Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik

Diablo_Angel

Öne çıkan mesajlar

ocak 18 dogumluyum 8 aydır muayene kaçağı olarak gözüküyorum çarşamba günü şubeye gidicem muayene falan olduktan sonra direk alırlar falan diyorlar ne olucagını tam olarak bilmiyorum azda olsa bilgisi olan varmı stres yaptım okul işini halledemeyince kaldık böyle mal gibi ortada gitmeye karar verdimde pat diye alırlarsa kötü olucak neyse bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi?

Kimlikte Bulgaristan/Sumen Olarak gözüküyor dogum yeri onun içinde bi ton söylenti var yabancı uyruklulari genelde doğuya gönderiyorlar vs. daha zor geçiyomuş askerlikleri diyorlar umurumda deil ama yinede tedirgin oluyo insan
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de gitmeyi düşünüyorum aralıkta.

Hazır askerlik gibi genel bir konu açılmışken ben de buraya yazayım.

http://www.asal.msb.gov.tr/uyarilar.htm

Bu sitede iki tane başvuru tarzı var. Erler için ve Yedek Subaylar için diye ikiye ayrılıyor.

Üniversite okuyup 6 ay yapmak istiyorsam Yedek Subaylar için olan bölümdeki belgeleri temin etmeliyim dimi?

Bu da 3 nüfus sureti, 3 Diploma fotokopisi, 8 adet vesikalık fotoğraf.

Başka hiç bir belgeye ihtiyacım yok değil mi?

Yoksa tamamen yanlış mı soruyorum ve erler için toplanması gereken belgeleri mi toplamalıyım?
Sosyal ağlarda paylaş

Diablo_Angel said:

ocak 18 dogumluyum 8 aydır muayene kaçağı olarak gözüküyorum çarşamba günü şubeye gidicem muayene falan olduktan sonra direk alırlar falan diyorlar ne olucagını tam olarak bilmiyorum azda olsa bilgisi olan varmı stres yaptım okul işini halledemeyince kaldık böyle mal gibi ortada gitmeye karar verdimde pat diye alırlarsa kötü olucak neyse bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi?

Kimlikte Bulgaristan/Sumen Olarak gözüküyor dogum yeri onun içinde bi ton söylenti var yabancı uyruklulari genelde doğuya gönderiyorlar vs. daha zor geçiyomuş askerlikleri diyorlar umurumda deil ama yinede tedirgin oluyo insan

pat diye askere alma diye bir şey yok bildiğim kadarıyla.. askere gidilen belli dönemler var.. sıradaki dönem neyse onda gidersin (üni. mezunuysan aralık celbi var en yakın.. uzun dönem yapacaksan bilmiyorum)..

askerlikle ilgili istemediğin kadar söylenti duyarsın sağda solda =).. fazla kulak asma onlara.. başka bir şey demeye gerek yok..

elaidi said:

Ben de gitmeyi düşünüyorum aralıkta.

Hazır askerlik gibi genel bir konu açılmışken ben de buraya yazayım.

http://www.asal.msb.gov.tr/uyarilar.htm

Bu sitede iki tane başvuru tarzı var. Erler için ve Yedek Subaylar için diye ikiye ayrılıyor.

Üniversite okuyup 6 ay yapmak istiyorsam Yedek Subaylar için olan bölümdeki belgeleri temin etmeliyim dimi?

Bu da 3 nüfus sureti, 3 Diploma fotokopisi, 8 adet vesikalık fotoğraf.

Başka hiç bir belgeye ihtiyacım yok değil mi?

Yoksa tamamen yanlış mı soruyorum ve erler için toplanması gereken belgeleri mi toplamalıyım?

kısa dönem yapmak istiyorsan, yedek subay aday adayı statüsünde görünüyorsun yine de.. asal'ın sitesinde yedek subay başvuruları için gereken şartlar neyse onları tamamla yeter..

Experimental said:

Kütüğün olduğu askerlik şubesine gitmek zorundamıyız yaw . Taa tokat yolumu çekcem ben 2 sene sonra . Ha bide agatör 6 aylık olan erliktır yedek subaylıkta 15 ay çekersin para alırsın

herhangi bir yabancı şubeden işlemlerini halledebiliyorsun.. sadece, kütüğünün bulunduğu yerdeki askerlik şubesine gidenlere sıralamada öncelik falan tanıyorlar.. erlikle ilgili durumu da karıştırma =).. asal'ın sayfasında bahsedilen erlik 15 ay yapılan erlik.. ksd değil..
Sosyal ağlarda paylaş

kütüğün olduğu yere gitmek zorunda değilsin. gerizekalı okul tecil ettirmediğinde sarıyerden halletmiştim ben zamanında.

o kaçak görünen arkadaşa da tavsiyem en güzeli bağlı olduğun şubeye önce bi telefon etmen. durumunun ne olduğunu öğrenirsen daha rahat olur, ona göre hareket edersin. çünkü gbt de falan çıkabiliyor bu tarz şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...