçip ctrl+f ile replace yapabilirsin .'ları ,'e veya tam tersi.

Alttaki satırı yazıp A1 yerine noktalı sayının olduğu cell'i yazarak noktalı hali virgüllüye çevirebilirsin. (veya nokta ile vürgülün yerlerini değiştirip tam tersi de olur);
=REPLACE(A1;FIND(".";A1);1;",")

Aşağıdaki ile de A1 cell'indeki .'dan önceki karakterleri alabilirsin (veya virgül ile değiştirip virgülden öncekileri de alabilirsin);
=LEFT(A1;FIND(".";A1)-1)
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
virgül olayını yapabildim arkadaşlar teşekkürler ama yuvarlamayı beceremiyorum. atıyorum 52.3 ya da 52,3 yazıyor, bu sayı girildikten sonra otomatik olarak sütun içersinde nasıl yuvarlanabilir? ondalık kısmı 0.5'ten küçükse aşağı, büyükse yukarı yuvarlamayı anlatabilir misiniz? ya da ondalık basamağı ne olursa olsun sonraki sayıya yuvarlamayı?
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğim şekilde yapınca zaten öyle oluyor. Seçili hücrelerde virgülden sonra kaç basamak olacağını ayarlamış oluyorsun bir bakıma. Onu 0 yaparsan virgül koymuyor, 2 yaparsan tam sayılar '2.00' şeklinde görünüyor, virgülden sonra 3 basamağı varsa da son basamağı yuvarlıyor.

Tam anlatamadım belki de virgülden sonrası olan bir sayının olduğu hücreyi seçip sonra o butonları denersen sanırım daha net anlaşılır demek istediğim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...