Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eski ve yeni oyuncular arasi skill farki

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Oyunda eskiden kalma ciddi bi problem vardi; 40 50 milyon skill farklari gibi farklar eskiyle yeni player arasinda ve ayrica bu farkin hic bi zaman katapatilamamsi gibi bi durum. Eski oyuncu da daha iyi para oldugundan hep en manyak implantler oluyodu ve fark gider tam tersi daha da aciliyodu. CCP ekibi son yaklasin 8 ay icersinde bu durumu duzeltmek icin birsey yaptimi diye sorcaktim. Acc mi tekrar active etsemmi diye dusunuyorum ama 15m skille bosuna olur diyorum. Eger sonunda bu duruma bi cozum geldiyse baslamak icin guzel bi sebebim olur dedim
Mesaj tarihi:
Oyunda neredeyse hicbir zmn skill farki oldugunu anlayamiyosun gemiler fitler ayni olmadigi surece. Onemli olan herzmn taktik oluyor. Adamda 70m sp vardir ama curse ile gidip range dusurdunmu adam kabak gibilir yem oluyo sana. Bu gibi seyler diger gemilerdede mevcut sonuc olarak is taktikte bitiyo aslinda.
Mesaj tarihi:
O senin dedigin pvp icin gecerli. Pvp taktik strateji ve adam sayisina bakar orasi cok dogru ki ben yine skillere onem veriyorum ciddi bir sekilde.
Skillerin farkinin sole bir ciddi problemi var. Adamda sendede raven var diyelim sen gemiye ne takarsan tak o adam hem daha iyisini takiyo, hem bazen daha ucuza takiyo, hemde taktigi aletler senin skill lvl 2 onunki lvl 5 olmasindan dolayi daha cok fark ediyo. Bu fark gunnery missle defence engineer navigation bunlarin hepsini tek tek hesaplayip koydugunda bayagbi yukseliyo. Sen bi raven parasi cikarman skilli olan birine gore 2 3 kat yavas oluyo(bazi durumlarda 10 kata gibi farklara cikiyo, gunde 5 10 m kasiyosun adam 1 saatte 30 40m kasiyo).
Diyelimki parasal durum ikinizinde yuksek bu sefer adam gidiyo bs den iyi gemi aliyo ve skilller hep 5 oldugundan o geminin hakkini deli gibi veriyo. Yeni player a gelince sende 100 milyar isk de olsa o gemiyi alman 5 6 ay surucek ustune parcalari takman baska bi 5 6 ay ondan sonra o skilleri artirip daha iyi bonuslardan faydalanabilmen bilmem ne kadar surucek. Baska bi durum; bir milyarlik bir implanti omur boyu alamiycan yeni baslayan biri olarak cunku riskli bi kere podlanirsan aylarca emegin gidiyo obur player sadece 1 2 hafta kaybediyo

Benim asil yorum yaptigim bu kisimlar digil Skill Farki idi Ben gunde 20 saat kassam o adam kassa 1 saat. Skill farki birak kapanmayi acilmaya devam edicek cunku cok tan implanti learning skilleri hazir oldugundan. Ben bunun adil bi durum oldugunu dusunmuyorum sirf oyuna gec basladigindan. Ornegin sirf yeni baslayanlar icin karakterde 10m skill olana kadar 2 kat hizli gelebilir yada bunun gibi seyler olabilir. Siz 0 skilli bi chacter actiginizda adam 75m skill varsa siz 3m lik learning ogrenene kadar adam 6 7 m lik baska skill kasiyo.

Daha bole cok ornek var gereginden fazla bile yazdim :P
Mesaj tarihi:
Ben arkadasimi baslatmak istiyodum eskiden oynarken ama adama diyemiyorum gel takilicaz diye. Karakterle oynmasi mission yapmasi ben parasal destegini versemde 5 6 ay surcek minimum. Yeni bi player oynayamiycagi oyuna niye versinki 5 6 ay para zorunlu ebay ye yogunlasiyo millet
Mesaj tarihi:
oyun hakkında hiç bir fikrin olmadığı için baya bir saçmalamışsın.
şimdi şöyle, istersen assault frigatele bile rat yaparsın, önemli olan büyük gemiye binmek değil, en iyi binebildiğin gemiye binmek.
elbette sp si fazla olan adamın senden bir farkı olacak, oyuna yeni başlıyan karakterde marauder kullanmasın yani. yanlız şöyle birşey var, sen bir gemi seçip sadece onu trainlersen maximum 1 yılda ona lvl 5 binersin.
bunun yanında, oyunun pvesini tek başına yapmazsın, 2-3 kişi yaparsın ve yüksek spli marauderlı adam kadar hızlı yaparsınız.Ha eğer diyorsanki, ben oyuna başladığım gibi oyunu 4 yıldır oynıyan adam kadar tek başıma iyi para kasıyım, deli damage vurıyım, fasa fiso, o hiç bir oyunda yok zaten, o açığı yanına arkadaş alarak kapatabilirsin, ve dediğim gibi maymun iştahlı bir şekilde her gemiyi açmak yerine, sadece kullanmak istediğin gemiye yoğunlaşırsan, o gemiyi lvl 5 uçurursun, bir gemiyi lvl 5 uçurduğundada skill farkı ortadan kalkıyor.

sonuçta oyunda sadece 1 gemiye binebiliyorsun, daha çok sp sadece daha fazla gemi çeşidi demek. daha iyi değil.
Mesaj tarihi:
LoL hemen bi catisma hemen bi tersleme icersinizdesiniz :) Hardcore oynadiginiz zaman biri elestiri yapinca ters ters girismeler. Sen o kadar oynayip sunu anlamamissin o zaman bende sana bunu soylim. Bir gemi alinca bitmiyo o is. Geminin kendi skilleri 5lencek sonra engineeer sonra electronics sonra navigation sonra mechanic sonra dronelar sonra missionlar icin social skilleri, arada bide yok implant yok bilmem ne icin az bisiy science a da gircen.. Emin ol 1 yilda butun bunlari 5lersin :) Oyun sadece gemiyi almakla bitmiyor o gemiyi ne taktigin onemli taktigindan ne kadar bonus aldigin onemli. Bazi builtlar alet takip skiller olmadigindan calismiyo bile ama ben ne anlarim hic bilmiyorum bu oyunu...

***Size sordugum tek bi soru hemen polemik pesindesiniz. Eski baslayan birini yakalamanin her hangi bir yolunu eklediler mi? Yakalamak derken hop bi anda 30m skill al demiyorum simdi siz onun ustune tarsirsiniz. Adamda var 75m skill o 100 oldugunda ben 0 dan 30 a gelebilcekmiyim 2 sene sonra. Eger eski sistemse bunun imkani yok.

Dogru biliyosam 20 -25m skill civari lazim tam oturmus bi character icin. Eger 30pm 30sec attributeunuz varsa(ki her skill farkli attribute istiyo ondan imkansiz olmasina ragmen butun statlariniz 30 ar diyelim)

25 m kasmaniz yaklasik 1 yil suruyor. Siz buna gereken learnining kasmaniz yani asag yukari hepsini 5 lemeniz. Ondan sonra science kasip implantleri almaniz ( ki arada para kasmak icin skill verip bu skillerin parasini implant parasini cikarmak lazimki onuda arkiniz verdi diyorum). Ortalama 1 bucuk yil sonra siz oyuna basliyorsunuz...
Mesaj tarihi:
ben sana anlattım ama anlamıyorsun. 2 karakterim var biri 63m sp diğeri 30m sp. ikisi arasında hiç bir fark yok.2 side zealota biniyor mesela, 2 side zealota eşit biniyor. daha ne diyim ben sana anlamadım ki? bahsettiğin yan skiller engineering vs vs 15m sp taş çatlasın.
Mesaj tarihi:
Kaldiki PvE de sadece gemi skilli ve damage skilleri cok para kazanmani saglar navigation lfn gereksiz seylerdir. PvP yapmadigin surece cok abarti bir fark olmuyor emin olabilirsin tamam marauderler %15 kadar bir fark yaratabilir ama ztn 50-60m spsi olupta maraudere binmeyen tonla adam war. Onemli olan damage verebilmektir bunuda 2 kisi muhtesem sekilde yapanlar var. Bir gemi 5 lemek silahini 5 lemek fln bunlar max 5 ayda bitecek seyler. Ornek BS 5 30 gun civari silahlar 45-50 gun arasi drone desen 40 gunluk isi war ztn t2 heavy acmadigin surece engineeringde o kadar abarti birsey degil sonucta herseyin 5 olmasi gerekmiyo forumlarda millet t1 fit ile elini kolunu sallaya sallaya gorev yapanlar var t2 acana kadar named item aliyo olup bitiyo.
Mesaj tarihi:
yaklaşık 1 ayda tüm learning leri lvl 4 leyebilecek bir sistem geldi aslında sıfırdan 1,6 milyon SP ye kadar % 100 ile training yapabiliyorsun yeni char açtığında.

Örneğin başladın oyuna cybernetics skilini hemen lvl 4 yapıyorsun. Böylece +4 implant takabiliyorsun. Ondan sonra salvage skilini lvl 4 yapıyorsun.Bu sana görev yapan oyuncuların yanında salvage den iyi para kazanmanı sağlayacak. Bu arada Learning leri Lvl 4 yapıyorsun.Learning ler bitince Caldari Drake'e iyi binebilecek şekilde BC yi lvl 4 yapıyorsun. Sonra heavy missile skillerine ve engineering lere abanıyorsun. bu sayede lvl 3 görevlerden görev başına 20 dk da 3-4 milyon kazanabilecek duruma gelirsin. Ha bu para az diyorsan Drake i bırakıp Retriever ve İndustrial Taşıyıcı skillerine abanırsın. Saatte sırf Veldspar kazarak saatte 8-10 milyon para kazanırsın. Kernite yada Omber kazsan 15-20 milyon para demektir bu.

Bu oyunda çoğu oyuncu ilk 1 yılda +4 implant ve lvl 4 learning skilleri ile skill kasıyor. 6 ayda o drake e adam akıllı binersin ve PVP de ufak bir fleet gang ile harikalar yaratırsın.

AYRICA Lvl 4 görevlerin zorluğu da düşürüldü.Bu sayede yeni oyuncuların da kolayca para kasmaları sağlandı. Ama aklında bulunsun ben 70 milyonluk char ile full T2 fit raven ım ile bir lvl 4 görevi 35 dk da bitiriyorum ama 2 kişi olunca 15 dk da bitiyor görev yani ne kadar çok insan o kadar çok para ve LP point.

Soruların olursa, aç bir tane trial account TURKISH COFFEE kanalında herkes sorularını cevaplar.
Mesaj tarihi:
Ben konuyu basliga cekmeye calisoyorum siz daha hala 20 30 m skill nasil para kasilcagini anlatiyorsunuz bana. Burasi beni ilgilendirmiyo o para kasicagim zmaan para derdi kac kere yazdim oraya unlimeted paraniz oldugunu dusunelim diye. Bana hala sunu sunu kasarsan bunu almazsan bole para kasarsiniz diyosunuz. Ben SKILL diyorum SKILL.

Bana diyceginiz sudur eski zaman icin ornek veriyorum. Learning skilleri geldi. Millet zaten kasicagini kastigindan learninglerre agirlik vermediydi lvl 3 4 tu birakti sonradan 5ledi herkes. Basta yoktubu sornadan geldi fark kapatilabilsin diye.

Yeni race geldi attributlari daha yuksek ( ki bu eskiden birakmis playerlari etkilemez)

Bana hala missioni nasil yapcagimi yok t2 falan almadan neler yapabilcegimi anlatiyorsunuz. Eve online in flow hakinda soru soruyorum size ben.
Her oyunda karakterin limiti vardir. Bi miktar seviyeye gelince itemlari alirsin biter karakter tamam lanir sonra expension a kadar o karakterde kasilcak bisi olmaz.

Bazi oyunlarda karakter kasmak; yuksek lvllarda inanilmaz derecede yavaslar bu sayede fark o seviyeye cikana kadar kapanir ama ikininci basliyan o ust lvllara gelince oda yavaslicagindan fark kapanmasi giderek yavaslar( yinede hafif hafif kapanmaya devam eder)Evede buna benzer bi sistem var yogunlasmaniz gereken bu mission i hangi gemiyle kasicaginiz digil(biraz durumu kavrayis seklinizi degistirmeye calsiyorum).

Eve de problem olup digerlerinde olmayan su eve real time skill veriyo. Diger oyunlarda ise kestigin yaratik kadar skill geliyo. Bunun problemi ise 1 saat oyniyanla 20 saat oyniyan ayni skill i aliyo.(tabi butun implant learningler tamamlandiktan sonra)

""Simdi dusunun gunde 5dk girip skill veren bi adama, gunde 20 saat ayirip nasil yetisbilirsiniz?"" Ogrenmek istedigim bu... Nasil para kasicagim ne kadar hizli yavas kasicagim digil.

----------------ooooooo-------------------
Sonradan eklendi ----

DERT tsk ederim sonunda biraz farkli bir yaklasim olmus ilk 2 paragrafinda dedigin gibi implant kolayliklari falam saglandi. Bu dogru biliyosam 1 yildan uzun bi suredir var. Son 2 paragrafima dikkat edebilirsen tsk ederim.

Trial i birak acc yi direk acip kendim bakicam. Oyunun downloadu bekliyorum :) Sadece skill farkini kapatmak uzerine biraz tuyo almak istemistim yeni bisi eklendiyse kimsenin ilgisini cekemedik herkes para derdinde :D
Mesaj tarihi:
valla öyle bir sistem yok hocam. üzgünüm real time skill kasmaya devam. Ama dediğin gibi CCP fikrini değiştirir , şu item şu paraya alana % 200 skill point desteği veriyorum derse hah işte o zaman dediğin olay oluyor.
Mesaj tarihi:
Soalasin kardes sonunda derdimi anlatabildim birine :D Napalim bole idare etcez ozman pvp bi built bulur kasarim pvp takilriiz artik :)

Zate pvp istiyodumda sole adam akilli kasip ole girim diyodum basit bi built kasarsak surmez fazla nede olsa
Mesaj tarihi:
nasıl yetişeceğini yazdım zaten. 60m sp nin 30m sp den farkı, 60m sp li karakter hac dictor dışında atıyorum bide capitale biner. sadece bu. sende doğru skilleri trainlersen yetişmiş oluyorsun. tercih ettiğin gemide. oyunda büyük gemi yener diye birşey yok zaten.
Mesaj tarihi:
Bu konuda katılıyorum Knight Online gibi item leri süper olan kazanır diye bir kaide yok bu oyunda. PVP de % 10 item % 10 skill % 80 taktik kazanıyor. Mesela T2 ve faction fitli 30 kişilik bir fleet var adamlara baskın vereceksiniz diyelim. 30 kişi T1 fitli T1 frigate lerle o adamlara focus fire ile dalarsanız yüksek hızda çoğunluğu BS ise yakın mesafede hepsini patlatırsınız.

Ancak o adamlar size light drone lar ile dalarlarsa o zamanda sizin canınızı yakarlar.

Örn : Zealot a binen adamı 3 tane T1 frigate haşamat etmişti.
Mesaj tarihi:
Eve online pvp tasarim oldukca guzel. Ben zate buyuk gemi kucuk alir falan demedim. Her seyden once birakin assault falan shuttlela potla bile cok buyuk etkileriniz olabilir. Butun gun complex bolgelerinde scout edip gelen dusman konusunda uyararak yuzlerce mlyon para kurtarabilrisin corp icin. Ben mesela manticore a cruise misslelari doldurup bizimkilerin savaslara katilmaya bayilirdim :) Uzaktan saydiriyodum deli gibi 125km falan olme riski de 0 adamlar target bile alamiyodu ki gelip vursun :)
Ben acc yi zate actiricam bi 5 10 dk icinde ama skill konusunda bi yenilik gelmesini umuyodum anlasilan gelmemis saoulun yardim icin missiona baslarsam size sorcagim kesin bu konuda bayag uzmanlasmisiniz belli :), ki tahminen parami ben ticaretten cikaricam ama bakalim eve in en sevdigim olaylarindan biride ticareti :) Biraz ters karsiladiniz ama eve fanatigim dir aslinda sadece catch up olayi kilima gidiyo ondada bi gelisme yok anlasilan. Ben 1.5 seneyi birak 6 ay harcayipta oyniyamamak adam akilli biraz haksizlik oldugunu dusunuyorum. Bana cok fark etmez ama arkadaslarimi cagiramiyorum o uzuyo beni gel beraber takiliriz en iyi ihtimal 3 aya diyosun adam hadi len diyip gidiyo :P
Mesaj tarihi:
Vay yeni video falam ozlemisim oyunu :) Cok tsk ederim yardimlariniz icin. Oyunda gorusuruz insallah mission hakkinda bilgi almak icin yakin bi zamanda dayanirim kapiniza abi bana built diye :) yada insallah size katilmaya :P
Mesaj tarihi:
Oyunu Beta2 sinden beri oynuyan biriyim aralıklı aralıklı. inanmayan bu forumdaki postlarıma bakabilir.

oyun ilk çıktığında öle yeni learningler remaping flan yoktu. Titanlar için 2-3 sene sonra yapılacak deniyordu. şimdi kaç 100 tane var.

ben ilk başladığımda herkez BS le mine ederdi. en iyi haulerde iteron 5 ti. ötesi yoktu çünkü. bsle pvp yapar bsle oynardık. sonra ben bıraktım charım 12-13m iken okul iş sebebiyle. oynaıdğım dönemde skillerde primary att. ler 2 kez değişti. son açtığımda son karakterim djaru da baktıımda yine değişmişti.

ve remap yoktu. yani 2003 char açaan adam aslında 60m seviyesine gelene kadar şuan char açan adamdan bence 2x-3x zaman harcadı. aslında şimdi char açıp kasmak inanılmaz kolay. adv. learningler var imp fiyatlaru ucuz. eskiden 200m a alınırdı +3 ler. şimdi 10m civarı diiil belki...

oyun devamlı değişio bence yukarıda arkadaşların dedği gibi taktik bu oyunda en önemli şey...deli gibi bs yaparsın herşeyin 5 tir. ama drone almamışsındır ve seni dandik bir t1 frig scramler. kalırsın öle saatlerce....

oyun aslında basit olduğu kadar karmaşıkda. ondan seviyoruz ve 6-7 senedir var.

iyi oyunlar tekrar...
Mesaj tarihi:
Hah bak remaping, ornegin kimse remapingden bahsetmedi bi girdim repmaping diye yeni bisi gelmis ark hemen anlatti saolsun. Bahsedilmesi gereken seyler bunlar missionhangi gemile yapcagin digil.

Simdi 2003 te acilmis bir char 12 13 m skill diyosun. Digelim learningleri 5ledin implantleri de taktin. Yeni basliyan dan bi eksigin kaliyomu kaliyosa ne kaliyo?--> skilleri hizli almak konusunda... (ornegin sole bi durum olabilir yeni class gelmistir daha cok attributela basliyodur)
Mesaj tarihi:
Eski oyuncu ile yeni oyuncu arasında fark her zaman olmalı. 5 senede 500 USD harcamış adam ile 2 senede 200 USD harcamış adamı aynı kefeye koyarsan sadık oyuncuları küstürürler. Kaldı ki 1. sene sonunda 5 senelik oyuncu ile 1 senelik oyuncu arasında marjinal farklar kalıyor. Yani kafaya çok takmaya değmez. :)

Bu aralar ticarette inanılmaz güzel fırsatlar var. Salvage piyasası inanılmaz dengesiz hareketler yapıyor. Fried'leri Tripped'leri 24-25k ISK'lara alıp 40-44k'lara satabiliyorsun. Tabii, benim gibi 96k'dan tonla burned logic alım emri verip tatile gidip döndüğünde 76k'ya zor satabildiğini de görebiliyorsun. :P
Mesaj tarihi:
Zhabu,

Oyuna biraz zaman ayırınca zaten sen de aradığın cevapları rahatlıkla bulacaksın ama ben yine de bir iki cümle söyleyeyim.

Bu oyunun özelliği o çok meşhur "sand box" tarzı oyunlardan olması, ki sen bunu biliyorsun zaten. Bu da, skillerin neredeyse sonsuz olması demek oluyor.

Şimdi senin sorduğun ana soruya gelelim. Yeni oyuncu eski oyuncuyu yakalayabiliyor mu? Kimse bu soruya "evet" diye cevap vermemiş ama ben sana kesinlikle "evet" diyorum. Yeni oyuncu 2 yıl sonra bütün oyuncuları yakalıyor.

Şimdi durum şu: Sen her ay ortalama 1,5m sp yapabiliyorsun. Yani iki sene sonunda 30m sp'yi geçmiş oluyorsun.

Peki 30m sp ne demek? Bu, bir ırkın hac ve bir reconuna, iyi derecede, tüm t2 silahlarıyla birlikte binebiliyor olmak demek. T1 bs bc gibi emileri saymıyorum bile.

Peki bunlara binersen senden eski oyuncuları yakalamış oluyorsun anlamına mı geliyor. Evet. Çünkü bu sözettiğim gemilere (eğer pvp yapıyorsan) iyi bir şekilde bindiğin zaman iş bitmiş oluyor. Çünkü pvp'yi solo olarak yapabileceğin gemiler genelde bu tür gemiler oluyor. Yani, Glatheros'un da dediği gibi, o gemilerden sonra yapabileceğin en fazla şey bir capitale binmek. Eh, sen bir hac'la kalkıp bir capitalle yekeyek kapışmayacağına göre, demek ki o adamı yakalamış oluyorsun.

Kendimden örnek vereyim. Belki daha somutlaşmış olur.

Şu an ben 55m sp bir karaktere sahibim. Gallente Dreadnought biniyorum. Gallente harici Amarr'ın bazı t2 gemilerini açtım. Ve bu saatten sonra bastıım tüm skiller fantezi sadece. (Silah speclerini beşlemek gibi).

Ben şimdi PvP'yi hac, recon ve bs ile yapıyorum. Yani senden çok da farkım yok. Bazen pos yıkma işine Moros'la gidiyorum ama buna ne kadar PvP diyebiliriz bilmiyorum.

Ha diyeceksin ki, siz oyunu sadece pvp'den mi ibaret görüyorsunuz. Tabii ki değil. Belki sen madenci, tüccar yada missoncu olmak istiyorsun. E ozaman zaten işin daha kolay. Çünkü iyi bir madenci zaten 15m sp olunca mükemmele ulaşmış olur. Tüccar daha az. Misson da iyi bir bs yada command shiple olduğu için yine 15-16m sp yeter de artar.

Yazımın önemli bir bölümünü tekrarlamak istiyorum. Burayı büyük harflerle yazayım da gözden kaçmasın.

30M SP OLUNCA ARTIK MÜKEMMELE YAKIN İYİ BİR KARAKTERİN VARDIR. (TEK IRK GEMİLERİNDEN SÖZEDİYORUM). KALAN SKİLLER FANTEZİDİR.

Peki yine de, ben çooookkkk önce başlamış bir kişiye birebir yetişmek istiyorum diyorsan, bunun yolu da mevcut.

Ya oyunda biraz takılıp sağlam para kasarsın (maden kazarak, rat, plex yaparak) ya da gtc satarak isk elde edersin, kendi karakterini de bir miktar isk'ya satarsın ve 50-60m spli bir karakteri satın alırsın. Bunları yapmak CCP için tamamen yasal. (fiyatlar için eve forumlarını takip etmen yeter)

Sanırım sorularının cevabını almışsındır.
Mesaj tarihi:
Aldim ya sorularmin cevabini cok saolun daha tartismayada gerek yok:). Bundan sonra bana gerekicek tafsiyedir sadece, onuda verdiniz saolun tekrar :) Bu ISKle karakter almak harbiden yasal mi? Peki bunun guvencesi falam var mi ? ve 30 40m lik bi char alsam arkadasima kac B isk ister? [tahmini soyleyin cok kesin rakama gerek yok forumlardan bakarim bi ara once para kasmak lazim :)]

Simdilik hedef skilleri 30m yapmak olucak ozman characteri hesapladim biraz sanki 24 25m de adam oluyo gibi. Gozumden kacan biton skill vardir tahminen 24 e geldigimde kufredip onlarida bitirim tahminen :)

Su Salvage`lere bakim ben bu arada :)
Mesaj tarihi:
Valla 30-40m spli bir pvp karakterini 10 milyardan aşağı alamazsın sanırım. Yani bazı arkadaşlar fiyatları yakından takip ediyor olabilir. Ben uzun süredir bakmıyorum karakter pazarı bölümüne. Ama Eve forum sitesinde bir iki gün inceleyerek, karakter fiyatları hakkında epey bilgi sahibi olabilirsin.

Evet bu işlem de tamamen yasal. Yeter ki alışverişi isk ile yap. Ha pek çok kişi ebay'dan ya da birebir yüzyüze karakter de satın alıyor. Valla bildiğim kadarıyla problem de çıkmıyor. Ama sen yine de işini garantiye al.

Belki satmak isteyen Türk arkadaşlar olabilir. O konuda sana yardımcı olurlar.

Bu arada eve forumlarından karakter alacaksan, skill linkini buraya tıklarsan, tecrübeli arkadaşlar da fikirlerini söylerler. Yani alakasız bir karakter almamış olursun. Tabii ne tür bir karakter alacağına önceden karar vermiş olman gerekir. Yani gider 50m spli karakter alırsın, adam full madenci üreticidir, sen onunla pvp yapamazsın. ya da tam tersi de olabilir.
Mesaj tarihi:
Evt orasi dogru ne aldiginda onemli bayag :) Yasal olmasi iyi oldu. Beni en cok korkutan 10milyar veripte 3un birini almak :P 10 milyar kasmam bi yil surer tahminen zate :) Dun basladim 30 m kasabildim daha iste 300 kati dersek harbiden yaklasik 1 yil :)( tabi bu hiz icin gecerli :P)

Bu arada manticore ` un skillerimi degistirdiler sitede eskisi gibi cruise missle e buff veriyo gozukuyo. Oyuna girince info basinca torpedo gosteriyo. Hep planliyoldum mission denemeyi sniper modda yalan olcak eger patchlediler
Mesaj tarihi:
30 milyon Sp li bir char 7,5 milyar ISK dan başlıyor.

Mesela en kolay bulabileceğin char lar Caldari Mission runner char lardır.Tamamen mission odaklıdır bu tip char larda paraya para demezsin NPC ler sana sinek vızıltısı gibi gelir patır kütür vurur geçersin.

PVP yapmak istiyosun mission beni kesmez dersen.Gallente PVP pilotları var 10 milyar ISK dan başlıyorlar ve en beleşe bulabileceğin pvp pilotlarıdır.Vurdum mu göçertirler drone skilleri de genelde full olduğundan kıçı kırık frigate ler ile zor scram atabilirler.

Üretimci olarak Caldari bazlı üretim çoğunluktadır ancak 10-12 milyar ISK ya HULK a binen çok sağlam bir üretimci char bulabilirsin. Üretimci charın genelde tüm skillere yönelmektense gemi üretirken belli tip gemiler için gerekli skilleri lvl 5 dir. İnvention da bu bayağı önem arzediyor çünkü. R & D ( Research and Development ) ajanlarda da belli bir NPC corp da kastıklarından Datacore üretimleri de en üst noktadır zaten.

Trader char almak pek akıllıca değil bana göre çünkü trade skilleri 2 ayda lvl 5 yapılabiliyor en basit bir transport ship yada freighter a adam akıllı 1 ayda binebiliyorsun.Toplamda yukardaki char lara 3 aylık bir skill kastırmak yeterli oluyor ancak PVP yapan bir adamın Security status ve kill right dan dolayı Empire a zor girebileceğini düşünürsek alt char da kasmak daha mantıklı geliyor.

Eve forumlarındaki char alım satım olayları CCP gözetim ve denetimindedir.O yüzden CCP bu konu da scam(aldatmaca) olaylarını şiddetle cezalandırmaktadır(sıkıysa yapmasın PLEX ve GTC satışları dibe vurur).

EBAY üzerinden yapılan satışlar tamamen güven üzerine kurulu ancak Ebay da bu konuda kendini düşünüp gerekli müdahaleyi yapıyor her hangi bir durumda zaten ödemeler ya bu siteden yada Paypal dan yapılıyor. Paypal de müşteri ilişkilerinde bu tür olaylarda tecrübeli oraya da güvenebilirsin(başıma geldi de 1 sefer ordan biliyorum).

Başka bir soru var mı aklında char alım satımı ile ilgili_?
Mesaj tarihi:
hehehe yok saol abi ebay falan da dusunmuyorum zate hayatimda oyuna gercek parayla bisi almadim daha :) Bu ISK olayi hosuma gitti biraz kasar oyunu bedava ya getiri yeni karakter falam aliriz belki baymassam dedim. Arka sorucam iste bakalim isterse ilerde kasmaya calisirim :)

Yavas yavas missionlara baslicam insallah az daha bi oyuna isinim. Unutmusum simdilik trade yapiyom sadece flashback gibi gelyio hersey yavas yavas :)

Bu arada girdim bizim eski turk channelarina ve senin turkish coffee falam eyw channel name icin
  • Yeni Oluştur...