Bone Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 bugün derste "a^b mod c = d" şeklinde bir formül görünce düşündüm "acaba a^b mod b = a denklemini sağlıyan hangi sayılar var" diye. akşam gelince 10-15 dakikada bir kod yazdım. bu zamanın çoğu hata düzeltmekle geçti ama çalışıyor gördüğüm kadarıyla. 1 #include <iostream> #include <math.h> using namespace std; int main() { double a; int b,num1,num2,num3; num3=0; for(int i=2;i<=100;i++) { for (int j=2;j<=100;j++) { a=i; b=j; num1=int(pow(a,b)); num2=num1%b; if (i==num2) { num3++; cout<<num3<<"-) "<<i<<"^"<<j<<" mod "<<j<<" = "<<num2<<endl; } } if (num3==0) { cout<<"There are "<<num3<<" numbers"<<endl; } } return 0; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 hll Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrannus Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 paylaşım için teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 hll team. genç coderler böyle yetişiyor işte... sizde benim gibi popo büyütmeyin oturun çalışın, sonra ard arda 3kere veremezsiniz data structures ve algoritm analsys derslerini bu sene verecem ama kararlılyım! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Experimental Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Agatör sanırım if(num3==0) kısmını loop dışına taşıyıp if(num3!=0) olarak değiştirmek gerekiyor . Böyle yaptığımda ancak there are 32 numbers outputunu alabildim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Yok onu şey için yaptım, eğer hiç bir sayı çıkmazsa, ekrana bir yazı yazdırmak istedim. öyle bir durumda num sayacı 0 olacak. ekrana de ki, "0 rakam bulabildim". boş kalmasın. şey yapılabilir, "successful" bir durumda da "X kadar rakam var" yazsın isteniyorsa, if konulmadan direk yazılır, her aramanın sonunda fix bir şekilde kaç rakam çıktığı yazar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Experimental Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Ha pardon o zaman ben şey sandım num3++ ve coutta there are num3 numbers görünce kaç tane sayı olduğunu göstermek istedin sandım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar