Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Kaynak http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=950356&Date=18.08.2009&CategoryID=78 Kayseri İl Jandarma Alay eski Komutanı Cemal Temizöz hakkında Şırnak'ta işlenen faili meçhul cinayetlere ilişkin açılan davanın kilit isim Mehmet Nuri Binzet, 25 Ocak 2001 tarihinde Silopi Jandarma ilçe Merkezi'ne götürüldükten sonra kendilerinden haber alınamayan HADEP'li Ebubekir Deniz ile Serdar Danış'ın, öldürüldükten sonra Cudi Dağı eteklerindeki Süryani Köyü yakınlarında gömüldüğünü öne sürüldü. Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde faili meçhul cinayetlerle ilgili ifade veren ve aralarında Kayseri İl Jandarma eski Komutanı Cemal Temizöz'ün de bulunduğu 7 sanık hakkında ömür boyu hapis istemiyle dava açılmasına neden olan sanık Mehmet Nuri Binzet, iddianamede yer almayan ek ifadelerinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. “CUDİ DAĞI ETEKLERİNDE GÖMÜLDÜ” Cizre Belediye eski Başkanı Kamil Atak'ın kardeşi olan ve halen adli bir suç dolayısıyla Midyat Cezaevi'nde bulunan Mehmet Nuri Binzet, Silopi İlçesi'nde 25 Ocak 2001 tarihinde, ilçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldükten sonra haber alınamayan HADEP'li Ebubekir Deniz ve Serdar Danış’ın, öldürüldükten sonra Cudi Dağı eteklerindeki Süryani köyü yakınlarında gömüldüğünü iddia etti. Mehmet Nuri Binzet, ifadesinde Silopi İlçesi'nde HADEP'in teşkilatlanmasını sağlayan Ebubekir Deniz ile Serdar Danış'ın, dönemin Silopi Belediye Başkanı DYP'li Neşet Öktem'in talimatıyla öldürüldüğünü düşündüğünü açıkladı. Binzet, şöyle dedi: “Bir toplantı dönüşü Hazım Babat ile ağabeyim Kamil Atak evde konuşurken, kendilerine servis yaptığım sırada olayı öğrendim. Daha sonra bu konuşulanların üzerinden 5 ay kadar süre geçtikten sonra Ebubekir Deniz ve Serdan Danış'ın PKK'dan kopmuş olan itirafçı grup tarafından öldürüleceklerini de bu konuşma sırasında duymuştum. Konuşulanlardan 5 ay sonra bu grup tarafından Silopi ilçe merkezinden kaçırılarak Cudi Dağı'na götürülüp öldürüldüğünü biliyorum. Hatta Ağabeyim Kamil Atak ile Hazım Babat aralarında konuştuklarında Hazım Babat ağabeyime, ‘Cizre, HADEP'ten Ali Güven, Cemal Güven ve Mehmet Dilsiz'i öldürmemiz halinde bu önce senden bilinecek. Bir bakalım Silopidekiler halledilsin. Medyaya yansısın. Sonra soruşturma başlatılıp- başlatılmadığını görelim, ona göre burayı da hallederiz.” Binzet, anladığı kadarıyla Silopi Belediye Başkanı Neşet Öktem'in, Silopi'de bulunan HADEP'in teşkilatını sağlamaya çalışan Ebubekir Deniz ile Serdar Danış'ın ortadan kaybedilmesi taraftarı olduğunu öne sürdü. Mehmet Nuri Binzet şöyle devam etti: Hazım ve ağabeyim Kamil Kuzey Irak ile Türkiye arasındaki tampon bölgede öldürülmesinin, yanlarına da silah ve yiyecek bırakılmasını, bu şekilde operasyon sırasında Türk askeri birlikleriyle karşılaştıkları ve girilen çatışmada PKK terör örgütüne bu şekilde silah ve yiyecek taşıyan kişiler süsü verilmesini istiyordu. Bu plan ağabeyim Kamil ve Hazım Babat’a daha mantıklı geliyordu. Ebubekir ve Serdar’ın öldürülmesine kamuoyu yüksek tepki gösterince Cizre'de HADEP teşkilatlanmasını sağlamaya çalışan Ali Güven, Cemal Güven ve Mehmet Dilsiz'in öldürülmesine cesaret edilemedi. Ağabeyim Kamil Atak ile Hazım Babat bir araya geldiğinde HADEP'ten Belediye Başkanlığını almanın zor olduğunu, ancak DYP'den milletvekilliği almalarının daha kolay olacağını konuşuyorlardı.” KOMUTAN: BUNLAR BİRİLERİNİ ÖLDÜRECEK Ebubekir Deniz ile Serdar Danış'ın kaybolduğu dönemde Levent Ersöz'ün Şırnak Jandarma Komutanlığı görevini yaptığını anlatan Mehmet Nuri Binzet, “Cudi Dağı eteğinde Süryani köyü vardır. Bu köye götürülerek orada öldürüldüğünü düşünüyorum. Ne şekilde öldürüldüklerini bilmiyorum. Çünkü bu köyün yakınlarında düzenlediğimiz bir operasyonda, bir BTR aracıyla birkaç sivil askeri personel bulunduğumuz noktaya geldi ve bizden kazma kürek istedi. Korucu olan tim komutanımız Cabbar Özkan bir gün bana gelerek, ‘Bu adamlar bir kişi gömmek için bize 3 gün operasyon yaptırıyorlar’ dedi. Ben de ne olduğunu sorduğumda, ‘Bir kişiyi gömüyorlar’ dedi. Hatta ‘Bana verseler ben bu adamı alıp kendi bahçeme gömerim’ diyerek gülüyordu. Bu nedenle buraya gömülmüş olacağını düşünüyorum” diye ifade verdi. Binzet, JİTEM'in 1994-99 yılları arasında HADEP'in bu yörede teşkilatlanmasına izin verdeiğine değinerek, “Teşkilatlanması sağlanamadığı için HADEP buradan aday dahi çıkaramıyordu. Ağabeyim Kamil ve Silopi Belediye Başkanı Neşet'in amacı teşkilatlanmayı önleyerek HADEP’in önüne geçmek ve belediye başkanlıklarını sağlamaya çalışıyorlardı. 1995 genel seçimlerinde DYP'den 3 milletvekili adayı çıkarılması istendi. Yapılan anlaşmada Şırnak'tan 3 milletvekilinden biri Şırnak'ta bulunan Tatar ailesinden, birisi de Silopi’deki Ökten ailesinden, diğeri de Cizre’de Ağabeyim Kamil’in göstereceği birinin aday olması kararlaştırıldı. İlk iki sırada olanlar kazandı” diye konuştu. “13 PKK'LI ÖLDÜRDÜ, ÖDÜLÜ TATİL OLDU” Mehmet Nuri Binzet, Şırnak'taki 23'üncü Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Necat Müldür tarafından, 13 teröristin öldürülmesinde gösterdiği üstün hizmet nedeniyle İstanbul’da tatil ile ödüllendirildiğini ileri sürerken, “Hadımköy Orduevi'ne gittim. Orada beni daha önceden tanıştığım Ersin astsubay karşıladı. Sivil olarak görev yapıyordu. Orduevine girişim sırasında kimliğim alındı. Resmi işlem yapılıp- yapılmadığını bilmiyorum. 3 gün orduevinde kaldım. Orduevinde bulunduğum sırada Necat paşa benim çatışmada gösterdiğim başarıdan bahsetmiş olacak ki, rütbeli subaylar ve bir paşa bana olayı anlattırıp dinledi. Birlikte içki içtik. Sonraki günler Hilton oteline giderek Ersin Astsubayla burada kaldık” dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
superwiz Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 hayırda neden bu konu? cia in mossadın yaptıklarından dahamı vahşi sizce? her ülke kendini korumak için zaman zaman bu tür yollara başvurur gayet normaldir yani,ne yapsın askeriye elinde çiçekle cudi dağına gidip barış halaylarımı çeksin,bu devleti hippiler kurmadı ki onlar eleştirsin,arkadaş beni bile milliyetçi yapıyor bu tür söylemler,harbiden haklılarmı nedir :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 cık cık cık. katil devlet işte canım ne beklersin daha kimbilir ne vahşilikler,hayvanlılar yapmıştır TC devleti. yersen... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Devletin, zaten toplumu, orduyu ve meşru hakları koruyacak kanunları, o kanunları uygulayan idari bir yapısı ve kolluk kuvvetleri var. Hukuk sınırları dışında cinayet işlemek, hükümete bağlı kurumların gruplar halinde sistematik bir şekilde insan katledip gömmesi kendini savunmakla bağdaşmaz (iddiaların doğru olduğunun kanıtlanması durumunda). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Bu tür bir uygulamanın "adil" ve "yerinde" olduğunu düşünenler varsa buyrun böyle bir yasa çıkaralım, her gün birilerini toplayıp dağa götürüp taraylım. Sıra size gelirse zırlamak yok ama ok? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leoneo5 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Antimodes52 said: Bu tür bir uygulamanın "adil" ve "yerinde" olduğunu düşünenler varsa buyrun böyle bir yasa çıkaralım, her gün birilerini toplayıp dağa götürüp taraylım. Sıra size gelirse zırlamak yok ama ok? Sıra niye bana gelsin ki ben bölücülük yapmıyorum, dershanelere bomba koymuyorum dağa adam çıkarmıyorum... Uslu oturmayanları tarıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 bilmiyorum doğuda bir süredir savaş olduğunun farkında mısın :)herhalde asker gidip de köylerden random adam seçip taramıyordu. bunların doğruluğu kanıtlanırsa,bu hukuksuz bir uygulamadır ve savaş suçudur en azından benim düşünceme göre. benim yersen dememin sebebi son zamanlarda iftiraların tavan yapmış olması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Antimodes52 said: Devletin, zaten toplumu, orduyu ve meşru hakları koruyacak kanunları, o kanunları uygulayan idari bir yapısı ve kolluk kuvvetleri var. Hukuk sınırları dışında cinayet işlemek, hükümete bağlı kurumların gruplar halinde sistematik bir şekilde insan katledip gömmesi kendini savunmakla bağdaşmaz (iddiaların doğru olduğunun kanıtlanması durumunda). sistematik derken? genel kurmayin gizli ajandasi mi bu acaba hmm neden simdi yansiyor medyaya peki? hmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 O, bugünün iktidarı senin görüşlerinden yana olduğundan. AKP'nin dini bir yapı kurduğunu, sizin de ona karşı eylem yapan gençler olduğunuzu ve "toplum bütünlüğüne ve dine zarar verdiğiniz için" dağa çıkarılarak, hiç bir mahkeme duruşması görmeden, hiç bir yargı kararı olmadan tarandığınızı ve öldürüldüğünüzü düşünün. En basitinden bir senaryo. İktidarın yapısının ve iktidardakilerin ne kadar kolayca değişebileceğini biraz göz önünde bulundursanız, hep gücün sizde olacağına, hep baskıyı sizin kuracağınıza bu kadar emin olmasanız, kendinizi mağdur yerine koyabilecek kadar empati yapabilseniz eminim ki desteklemezsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Tartışılan şey iddiaların doğruluğuysa, postumda da görüldüğü üzere doğruluğunu iddia etmiyorum, kanıtlanması durumunda diye de parantez içinde özellikle yazdım. Ancak şu hukuk dışı uygulamayı doğru bulan da varmış aramızda, o ayrı bir mesele. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leoneo5 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Ya adam öyle ya da böyle bi şekilde bi mevkiye geliyo ülkede. Vali, belediye başkanı, milletvekili falan... Sonra el altından devletin parasını teröriste yediriyor. Gizli kapaklı işlerle propagandasını yapıyor, teröriste çalışıyor. Biliyorsun adamın terörist olduğunu, ama hukuki olarak ıspatlayamıyorsun. Adam yol ihalesine gitti 1 trilyon lira diyo, ama yol 500 e maal olmuş kalanı PKK ya postalamış. Nası yok ediceksin bu ülke düşmanını? Bi gün kenara çekip vurup gömeceksin tabi cudi dağına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 empati klurmaya falan bile gerek yok. Devletin doğruduzgun işlemesi için bile, sivil toplum kuruluşlarının devleti dürdüklemesi,zaman zaman bunu ciddi değişikliklere sebep olucak kadar da sert yapması gerekir. devlete bile değil, hükümete ve askere bahsettiğiniz, kafasına gore istediğini öldürme hakkı (istenilen kişi rejim karşıtı diye bölücü diye nitelendirilebilinir) verirseniz, sistemi sorgulanmaz hala getirirseniz bu iş bi yerden catlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Bölücülük yaparsam,yol kesip emniyet müdürünü öldürürsem,sivillerin dolaştığı çarşıda kıçıma bomba sokup patlatırsam,köy basıp kadın çocuk demeden öldürürsem veya bu operasyona destek verirsem beni de dağa çıkarıp tarayabilirler problem değil. hukuk okuyup gaza gelip hak hukuk diye ağlamanı anlıyorum,idealistsin onu da anlıyorum ama gerçek dünya diye birşey var ütopyadan biraz dışarı adım atmak lazım empati yaparken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leoneo5 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 E ben yarın bi silah bulsam senin kafana sıksam Cuce? İmkansız birşey değil, kafama göre yapabileceğim bişey. Gayet yakalanmadan yırtma şansım da var. Polis cinayetlerin kaçını çözüyor zannediyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 leoneo5 said: Ya adam öyle ya da böyle bi şekilde bi mevkiye geliyo ülkede. Vali, belediye başkanı, milletvekili falan... Sonra el altından devletin parasını teröriste yediriyor. Gizli kapaklı işlerle propagandasını yapıyor, teröriste çalışıyor. Biliyorsun adamın terörist olduğunu, ama hukuki olarak ıspatlayamıyorsun. Adam yol ihalesine gitti 1 trilyon lira diyo, ama yol 500 e maal olmuş kalanı PKK ya postalamış. Nası yok ediceksin bu ülke düşmanını? Bi gün kenara çekip vurup gömeceksin tabi cudi dağına. e polisin var savcın var hukukcun var, dava acıcaksın soruşturma yapıcaksın cozuceksin. Yargı işliycek, devlet olarak korumak zorunda olduğun düzeni kendin bozmıycaksın. idam mangasımı devlet? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 leoneo5 said: E ben yarın bi silah bulsam senin kafana sıksam Cuce? İmkansız birşey değil, kafama göre yapabileceğim bişey. Gayet yakalanmadan yırtma şansım da var. Polis cinayetlerin kaçını çözüyor zannediyorsunuz? E kafama sıkan adamın sen olmama ve sucu senın üstüne atılmış olma ihtimalide var dimi? bağırıyosunuz ergenakondakielr sucsuz diye. birkez itham edilmişler, uğraşmıyalım vuralım hepsini. Sucu kanıtlanmıyan insana ceza veremezsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leoneo5 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 İşte hukuk her zaman çözüm olmuyor. Kanunlara göre suçlu bulamadığın suçlu da ülkenin masum insanlarını öldürüyorsa devlet bunun da icabına bakmalıdır... O faili meçhullerden birisinin zamanında yaptığı bombalı eylemde ananı babanı kaybetsen bu kadar rahat hak hukuk diyebilir miydin? sanmıyorum. empatiden mahrumsunuz, pembe dünyanızda ütopik bir türkiye düşlüyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 her devlet boyle pis isler yapar guantanamo da demokrasinin besiginin yaptigini goruyoruz, sirf musluman diye sorgusuz sualsiz insanlari tiktilar, 12 eylul sonrasi diyarbakir cezaevini aratmiycak olaylar yasandi ordada devlet dedigimiz kavram dis etkenlerden izole degildir, en disari kapanik devlet bile gobeginden dis cevreye baglidir yasalar olsun herkes birbiri ile gecinsin cicekler bocekler yok boyle birsey her devlet kendi varligini korumak icin bazi pis isleri yaptirmak zorundadir, ilk sitelerden gunumuze kadar tarihin akisi boyunca bu gibi olaylar hep olmustur hep olucaktir bu gibi olaylari ingiltere gibi profesyonel yapan ve yakalanmiyan devletler vardir AA TERTEMIZ diyebilirsin amerika turkiye gibi ic politika malzemesi yapip kendini ele gune rezil eden devletlerde vardir bu gibi olaylarin olmamasini dilemek dunya barisi dilemek gibi birsey, sinirlar kalksin butun kaynaklar esit olsun bizi robotlar yonetsin herkesin cifors u olsun gibi bir dilek aramaya devam edin belki eski lambalardan cin cikarda "butun kotu insanlarin yarin iyi cocuklar olarak uyanmasini diliyorum" diye bir dilek cakarsiniz hepimiz mutlu oluruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 sipeyskeyki fazla kaçırmışsın sipeyskeyk dediklerini yaptığın durumda bile devletin görevi seni dağa götürüp taramak değil, doğru dürüst yargılayıp mahkum etmektir. tabi bunu yapması için önce senin bu eylemleri gerçekleştirdiğinin kanıtlanması gerekir. "gerçek dünya" da böyle işliyo esasen, ülkece gerçek dünyaya yaklaşmaya çalıştığımız için bu sancılar.. edit: viktor, hadi bütün etik kaygıları bi kenara bırakalım: bu ülkenin yaptığı "pis işler" sorunu çözmüş olsa belki teorik bi zeminde hak verebilirdim söylediklerine. ama yapılan, sadece kürt sorununun ve terörün tırmandırılmasına yaradı, dahası bu taktikler pkknın terörizmine, devlet tarafından mağdur edilen halk nezdinde meşruiyet sağladı. yani söylediğin pis taktiklerle bugüne kadar devletin varlığını koruması söz konusu olamadı, pkk güçlendi ve devletin varlığını gitgide daha da çok tehdit eder hale geldi. bak, gün geldi, devlet eninde sonunda değişmek ve farklı bir yaklaşım belirlemek zorunda kaldı. eh, bunu en baştan yapsaydı, bu kadar kişinin ölmesine gerek olmayacaktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
superwiz Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 pardonda burda bazılarının akıl sağlığından ciddi şekilde şüphe etmeye başladım,yada ajanmı nedir anlamadım,arkadaşım her devletin gizli örgütlenmesi binlerce yıldır süregelen birşeydir,gah seyduna yı selçuklulara karşı kullandılar gah tam tersi,fakat ortada olan birşey varki,dünya döndükçe,gizli yapılan işler alenen yapılan işlerden daha kolay olacaktır,mesela,hitlerin yaptığı yahudi soykırımıyla,israilin yaptığı toprağını alırım namusunuda vatanınıda herşeyinide satın alırım,gerekirse canınıda mantığı buna uyar,yani şöyle düşünün,apo yakalandıgı zaman yayın yapılsaydı bir kaç gün önceden haber verilseydi,apo sizce yakalanabilirmiydi? yada asala terör örgütünün temizlenmesi için çatlılar v.s ler kullanılırmıydı? benim demek istediğim,bizim yaptıklarımız batının yanında oyuncak kalıyor,haa meşrumu? bence gayrımeşru ama gerekli.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Bu ne yahu adli bir olay(?) yüzünden içerde yatan adam.Yok şunu şu bunu bu öldürmüş olabilir diyor.Pkk itirafçıları temizleyecekti yok asker temizleyecekti. Kimin kimi öldürdüğü bile belli değil.Bu pkklılar kendi içinde bile suikast düzenliyen adamlar.Siz bunların lafına inanıp askerleri mi suçlayacaksınız? Milyonlarca sayıdaki faili meçhulleri asit kuyularına atıyorduk Türk milleti olarak.onlara ne oldu allahınızı severseniz. Tabi Bu ülkede 5 milyon kürt, 10 milyon Ermeni, 58 milyon da Rum öldürdük zaten değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 sir said: sipeyskeyki fazla kaçırmışsın sipeyskeyk dediklerini yaptığın durumda bile devletin görevi seni dağa götürüp taramak değil, doğru dürüst yargılayıp mahkum etmektir. tabi bunu yapması için önce senin bu eylemleri gerçekleştirdiğinin kanıtlanması gerekir. "gerçek dünya" da böyle işliyo esasen, ülkece gerçek dünyaya yaklaşmaya çalıştığımız için bu sancılar.. İyi sen yarın o şerefsizlerden biri gelip namluyu ağzına sokarsa,ağlarsın ama hak vardı ? ya hukuk ? mahkeme filan ? son 3 sözün olur muhtemelen. yukarıda söylenmiş. devlet olmanın gereği budur.eğer belçika veya lüksemburg olsaydık bunu yapmamız gerekmezdi elbet.Rusya yapmadı mı bunu ? İngiltere,Amerika,Fransa,Japonya ? bana bunu yapmayan tek bir büyük devlet veya imparatorluk gösterin bir daha bu konuda yorum yazmıcam.Dediğim gibi TEK bir tane örnek istiyorum,buyrun ? edit: hayran olduğunuz küba bile muhaliflere neler yaptı be.sen üniter yapını koruyacaksan bunu yapmak zorundasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leoneo5 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Cuce said: leoneo5 said: E ben yarın bi silah bulsam senin kafana sıksam Cuce? İmkansız birşey değil, kafama göre yapabileceğim bişey. Gayet yakalanmadan yırtma şansım da var. Polis cinayetlerin kaçını çözüyor zannediyorsunuz? E kafama sıkan adamın sen olmama ve sucu senın üstüne atılmış olma ihtimalide var dimi? bağırıyosunuz ergenakondakielr sucsuz diye. birkez itham edilmişler, uğraşmıyalım vuralım hepsini. Sucu kanıtlanmıyan insana ceza veremezsiniz. eee life is not fair. Yarın sen kız arkadaşıla buluşmaya giderken hakimiyeti kaybeden bi sürücü seni arabasının altına alıp öldüredebilir. Kurunun yanında yaşta yanar. Bu ülkenin bütünlüğünün korunması için gerekliyse ödenebilecek bir bedel bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 üstat, 1000lerce yıl once ne yapıldığı onemli değil. amerika israil ingiltere naapmış önemli dğeil. onlar yapğtı diye bize hak doğmuyo. Adalet istiyorum, anayasada bana adalet vaad ediliyo, bende bunu istiyorum. Sizin "dunyanın gerceklerini" sacmalıklarınız yüzünden bu kadar rahat sindirebiliyorlar hükümetler halkları. bu kadar rahat kabulleniyorsunuz, devletin insandan üstün bir kavram olduğunu, sonra ağlıyosunuz sizden olmıyan bir hükümet başa gecip başka limanlara yelken actığında. kafa calışmıyoki. Dunyanın gercekleri budur işte, dunyanın gerceği artık insanların devletlerden hesap sorması gerektiğidir, yoksa devletlerle holdingler arasında yapılan anlaşmalar arasında halklar eriyip gidicek bu kadar basit. Dunyanın gerceği bu işte, sen devletin kafasına gore adam öldürmesiniş biel sorgulayamıyorsan, istanbgulu karışl karış satmaısnı asla sorguluyamazsın, doğal kaynaklarını pazarlamasını sorgulayamazsın. ormanlarını kesmesini sularını zehirletmesini sorguyalamazsın. Dunyanın gercekleri bunlar, dunyanın gercekleri gözünün yumup, daha kolay olduğu için devlet ne yaparsa "devlet baba büyüktür o doğrusunu bilir" demek değil, kıcını kaldırıp devlete hesap sormak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 sir said: sipeyskeyki fazla kaçırmışsın sipeyskeyk dediklerini yaptığın durumda bile devletin görevi seni dağa götürüp taramak değil, doğru dürüst yargılayıp mahkum etmektir. tabi bunu yapması için önce senin bu eylemleri gerçekleştirdiğinin kanıtlanması gerekir. "gerçek dünya" da böyle işliyo esasen, ülkece gerçek dünyaya yaklaşmaya çalıştığımız için bu sancılar.. edit: viktor, hadi bütün etik kaygıları bi kenara bırakalım: bu ülkenin yaptığı "pis işler" sorunu çözmüş olsa belki teorik bi zeminde hak verebilirdim söylediklerine. ama yapılan, sadece kürt sorununun ve terörün tırmandırılmasına yaradı, dahası bu taktikler pkknın terörizmine, devlet tarafından mağdur edilen halk nezdinde meşruiyet sağladı. yani söylediğin pis taktiklerle bugüne kadar devletin varlığını koruması söz konusu olamadı, pkk güçlendi ve devletin varlığını gitgide daha da çok tehdit eder hale geldi. bak, gün geldi, devlet eninde sonunda değişmek ve farklı bir yaklaşım belirlemek zorunda kaldı. eh, bunu en baştan yapsaydı, bu kadar kişinin ölmesine gerek olmayacaktı. PKK nin guclenmesi ya devletin isine geliyorsa? neyse cok girmemek lazim bu konuya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar