Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aile içi haklılık tutkusu

Rock

Öne çıkan mesajlar

Biraz önce ailemle çok saçma bir olay yaşadım. Olay çok basit bir konu olmasına rahmen "Hayır, ben haklıyım sen haksızsın" inatlaşmasından cidden hiç hoş olmayan bir sonla bitti.

Son zamanlarda ciddi olarak merak ettiğim birşey bu. Benim gibi kaçınız bu işten saçmalık derecesinde muzdaripsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Aileler bişey diyosa büyük ihtimalle yanlıştır, ve paranoya yapıyolardır. Yanlış olmadığı zamanlarda da olayı abartıp kıyameti koparıp başında dırdır yaptıklarından 40 yılda bir doğruyu söyleseler bile arada kaynama tehlikesi var bi de.

Ama yine de onlar ailen, yani katlanman gerekli.

Laf anlatmaya filan kasma, bırak takılsınlar. Biraz alttan al. Ne kadar saçmalasalar da, ne kadar olayı ego meselesi haline getirseler de içlerinde biyerde senin iyiliğini düşünen bir parçaları var, en azından o parçanın hatrına mazur görülmeyi hakediyolar bence.

Ama dediklerini sallamasan da olur, sallamış gibi yap yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

Olay anne baba sözü dinlememe değil. Bir kaç gün önce bir arkadaşımın evinde yaşadığım olayı örnek vereyim. Bu konuyu açma nedenim de benzer bir saçmalığı iki gün sonra benim yaşamam.

Arkadaşım bilgisayar mühendisliği 4. sınıf öğrencisi(2-3 ders uzattı). Babası 1gb'dan büyük bir dosyayı niye 10dk da gönderemiyor diye arkadaşa fırça çekmeye çalıştı. Arkadaş yarım saat kadar adama niye böyle bir dosyayı 10dk'da gönderemeyeceğini açıkladı. Babasının son sözü "Sen beceremiyorsun, bu dosya 10dk da gönderilir" oldu.

Bu olayın sahip olunan tecrübeyle yada anne baba sözü dinlememeyle bir alakası yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...